Yunanistan Acil Deprem Durumu İlan Etti

Kusadasinda yasiyorum su ana kadar hic bir depremi hissetmedim buda gosteriyor ki

Izmir inanilmaz kotu bir zemin uzerinde kurulu
150 km daha uzak ama her seyde izmir sallaniyor
Istanbulun avcilari gibi

Samos burda karsimda tekneyle 15 dakika
Samos depreminde kusadasinda 40 senelik bina bile yikilmadi hasar gordu diger binalarda hic birsey olmadi izmir yerle yeksan oldu

Izmirin bazi bolgeleri acilen bosaltilmali Bayrakli ve cukurda kalan kisimlar

3500 senede bir patlayan yanardaga denk gelip ole ceksek kader der geceriz ne yapalim

Kusadasinda yasiyorum su ana kadar hic bir depremi hissetmedim buda gosteriyor ki

Istanbulun avcilari gibi

Samos depreminde kusadasinda 40 senelik bina bile yikilmadi hasar gordu diger binalarda hic birsey olmadi izmir yerle yeksan oldu

3500 senede bir patlayan yanardaga denk gelip ole ceksek kader der geceriz ne yapalim
Peki kuşadasında halk nasıl bir korku var mı? Özellikle olası tsunami ve yanadağ patlaması ile yağacak volkanik atıklar için bir önlem alındı mı?

Peki kuşadasında halk nasıl bir korku var mı? Özellikle olası tsunami ve yanadağ patlaması ile yağacak volkanik atıklar için bir önlem alındı mı?
Onlem filan yok 20 kisilik bir ekip gelmis bekliyor

Ama buraya lav filan gelecegini dusunmuyorum
Mesafe cok uzak arada deniz var
Tsunami icin buraya ulasmasi 1 saat zaten o surede sahilde oturanlar onlem alir zaten samos depreminde bile burda tsunami olmamisti sanirim ruzgar yonu ile alakali sigacik tarafini vurmusti
Burda sahilde genelde yazlik evler var bombos
hepsi tsunami gelsede birsey olmaz

Kul evet tek sorun kul gibi gorunuyor oda cok sorun degil burda herkes zengin kul gorundugu an atlar arabasina gider bir yere

Onlem filan yok 20 kisilik bir ekip gelmis bekliyor

Ama buraya lav filan gelecegini dusunmuyorum
Mesafe cok uzak arada deniz var
Tsunami icin buraya ulasmasi 1 saat zaten o surede sahilde oturanlar onlem alir zaten samos depreminde bile burda tsunami olmamisti sanirim ruzgar yonu ile alakali sigacik tarafini vurmusti
Burda sahilde genelde yazlik evler var bombos
hepsi tsunami gelsede birsey olmaz

Kul evet tek sorun kul gibi gorunuyor oda cok sorun degil burda herkes zengin kul gorundugu an atlar arabasina gider bir yere
Çok güzel sevindirici haberler bunlar.
Saminin oturduğu ev eskiydi kendisine fikir vermek istersen etiketleyeyim ustat?

Çok güzel sevindirici haberler bunlar.
Saminin oturduğu ev eskiydi kendisine fikir vermek istersen etiketleyeyim ustat?
Kusadasinda mi oturuyor farketmez faydamiz olacaksa etiketlensin ama yaklasik 350 km var burayla volkan arasinda 7 siddetinde bir deprem bile 5.5 6 olarak buraya gelecekmis o siddete bir deprem bu bolgede ev yikmaz

Buranin izmirden farki en yuksek bina 3 katli
Imar izni yok kusadasi bu konuda onlemini almis
eger izmirde ve eski binadaysa sami ye soyle hemen kacsin 😊

Ulan üst üste sigara içtim ondan mı oynuyorum dedim yine deprem olmuş. Mabaddan hafif titretti

Istanbulun avcilari gibi

ada guzel yer severım ama merkez genelde dag tepe kayalık zemınde gibi davutlar ve güzelçamlı tarafları bence zemin cok kötü hatta cok eskiden oralar zaten bostanlıkmış sonra doldurulmuş yazlıklar vs
ada gibi turistik ilçeleri şehirle kıyaslamak dogru degil zemini çok kötüde olsa ada da 4 kattan yuksek bina yok gibi
ben izmirliym ama yamanlar ve egekent tepeleri harici izmirde saglam zemin yok karsıyaka bostanlı alsancak filan doldurma zemin üzerinde binalar

bornov bayraklı konak tarafı doldurma degil ama ova eski tarım arazileri özellıkle bayraklı ve alsancak eski bataklık heleki bayraklıya yuksek katlılara izin verdiler
iç ilçeler desen kuzey guney ilceler desen yine aynı cünkü izmirde her ilçenin içinden parçalı onlarca fay hattı geçiyor
yani tüm şehri bosaltmak gerek yada yerınde güclendırme ve dönüşüm yapılmalı baska formulü yok

bostnlı sahilinde güzelyalı sahilinde 40 50 yaşında aşagıya ev yok

Bahse konu sarsıntıların en başından az önce olanına kadar hiç birini hissetmedim. Konum izmir yesilyurt

Geri
Üst Alt