Yüksek Tansiyon Hastası Var mı?

Turgay Ceylan

Sarı Üye
Sevgili Galatatasaray'lı kardeşlerim, abilerim

Geçtiğimiz Cuma günü güneşe uzun süre maruz kalarak haşlandım ve haftasonu 3-4 tane yanık ilacı bitirdim, ancak acısı geçmedi. Pazar günü cahillik yapıp tekrardan güneşe çıktım ve akşamında oldukça fazla fast food tükettim sonrasında, supangle ve ekler gibi tatlılar yedim. üzerinede 1-1.5 litre icetea içtim ve gece çarpıntı yaşadım.

Gece heyecanlanarak acile gittim ve tansiyonumun 18.4 e yükseldiğini söylediler, şekerimi ölçtüler (110) ve kalbimin EKG sini çektiler.

Doktor hiçbir sıkıntı olmadığını ve güneş çarpması, sıcak ve yemeklerden dolayı tansiyonumun fırladığını söyledi. 2 dil altı hap verdi ve iğne yaptı. 1 saat sonra tansiyonum 12-13'lere indi.

Böyle birşey tekrarlarsa kardiyoloğa görünmemi söyledi.

Ben bu geçtiğimiz hafta boyunca sarhoş gibiydim.

Ensem çok ağrıdı, son günlere doğru ağrısı azaldı.

Bir çare olur diye, kas kevşetici falan kullanmaya başladım ancak tamamen boynumdaki bazı zamanlar gelen ağrıyı geçirmedi.

Bugün uzun zamandır bildiğim bir dahiliyeci abiye gittim.

Endişe edecek bir durum olmadığından bahsetti. Acil yardımda çekilen ekg ve kan testi sonuçlarına baktı ve acil yardım doktorunun dediklerini söyledi ama benim içim rahat edemediği için beni kardiyolağa yönlendirdi.

Kardiyolog çok daha ayrıntılı bir EKG çekti ve ultrasonla kalbime baktı.

Kalbimlen ilgili hiçbir sıkıntımın olmadığını söyledi.

Yaşadığım bu olayların etkisiyle dahiliceyi doktor abimizin yanındayken tansiyonumu ölçmek ,istedi ve tüm hafta boyunca elektronik cihazla takip ettiğim ve 11-12 en fazla 13 olan tansiyonum, 14.7 ye fırlamıştı ve doktor bende beyaz önlük korkusu olduğunu tansiyonumu onun dahada çıkartığını söyledi.

Bayramdan sonra genel bir kan testi yapalım dedi., kolestorol, şeker vs. Korkacak birşey olmadığını sadece bakmak istediğini, ve kalbimlen ilgili hiçbirşey olmadığı söyledi.

Ensemdeki bazı zamanlar olan ağrınında tansiyonum ilk defa bu kadar yüksek seviyelere yükseldiği için ve çok sıkıntı ve telaş taptığım için vücudumun etkilendiğini söyledi ve çok normal olduğunu söyledi.5 gün geçmesine rağmen bazı zamanlar özellikle efor sarfettiğimde yani tansiyon yükseldiğinde enseme vuruyordu. Bunun normal olduğunu, geçeceğini söyledi.

Yaşım 28 arkadaşlar, ömrü hayatım boyunca ilk defa böyle birşeylen karşılaştım. Gerek mesleki olarak genelde masa başı çalıştığımdan ötürü, hareketsizlikten insan korkuyor.

Olaydan 5 gün geçmesine rağmen sersemlik hissi ve hafiften sarhoşluk mevcut ama başım dönmüyor.

Son yıllarda bayada bir kilo aldım mutlaka bunun etikiside vardır, ve son zamanlarda oldukça stresliydim.

Su içmiyordum resmen genelde icetea benzeri şeyler içiyordum.

Son bir haftadır düzenli olarak su, yoğurt ve hafif şeyler yemeye özen gösteriyorum.

Uyku düzenimi düzenlemeye çalışıyorum.

Bugün enson kardiyoloğunda kalbinde hiçbir sıkıntı yok demesiylen biraz daha rahatlamış durumdayım ancak sürekli başıma birşey gelicek diyede çekiniyorum o yüzden mümkün mertebe dikkatimi başka şeylere odaklamaya çalışıyorum.

Son olarak söyliyeceğim, fast foodu tamamen bıraktım, asla ve asla yemiyeceğim.

Sigara kullanıyorum ama mümklün mertebe biranda bırakamıyacağım için günde 1.5 paket içiyorken artık 2 günde 1 paket içmeye başladım.

Bol bol su içmeye başladım ve meyve sebze yemeye özen gestiyorum artık.

Bu konuda tecrübesi olan varsa ve bana tavsiyede bulunurlarsa çok sevinirim.

Sağlıcakla kalın.

gecmis olsun!!

ya arkadas tekrardan doktora git,ne diye burda derdine derman ariyorsun?doktorlar bile sanal alem üzerinden teshis koyamiyor biz nasil yapalim?

Geçmiş olsun. Boşuna yediğine ve içtiğine dikkat edeceksin demiyorlar. Sağlıklı beslenmek ve hareket etmek çok önemli. Vücudunu dinç tutacaksın ki dirençli olasın.

gecmis olsun!!

ya arkadas tekrardan doktora git,ne diye burda derdine derman ariyorsun?doktorlar bile sanal alem üzerinden teshis koyamiyor biz nasil yapalim?

Dostum, toplamda 3 doktora gittim, hiçbirşeyin yok, endişe edicek durum yok dediler ancak ensemdeki rahatsızlık devam ettiği için daha önce bu tecrübeyi yaşıyan bir arkadaş varmı diye merak ettim. Tabiki dermanı burada aradığım yok. Fazla derecede heyecanlı olduğum için, son 1 haftadır panik atak seviyesine gelmiş durumdayım. Bir ihtimal burada bu durumu yaşına bir kardeşim veya abim varsa gönlümü rahatlatır anlamında mesaj attım.

Kafana takmaya devam ettigin surece tansiyonun biraz yuksek cikacaktir.

Kalpte sorum cikmamis

Bobrek testlerine de bakilmistir kesin.

1 hafta boyunca her gun tansiyonunu olctur bakalim.nasil cikacak.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Sinir stres yapma kalbini yormayacak yağsız ve şerbetsiz yiyecekler tüket bol su iç ve yine yemeklerden en az 2 saat sonra ritmik 30 dk yürüyüş yapmanı ve akşam yemeği ile uyku saati arasında rahat bir uyku için 4 saat ara bırakman gerek ve yakamayacağın enerjiyi bünyeye almamaya dikkat et. Geçmiş olsun renktaş.

Geçtiğimiz Cuma günü güneşe uzun süre maruz kalarak haşlandım ve haftasonu 3-4 tane yanık ilacı bitirdim, ancak acısı geçmedi. Pazar günü cahillik yapıp tekrardan güneşe çıktım ve akşamında oldukça fazla fast food tükettim sonrasında, supangle ve ekler gibi tatlılar yedim. üzerinede 1-1.5 litre icetea içtim ve gece çarpıntı yaşadım.

Gece heyecanlanarak acile gittim ve tansiyonumun 18.4 e yükseldiğini söylediler, şekerimi ölçtüler (110) ve kalbimin EKG sini çektiler.

Doktor hiçbir sıkıntı olmadığını ve güneş çarpması, sıcak ve yemeklerden dolayı tansiyonumun fırladığını söyledi. 2 dil altı hap verdi ve iğne yaptı. 1 saat sonra tansiyonum 12-13'lere indi.

Bir çare olur diye, kas kevşetici falan kullanmaya başladım ancak tamamen boynumdaki bazı zamanlar gelen ağrıyı geçirmedi.

Endişe edecek bir durum olmadığından bahsetti. Acil yardımda çekilen ekg ve kan testi sonuçlarına baktı ve acil yardım doktorunun dediklerini söyledi ama benim içim rahat edemediği için beni kardiyolağa yönlendirdi.

Yaşadığım bu olayların etkisiyle dahiliceyi doktor abimizin yanındayken tansiyonumu ölçmek ,istedi ve tüm hafta boyunca elektronik cihazla takip ettiğim ve 11-12 en fazla 13 olan tansiyonum, 14.7 ye fırlamıştı ve doktor bende beyaz önlük korkusu olduğunu tansiyonumu onun dahada çıkartığını söyledi.

Bayramdan sonra genel bir kan testi yapalım dedi., kolestorol, şeker vs. Korkacak birşey olmadığını sadece bakmak istediğini, ve kalbimlen ilgili hiçbirşey olmadığı söyledi.

Ensemdeki bazı zamanlar olan ağrınında tansiyonum ilk defa bu kadar yüksek seviyelere yükseldiği için ve çok sıkıntı ve telaş taptığım için vücudumun etkilendiğini söyledi ve çok normal olduğunu söyledi.5 gün geçmesine rağmen bazı zamanlar özellikle efor sarfettiğimde yani tansiyon yükseldiğinde enseme vuruyordu. Bunun normal olduğunu, geçeceğini söyledi.

Yaşım 28 arkadaşlar, ömrü hayatım boyunca ilk defa böyle birşeylen karşılaştım. Gerek mesleki olarak genelde masa başı çalıştığımdan ötürü, hareketsizlikten insan korkuyor.

Olaydan 5 gün geçmesine rağmen sersemlik hissi ve hafiften sarhoşluk mevcut ama başım dönmüyor.

Son yıllarda bayada bir kilo aldım mutlaka bunun etikiside vardır, ve son zamanlarda oldukça stresliydim.

Son bir haftadır düzenli olarak su, yoğurt ve hafif şeyler yemeye özen gösteriyorum.

Bugün enson kardiyoloğunda kalbinde hiçbir sıkıntı yok demesiylen biraz daha rahatlamış durumdayım ancak sürekli başıma birşey gelicek diyede çekiniyorum o yüzden mümkün mertebe dikkatimi başka şeylere odaklamaya çalışıyorum.

Sigara kullanıyorum ama mümklün mertebe biranda bırakamıyacağım için günde 1.5 paket içiyorken artık 2 günde 1 paket içmeye başladım.

Sağlıcakla kalın.

Büyük ihtimal migren atağı yaşıyorsun. Bu olaydan sonra tetiklenmiştir, Nöroloji'ye gitsene bir de?

Edit: Ayrıca o kadar yemekten sonra hayatta kalman mucize. :)

Kafaya takma͵ biseyi kafaya takinca veya cok stres yapinca oluyor oyle͵ saglikli beslen sigara danda uzak dur Allah korusun sagliktan degerli bisey yok paraylada geri alamiyosun bazen

Büyük ihtimal migren atağı yaşıyorsun. Bu olaydan sonra tetiklenmiştir, Nöroloji'ye gitsene bir de?

Edit: Ayrıca o kadar yemekten sonra hayatta kalman mucize. :)

Bu dediğin mantıklı olabilir çünkü anne tarafımda migren mevcut, amca tarafımdan kuzendede ağır migren var, ırsidir böyle şeyler. Dediğim gibi ne olduğunu tam anlamadığımdan ötürü, birşeyde diyemiyorum. Kalpte bir sıkıntı mevcut değil, diğer arkadaşın dediği gibide sanırım kan değerlerimden böbreklerede bakıldı. herhangi bir sıkıntı yok. Doktor genelde anlamda en önemli faktörün stres, güneş çarpması ve fazla yemekten ötürü olduğunu söyledi ama en önemlisinin stres olduğunu söyledi. Ama dediğin gibide bir ihtimal mevcut. İnşallah tekrarlamaz ama tekrarlarsada nörolojiye gidip migren olup olmadığına baktırmam lazım. Eğer bu yaşadığım şey migrense ciddi anlamda inanılmaz kötü bir his. Sanki ensene birşey saplanıyor gibi. Yorumların için teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın.

başka bi hastalığın var mı?

ne zamandan beri şikayetlerin var, daha önceden var mıydı?

ailende tansiyon,kalp,şeker vs hasta var mı?

guatr hastalığın falan var mı tiroid değerlerin nasıldı?

boy-kilo kaç?

başında ağrı varmı, varsa neresinde?

ailevi, iş vs ciddi manada stres altında mısın?

yüksek yastıkta falan mı yatıyon?

ensende kireçlenme vs var mı yada sebep olabilecek bi pozisyonda mı bulunuyorsun sürekli?

ensen ağrıdığı zaman bulantı, ışıktan rahatsız olma vs var mı?

Bu tansiyona karsi yapabilecek en faydali seylerden biri disarida spor yapmak. Bide stres, sıkıntı yapmayacaksin.

başka bi hastalığın var mı?

ne zamandan beri şikayetlerin var, daha önceden var mıydı?

ailende tansiyon,kalp,şeker vs hasta var mı?

guatr hastalığın falan var mı tiroid değerlerin nasıldı?

boy-kilo kaç?

Özelliklen son 2-3 aydır 1 yada 2 kere kulakta "tissssssssssssss" diye ses duydum. Yemek sonrası efor sarfettiğimde.

Ama dediğim gibi özelliklen son 1 yılım oldukça stresli geçiyor.

Ailemde babamda yüksek şeker, annemde düşük şeker var.

Ailemde şimdiye kadar hiç kalp hastalığı duymadım.

Guatr hastalığım yok. Zamanında troid ile ilgili bir test yaptırmıştım sanırım 3-4 sene önce normal çıkmıştı ama son zamanlarda test yaptırmadım.

Boy 1.78, Kilo 98-99. İşte son yıllarda çok kilo aldım. Hareketsizlikte var.

yüksek yastıkta falan mı yatıyon?

ensende kireçlenme vs var mı yada sebep olabilecek bi pozisyonda mı bulunuyorsun sürekli?

ensen ağrıdığı zaman bulantı, ışıktan rahatsız olma vs var mı?

Son 3 yıldır 2 yastık üst üste koyup yatmaya başladım.

Ense ağrım tansiyon yükselmesinden sonra gerçekleşmeye başladı.

Daha öncesinde yoktu.

Son olarak, kardiyolojiye gittikten sonra yani bu akşam ensemdeki ağrı şuan kayboldu gibi bişey. Rahatlıkla hareket ettirebiliyorum.

Ama efor sarfedersem tekrar enseme vururmu bilmiyorum.

nasıl bir his anlatmaya çalışayım, sanki enseye 10 kilo ağırlık koymuşlar gibi hissediyorum enseme vurduğunda.

Biraz önce tansiyonumu ölçtüm

128

76 çıktı.

Yüksek tansiyonun net bi tedavisi yok sadece ilaçlarla ve perhizle kontrol altına alınabiliyo bildiğim kadar.Tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak lazım

gecmis olsun buna hemen hemen benzer bir olay gecen sene benim de basima gelmisti

ben de kardiolaga falan gitmistim sonra ve doktor hicbir sorunun yok demisti

hafif kiloluyum ben de o yüzden cabuk yoruluyorum vücut kaldirmiyor ama kalbimde bir sorun yokmus

sonra kardiolog beni bir guatrci doktora yollamisti

o da beni testlerden gecirdikten sonra guatr alt funksiyon tehsisi koymustu

o günden beri günde bir tane ufak hap iciyorum

cok sükür hicbir sorunum yok

belki sende de ayni sey vardir bilemiyorum

olay bi de biraz kafada bitiyor

kalp ile ilgili bir sey olunca carpinti gibi falan insan hemen paniklesiyor ve hemen aha ben gittim, cok yasamam moduna giriyorsun :D

korkmana gerek yok senin de büyük ihtimal bir seyin yoktur

tabii yine de ictigine ve yedigine dikkat edeceksin

mesela tuzlu seylerden uzak dur fazla yeme ve her gün en az 2 litre su icmeye calis

ben mesela önceden paso kola icerdim, kolumu kessen kan yerine kola fiskirirdi o derece yani :D

ama simdi kolayi haftada 1-2 kere iciyorum

insan suyun tadina alistiktan sonra baska bir sey icesi gelmiyor

ben sirf bu yüzden sürekli ayni marka sudan aliyorum baska bir su markasi icemiyorum pek

Beslenmeyi duzenlesen sorun cozulur gibi gecmis olsun, bol su hafif yemekler ve yapabiliyosan spor yapmaya calis salona gidemiyosan bile aksam yemeginden snra saat yuruyus iyi gelir gecmis olsun tekrardan. Dikkat etmek lazim saglik bi bozuldumu arkasi kesilmiyo.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt