Yolda Para Bulsan Ne Yaparsın ?

Yüklü bir miktarsa eğer sahibini bulmak farz bence. Yaşlı, ihtiyar birinin emekli maaşı olabilir yani. Bunun sorumluluğunu almak çok zor birşey.

miktar farketmez gerekli yerlere haber ederim ve teslim ederim bulamassam kisiyi hayir kurumuna yada bir fakiri sevindiririm.

1 sene önce hali saha maçı sonrası yorgun argın eve gidiyorum. Yolda uzun baya. O günde yenilmiştik maçta sinirliydim. Yolda bir cüzdan gördüm ama ezilmiş çamurlu bir halde. Vurayim diye içimden geçirdim :D

Cüzdana vurmamla birlikte 100 tlnin çıkması bir oldu. Sonra aldım yerden cüzdanın içine baktım. Abartmıyorum 1000 tlnin üzerinde bir para. Ne yapacağım diye düşündüm. Cüzdanın içinde adamın numarası vardı aradım böyle böyle anlattım olayı adam yaklaşık 10 dakika sonra geldi.

Çok teşekkür etti. Adam maaşını yeni çekmiş o yüzden yüklü bir nebla varmış :D

Bu davranışımdan dolayı adam çıkardı 100 tl verdi ben alamam vs derken parayı cebime koydu :D Nereye gideceğimi vs sordu sonra eve bıraktı :)

Çok ilginç bir akşamdi gerçekten.

son cümle ne anlatıyo :D:D

azsa atarım cebe sahibini bulmak imkansız sonuçta ama çoksa polise götürürüm ...

Geçenlerde 10 lira bulmuştum alıp iddaa oynadım, tutmadı. Bir de çocukken 10 milyon bulmuştum ama o zaman bugünün 50 lirası gibi bir şeydi. Bakkaldan bir sürü ıvır zıvır almıştım çok hoşuma gitmişti.

magbedime sokarım renktaş

Çok para ise mesela filmlerde olur ya o çocuğun ilaç parasıydı diye onu gerekli mercilere teslim ederim

AYAKKABI KUTUSUNU SAVUNANLARA DEĞİL

Az para ise yerim heralde

Geri
Üst Alt