Yıllardır Çektiğim Baş Ağrısı Problemi

Mustafa Yücel

Parçalı Üye
Esasen bu konuyu buraya açmak ne kadar doğrudur emin olmamakla birlikte, tıbbi alanda ihtisas sahibi renktaslarimin da görüşlerini almak istediğimden yardımınıza ihtiyacım olduğunu belirterek konuya giriyorum.

Yıllardır çektiğim iki problem var. Burnumun iki tarafı da tıkalı. Aynı zamanda başımın şakak diye tabir edilen her iki tarafı da ağrıyor. Şakakların hafif üst kısmı da olabilir. Aslında ağrı demek yanlış olur, sanki o kısımlarda bir yoğunluk var, bir şey bastırıyormuş gibi. Ve bu bahsettiğim şey bende 7/24 var. Anlık olarak gelip geçen, mevsimsel ya da dönemsel bir şey değil. Başımın diğer kısımlarında, alın bölgemde herhangi bir problem yok. (Burada bir dipnot olarak uzun yıllar önce sinüzit teşhisinin de konulduğunu belirteyim) Ben basimdaki bu durumu burnuma yordum, birkaç defa kbbye gittim ayrı telden çalıyorlar. Kimi septum deviasyon (burun kemiği eğriliği) var ameliyat şart derken, kimisi de eğrilik yok burun eti büyümesi var, burnundaki sıkıntı baş ağrısı yapmaz ameliyata gerek yok dedi. Ben de kâh ihmalkarligimdan, kâh usengecligimden fazla üzerine gitmedim ama artık dayanamayacagim boyutlara ulaştı. Dayanilamayacak boyuttan kastım ağrı sızı değil zaten sürekli olan bir şey bende bu. Ama artık hayat kalitemi çok düşürdüğünü, konsantrasyon ve hafıza problemi oluşturduğunu düşünmeye başladım. Şuan bu satırları yazarken dahi iki taraf da tıkalı burundan doğru dürüst nefes alamıyorum, başımın iki tarafında da içerden bastırılıyormuş gibi yanma hissi var. Sigara da kullanıyorum ve sanki sigara kullanımının da hem başımdaki, hem de burnumdaki problemi daha da arttırdığını hissediyorum. Burnum için şu sıralar otrivine gibi burun açıcı spreyler kullanıyorum ama uzun vadede zararlı olduğunu okudum ki etkisi de kısa süreli oluyor.

İnanın bu konuyu ne yapılacağını bilmediğimden acıyorum. Forumda bildiğim doktor @Melih Peker var, başka arkadaşlar varsa da yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Kardeşim ve bende de mevcut durum kıkırdak eğriliği mevcut ikimizde de o ameliyat oldu ama 2 sene sonra tekrarladı o 2 senede abi resmen nefes alabiliyorum diyordu bilemiyorum yani doktor değilim

Septum deviasyonu ve alerjik rinit var bende de, askerde sinüzite de döndürmüştü zaten genel bir sinüzit problemi de var alerji ve deviasyona bağlı olarak.

Dönemsel ağrılar olsa da düzenli alerji önleyici tedbirlerle başa çıkıyorum ama kesinlikle ıslak saçla falan dışarı çıkamıyorum ya sesim kısılıyor ya da yoğun baş ağrısı oluyor.

Sendekinin sebebini bilmiyorum ama eğrilik üstüne tıkanman varsa ağrı çok normal çünkü bu durum kesinlikle kanalları daraltıyor ve basıncı arttırıyordur. Şakaklardaysa sinüzitle ilişkili olması %90 ihtimal zaten.

Devüasyon başka bir problemle birleşince çok zorlayıcı olduğu için doktorlar ameliyat olmalısın dedi çokça ama henüz olmadm.

Migren olmayan ama belirtileri benzeyen

İyi bir uzman teşhis edebilir. Bir yakınımdan biliyorum. Bir fikir olarak bulunsun. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Eklemeyi unuttum. Geçenlerde nörolojiye gittim. Migrenden şüphelendi fakat sese veya ışığa karşı herhangi bir duyarliligim olduğunu zannetmiyorum. Beyin MR'i istedi tabi. Mr sonucunu ise maalesef henüz gösteremedim. Güzide sağlık sistemimiz sayesinde doktordan randevu düşmüyor. Randevusuz sonucu göstereyim dedim almaz dediler, boşken kapısından girdim bugün hasta bakmıyorum diye gönderdi. Eziyet yani. Ben de bıktım valla

Herhangi bir radyolojik görüntüleme yapıldı mı rtaş ?
Burun eti baş ağrısı yapmaz. Sinüzit baş ağrısı yapar
Sinüzit dışında migren de olabilir. Sürekli oluyor demişsin ama şiddeti hiç değişmiyor mu mesela ?
Ağrı öncesi bazen gözünün önünde şimşek çakar gibi bir şeyler oluyor mu veya diğer duyularında bir uyarı ?

Teşekkür ederim. Eklemeyi unuttum. Geçenlerde nörolojiye gittim. Migrenden şüphelendi fakat sese veya ışığa karşı herhangi bir duyarliligim olduğunu zannetmiyorum. Beyin MR'i istedi tabi. Mr sonucunu ise maalesef henüz gösteremedim. Güzide sağlık sistemimiz sayesinde doktordan randevu düşmüyor. Randevusuz sonucu göstereyim dedim almaz dediler, boşken kapısından girdim bugün hasta bakmıyorum diye gönderdi. Eziyet yani. Ben de bıktım valla
Bu migren değildir. Migren olsa teşhisi koyarlardı zaten. Teşhisi daha zor bir baş ağrısı türü. Yakınımda bu baş ağrısı 5-10 dakika çok şiddetli olurdu. Oksijen tedavisi uyguluyorlar. Özel’de falan göstersen mi acaba?

Herhangi bir radyolojik görüntüleme yapıldı mı rtaş ?
Burun eti baş ağrısı yapmaz. Sinüzit baş ağrısı yapar
Sinüzit dışında migren de olabilir. Sürekli oluyor demişsin ama şiddeti hiç değişmiyor mu mesela ?
Ağrı öncesi bazen gözünün önünde şimşek çakar gibi bir şeyler oluyor mu veya diğer duyularında bir uyarı ?
Geçen gün nöroloji bölümünde beyin MR'i istediler e nabizda sonuç çıkmış görünüyor ama randevu dusmediginden sonucu henüz doktora gösteremedim.

Dayanılmaz bir ağrı değil bu. Hani bazen başa çok şiddetli bir ağrı vurur yerinde duramazsin ya, öyle bir şey yok. Sabit bir sey. Her iki tarafta da bir yoğunluk, bir yanma, batma hissi var. Hafif zonkluyormus gibi. 7/24 var. Gelip geçmiyor. Gözde veya herhangi bir organimda herhangi bir belirti olmuyor. Migren olduğunu bu yüzden sanmıyorum zaten.

Bu migren değildir. Migren olsa teşhisi koyarlardı zaten. Teşhisi daha zor bir baş ağrısı türü. Yakınımda bu baş ağrısı 5-10 dakika çok şiddetli olurdu. Oksijen tedavisi uyguluyorlar. Özel’de falan göstersen mi acaba?
Migren olduğunu ben de sanmıyorum hocam belirtileri pek uymuyor, olmazsa son çare özele gideceğim zaten.

sinüzittir bende de var. ateş filan yapmıyorsa da büyük ihtimal kronik hale gelmiştir. beni geldiğinde felaket vurmuyo ama en az 1 hafta avare halde gezdiriyo. bende pandemi dönemi hem diş problemi var, hem de burunda devüasyon. çok kulak burun boğaza sinüzit için gideni dişe yolladıkları da oluyo. çünkü diş nerdeyse burundaki eğrilik kadar tetikliyo ağrı ve enfeksiyonu. bilinçsiz antibiyotik kullanmayı sevmediğim için genelde nurofen'le filan geçiştiriyorum. sıkıntılı bi rahatsızlık, geçmiş olsun.

sinüzittir bende de var. ateş filan yapmıyorsa da büyük ihtimal kronik hale gelmiştir. beni geldiğinde felaket vurmuyo ama en az 1 hafta avare halde gezdiriyo. bende pandemi dönemi hem diş problemi var, hem de burunda devüasyon. çok kulak burun boğaza sinüzit için gideni dişe yolladıkları da oluyo. çünkü diş nerdeyse burundaki eğrilik kadar tetikliyo ağrı ve enfeksiyonu. bilinçsiz antibiyotik kullanmayı sevmediğim için genelde nurofen'le filan geçiştiriyorum. sıkıntılı bi rahatsızlık, geçmiş olsun.
Ben de bundan şüpheleniyorum hocam. Ama kronik rahatsızlığı olan insanlara baktığımda nezle gibi belirtiler, ateş vs. oluyormuş, mevsime vs. bağlı olarak şiddeti artabiliyormus. Ben de bunlar yok. Hep sabit ya. Sanki basım ve burnumda bir yol tıkanmış da o tıkanık yol başıma baskı yapıyor gibi.

Geçen gün nöroloji bölümünde beyin MR'i istediler e nabizda sonuç çıkmış görünüyor ama randevu dusmediginden sonucu henüz doktora gösteremedim.

Dayanılmaz bir ağrı değil bu. Hani bazen başa çok şiddetli bir ağrı vurur yerinde duramazsin ya, öyle bir şey yok. Sabit bir sey. Her iki tarafta da bir yoğunluk, bir yanma, batma hissi var. Hafif zonkluyormus gibi. 7/24 var. Gelip geçmiyor. Gözde veya herhangi bir organimda herhangi bir belirti olmuyor. Migren olduğunu bu yüzden sanmıyorum zaten.
Sprey dışında ilaç kullanıyor musun peki
Doktor tavsiyesi dışında ağrı kesici kullandın mı
Kullandıysan ağrıda hafifleme oldu mu

Böyle yazışmayla olmaz tabi ama tanı almışsın zaten bence de sinüzitten kaynaklanıyordur ama dediğim gibi radyolojik tetkiklerin de yorumlanması gerek. Doktora şikayetlerinin sürekli devam ettiğini ve hayat kaliteni etkilediğini vurgula . Gerekirse nsai dediğimiz ilaç grubundan farklı ilaçlar yazabilir

MR'dan başka bir şey çıkmaz ilaç tedavisi de etkisiz kalırsa sonrasında cerrahi denenebilir

Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun kardeş. Benim kardesiminde küçükken burnu kırılmış. 1 seneye kadar farkda edilmedi. Onunda siksik baş ağrısı oluyor. Ameliyat olacak burundan. tam emin değilim fakat sanırım nefesi sağlıklı almadigin için baş agrin oluyor. Birde bende baş ağrısı olduğunda atolyedeki büyük bir miknasi başıma koydum ve 5 dakiya ağrıyı bıçak gibi kesti. Zararı varmı bilmiyorum ama 3-4 kere alternatif tıp denilebilecek mıknatısla ağrıyi geçirdim. Tekrardan geçmiş acil şifalar dilerim.

-cahil tavsiyesi-
2 denize gir tuzlu su gitsin burnuna bir şeyin kalmaz

Valla bendede arada oluyo buna benzer bi agrı alnımda filan bide gece yatınca burnum tıkanıyo bazen ,uyku kalitesinide etkiliyo sinüzite benziyo şikayetlerin allah şifa versin

Ben de bundan şüpheleniyorum hocam. Ama kronik rahatsızlığı olan insanlara baktığımda nezle gibi belirtiler, ateş vs. oluyormuş, mevsime vs. bağlı olarak şiddeti artabiliyormus. Ben de bunlar yok. Hep sabit ya. Sanki basım ve burnumda bir yol tıkanmış da o tıkanık yol başıma baskı yapıyor gibi.

ben akutta, yani yılda 1 kere gelip ağır vuranda ateş filan yapıyo diye biliyorum. benim çocukluğumda öyle olurdu misal, ateşli yatardım 2-3 gün okuldan raporla. yıllarca tedavi medavi edilmeyince artık kroniğe döndü, yılın 3 ayı geliyor ama kafadaki sersemlik ve vücuttaki bitkinlik haricinde çok bi sıkıntı yaratmıyo. senin ekstra burunda eğrilik de varsa benim gibi akmasını engelleyip başta ağrı yapıyo olabilir. benim gibi işinin çoğu dışardaysa bu mevsim geçişleri sıkıntı tabi. ben hırkayla gidip penyeyle eve dönüyorum, gün içinde kat edilen o kadar yolda da illa soğuk alıyo vücut ister istemez. o da en geç akşamına zaten baş ağrısıyla kendini göstermeye başlıyo. ya hiç terlemeyeceksin ya da ıslak vücutla akşam soğuğunu almayacaksın. bu ikisini de sinüzitle karşılıyosan zaten 3-4 gün kafanı kolayca toplayamayacağını kabul etmen gerek. ben yıllardır onu da bi nurofen, bi de arveles'le geçiştiriyorum. şu diş hekimleri pandemi takviminden çıkıp tam zamanlı çalışmaya girince kulak burun boğazdan da önce oraya gidip bi sinüzit için muayene ettireceğim ama.

Geri
Üst Alt