Mert Aslan
Ulubatlı Souness
- 31 Mart 2012
- 31.168
- 6.379
- 1.633
Deplasmanda Real'e 3-0 yenildiğimiz maçta çift forvet oynamıştık. Neden böyle bir hataya düştü eminim kendisi de pişmandır. En azından tek farkla veya iki farkla yenilseydik rövanş maçı için daha umutlu olabilirdik. 3-2 yendiğimiz maçta da tek forvet oynadık zaten. Ne zaman 4. gol için çift forvete döndük gol atamadık. Hocanın şöyle bir saçma anlayışı var. Ne kadar çok forvet oynatırsam o kadar gole yakınım diye düşünüyor. Bunu bu sezon özellikle gördük. Takım orta açamıyor, forvete top taşıyamıyor sen forveti çiftliyorsun veya üçlüyorsun. Düz mantık hayat kurtarmıyor her zaman.Bize üst üste galibiyetleri getiren, schalkeyi eledigimiz düzen zaten 4-4-2 elmas tarzindaydi. Real Madrid macinda Semih sakat diye Danny ve Chedjou birlikte oynadi. Onun disinda bir tane mac bile yok aklimda. Yabanci siniri varken mümkün degil zaten.
Fatih Terim o zor sartlarda peki sifir mi cekti ? 4de2 yapti. Bu Terim icin cok zayif olsa da, kulübün sampiyonluk net orani yüzde 50 felan da degil. Fatih Terim iki sezon yamalayarak sampiyon yapti takimi. Artik heycani da kalmadi zaten. Ayni o yabanci hocalar gibi takiliyor floryada ve siciyor oyuncularin üstüne.
Bu örneğe katılmıyorum. Mesela Gerets 06-07 sezonunda şampiyon yapamadı hatta 3. bitirmişti ama kadro kötüydü, rakipler iyiydi vs. bu durumları da hesaba katmak lazım. Şampiyon yapamadın o zaman sen başarısızsın bu mantığı ben doğru bulmuyorum. Başarılı veya başarısız bunun nedenleri varken sadece alınan tenekeye göre konuşmayı hiçbir zaman doğru bulmadım