Yıldızsız Yeniden Yapılanma

Tarik guzel bir yemdi ,yaninda ozellikle yasini de yazdim ki (hani rakip kaleye goturuyor filan ayagin belki mi densin diye) , simdi aslinda photoshop ile biraz ugrasip aysal geri gelsin diyenle , gitmeden evvel 4 milyon 750 bin euro bonservis verip 4 sene de sozlesme yaptigi diyenin ayni kisiler oldugunu afise etmek lazim

Sizin teneke baglanip satilsin ,satilamiyorsa atilsin dediginiz tarik ne zaman hangi bedelle transfer edildi ?

dursunun donktan laf sokup , tariktan aysala gonderme yapamamak ne guzel bir aczdir

Yabanci siniri diye bir sey duydun mu? Once 6 + bilmem ne iken yavas yavas 5+ lara cekilen. Tarik Olcan vs. sacmasapan transferler. Ancak donemin kosullarini ele almadan yargiliyorsun. Zaten 5 tane kaliteli yabanci vardi kadroda, yerli almak zorunda idin. Dikkat ceken tek bek Tarik vardi, forumdaki bu transferi eleştiren tiplerin buyuk cogunlugu gobek atiyordu tarik geldiginde. Yeni GG dendigini hatirliyorum. Ben o transferi o donemde de elestirdim. Ancak Dursun'un yabanci siniri yokken yaptigi sacmaliklarla kiyaslamak insafsizlik olur.

Katılıyorum.

Komple revizyon şarttır

Overrated yerlilerden yıllık 3-4m avro kazanan ve yaşı gelmek üzere-gelmiş topçulara kadar.

Ama önce sağlam transfer yapmayı bilen SD gelmesi lazım.

+yabancı sınırı vardı diye enayi mi olmak lazımdı? Tarık net lesh topçuydu; kulüpte transferlerden sorumlu olan elemanlara boşuna para ödenmiyor. Allahın şovmenini savunacağım diye komik duruma düşmeyin.

Sabriyle devam edilirdi, veya Semih'i RB yapabilirdik (o dönem iyiydi)

Yav Tarık'ın bonservisi aşırıydı tamam da bütünüyle berbat transfer falan değildi, FB ile BJK de ilgileniyordu o dönem.

Yapacak bir şey yok 5+0+3 yabancı sınırında anadolu'da biraz parlamış adamları getirip deneyeceksin mecbur.

Rakiplerin de böyle alıp faydalanamadığı bir sürü topçu var.

Sabri kadro dışı kaldıktan sonra uzaydan sağ bek inmeyeceğine göre mecburen öyle bir transfer yapıldı.

Herkes bu yapilanma olayini cok abartiyor. 2-3 sene önce bjk menemen yiyip, fakir fukara edebiyati yapiyordu, simdi sampiyon olmak üzereler. yani dogru düzgün adimlar atarsak seneye sampiyon oluruz, cok net. Hatta elimizde iyi diyebilecegimiz 3-4 adam da var.

Iddia ediyorum, 1 Stoper, 2 Orta saha ve 1 Forvet'le (tabi önce baska yönetim gelmeli) saha kalkariz tekrar.

Muslera
Linnes Denayer xxx Carole
xxx xxx
Sinan Sneijder Podolski
xxx​

Sabri de Semih de b*k gibi topcular. O donemin transfer donemi topicini bulun %90 Tarik konusunda olumlu idi. Hatta Olcan'da oyle. Yabancilar cok kaliteli, ancak 5 sinir var. Yerliler bok gibi, ligde on plana cikan yerliler transfer edildi. Dogru degildi, zamaninda butun bu transferlere karsi ciktim. Ancak Dursun'un goz gore gore yaptigi malliklarla o donem kiyaslanamaz.

Yav denemek var aşağı yukarı 5m avro ödemek var. Tamam binlerce alternatif yoktu ama durum böyleydi diye bile bile kazık alınmaya gerek yoktu. Daha Salih ve Veysel örnekleri de var.

Yani tüm sezon Semih RB'de oynasaydi Tarıktan daha kötü oynar miydi?

Yav denemek var aşağı yukarı 5m avro ödemek var. Tamam binlerce alternatif yoktu ama durum böyleydi diye bile bile kazık alınmaya gerek yoktu. Daha Salih ve Veysel örnekleri de var.

Yani tüm sezon Semih RB'de oynasaydi Tarıktan daha kötü oynar miydi?

Oynamazdi, Sabri'de daha kotu oynamazdi, bunu simdi soylemek kolay. Cunku gorduk tarik'i da veysel'i de salih'i de.. ancak bu oyuncular gelirken taraftar da dahil herkes sabri'den iyi olacagini varsayiyordu, umuyordu.

Takim yeterli degil, Sneijder'den iyi 10 numara getirebilir misin? Hayir. Muslera'dan iyi kaleci getirebilir misin? Hayir. Drogba Chedjou vs. Getirebilecegin en ust duzey yabancilar zaten. Siniri doldurmussun. Takimi daha iyiye tasiyabilmek icin yapabilecegin tek sey, sahadaki 6 yerliden daha iyileri getirmek. Bunun icin onlarca transfer yapildi ve basarisiz olundu.

yazıyı okuyunca ednan polat'ın savaşan takım kuracağız deyip, kümeye oynayan takımı kurması aklıma geldi. sana gelen yıldız büyük kılaplar için sıradan bir futbolcu zaten, yani senin onların gözden çıkardığı sıradan oyunculara ihtiyacın var. yoksa geçmişteki ednan beyin takımı ve bu seneki dolmuşçunun takımına döner kılap.

Bende Sneijder'i gondermek istemem ama ceza 2 yıl olursa onu takımda tutmak mantıklı olmaz. Veya diğer topçular gibi maaşın en az 30-40% indirmesi lazım.

Lutfen birisi elinden geldigince Aysal donemi transferlerini liste seklinde yazabilir mi ? Hangisinden ne katki aldik ve ne odedik bilelim ve tarafsizca degerlendirelim . Yabanci limitini sebep gosteriyor da , o donemde gelen yabancilarin hangisi oynadi ?

Mancini donemi gelen yabancilar ? Lutfen tek tek sayalim

Peki Bruma ? 13 milyon euro odendi ve 3 senedir tek katki alamadik . Pandev ? Chedjou ? Ontivero ? Dzemaili ? Hayrovic ? Burdisso ?

Evlatlara , hamitlere ,salih ,veysel , tarik .. bunlara girmiyorum

Hadi biraz amrabat ,yari zararla , telles tamam .. Ki bunlara odenenler de ucuk , Amrabat 9-10 civari , Telles 6,5 ..

Sneijder , Drogba, Muslera ,Melo , kim laf etti bunlara ? Hepsinden ciddi verim aldik . Fakat totalde harcanan bu paralar ... Mumkun mu buna dayanmak

Selcuk ve Burak , 2019 a dek senelik yaklasik 4 milyon euro .. 40 milyona yakin taahhut sadece bu iki adama , bunlar euro beyler . basit aliyorsunuz ama bu rakamlari yabanci limitiyle filan aciklayamayiz , olmaz boyle bir harcama , tarihte yok

Son düzenleme:
Bizim gibi takımlar 30 yaş üstü max. 3 topçu oynatmalı hadi kaleciyle 4 olsun fazlası olmuyor..Çünkü biz 30 yaşındaki Modrici 33'lük Yaya Toureyi Ibra'yı getirecek durumda değiliz... Gidip selçuktan umuttan sabriden olcandan yasinden donktan chedjoudan medet umuyoruz..

Sneijder ve Podolski dışında 30 yaş üstü herkes gönderilmeli çünkü bizim beyinsiz Türk topçular 2 sene şampiyon olunca kendilerini Barca topçusu zannediyor.. Bana kalsa çok memnun olsam da hazır piyasası yüksekken Podolskiyi bile yollarım.. Sneijderin yanına genç bir ekip kurulmalı..Mümkünse Denayer 1 yıl daha kiralanıp yanına en az Kajer ayarında bir stoper getirilmeli..Orta sahaya enerjisi yüksek bir zenci getirilmeli.. Kanatlara adam geçebilen hızlı oyuncu lazım..Ve tab en önemlisi Gomez gibi bir nokta santrafor... Yani eksik çok bunları giderirken yaş kriterini göz ardı etmemeliyiz..

Selçuk, Sneijder ve Poldi

Bu oyuncuların 3ü aynı an sahada olduğu zaman takımın diğer 8 topcusu daha çok çalışması lazım.

hoca bi gelsin,sonra kafa yorarız bu meselelere

ilk 3 sayfasi ile harikulade bir konu olmus
baska bir forumdayim sandim :eek:

Bizim gibi takımlar 30 yaş üstü max. 3 topçu oynatmalı hadi kaleciyle 4 olsun fazlası olmuyor..Çünkü biz 30 yaşındaki Modrici 33'lük Yaya Toureyi Ibra'yı getirecek durumda değiliz... Gidip selçuktan umuttan sabriden olcandan yasinden donktan chedjoudan medet umuyoruz..

Sneijder ve Podolski dışında 30 yaş üstü herkes gönderilmeli çünkü bizim beyinsiz Türk topçular 2 sene şampiyon olunca kendilerini Barca topçusu zannediyor.. Bana kalsa çok memnun olsam da hazır piyasası yüksekken Podolskiyi bile yollarım.. Sneijderin yanına genç bir ekip kurulmalı..Mümkünse Denayer 1 yıl daha kiralanıp yanına en az Kajer ayarında bir stoper getirilmeli..Orta sahaya enerjisi yüksek bir zenci getirilmeli.. Kanatlara adam geçebilen hızlı oyuncu lazım..Ve tab en önemlisi Gomez gibi bir nokta santrafor... Yani eksik çok bunları giderirken yaş kriterini göz ardı etmemeliyiz..
Bir de şu var yaşı geçik, sönük ''Yıldız'' getiriyoruz 30 yaşında falan en fazla 2 bilemedin 3 sene oynuyor,ardından yeni oyuncu alıyorsun,sürekli kulüp ekonomisinden yiyor bu durum.
Genç mesela 25 yaşında falan iyi bir oyuncu aldığın zaman en kötü 5-6 sene idare eder tutturursan ve yerine oyuncu alıp durmadığın için ekonomi hanesine - yazmaz.
Her sene taraftarı mutlu edecek 1 yıldız isim alınabilir onun haricinde mantıklı ve yaş olarak genç oyuncular alınmalı.
Gençten kastım illa 17-18 değil, 20-25 yaş aralığı ve en fazla da 28 yaşında oyuncu alınmalı bence diğer türlü sürekli aldığımız tüm oyuncular 30 yaş ve üzeri olunca takım yenilememiz gereken süre olması gerektiğinden daha çabuk geliyor.
O yüzden dediğin gibi bunlara da dikkat edilmesi gerekiyor.

Amrabata 9 , brumaya 12 , chedjou ya 7 , tellese 6 , hayrovice 4 kusur ... bu aksiyonlari olan bir klubun soylediklerini yapabilecegine inaniyor musun

iste bu yuzden dernekciler istemiyor riva satilsin bunlar odensin filan diye , fakat trajik olan su ki , bu adamlari alanlar da ayni dernekciler

zarar etmeyecek bir yapi kurmadigin , sacma transferleri kesmedigin ve oyuncu satmayi beceremedigin surece bu ekonomi duzelmez

oyuncu satmadan oyuncu alabilecegimizi sanan dangalaklar var oldugu surece bu forumda 2 adim atmamiz zor hale geldi

Geri
Üst Alt