Yolda Para Bulsan Ne Yaparsın ?

Aydın Aslan

Berlin Panteri
Soru açık.Böyle birşey herkesin başına gelmiştir.Geldiğinde ne yaptınız dökülün bakalım

miktarına bağlı azsa teslim ederim çoksa alır harcarım:sad:

bulduğum en büyük para 5 kuruştu.onu da havaya atıp tekmeyle savururum genelde.

1-2 ay önce bir AVM'de yerde 50TL buldum gittim danışmaya verdim, geçen gün kaldırımda 5TL gördüm almadan yürümeye devam ettim, geçtim gittim.

Çocukken fln alıyorduk da, artık bilinçliyiz, ben almam.

2 kere basima geldi. biri sahipsizdi, attim cebe ufak paraydi 5 tl mi ne anneme getirdim, o da su almisti zor durumdaydik

bi keresindede, bizim merzifonda fransiz, hollandali, almanci gurbetciler cok olur. hele yazin her 10 arabadan 8i gurbetci arabasi

carsida dikiliyodum, onumden adam gecti, yere kagidini dusurdu bi iki saniye duraksadim yaklastim ve 50 euro. elime aldim bi paraya bi adama baktim. adam yolun karsisina gecmisti. hemen kosaraktan yakaladim adama paraniz dustu efendim dedim. tabi 18 yasinda falanim o zaman kibardim. simdi degilim ama :B

adam yuzume bi 6-7 saniye bakti kekeleyerek tesekkur etti agzi acik kalmisti herifin :D sahipsizse at cebe, sahibini gorduysen ver politikasini uygularim

hayir kurumuyla falan ilgim yok bu konuda

2 kere basima geldi. biri sahipsizdi, attim cebe ufak paraydi 5 tl mi ne anneme getirdim, o da su almisti zor durumdaydik

bi keresindede, bizim merzifonda fransiz, hollandali, almanci gurbetciler cok olur. hele yazin her 10 arabadan 8i gurbetci arabasi

carsida dikiliyodum, onumden adam gecti, yere kagidini dusurdu bi iki saniye duraksadim yaklastim ve 50 euro. elime aldim bi paraya bi adama baktim. adam yolun karsisina gecmisti. hemen kosaraktan yakaladim adama paraniz dustu efendim dedim. tabi 18 yasinda falanim o zaman kibardim. simdi degilim ama :B

adam yuzume bi 6-7 saniye bakti kekeleyerek tesekkur etti agzi acik kalmisti herifin :D sahipsizse at cebe, sahibini gorduysen ver politikasini uygularim

hayir kurumuyla falan ilgim yok bu konuda

Tebrik ederim rdaşım.Bu duyurlalığının karşılığını elbet birgün geri alacaksın.Forumda duyarlı rdaşlarımı görmek beni duygulandırdı.

Dini hükümlerimize göre bulduğun yerde 3 defa ilan etmen lazım para buldum kaybeden var mı?

tabiki açıklama isteyeceksin kaç paraydı bozukmu bütün mü vs vs ?

ama dini hüküm ilan etmek eğer ilanına karşılık yoksa para bulanındır

Miktar fazla ve sahibi piyasada yoksa direk at cebe. Ancak ufak miktarlar olursa yürür giderim.

İnsan parasına sahip olmasını bilmeli. Bir kez para düşürüp kaybeden bir daha düşürmez.

Bizim Tiflis üniversitesinde bir hocamız var. Kendisi gürcü ve ağır ırkçı. Özellikle türkleri hiç sevmez. Geçenlerde başına ibretlik bir olay gelmiş. Maaşını yeni çekmiş ve çantasını düşürmüş. Durumu farkettiğinde yıkılmış resmen. Ama akşam kapısını genç bir delikanlı çalmış ve çantasını teslim etmiş. Buraya kadar herşey normal ama koca Tiflis'te çantasını bulup getiren adam bir türkmüş. O gün bugündür kadın biz türk öğrencilere bir izzet bir sevgi gösteriyor anlatamam.

Kısacası para buldun mu öyle hemen sömüreyim düşüncesinde olmamalısın.

miktara göre değişir örmek 100 lira ise etrafa bakarım arayan filan yoksa ve etraf sakinse alır harcarım yok miktar çok fazla ise hele cüzdanla beraber ise direk karakola götürürüm

[attachment=10037:parayı-alıp-cüzdanı-sahibine-gönderen-adam_546414.jpg]

Ekli dosyalar

• parayı-alıp-cüzdanı-sahibine-gönderen-adam_546414.webp
    parayı-alıp-cüzdanı-sahibine-gönderen-adam_546414.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 249
alırım ve en yakın cami'ye teslim ederim.

Gesendet von meinem GT-I8190 mit Tapatalk

Geri
Üst Alt