Yolda Para Bulsan Ne Yaparsın ?

Yerde farkettiğim an etrafı kontrol edip, ayakkabımı bağlar gibi yaparken alırım hemen. Ama kağıt para olmalı. Bozuk para için uğraşmam.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

ne kadar olursa olsun farketmez

direk indiregandi yapıyorum

o para yenmez abi alırsın cebe atarsın 10 lirayı Allah senden misliyle çıkarır o parayı

Bizim Tiflis üniversitesinde bir hocamız var. Kendisi gürcü ve ağır ırkçı. Özellikle türkleri hiç sevmez. Geçenlerde başına ibretlik bir olay gelmiş. Maaşını yeni çekmiş ve çantasını düşürmüş. Durumu farkettiğinde yıkılmış resmen. Ama akşam kapısını genç bir delikanlı çalmış ve çantasını teslim etmiş. Buraya kadar herşey normal ama koca Tiflis'te çantasını bulup getiren adam bir türkmüş. O gün bugündür kadın biz türk öğrencilere bir izzet bir sevgi gösteriyor anlatamam.

Kısacası para buldun mu öyle hemen sömüreyim düşüncesinde olmamalısın.

Duygulandım rnktş

Cebe atanların hepsi adi karaktersiz şerefsizdir benim gözümde.

Alın teriyle kazanılmayan bir parayı ıiyecek kadar elden ayaktan düşmedim, unutmasınlar ki o yerde bulup yedikleri para bir hastanın ya da emeklinin 3 kuruş parası olabilir ve yine unutmasınlar ki o enayi parası birgün kendi çocuklarının abilerinin analarının babalarının cebinden de düşebilir.

Bi kere yolda kaldık arkadaşla gidiyoruz ve şuraad 5 lira bulsakta taksiye binsek diye makara yapıyorken bi anda 5tl bulduk. Tabi yerini geri koyma şartı ile kullandık. Sonra unuttuk 1-2 ay sonra 50şer tl kaybettik. 5 sene önceydi tabi ki bu. Ogün bu gündür yerde para görsem bakmıyorum bile.

n

Ha birde mahallede cüzden bulmuştuk. İçinde dolar euro ne ararsan var. Polisindi içinde kimlik ve izin belgesi de vardı. Getirip teslim ettim 5 kuruş vermediler. :(

la sizin paranız kaybolsa millet cebe atsa ne yapacaksınız :D gerçi parayı cebe atarım diyen birininde parayı kaybetme düşürme şansı çok az tecrübelidir :)

Bir defasinda ortaköy dereboyu yakinlarinda cüzdan buldum, icinde kimligini tespit edebilecegim hicbirsey yoktu. Yalan olmasin icinde az bir miktarda para vardi 20 lira olmasi lazim. Birde yüzük vardi kösesine sikistirilmis. Etrafa bakindim sahibi cikar umuduyla kimse yi göremedim. Camiinin önünde Banklar var oturdum oraya,etrafi izlemeye basladim arayan birisi cikar edasiyla. Cok gecikmeden sahibi cikti orta ya, icerigini sordum dogru söyledi, tesekkür beklerken hirsizlikla suclandim, ogün dür tövbeliyim, bizim millete iyilik yaranmiyor.

bulunca aldigim iade ettigimde oldu

belli bi ozelligim de yok bu konuda

ama cuzdanimla beraber 600 ero dusurmstum madrid de (yada caldirdim),

7-8 saat mal gibi dolostim madridde :D western union dan arkadasin gonderdigi parayi cekmeye ugrastim polis bildirisi ile

butun gecede otobus bekledim ,terminalde donmek icin ,konsolosluk yardim edemiyoruz falan dedi o haldeki birine falan ...

hayatimin en igrenc gunuydu

ondan sonra 2 kez cuzdsn ,telefon vs buldum dogru polislere

Kimlik yani cüzdan ceklinde bulduysam geri veririm.

Kimliği belirli değilse miktarı ne olursa olsun camiye bağışlarım.

Ama ergen yaşımda cebime atardım büyük ihtimalde yada ac ve maddi durum pek iyi olmasa yine farklı ola bilirdi davranışım.

Bilemem yani.

Cebine atanı yargılamak veya tersine parayı teslim edeni yüceltmek kimsenin hadine değildir.

Herkezin kendi meselesi.

Sarı Lacivert bir zarfa koyar şu adrese yollardım :

Süleyman Seba Caddesi, No: 48 BJK Plaza B Blok Giriş Kat

Akaretler, Beşiktaş 34357

İstanbul / TÜRKİYE

Gidip buldugun yerdeki ilgili makamlara bıraksan parayı piç ederler. Ben haberi veririm, onlarda sahibine ulasırsa beni arar, gelir bir kac güvenlik sorusu sorar sonra parayı kendi elimle sahibine teslim ederim.

Kendince büyük miktar sayılacak bir para kaybetmek gercekten cok kötü bir olay :(

ne zaman para bulsam bir iki hafta gecmeden cogunlukla ayni miktarda para kaybederim.

10 tl altı ilgilenmem

10-50 tl kimse yoksa cebe

50 tl üzeri gerekli yerlere teslim ederim.

Geri
Üst Alt