Bıdı bıdı konuşup itici olacağınıza, saçma sapan dövizlerle, yazılarla kutlamaya karşı çıkacağınıza kendi bayramlarınızı, dini özel günleri nasıl daha cazip hale getiririz de insanların ilgisini çeker kutlarlar diye düşünseler şimdi bu halde olmazlardı.
Yılbaşı ve Noel farklı şeylerdir ikisini de kutlamak isteyen kutlar size ne? Size mi kaldı milletin neyi kutlayıp kutlamayacağı? Anca itici olun saçma sapan konuşun milleti her gün daha fazla dinden soğutun. Ayrıştırın, kutuplaştırın tonla laf edersiniz gavur işi diyerek biraz sizde kafa yorun sevimli görünün de gavurlarda sizin bayramınızı falan kutlasın.
Benim 15-20 kadar yabancı arkadaşım var Erasmus döneminden kalma hemen hepsi her dini bayramda mesaj atarlar bana kutlarlar. Bende onlara jest olsun diye Face üzerinden "Happy Christmas" yazsam hemen bazı sığ düşünceli arkadaşlarımın(!) saldırısına uğruyorum. Sebep neymiş Müslüman kutlamazmış pehhh aman zaten kutlama ne eğlence ne anca birbirini kırsın, dövsün, öldürsün, şiddet uygulasın, azarlasın.
Dünya'nın geri kalanı bizi sevmediği için müslümanlara düşmanlar düşüncesinden biraz sıyrılıp bakarsak eğer sevmemeleri için ne kadar neden olduğunu görürüz. Kutlayan kutlar, kutlamayan kutlamaz herkesin düşüncesi kendisine ama biraz insancıl yaklaşmak lazım bu konulara, bu arada üstte verdiğim örneklere bazı hassas arkadaşlar kızacaktır, genelleme yapmayı sevmem ancak çoğunluk bu şekilde kusura bakmayın