Ben VAR sistemin en başından beri karşıyım, hele Türkiye'de uygulanmasına daha da bir karşıyım. Bir kere bu VAR sistemi gerçekten de Dünya Kupası'ndaki hakem hatalarını büyük oranda azalttı. Belki adalet açısından güzel görünebilir ama bu VAR görün bakın sadece penaltı, ofsayt, gol gibi pozisyonlarla sınırlı kalmayacak ve yakın gelecekte etki alanını giderek genişleterek maçları yönetmeye başlayacak. Yani nasıl yapay zekalı robotlar dünyadaki pek çok mesleği bitirecekse bu teknolojik hakemlikte futbol hakemliği mesleğinin sonu olacak. Bir zaman sonra maçlarda futbolcularla beraber seremoniye çıkan, para atışı yapan, 90 dakika futbolcularla beraber koşan, düdük çalan, kart gösteren üniformanlı fiziksel hakemler olmayacak. Sahadaki 22 futbolcu, teknik direktörler nasıl futbolun bileşenleriyse hakemler de futbolun bileşenleri. Gol kaçıran forveti, hatalı gol yiyen kaleciyi nasıl kabul ediyorsak hakemleri de göremedikleri veya yanlış gördükleriyle kabul etmeliyiz çünkü futbol çok aşırıya kaçmadğı müddetçe hatalarla güzel bir oyun, bunlar işin tuzu biberi. Herşeyde olduğu gibi asırdan fazladır oynanan bir oyunu da teknolojiye kurban etmeyelim diye düşünüyorum. Bir de işin bu sistemin Türkiye'de uygulanması noktası var ki bunu hiç düşünmek istemiyorum. Her işi olduğu gibi bunu da elimize yüzümüze bulaştıracağımıza garanti verebilirim. Ön yargı değil benimkisi , malımı iyi biliyorum çünkü. Dünya Kupası'nda dünyanın dört bir tarafından seçkin hakemler düdük çalıyor ve içerideki odada VAR'ı uygulayan adamlar da en az sahadakiler kadar bu işten anlayan kimseler. Bu nedenle bu sistem bu turnuvada büyük oranda başarıyla uygulanıyor. Bizde esas sorun hakemlerin pozisyonları görememeleri veya kaçırmaları değil bizde futbolu bilen adam yok. Futboldan anlayan insan kaynağın yok denecek kadar azsa sen bu sistemi nasıl sağlıklı uygulayabilirsin ki? Bizdeki futbolu bırakan hakem eskilerinin gazete köşelerinden, tv ekranlarından yaptıkları yorumları görüyorsunuzdur. Analizlerinden buram buram cehalet akıyor. Bunlar nasıl hakemlik yapmışlar bunca sene diyorum bazen. Hadi sahada anlık olarak görememelerini anlarım da adamlar oturdukları yerden bile anlamıyorlar, olmayan penaltılara penaltı, faul bile olmayan pozisyonlara kart filan diyorlar aklım hayalim almıyor. Mesela Deniz Çoban'a kalsa Belhanda'yı Beşiktaş derbisinde daha 5.dakikada oyundan atacak dandik bir pozisyon yüzünden. Merak etmeyin faal hakemler de eskilerden çok farklı değil. Şimdi sen böylelerini getirip video odasına koysan hakemlere çok mu güzel yol gösterecekler? Bırak hataları azaltmayı, bizde hataları arttırır bunlar