yurt dışında yaşayan gscliler

LA da dunya kadar guzel suburb var. Tenessee’de yasanir mi?

Ucuz bir yer ariyorum diyorsan ayri tabiki.

Irkcilik her yerde var :)
Merakımdan sordum yav. LA güzel yer ama sahilden içeri girince aşırı sıcak. Şu an Santa Monica'da ev alacak param yok maalesef :D Ben biraz daha dört mevsim yaşanan yerlere bakıyorum. Irkçılık her yerde olabilir ama mesela Utah gibi yerlerde olduğu gibi girdiğin AVM'de dönüp bakılacak seviyede olmaması gerekiyor.

Merakımdan sordum yav. LA güzel yer ama sahilden içeri girince aşırı sıcak. Şu an Santa Monica'da ev alacak param yok maalesef :D Ben biraz daha dört mevsim yaşanan yerlere bakıyorum. Irkçılık her yerde olabilir ama mesela Utah gibi yerlerde olduğu gibi girdiğin AVM'de dönüp bakılacak seviyede olmaması gerekiyor.

Ben dort mevsimi sevmiyorum :) Illa sahile yakin olsun biraz daha ucuz olsun dersen biraz daha guneye git. Mesela Carlsbad.

Illa dort mevsim ve biraz daha ucuz olsun diyorsan Colorado var guzel eyalet olarak.

Bu arada LA sicak demissin ama burada nem yok. Ben buradaki 100F'i baska yerin nemli 80F'ina tercih ederim sahsen.

Amerika'da nasıl ırkçılık oluyor yav adamların kendi net bir ırkı mi var sanki dünyanın her yerinden insanlar yaşamıyor mu nasıl tahlil edip senin onlardan biri olmadığını tahlil edebiliyorlar

Amerika'da nasıl ırkçılık oluyor yav adamların kendi net bir ırkı mi var sanki dünyanın her yerinden insanlar yaşamıyor mu nasıl tahlil edip senin onlardan biri olmadığını tahlil edebiliyorlar
Benim eşim Meksikalı, esmer tenli. Dolayısıyla çoğunlukla beyazların yaşadığı bir yerde dikkat çekiyor. Kendisi burada doğup büyüdüğü için de hassas bu konularda.

Tabi bu dediğim ırkçılık olayı şehirden şehire değişen bir şey. Her şehir senin dediğin gibi kozmopolit bir yapıya sahip değil. Los Angeles'ta problem yok, zaten Meksikalı sayısı çok fazla. Ama her yer böyle değil.

Benim eşim Meksikalı, esmer tenli. Dolayısıyla çoğunlukla beyazların yaşadığı bir yerde dikkat çekiyor. Kendisi burada doğup büyüdüğü için de hassas bu konularda.

Tabi bu dediğim ırkçılık olayı şehirden şehire değişen bir şey. Her şehir senin dediğin gibi kozmopolit bir yapıya sahip değil. Los Angeles'ta problem yok, zaten Meksikalı sayısı çok fazla. Ama her yer böyle değil.
Teksas bayağı popüler diyorlar. Caliden oraya göç eden çok insan varmış. Bir de Meksikali cok diye tahmin ediyorum

Turkiye'de veya dunyanin herhangi bir yerinde nasil irkcilik oluyorsa Amerika'da da oyle oluyor.

Irkcilik aslinda tam dogru terim digil. Daha cok baska bir gurubu hor gorme, asagilama, dalga gecme ve hayatlarini zorlastirma olarak dusun.

Zenciler 1965'e kadar falan oy kullanamiyordu. Ayri otobusleri, okullari vardi.

Gerci bizim insanlara gore Turkiye'de de irkcilik yok.

Bir kaç yıl Belçika'da Antwerp yakınlarında Geel diye bir kasabada kaldım. Hala özlüyorum, dönmeseydim deyip ara ara beynimin hatrını soruyorum.

Turkiye'de veya dunyanin herhangi bir yerinde nasil irkcilik oluyorsa Amerika'da da oyle oluyor.

Irkcilik aslinda tam dogru terim digil. Daha cok baska bir gurubu hor gorme, asagilama, dalga gecme ve hayatlarini zorlastirma olarak dusun.

Zenciler 1965'e kadar falan oy kullanamiyordu. Ayri otobusleri, okullari vardi.

Gerci bizim insanlara gore Turkiye'de de irkcilik yok.
Türkiye'de Araplara yönelik bir ırkçılık var Suriyeliler ile süreç hızlandı ve artarak devam ediyor onun dışında bence de yok hani birini yaşantıdan dışlamak, ötekileştirmek maksatlı tabii bu benim kişisel görüşüm ve edindiğim izlenim.

Amerika'da siyahilere karşı durumu okuduk, izledik vs illa fikrimiz var da onun dışında diğer arkadaşın yazdığı AVM'ye girince dönüp bakacak kadar noktaya nasıl geliniyor orasını yadırgadım sadece sonuçta çekik gözlü, siyahi, Avrupalı vs neyse zaten toplumu oluşturan ırklardan ya hani Konya'da siyahi biri görünce dönüp vatandaşın bakması normalde Amerika'da ne görüyor da dönüp bakma ihtiyacı hissediyor normalde görmediği, Türkiye'den gelen biri beyaz tenli ise herhalde hiç fark edilmez, klasik kavruk tiplerimizden biriyse ona bile dönüp bakılır mı bu kim la allahın ortadoğulusu filan diye :D

O senin fikrin saygi duyarim.

Bu mantikla Istanbul'da neden yasiyor insanlar? Gitsin ayni paraya Konya'dan malikane alsinlar.

Cok yerde yasadim. Guney Kaliforniya gibi yasanacak yer yok. Tabi ki burada yasamaya butcen el vermiyorsa gayet guzel baska yerler de var. Tennessee'yi bu listede ust seviyelere koymam.
Hersey parayla alakali degil. Insanlar baska
seyler de ariyor bu hayatta. Seneye San Jose'ye gelme firsatim olucak, gorecez. O arada SoCal'e de.bakariz dedifin kadar var mi.

Türkiye'de Araplara yönelik bir ırkçılık var Suriyeliler ile süreç hızlandı ve artarak devam ediyor onun dışında bence de yok hani birini yaşantıdan dışlamak, ötekileştirmek maksatlı tabii bu benim kişisel görüşüm ve edindiğim izlenim.

Amerika'da siyahilere karşı durumu okuduk, izledik vs illa fikrimiz var da onun dışında diğer arkadaşın yazdığı AVM'ye girince dönüp bakacak kadar noktaya nasıl geliniyor orasını yadırgadım sadece sonuçta çekik gözlü, siyahi, Avrupalı vs neyse zaten toplumu oluşturan ırklardan ya hani Konya'da siyahi biri görünce dönüp vatandaşın bakması normalde Amerika'da ne görüyor da dönüp bakma ihtiyacı hissediyor normalde görmediği, Türkiye'den gelen biri beyaz tenli ise herhalde hiç fark edilmez, klasik kavruk tiplerimizden biriyse ona bile dönüp bakılır mı bu kim la allahın ortadoğulusu filan diye :D
Utah'i bilmem ama oturdugum yerde kimsenin donup te teninin renginden dolayi birine baktigi yok hele avm'lerde. Giyiminden, hareket ya da tavirlarindan dolayi bakarsa baska ama o beyazlar amerikalilar icin de gecerli. Ismini cismini ogrendikten sonra baska bi gozle bakabilirler ama o da pek nadir. Kimsenin yuzune karsi bir sey diyecegi yok. Olan bir kac munferit olay da aninda medyaya yansiyo zaten.

Ciddi misin ? Şoktayım.

Dünya ne küçük yav. Forumda benden başka MG Rheydt'tan gelen biri var deseler hadi lan oradan deyip küfür ederdim herhalde.

Ben de doğma büyüme Rheydt'tanım. Sen ve ben dışında Rheydt'tan çıkan en büyük kişilik sadece Joseph Goebbels herhalde.
Eyvallah Renktasim, ciddiyim tabiiki. Dedigin gibi dünya kücük.

Geri
Üst Alt