Yurt Dışına Taşınıyorum (Master + İş) / Tavsiyelerinize Açığım

Abi Amerika'ya gidiyorum, Eyalet New York, ama gittiğim yer Ithaca, yani Canada'ya daha yakın New York'a yakınlığa kıyasla.
Baya dağlık soğuk bir yer olarak geçiyor. Barınma olarak ben yurtta kalmaya çalışacağım, çoğu okulda masrafı aşağı yukarı aynı,
ama yiyecek konusunu bilmiyorum araştırmadım. Tek güvencem kırsal bir yer olması, New York şehri kadar pahalı değildir herhalde yani.

Ulaşımı zor, millet ilk ya New York'a uçup oradan 4 saat otobüsle gidiyor ya da Syracuse'e uçuyor ilk.
Vizem B1 var şu an 10 yıllık, ama oraya öğrenci vizesi F1 ile gidiyor olacağım.
Kız arkadaşımın durumu için Bora Ege bey açıklama yaptı, ona göre bir şeyler kovalamaya çalışacağız, teşekkürler yine de.
Amerika'ya giden uçaklar kaliteli değil mi, bunu da içimi rahatlatmak için onaylarsan çok sevinirim,
13 saat havada olduğumu düşünmek şimdiden darlıyor beni :)

Jack Wolfskin araştıracağım, ücreti soru değil, kaliteli bir şeyi alıp tam almayı tercih ederim donmaktansa, çok teşekkür ederim
Büyük gövdeli uçaklar sana tavsiyem ön yada en arkadan checkin yaptır. Orta taraf iyi değildir. Uçaklarımız rahattır şüphen olmasın. Eğlence konsolu doludur. Internet de var ama biraz pahalı :D

Hayırlı olsun, başarılar dilerim. Bence bu dakikada Türkiye fikrini unut artık, kendi fırsatını yaratmışsın ve güzel de bir fırsat yaratmışsın.

Sosyal hayat konusunda kesinlikle zorlanacaksın ki okurken de zorlanacaksın. Fırsat çıktı gittin bitti olmayacak ve yeni bir mücadele olacak bu senin için, o yüzden zor da olsa zamanla kendini adapte edebilmen kolaylaşacaktır. Kendi başına daha fazla sorumluluk alarak ilerlemek de gerek sosyal gerek mental anlamda geliştirecektir seni.

Teknik tarafa gelirsek bölümün kesinlikle çok değerli ki lisans ve yüksek lisansınla da birbirini tamamlayan konular, sadece Elektrik Elektronik daha teknik gözükse de Veri ile ilgili alana da yönelebilecek bir alan o da zaten.

Güncelde evrilen nokta yapay zeka hatta deep learning. Veri madenciliği, IoT de yine gelişiyor ve zamanla daha da iyi olacak lakin ben yerinde olsam Bilgi Güvenliği ve Blokzincir türevi konulara yönelirdim ki zaten bunlar deep learningle entegre edilebilecek alanlar. Fanteziye kaçarsan MultiAgent Sistemler de güncelde ve gelecekte önemli bir alan olacak ama dediğim gibi dönem artık bilgi güvenliği ve blokzincir türevi ağların uygulanabilir ve güvenli hale getirilmesine çok önem veriyor. Yakın zamanda Mina Protocolde çalışan bir Türk'ü dinledim ki bu arkadaş ondan önce de Ethereum ekibindeydi diye biliyorum. İşi kripto paradan ziyade bunun teknolojisi olarak düşünebilirsin çünkü bugün Türk bankaları ve bilişim sektörü de bunlardan ayrı olarak blokzincir ve türevlerine önem verme planları yapıyor.

Zaten okuduğun süreçte de günceli takip edip kendini yakın hissettiğin alan oluşacaktır sadece şu an için bunların popülerliği artıyor ve gelecekte daha da artacak. Bilgi Güvenliği hala bebek seviyelerde.

Bölüm seçimin de çok iyi olduğu için kendini geliştirmen de kolay olacaktır ve kafanda oluşa projelere yatırımcı bulup girşimci olmayı da deneyebilirsin, fikri herkes düşünüyor ama uygulayabilen fark yaratıyor artık ve bilişim sektöründe katma değer çok fazla çünkü sermaye senin beynin. Dediğim gibi zamanla kendini yakın hissettiğin alanlar olacaktır ama bunlar da aklında bulunsun.

Umarım süreçler istediğin gib gelişir, senin adına sevindim.

Merhaba hayırlı olsun şimdiden bence doğru bir karar vermişsin. Ben Los Angeles'ta 6 ay yaşadım ve geri döndüm.1800$ ' a Dodge neon sxt araba almıştım. Gelirken de sattım yakın bir fiyata. Düşünüyorum da burada o kalibrede bir arabaya ne kadar ödemem gerekirdi :D Orada yaşarken alım gücün çok yükselecek. Çalışırken verdiğin emeğin karşılığını sonuna kadar alabilmek en büyük artısı zaten.

Maddi açıdan da zamanla rahatlarsın, Türkiye'de başarı parayla ölçülüyor ama aslında tam tersidir sen başarılı olursan bir noktada maddi kırılma kendiliğinden gelir. Amerika'da bu konuda fırsatlar çok daha fazla zaten.

Hayırlı olsun, başarılar dilerim. Bence bu dakikada Türkiye fikrini unut artık, kendi fırsatını yaratmışsın ve güzel de bir fırsat yaratmışsın.

Sosyal hayat konusunda kesinlikle zorlanacaksın ki okurken de zorlanacaksın. Fırsat çıktı gittin bitti olmayacak ve yeni bir mücadele olacak bu senin için, o yüzden zor da olsa zamanla kendini adapte edebilmen kolaylaşacaktır. Kendi başına daha fazla sorumluluk alarak ilerlemek de gerek sosyal gerek mental anlamda geliştirecektir seni.

Teknik tarafa gelirsek bölümün kesinlikle çok değerli ki lisans ve yüksek lisansınla da birbirini tamamlayan konular, sadece Elektrik Elektronik daha teknik gözükse de Veri ile ilgili alana da yönelebilecek bir alan o da zaten.

Güncelde evrilen nokta yapay zeka hatta deep learning. Veri madenciliği, IoT de yine gelişiyor ve zamanla daha da iyi olacak lakin ben yerinde olsam Bilgi Güvenliği ve Blokzincir türevi konulara yönelirdim ki zaten bunlar deep learningle entegre edilebilecek alanlar. Fanteziye kaçarsan MultiAgent Sistemler de güncelde ve gelecekte önemli bir alan olacak ama dediğim gibi dönem artık bilgi güvenliği ve blokzincir türevi ağların uygulanabilir ve güvenli hale getirilmesine çok önem veriyor. Yakın zamanda Mina Protocolde çalışan bir Türk'ü dinledim ki bu arkadaş ondan önce de Ethereum ekibindeydi diye biliyorum. İşi kripto paradan ziyade bunun teknolojisi olarak düşünebilirsin çünkü bugün Türk bankaları ve bilişim sektörü de bunlardan ayrı olarak blokzincir ve türevlerine önem verme planları yapıyor.

Zaten okuduğun süreçte de günceli takip edip kendini yakın hissettiğin alan oluşacaktır sadece şu an için bunların popülerliği artıyor ve gelecekte daha da artacak. Bilgi Güvenliği hala bebek seviyelerde.

Bölüm seçimin de çok iyi olduğu için kendini geliştirmen de kolay olacaktır ve kafanda oluşa projelere yatırımcı bulup girşimci olmayı da deneyebilirsin, fikri herkes düşünüyor ama uygulayabilen fark yaratıyor artık ve bilişim sektöründe katma değer çok fazla çünkü sermaye senin beynin. Dediğim gibi zamanla kendini yakın hissettiğin alanlar olacaktır ama bunlar da aklında bulunsun.

Umarım süreçler istediğin gib gelişir, senin adına sevindim.

Çok teşekkür ederim, dediğiniz sektöre ilgi duyuyorum, hatta burada boğaziçinde bile yakalamışken derslerini
aldım data mining, design of IoT vs. Kesinlikle daha da bakacağım bir konu,
ders programımı da varyasyona açık yapmaya çalışacağım, ilgi duyduğum herhangi bir alana kayabilmek için.
Şimdilik data analyst olarak düşünüyorum, bir stock şirketinde (Robinhood, Fidelity vs)

Tekrardan çok teşekkürler!

Mert hayirli olsun hakkinda oncelikle.

Benzer alanda calisiyorum (Bilgisayar Muhendisligi mezunuyum (+ MSc) ve Data Solutions Architect olarak calisiyorum). Bende yurtdisindayim yaklasik 2015'den beri profesyonel sozlesme ile geldim. O yuzden egitim ve sonrasi icin yorum yapamayacagim ancak bolum/alan/sektor ve kullandigimiz teknolojiler ile ilgili sorularin olursa yardimci olmaya calisirim. Ayrica Data Scientist alaninda Phd calismalarima (Evolutionary Algorithms alaninda) burada (Hollanda) devam edecegim (Utrecht University ile gorusme halindeyim), pandemi sebebiyle biraz otelemis oldum maalesef. Gunluk is hayatimda zaten cokca birlikte calisiyoruz. Hatta platform ve solution design hazirliyorum Data Scientist arkadaslara ve bazen kendimde dahil oluyorum pattern analizi olsun, business algorithms olsun. Neyse, bir sorun olursa gerek bolum gerekse profesyonel hayat ile ilgili bana da ulasabilirsin. ABD'de bir sure yasadim (2008 senesi) on bilgi amacli yardimci olmaya da calisirim. Genel olarak yurtdisinda yasam, is bulma vs.. destege ihtiyacin olursa da ulasabilirsin.

Kararina gelince, ABD nezdinde cok yakin bir akrabam ki kendisi OSS derecelidir (791.), Amazon'a gecti 2 sene Turkiye'de calistiktan sonra. Simdi orada baya baya mutlu ki baya on ayak oldum gitmesi icin cunku hic mutlu degildi Turkiye'de maalesef (uzucu ama gercek). Alanin iyi bir secim ancak disiplin, iyi calisma ve sektoru/teknolojileri takip etmen gerekiyor (akademik hayat dusunmuyorsan en azindan). Basarilar dilerim.

Son düzenleme:
@Berke Karabacak ben yan komşuya gidemiom adam amerika diyo.

biz 300 liralık ayakkabıyı trendyoldan 200 e düşürdük diye seviniyoruz adamlar kaz tüyü diyor.

Daha çok namaz kılmalıyım belki öbür tarafta bizim de yüzümüz güler

Bu arada sen kendini kurtarmışsın kardeşim darısı diğer genç arkadaşlarımızın başına @Mert Can Önengüt

Mert hayirli olsun hakkinda oncelikle.

Benzer alanda calisiyorum (Bilgisayar Muhendisligi mezunuyum (+ MSc) ve Data Solutions Architect olarak calisiyorum). Bende yurtdisindayim yaklasik 2015'den beri profesyonel sozlesme ile geldim. O yuzden egitim ve sonrasi icin yorum yapamayacagim ancak bolum/alan/sektor ve kullandigimiz teknolojiler ile ilgili sorularin olursa yardimci olmaya calisirim. Ayrica Data Scientist alaninda Phd calismalarima (Evolutionary Algorithms alaninda) burada (Hollanda) devam edecegim (University Utrecht gorusme halindeyim), pandemi sebebiyle biraz otelemis oldum maalesef. Gunluk is hayatimda zaten cokca birlikte calisiyoruz. Hatta platform ve solution design hazirliyorum Data Scientist arkadaslara ve bazen kendimde dahil oluyorum pattern analizi olsun, business algorithms olsun. Neyse, bir sorun olursa gerek bolum gerekse profesyonel hayat ile ilgili bana da ulasabilirsin. ABD'de bir sure yasadim (2008 senesi) on bilgi amacli yardimci olmaya da calisirim. Genel olarak yurtdisinda yasam, is bulma vs.. destege ihtiyacin olursa da ulasabilirsin.

Kararina gelince, ABD nezdinde cok yakin bir akrabam ki kendisi OSS derecelediri, Amazon'a gecti 2 sene Turkiye'de calistiktan sonra. Simdi orada baya baya mutlu ki baya on ayak oldim gitmesi icin cunku hic mutlu degildi Turkiye'de maalesef (uzucu ama gercek). Alanin iyi bir secim ancak disiplin, iyi calisma ve sektoru/teknolojileri takip etmen gerekiyor (akademik hayat dusunmuyorsan en azindan). Basarilar dilerim.
Merhabalar çok teşekkür ederim.
O zaman sorum olursa ileride size soracağım sakıncası yoksa.
Aklıma ilk gelen durum, Ağustos ayında bizi oryantasyona çağırıyorlar, ondan sonra da curriculum'ımızı belirleyeceğiz.
Eğer vaktiniz olursa o zaman, alacağım dersleri / bu derslerin ne kadar bir işe yarayıp yaramayacağını pratikte,
ya da iş bulmama yardım edip edemeyeceğini sormak isterim.
Size de başarılar dilerim, Hollanda'yı çok beğendiğim için Delft'e başvuracaktım ben de eğer Amerika'dan kabulüm gelmemiş olsaydı.

@Berke Karabacak ben yan komşuya gidemiom adam amerika diyo.

biz 300 liralık ayakkabıyı trendyoldan 200 e düşürdük diye seviniyoruz adamlar kaz tüyü diyor.

Daha çok namaz kılmalıyım belki öbür tarafta bizim de yüzümüz güler

Bu arada sen kendini kurtarmışsın kardeşim darısı diğer genç arkadaşlarımızın başına @Mert Can Önengüt
Aldığım derslerden business analyticste trendyol verileri sağlanıyordu sınıfa,
oradaki verilere göre tahmin algoritması yazıyordun.
Bu algoritman ne kadar iyi tahmin ediyorsa ürünün gelecekti fiyatını, ona göre puan alıyordun.
Ayağım palyaço bedeni olduğu için takip edemiyorum ayakkabıları,
ama 300 liralık ceketlerin 200e düşüşünü ben de baya takip ettim, saniyesinde çöküyordum, çok karlı bir dersti :)
Teşekkür ederim!

Merhabalar çok teşekkür ederim.
O zaman sorum olursa ileride size soracağım sakıncası yoksa.
Aklıma ilk gelen durum, Ağustos ayında bizi oryantasyona çağırıyorlar, ondan sonra da curriculum'ımızı belirleyeceğiz.
Eğer vaktiniz olursa o zaman, alacağım dersleri / bu derslerin ne kadar bir işe yarayıp yaramayacağını pratikte,
ya da iş bulmama yardım edip edemeyeceğini sormak isterim.
Size de başarılar dilerim, Hollanda'yı çok beğendiğim için Delft'e başvuracaktım ben de eğer Amerika'dan kabulüm gelmemiş olsaydı.

Tabi ki Mert. Ulasabilirsin bana. Dedigim gibi akademik kariyerime de devam ediyorum. Simdi ikinci cocugum oldu gectigimiz aylarda, bu yuzden biraz frenledim ancak devam edecegim. Elimden geleni yapmaya calisirim vakit buldukca, derslerin belli olduysa buna gore gozden gecirebiliriz. Ancak dedigim gibi oncelikle sen kendin hedeflerini belirlersen ona gore kagit ustunde derslerin niteliklerini ve sana yaptiracagi calismalar (workshop/arastirma vs..) ustunden konusuruz. Ileride fikrin degisirse de Hollanda her zaman iyi bir alternatif her acidan. Is konusundada, sirketim cok uluslu, orada da subemiz var ara ara gorusuyorum ABD'li arkadaslarla. Onlari yoklayabilirim eger sen ne yapmak istedigine karar verirsen. Ancak unutmadan Kuzey Amerika'da referans cok kiymetlidir buna orada aldigin egitim ve yasadigin surede dahil.

Son düzenleme:
Tabi ki Mert. Ulasabilirsin bana. Dedigim gibi akademik kariyerime de devam ediyorum. Simdi ikinci cocugum oldu gectigimiz aylarda, bu yuzden biraz frenledim ancak devam edecegim. Elimden geleni yapmaya calisirim vakit buldukca, derslerin belli olduysa buna gore gozden gecirebiliriz. Ancak dedigim gibi oncelikle sen kendin hedeflerini belirlersen ona gore kagit ustunde derslerin niteliklerini ve sana yaptiracagi calismalar (workshop/arastirma vs..) ustunden konusuruz. Ileride fikrin degisirse de Hollanda her zaman iyi bir alternatif her acidan. Is konusundaa, sirketim cok uluslu, orada da subemiz var ara ara gorusuyorum ABD'li arkadaslara. Onlari yoklayabilirim eger sen ne yapmak istedigine karar verirsen. Ancak unutmadan Kuzey Amerika'da referans cok kiymetlidir buna orada aldigin egitim ve yasadigin surede dahil.
Tamamdır, not aldım teşekkür ederim. Ve tebrik ederim, Allah bağışlasın.

Hayırlı olsun, başarılar. Senin adına çok sevindim. Yemek, kıyafet şu bu gibi şeyleri bir şekilde kısa sürede kavrarsın. Bu gibi detayları çok dert etme, büyük adımı attıktan sonra o ufak adımları bir şekilde atıyor insan. Yolun açık olsun. Güzel, sağlıklı bir hayatın, güzel bir kariyerin olur umarım. 🙏

Geri
Üst Alt