Yine Gel Ya Şehr-i Ramazan

Cok sukur doyduk 18 saat oruc tutmaktan sonra, allah olmayanlarada versin

Tekrardan herkesin Ramazanı mübarek olsun ,

hayırlısıyla bir gün geçti bile ,

kısa günün zamanlarında dahi orucunu tutmayan ben bugün başladım umarım tamamlarım ,

bizlerin afferdesiniz camış gibi yediği bir öğünün miktarıyla birkaç gününü geçirmeyi bırak savaşmış olan , Çanakkaleden Hicaz 'a kadar tüm cephelerdeki kahramanlar dayanmışsa sızlanmamışsa bende Allahın izniyle bırakmamayı istiyorum .

Allah yardımcın olsun. Tadına vardıktan sonra bırakmak zor. Önemli olanın yemeden içmeden uzak kalmak değil ; Yaradana yakın olmak, onun emrini yerine getirmek olduğunu ve bunun hazzını duyunca insan bırakmamak için kendine sebepler arıyor.

iyi kötü bu gün oruc tuttum, iftari yaptim hayirlisiyla ama öyle bir rahatsizlik oldu ki iftardan sonra tüm yediklerimi kustum.. off

iyi kötü bu gün oruc tuttum, iftari yaptim hayirlisiyla ama öyle bir rahatsizlik oldu ki iftardan sonra tüm yediklerimi kustum.. off

Orucu fırsat bilip iftar da ifrat'a kaçmamak lazım , mümkün mertebe kontrollü ve az yemek en azından hafif yemek lazım , öncelikle su ile başlayın ve yemeğinizide yavaş yiyin , Murat lafım sana değil genele ,

Sahurdada ağır yağlı yemeklerden uzak durun pilav makarna ve haşlanmış beyaz/kırmızı et yiyin yemek olarak , ilk başta var ise bir kaşık çam balı yiyin , sonrasında haşlanmış patates ve yumurta yanında salatalık domates ve peynir ile vücudunuzun gün boyu ihtiyaçlarınızı depo edin , özellikle şekersiz çayı için en az 2 bardak için hemde gün boyu susuzluğunuzun mümkün mertebe ilacı oalacaktır .

Valla bende iftarı açar açmaz bir ağırlık çöktü üstüme. Uzandım biraz. Anca kendime geldim. Sanki bulutların üstünde gibiydim. Sıcak ve ilk günün etkisidir kanımca.

Valla bende iftarı açar açmaz bir ağırlık çöktü üstüme. Uzandım biraz. Anca kendime geldim. Sanki bulutların üstünde gibiydim. Sıcak ve ilk günün etkisidir kanımca.

Aynen bende öyle bir ağırlık çöktü tabi yemeğide abarttım ne kadar az yemeye tembihlesemde başaramadım bugun :)

Aynen bende öyle bir ağırlık çöktü tabi yemeğide abarttım ne kadar az yemeye tembihlesemde başaramadım bugun :)

Çok ta yemedim aslında. Aslında bir itiraf daha yapacağım. Sofradan kalkar kalkmaz hemen ateşledim bi cigara. Onun da etkisi oldu. :redface:

2. orucumun son bulmasına 9 saat 7 dakika kaldı.

Çok ta yemedim aslında. Aslında bir itiraf daha yapacağım. Sofradan kalkar kalkmaz hemen ateşledim bi cigara. Onun da etkisi oldu. :redface:

Üstad yapma yahu ,

sabah aç karnına içilen , yemekten sonraki ilk yarım saatte içien vede hareket halinde iken içilen sigara kat kat daha zararlı ,

ben ömrü hayatımda bu mereti ağzıma almadım , her dönem içen arkadaşlarım oldu ama hiç heves etmedim ,

Benim annemin babası sigaradan öldü , 2 dayım sigara nedeniyle kanserden 6 ay arayla öldü , babam sigara nedeniyle geçen sene by-pass oldu ,

çok pis birşey hocam bu , çoluk çocuk sahibisiniz bırakın gitsin ileride sizi sevenleri üzmeyede çektirmeyede izin vermeyin ,

2. orucumun son bulmasına 9 saat 7 dakika kaldı.

Avustralya epey rahatmis ya

imsak 5.57

iftar 17.18

en az 7-8 saat yatsan geriye ne kaliyor ki :D

geçmiş olsun murhan, iftar imsak saatleri kaç senin orada?

valla zor burada

almanya saati ile imsak vakti 3.48 iftar ise 21.46

önemli olan imsak degil iftar vakti zaten bu da epey zorluyor, tr'de saat 11'e geliyor biz iftar yapiyoruz

nekadar yatarsan yat zor

Avustralya epey rahatmis ya

imsak 5.57

iftar 17.18

en az 7-8 saat yatsan geriye ne kaliyor ki :D

İmsak 5:45 iftar 17:15 doğrusunu ifade etmek istersem.

Okul olmasa süper olurdu, gece Dünya Kupası seyreder gündüz yatardım da okula gitmem gerek. Gerçi haftada 2 gün gitsem yetiyor, dandik maçların olduğu güne denk getiririm artık. :ka25:

Ustalar gündüz susuzluk çekmek istemiyorsanız meyve olarak bol bol karpuz yiyin.İnanın susamıyorsunuz.Bu arada Allah tuttuğumuz ve tutacağımız büyün oruçları kabul etsin.

Ben rahatım şahsen ne acıktım ne susadım

Bol bol süt icin hem tok tutar hem sussuzluga karsi iyi geliyor migdeyi de rahatlatiyor. Sahurda cay icmeyin. Ilk gün bende de bas agrisi oldu sonlara dogru. Genelde hep böyle olur ilk günlerde. Orucumu actim corbami ictim sonra yarim saat bekledim ve yemege gectim. Tavsiye ederim. Herkese hayirli Ramazanlar.

dün sahura kalkmamıştım akşamda cips yemiştim sadece ama gündüz sorun olmadı , bugün güzel bir sahuru hakettim bence..

hayırlı sahurlar..

Geri
Üst Alt