- 3 Haziran 2015
- 57.744
- 67.059
- 4.143
Hayir bu bir tuzak muhtemelen sutlanirimBi gâvurca konuş hele yeğenim
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hayir bu bir tuzak muhtemelen sutlanirimBi gâvurca konuş hele yeğenim
10 yıl norveçte yaşayan biri tatile trye gittiğinde arkadaşları sormuş nasıl öğrendin mi dili diye..Bi gâvurca konuş hele yeğenim
Michigan da ayi var mi rdas
Hep sicak degil ama sen kuzeye alistiysan oyle gelebilir. Harbiden bu California'li renkdaslar gibi kildi, tuydu gibi seylerle dertleniyonuz. Cok garip.Sakın inanma @Hayri Cund.Michigan daha iyi doğa bakımından
![]()
Şaka maka bana hep sıcakmış gibi geliyor. Bir de aksanları garip Tennessee’lilerin. Midwest aksanı iyidir.
Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
xdmusap efsaneside vardi bi ara, hep karavana![]()
wermemGurbolardan 1000 avro alınacakmış. Mavi kart parası
Yani kardeşim bende 30'la çarpıyorum.Tabi, desibeli 30'la carpiyoruz![]()
Lakin gurbo falan değilim.Yani kardeşim bende 30'la çarpıyorum.Lakin gurbo falan değilim.
10 yıl norveçte yaşayan biri tatile trye gittiğinde arkadaşları sormuş nasıl öğrendin mi dili diye..
Öğrendim demiş..
Ordan diğeri masada duran vişneyi göstererek bu Norveçce nasıl denir diye sorar..
Arkadaş biraz düşündükten sonra cevap verir.. "vişinayn"

California’nın gereksiz derecede pahalı olduğu konusunda anlaşalım. Ondan sonra nerede yaşıyorsan yaşa, orası bizim konumuz değil, tercih meselesi.
Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
California Istanbul'dan en az 3 kat daha pahali. Ev fiyatlarini karsilastiriyorsaniz o konuda size biraz katilirim ama California'daki evin yillik masrafida Istanbul'daki evin 3 katidir. California'da kazandigim parayla Istanbul'da kral gibi yasarim. Ama tabiki Istanbul'un ekonomisiyle California'nin ekonomisi karsilastiralamaz.Californiya'yi Istanbul fiyatlarina baktikca ucuz bile buluyorum. Fikrine saygi duymakla beraber katilmiyorum![]()

2003 senesinden beri California'da (Santa Monica) yasayan birisi olarak sunu soyleyebilirimki: California evlenene kadar cennetti, evlenip cocuk sahibi olduktan sonra biraz baydi. Esim Turk olsaydi Turkiye'ye donmeyi dusunebilirdim.2015'ten beri California'da (SF ve LA) yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki: Türkiye cennet cennet![]()
California Istanbul'dan ucuz demedim. Goreceli bir karsilastirma yaptim. Istanbul'da dogup buyudum ancak bir daha Turkiye'ye donsem bile Istanbul'da yasamam. Ne yazik ki ulkemin durumunu gorunce donmemin imkansiza yakin oldugunu gorup huzunleniyorum.California Istanbul'dan en az 3 kat daha pahali. Ev fiyatlarini karsilastiriyorsaniz o konuda size biraz katilirim ama California'daki evin yillik masrafida Istanbul'daki evin 3 katidir. California'da kazandigim parayla Istanbul'da kral gibi yasarim. Ama tabiki Istanbul'un ekonomisiyle California'nin ekonomisi karsilastiralamaz.
Ben 20 senedir Los Angeles'da yasiyorum.California Istanbul'dan ucuz demedim. Goreceli bir karsilastirma yaptim. Istanbul'da dogup buyudum ancak bir daha Turkiye'ye donsem bile Istanbul'da yasamam. Ne yazik ki ulkemin durumunu gorunce donmemin imkansiza yakin oldugunu gorup huzunleniyorum.
Los Angeles ve Istanbul cok cok farkli sehirler. Direk karsilastirma yapmak biraz zor.
Ev olayina da gelince, bir kere mustakil evde yasadiktan sonra daha hayatta apartmanda yasamayacagima karar verdim. Ben mesela Los Angeles County nin sinirlarinda suburb de yasiyorum (Los Angeles City'den ayri). Ama bizim buradaki suburb'lerin Istanbul'da direk bir karsiligi yok. En azindan ben ayrildigimda yoktu belki su an vardir.
Suburb diyince insanlar medeniyetten uzak falan diye anliyor. Benim yasadigim yerde hastanesinden, super marketine, alisveris merkezinden, sinemasina hersey ayagimin dibinde. Tek fark butun bunlar bir sehir gibi birbirinin icinde degil. Belli bir duzen, planlama var.
Stefan bu arada lutfen bunu sana direk cevap olarak algilama lutfen. Burada yasamayip, bilmeyenler icin soyluyorum. California cok buyuk bir yer. Dunyanin 5. en buyuk ekonomisi. Insanlarin bu eyaleti her yer Hollywood gibi anlamalari gucume gidiyor![]()
Türkiye cennet derken makara yapıyordum bu arada. Benim de durumum seninkine benzer. Eşim Türk değil, 2 çocukla normal bir maaş alsam yaşanmaz buralarda. Ama bekar olan birisi normal bir maaşla da (normalden kastım 70-80k brüt) rahat yaşar, zira yaşayan arkadaşlarım var.2003 senesinden beri California'da (Santa Monica) yasayan birisi olarak sunu soyleyebilirimki: California evlenene kadar cennetti, evlenip cocuk sahibi olduktan sonra biraz baydi. Esim Turk olsaydi Turkiye'ye donmeyi dusunebilirdim.
Herkesin tabiki degisik yasam kriterleri var ama 70-80k brut maas ile herhalde room mate ile falan bir yasamdan bahsediyorsun.Türkiye cennet derken makara yapıyordum bu arada. Benim de durumum seninkine benzer. Eşim Türk değil, 2 çocukla normal bir maaş alsam yaşanmaz buralarda. Ama bekar olan birisi normal bir maaşla da (normalden kastım 70-80k brüt) rahat yaşar, zira yaşayan arkadaşlarım var.
Maddi acidan bahsetmemistim.Türkiye cennet derken makara yapıyordum bu arada. Benim de durumum seninkine benzer. Eşim Türk değil, 2 çocukla normal bir maaş alsam yaşanmaz buralarda. Ama bekar olan birisi normal bir maaşla da (normalden kastım 70-80k brüt) rahat yaşar, zira yaşayan arkadaşlarım var.
Yanlis anlama ama su soyledigin biraz simdi yazdiklarinla uyusmuyor:Maddi acidan bahsetmemistim.
Evlenene kadar hayat cok hareketliydi; evlendikten sonra ailecek takilabilecegimiz fazla bir arkadas gurubumuz olmadigi icin hayat cok sakinlesti, ozellikle cocuk sahibi olduktan sonra.
Amirim ne zaman gurbo oluyorsun planların vardiArsenal’e taşın, geleceği parlak