Yolda Para Bulsan Ne Yaparsın ?

Sahibini gördüysem gider veririm. Görmediysem alır ihtiyacı olan birine veririm, tabi miktarına bağlı.

Hukuken bir sakınca yok, paranın hepsiyle soğan alır tuza banıp gömerim.

Takipçide çalışırken vergi dairesinin girişinde bir zarfın içinde 2000lira bulmuştum. Gittim götürdüm sahibini bulmak zor olmadı adam bana 50 lira harçlık vermişti

Koluma çizemedim ama var bir planım

Takipçide çalışırken vergi dairesinin girişinde bir zarfın içinde 2000lira bulmuştum. Gittim götürdüm sahibini bulmak zor olmadı adam bana 50 lira harçlık vermişti

Koluma çizemedim ama var bir planım

Parasını düşüren insanları mı takip ediyorsunuz R'das

önce etrafında dairesel hareketler yapıp dans ederim

sonra yerden alıp saçıma koyar seke seke koşarım

sonra cebe atarım

Arkadaş bir kere yüklü miktar para buldu.

Arabanın torpido gözüne sakladı.

Aylarca orda durdu babası gördü bir ton dayak yedi yok kumarmı oynadın kadınmı satıyorsun fln filan.

Sonra beraber polise götürdüler parayı.

Orda birde sabahladı.

Polis haliyle inanmadı.

BlueTapatalk

Geçen hafta düşürdüm cüzdanı adam kağıt paranın yanında bozuk paraları 5 kuruşuna kadar almış cüzdanı muhtara vermiş sana baya sövdüm kardeş haberin olsun

Bir keresinde bende cüzdanımı kaybettiydim. İçindeki parayı alıp karakola teslim etmişlerdi :D

Cüzdan değilde para bulsan kime vericeksin ki parayı? Cüzdanı verirdim parayı vermezdim heralde

Arkadaş bir kere yüklü miktar para buldu.

Arabanın torpido gözüne sakladı.

Aylarca orda durdu babası gördü bir ton dayak yedi yok kumarmı oynadın kadınmı satıyorsun fln filan.

Sonra beraber polise götürdüler parayı.

Orda birde sabahladı.

Polis haliyle inanmadı.

BlueTapatalk

renktas babani okadarda kizdirmasaydin

Cüzdanın içinde 40 kağıt vardı . Almışlar :D Gittim bu cüzdan dandik diye ynei birtane daha almıştım 40 liraya bi cüzdanı kaybettik 80 liradan olduk :D

Yeni aldığım güzel şimdi düşmüyo :D

1 sene önce hali saha maçı sonrası yorgun argın eve gidiyorum. Yolda uzun baya. O günde yenilmiştik maçta sinirliydim. Yolda bir cüzdan gördüm ama ezilmiş çamurlu bir halde. Vurayim diye içimden geçirdim :D

Cüzdana vurmamla birlikte 100 tlnin çıkması bir oldu. Sonra aldım yerden cüzdanın içine baktım. Abartmıyorum 1000 tlnin üzerinde bir para. Ne yapacağım diye düşündüm. Cüzdanın içinde adamın numarası vardı aradım böyle böyle anlattım olayı adam yaklaşık 10 dakika sonra geldi.

Çok teşekkür etti. Adam maaşını yeni çekmiş o yüzden yüklü bir nebla varmış :D

Bu davranışımdan dolayı adam çıkardı 100 tl verdi ben alamam vs derken parayı cebime koydu :D Nereye gideceğimi vs sordu sonra eve bıraktı :)

Çok ilginç bir akşamdi gerçekten.

Sahibini bulabilirsem geri veririm. Bulamassam herhangi bir yetkili bir kuruma veririm veya paraya muhtaç birine bağışlarım. Eğer bir mekanda kaybettiyse o mekanın resepsiyonuna veririm.

Geri
Üst Alt