Yüksek Tansiyon Hastası Var mı?

mesleki olarak hareketsizsen ve hareketsizlikten korkuyosan salona falan yazil bence ya da farkli etkinliklere giris.

hastalik konusuna gelince insan vucuduna kolay kolay birsey olmuyo. ben misal cocuklugumdsn beri cok fazla kola, soda, asitli ve alkollu icecekler icerim. benim kadar kimse kimyasal ilac kullanmamistir forumda heralde yinede bisey cikmadi. bugun misal anti-biyotik kullaniyorum. agir bi ilac, icmeden once sozlukten okudum biraz, ilacin kusturdugunu asla yatarken almamamiz gerektigini, minimum 2 bardakla icilmesini, sut ve sut urunleri ile etkilesime girdigini, kimilerininde ilaci henuz bitiremedigini okudum. dun sabah, aksam ve bugun sabah olmak uzere 3.kez aldim bu nasil bi agri ulan derken yarim saat sonra 3 kez kustum :asd: yas 22, ilerde bisey cikarmi bilmem tabi. ama bence korkma oyle hastaliklardan ya da vucudundan falan

Spor yapmıyan ve sağlıklı yemek yemiyen aksine cok seven sağlıksız seyler yiyen ,,uzun vadeli suicast" yapmıs olniyorlar mı???????

* LG G2 Tapatalk *

mesleki olarak hareketsizsen ve hareketsizlikten korkuyosan salona falan yazil bence ya da farkli etkinliklere giris.

hastalik konusuna gelince insan vucuduna kolay kolay birsey olmuyo. ben misal cocuklugumdsn beri cok fazla kola, soda, asitli ve alkollu icecekler icerim. benim kadar kimse kimyasal ilac kullanmamistir forumda heralde yinede bisey cikmadi. bugun misal anti-biyotik kullaniyorum. agir bi ilac, icmeden once sozlukten okudum biraz, ilacin kusturdugunu asla yatarken almamamiz gerektigini, minimum 2 bardakla icilmesini, sut ve sut urunleri ile etkilesime girdigini, kimilerininde ilaci henuz bitiremedigini okudum. dun sabah, aksam ve bugun sabah olmak uzere 3.kez aldim bu nasil bi agri ulan derken yarim saat sonra 3 kez kustum :asd: yas 22, ilerde bisey cikarmi bilmem tabi. ama bence korkma oyle hastaliklardan ya da vucudundan falan

Ne haplar atiyon recep

Bizede bir kac tane happy pils at kargo ile

* LG G2 Tapatalk *

* LG G2 Tapatalk *

Ben askerde yakalandım o dediğin illete , hipertansiyon. çok tehlikelidir doktorların çoğu birşey yok der ama hiperden bi hastaneye gidince sende hiper varmıuş derler. ilaç. veriyorlar genelde ilaçları kullanırsan düzeliyor sanma sadece tansiyon ona bağımlı kalıyor. sormak istediğin şey varsa özelden sor yardımcı olabilirim babamdan bana kalan tek miras hipertansiyon oldu :D

Son 3 yıldır 2 yastık üst üste koyup yatmaya başladım.

Ense ağrım tansiyon yükselmesinden sonra gerçekleşmeye başladı.

Daha öncesinde yoktu.

Son olarak, kardiyolojiye gittikten sonra yani bu akşam ensemdeki ağrı şuan kayboldu gibi bişey. Rahatlıkla hareket ettirebiliyorum.

Ama efor sarfedersem tekrar enseme vururmu bilmiyorum.

nasıl bir his anlatmaya çalışayım, sanki enseye 10 kilo ağırlık koymuşlar gibi hissediyorum enseme vurduğunda.

Biraz önce tansiyonumu ölçtüm

128

76 çıktı.

bence sizin rahatsızlığınız, tansiyon+stres+kireçlenme kaynaklı bir ağrı.. yani her 3 durumda bunda etkili..

enseden başlayıp başa yayılan ağrılarda en sık tansiyon, 2. sıklıkla strese bağlı kas kasılması sonucu oluşan ağrı, 3. sıklıkla da kireçlenme görülüyor..

ayrıca tansiyona bağlı gerçekleşen durumlarda ağırlık hissi gibi bi durum da söz konusu olur..

eğer çarpıntınız hala devam ediyorsa tiroid ve kansızlık panelini yaptırın, kansızlık da ağrı yapar ayrıca..

tedavi olarak;

1.çarpıntı ön plandaysa beloc 50 mg 1x1, tansiyon ön plandaysa zoprotec 30 mg 1x1 bir kutu kullanıp denemeniz..

2.çok stres varsa citoles 5 mg 1x1 her akşam bir kutu denemeniz..

3.ayrıca kireçlenmeden dolayı yastığınızı azaltın, daha alçakta yatın, ense bel hizasında olmalı, ayrıca fizik tedavi almanız..

4.kilonuz çok fazla, bir diyetisyene gidip kendinize diyet listesi hazırlatmanız ve en az bi 10-12 kilo vermeniz gerekiyor..

bu deneme süreci sonucunda şikayetlerinize bkın gerileme oludu mu, ayrıca 1 haftalık günde 2-3 defa tansiyon takibi yaparak tansiyon durumunuzu da görebilirsiniz, eğer durum pozitifse tedaviye devam etmeli ve artık kendinize ona göre bi diyet belirlemeli o şekilde devam etmelisniz, ayrıca haftada en az 2 gün, günde en az 30 dk tempolu yürüyüş yapmalısınız..

Yanık ve üstteki deri soyulmuş vaziyette güneşte uzun süre bekleme direkt kansere yol açarsın.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Bir eczaci olarak sana sunu söyleyebilriim,

1. HT hastasi olsan bu zaten kendini daha onceden belli ederdi gunes carpmasinda degil.

2. Son yillarda kilo alman, HT hastasi olabilecegini degil, gizli seker dedikleri seyi gösterebilir. Seker hastasi olursan gecmis olsun hipertansiyonda yakindir demektir.

3. Büyük ihtimal güneş carpmasi sonucu olmustur, ensendeki ağri yükselen tansiyonunla alakali, damarlarca yapilan basinc sonucunda agri enseye vurur ve bu agri yansiyan agridir, aslinda agriyan yerin ensen degildir yani.

4. Meyve sebze diyorsun, lakin sebzeyi bol ama meyveyi dikkatli tüketmen gerekiyor. Cünkü meyvenin icinde bulunan seker, saf sekerdir ve eger riskin varsa seni diabete sürükleyebilir. O yüzden bokunu cikarmamak gerekir.

5. tansiyonunun yükseldigini hissediyorsan en basit yapabilecegin sey, bir bardagin yarisina limon sıkıp diger yarısını suyla tamamlayip üstüne de biraz kekik atip karistirip icmen olacaktir.

6. gecmis olsun

Geri
Üst Alt