Yıl 1985, Fener 11 Cimbom 6

Fenerbahce rezil fenebrahce soyle boyle diyebiliriz aksama kadar circlejerkde yapabilirizde esas dogrusu olan neydi onun pesindeyim birazda

b48ee7af1d7.jpeg

Keramettin. 2000'lerin mimari aslinda Kalli idi. Derwal tabi ki 1986'da muhtesem yuruyusu baslatti. Ama Kalli ile gelen 1993 sampiyonlugu sonra 1994'te Holmann ile devam etti. 1994'te Koeman'li Barcelona'yi devirdik. Ayni kardo 2000'de takviyelerle Arsenal ve Real Madrid'i devirdi.

Aslinda ben esas katkiyi Kalli'ye veririm. 1996-2000 yurusunu baslatan mimar odur aslinda.

Derwal taslandiginda ben cok uzulmustum. Ama o zaman da vardi tribunde kidem taslayanlar. Ama kizamiyorum da. 13 yillik hasretin acisiydi bir anlamda. Ama Semra Ozal yok mu Semra Ozal. Hala nefret ederim ondan. Ve de Suleyman Seba romantikligini de anlayamam Galatasaray taraftarindaki. Yilandi o adam.

Ates-Gunes Galatasaray'daki alayli mektepli ayrimi idi ve de iyi ki devam etmedi. Yoksa biz simdiki biz olamazdik.

Biz 1970'lerin basini Brian Birch ile domine ettik sonra Derwall'a kadar nadasta kaldik.

Derwall tarlayi ekti. Kalli tarlayi genisletti suladi sonra Fatih Terim tarlayi surdu ve biz Feneri ezdik gectik.

O zamanki cocuk halimizle hayal edemeyecegimiz noktaya ulastik bugun.

Aynen oyle.

Kalli nin hakki genelde verilmez ama cok kisa surede buyuk isler yapti.

Derwall-Kalli-Fatih Terim üçlüsü bizi o 11e 6 dan alip bugunlere getiren 3 lüdür bana göre.

O 14 yil aradan 1 once nagmalup 2inci olmamiz bana cok koymustu. Ihsan kalkavanlar tesvik primlerini dagita dagita onumuze gecmislerdi.

O sampiyonlukta butun gencligimi sampiyonluk goremeden geciren bir genc olarak eskisehir sampiyonluk macinda Ali Sami Yen de sabahlayanlardandim stada girebilmek icin. Sehir disindan geliyordum ve ailem beni o hafta sonu arkadasimda kalacagimi saniyordu!! Cok sukur eski acikta seyredebilmistim o efsane sampiyonlugumuzu!

Es esli futbolcular 2-1 iken son frikigi kullandirmadigi icin (2-2 olsa yine sampiyonluk gidiyordu) hakeme top yekün saldirmislardi. Serefsizler fena mamalanmisti. Kopek gibi asıldılardı maça!!

O gun eskisehire, ihsan kalkavana ve bjk ye oyle bir beddua etmistim ki ogun bugundur 3 ünün de beli doğrulmadı!

Şu an sosyal medya kültürünün yansıması olan bir taraftar profili var. Vasata tahammülümüz yok adı altında şımarık, dünyanın gerçeklerinden kopuk işi gücü ona buna sövmek olan bir güruh oluşmuş vaziyette. Zamanında aynı kafayla Metin Oktay'a da aynısını yapacak potansiyelde bir akıl tutulmasından bahsediyorum. Taraftarlık böyle bir şey değil ya da benim bildiğim öyle değil. Takım kötü giderken herkese ana avrat sövüp "benim barcam var lem, hala madrid lem" falan triplerine giriyorlar bir de.

Tabii 14 yıllık dönemi bilmem ama bizim de acı çekmişliğimiz vardır. Başarısızlıkta tepki muhakkak olur ama her kayıptan sonra insanın gözü böyle kararmaz tabii gerçek bir bağa sahipsen.

Cemil elimizden kaçıp gitmeseydi o dönem nasıl olurdu acaba?

28-29 şampiyonluk zırvalayan şikeciler hal böyle iken bu konu üzerine tek kelam etmezlerdi. Terim'in ilk döneminde ise 3 şampiyonlukları bizden fazlaydı, yine konuşulmazdı bu konular. Ne zaman arayı açmaya başladık, ötmeye başladılar hedef 29 diye. :asd: At şikecileri ise geçmişte yaptıkları gibi tarihin tozlu sayfalarında hatır-gönül ilişkileri üzerine şampiyonluk kovalamaya devam ediyorlar zaten. Başarılarımızdan dem vurmuşken şikeci ve sözde şerefli ikincilerin de özünde ne olduğunu hatırlamakta fayda var.

Yoo git bir bak bakalım hangi zenginler, siyasetçiler, popüler sanatçılar, sosyete filan fenerli? Şu anda değil ikinci meşrutiyet zamanından beri bu durum böyledir.

Ee? Bu neyi ifade ediyo? Ben anadoludan bahsediyorum sen ne diyosun bana hala?
Mehmet Ali birand, mesut yilmaz, tansu ciller felan 90larda aktif olarak galatasarayi tutmuyormuydu? Yani bu bizide senin sosyete takimlardan yapiyo.

80larda konuyu baslatan arkadasimiz diyo ki 50 kisilik sinifdik sadece 6li galatasarayliydi diyo. Tr geneline tabiiki olcu degil ama yinede bisey anlatan bir durum

Vala konuya o kadar çok şey yazasım varki kafanızı ütülemeyim.. Ben radyodan ağlayarak çok maç dinledim:) Allahıma şükürler olsun ki Sarının yanında Kırmızıyı sevmişim..

Sen sağlam Galatasaraylısın hocam. Radyo sporda barış ertül e laf sallayan Cimbomlu da sendin değil mi ?

Boş tartışma yapanı konudan atarım, her konunun içine etmekten vazgeçin.

3 sampiyonluk fark attik diye fener oldu bitti diyenlerin trabzonun gerisinde oldugumuz bir tarihi hayal etmeleri zor olur herhalde

Neuchatel Xamax maçını tribünden takip etmiştim. Tabii o zamanlar çocuk sayılacak bir yaştayız. Kanımız kaynıyor. Stada girebilmek için bir önceki gece nöbete başlamıştık. 1988 Kasım ayı feci de bir kuru soğuk vardı. Battaniyelerle gelmiştik stat önüne, sabaha kadar buz gibi bir havada nöbeti bekleyip üç kişi tek biletle maça girmiştik. Ali Sami Yen 22 bin kişilik derlerdi o gün statta 40 binden fazla insan vardı. İlk maçtaki olaylarla gergin bir havada başlayıp sonrasında işlerini bitirmiştik. Hey gidi günler hey ! 12 yaşında bir çocuktum o yıllarda hiç unutmam. Dönüşte bir de babamdan dayak yeme durumu vardı. Lakin 5 atınca affetmişti. :D

Geri
Üst Alt