yılbaşı kutlamasını noël kutlaması sanmak

Cahilliktir, bilmediğini bilmemektir.

Bu arada Mekke'nin Fethi 11 Ocak.

Ja da Noel´in aslinda bir hiristiyan bayrami olmadigini, put perestlerden gelme bir gelenek oldugunu bilmemek de var. Roma Imparatorlugu hiristiyanlari uzun yillar boyunca ezen, zülüm eden bir rejimdi. Nezaman hiristiyanlar imparatorluk icinde cogalmaya basladi, 1. Konstantin gibi adamlar, yavas yavas hiristiyanliga dogru yönelmek zorunda kaldilar. Ancak put perestliklerinden de kopmamislardi. Oradan itibaren belirli put perest simgeler, hristiyanliga gecip, hristiyan kültürüne dahil olmaya basladi. Cünkü o roma impratorlugunun hristiyanlasma sürecinde, halen kendi kültüründen kopmayan, onu hristiyanliga adapte etmek isteyen politikacilar mevcuttu. Yani bu Roma Imprataorlugunun hiristiyanlasma dönemi, dinler arasi, futbol tabiri ile dinler arasi transferlerin yasandigi bir dönemdir.

Uzun lafin kisasi, noel gecesi, isanin dogdugu günü kutlar, ancak kimse isanin gercek anlamda nezaman dogdugunu bilmez. Yine Noel Baba Coca Cola´nin yarattigi bir simge, hiristiyanlik ile bir alakasi yok. Nikolaus von Myra war ancak, bazi sehri efsaneleri ile yasayan, seperate bir bicimde , yine Nikolaus günü diye kutlayan bazi ülkeler var. Ancak Noel baba gibi bir olay yok. S.T Nikolaus ile baglamaya calisanlar olsa bile. S.T Nikolaus romalilarin hristiyanlari katlettigi dönemde yetismis, hayirsever diye bilinen bir adam. Bazi tarikatlar tarafindan bir bayram adledilmistir üzerine... Oda dedigim gibi tarihi gerceklerden ziyade, efsaneler dogrultusunda ayakta duran bir figür... Yine onunda efsanelerinde yaptigi yardimlar hep fakir insanlari sevindirmek, yada kurtarmak icin yapilmis hamleler. Bir birine hediye vermek, agac süslemek, ev süslemek, felan fistik, bunlar hep Saturnia bayraminda, yada Romalilarin yeni yil kutlamalarinda mevcut olan elementlerdi. Yani romalilarin yeni yili kutlamalarindan, bir cok element bulunuyor günümüz noelin icinde.

Bir cok puta tapan dinlerin icinde günümüz Noel´in elementleri bulunuyor, ancak hristiyanlik ile bir alakasi yoktur. Cok büyük zorlamalar ile hristiyanlastirilmis bir eglence günüdür... Günümüzde Coca Cola sayesinde ve industry´nin onun ile birlikte yürüttügü calismalar dahilinde, tamami ile tüketimi cogaltmak icin, büyük bir piyasa yaratmak icin, internasyonellestirilmis bir bayramdir. Yani sonuc olarak, keriz yerine konulup, soyuluyor insanlar.
Yani Noel günü sonuc olarak insanlarin cebini ve duygularini sömürme aracidir, ben prensip olarak karsiyim. Ancak yinede kutlamalara seve seve katilirim burada, güzel partiler olur. Sonucta bizde sistemin adamiyiz. Yani eski dinlerden elementler bulunduran bir bayram, ancak hiristiyanligi simgeleyen bir bayram degil... Hristiyanlara, yutturulan pagan kültürlerine bagli bir bayram. Yani isteyen istedigi zaman kutlasin, yada kutlamasin.

Ancak günümüzde toplumu, bir tüketim toplumuna cevirme, ve köle etme araci oldugunu da arka kafada bulundurmak lazim, partilerde punchlari götürüp, noel sapkalli, mini etekli, genc kizlara sulanirken. :hat:

Son düzenleme:
İsteyen istediğini kutlar deyip konuya kilit atsak hepimiz için en iyisi olacak. Kusura bakmayın ama kimileri utanmadan hiç alakasız şekilde İslam'a laf bile sokmuş. Burada hiç kimsenin haddine değil bir dine veya bir başkasının inançlarına laf sokmak...

Şahsen ben rahatsız oldum kendi inançlarıma bir futbol forumunda laf sokulmasından...

Konuya gelecek olursak Türkiye'de kutlanan yılbaşına noel süsü verilmiş diyebiliriz ...

Yabancı bir ülkede doğuma büyüme biri olarak burada Noel ve Yılbaşı ayrı ayrı kutlanır. Noel şapkasını bile takan olmaz yılbaşında...

Aslında Türkiye 3'ü bir arada kurluyor. Noel , Yılbaşı , Thanksgiving(Hindi Bayramı)...

Paket yapmış bizimkiler

Son düzenleme:
İslamiyet veya herhangi bir din milli bir değer mi önce bunun açığa kavuşturulması lazım.Adam Hristiyan ise kutlayabilir kimi ilgilendirir bu?

2738c099c73d0c55ad52b09c7e37d5c5.jpg

Envoyé de mon Sony Z3

2738c099c73d0c55ad52b09c7e37d5c5.jpg

Envoyé de mon Sony Z3

hırsız devlet iş başında yine.. bu kadar bilet satıldıysa bunlar toplanan paranın 20'de 1'ini falan mı dağıtıyorlar..

ayıptır.. biraz bu beleş verginin karşılığını versinler insanlara.. ingiltere ve avrupa'ya göre toplanan paranın dağıtılma oranı bizde çok düşük.. ingiltere'de v.s. %50'si dağıtılırken bizde demekki %5-10 bile değil..

hırsız devlet diye boşuna demiyoruz..

hırsız devlet iş başında yine.. bu kadar bilet satıldıysa bunlar toplanan paranın 20'de 1'ini falan mı dağıtıyorlar..

ayıptır.. biraz bu beleş verginin karşılığını versinler insanlara.. ingiltere ve avrupa'ya göre toplanan paranın dağıtılma oranı bizde çok düşük.. ingiltere'de v.s. %50'si dağıtılırken bizde demekki %5-10 bile değil..

hırsız devlet diye boşuna demiyoruz..
Hirsiz demissin reis siyaseti cagristirdi bana direk, dikkatli olmak lazim

Mekke'nin Fethi'ni konuşmamız gerekirken,şu açılan konulara bakın,zındıklar..

Tutmayın küçük enişteyi. Fark açılmışmış, açıldıysa o Itoğlu it yüzünden açıldı zaten.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

hamza gitti,fark açıldı.
terim de siz taraftar bozuntuları yüzünden gitti,ambargo kalktı,nasıl olacak..
Kadroyu kuran sığır kim ? Yazın transfer yapmayan öküz kim ? Dengeli davranıp kendi içimizde çözeriz diyen aptal kim?

Terim yalakasindan hiç bahsetme para uğruna herşeyini satar o adi

Envoyé de mon Sony Z3

İslam peygamberleri arasında ayrım yapmak, müslümanlığa yakışmaz.
Muhammed peygamberin, doğum tarihi belli olmadığı halde 1 hafta kutlama yapıp,
İsa peygamberin doğum gününü kutlamamak, aslında ayrımcılıktır.

Kuran'da, peygamberler arasında ayrım yapmayın ayetine de muhalefet etmektir.

Bu ayrımı yapanlara, Allah'ın Kuran'daki sözünü hatırlatırım.

Meryem (19:33)
(İsa) Selam bana doğduğum gün.

Vallaha bu konuda bizim milleti aydınlatmak zor, sonuçta yeni yıl yaklaşınca tvlerde, bizim avmlerde falan hep noel havası esiyor, millet de Noel havasını yeni yıl kutlaması olarak algılıyor. Çok öyle yerilecek bir durum değil bence. Noel Baba falan işin özentisi oluyor tabi ama bir yandan da etrafta kırmızı toplar, beyaz pamuklar falan hoşuma gidiyor benim.

Bu arada ben öğrendiğimde şaşırmıştım çoğu kişi de bilmiyordur, Ortodokslar Noeli Ocak ayında kutluyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 6-7 Ocak'tı. Yunanistan ve Sırbistan'da hatta farklı günlerdi diye hatırlıyorum.

Bu arada Noel Baba'nın da Hz Îsâ ile bir alakası yok. Noel baba Antalya Demre de yaşamış ve evlenme çağındakilere hediyeler veren Santa Claus adında bir azlz olarak kabul ediliyor. Mitolojik olarak Odin Efsanesi ve Hollandalıların SinterKlass efsanelerin harmanlanması ve Coca Cola tarafından çizilmiş bir resim sadece. Bunun üzerinden teokratik bir politika geliştirmek sadece komik.

Geri
Üst Alt