ZTK Çeyrek Final İlk Maç | Gaziantepspor 3-2 Galatasaray | 3 Şubat | Maç Sonucu

Cevap: ZTK Çeyrek Final İlk Maç | Gaziantepspor 3-2 Galatasaray | 3 Şubat | Maç Sonuc

Ve Rijkaard'a Xavi-İniesta'mı var bizde diyenler vardı, değiştir sistemini diye kızan taraftar vardı. Çok uzakta değil Trabzon'da birileri 4-3-3 sistemini adı sanı duyulmamış yabancılarla, bedavaya gelsin diye elimizden kaçırdığımız Selçuk İnan'la kuruyordu.

Hayırlısı bakalım, çekeceğimiz varmış.

Rijkaard !! Ah Rijkaard,

Hagi bizim futbol efsanemizdir, Dünya piyasasında da çok üst düzey bir oyuncuydu.

Ama Rijkaard futbolcu olarak dünya futbolunun efsanesidir.

Her ikisini de futbolcu olarak izlemiş olmanın keyfini yaşadığım için mutluyum.

Rijkaard'ın bizde başarılı olmasını o kadar çok isterdim ki..

Cevap: ZTK Çeyrek Final İlk Maç | Gaziantepspor 3-2 Galatasaray | 3 Şubat | Maç Sonuc

Hocam komisyon işleri adli konulardır. Siz açık açık elinizde delil yokken imalarda bulunuyorsunuz. Cenk yalnızca biri ilgilenilip alınmayan futbolculardan. Bugün kötü bir performans gösterse komisyoncu olmayacaktı öyle mi? Keşke alınsaydı, keşke her maç 2-3 gol atsaydı. Ama şimdi alınamayan futbolcuları komisyona bağlamak yanlış. Yarın bir ispatı olursa sizden özür dilerim.

Üstadım arka sayfalarda Polat ile Sezgin'nin ilişkisinin Rusyada bir fuhuş operasyonu ile ilgili olduguna dair yazılar yazmıştı arkadaşlar. Bu yazılan olay adli bir konu degilmi, sadece benim fikrim olan bir şeyi yazdım ben. Katılmayabilirsiniz buna saygı duyarım fakat GALATASARAYLILIGIMI kimse ile tartışmam.

Bu tablo parasızlıktan mı vizyosuzluktan mı

Kaleci Antrenörü- Nezihi B Scouting Lideri- Cüneyt T İdari İşler- Adnan S Teknik Direktör- Hagi

Hagi sabır istedi!

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-2 mağlup oldukları Gaziantepspor maçından sonra, rakip sahada iki gol atmalarının rövanş maçı için önemli olduğunu söyledi.

İlk 60-70 dakikada iyi maç oynadıklarını anlatan Hagi, şunları kaydetti:

''Ne yazık ki son 20 dakika defansif olarak organizasyonu kaybettik. 2-1 öndeyken takım biraz rahatladı diye düşünüyorum. Bence deplasmanda 2 gol atmamız iyi bir şey. Rövanş maçı için turu atlama ve bir sonraki tura geçmek için iyiydi. Son 20 dakika için üzgünüm. Ama şu anda sıcağı sıcağına fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kesinlikle yapılmaması gereken bazı hatalar yapıldı. Takıma yeni gelen transferlerle ve yeni katılan oyuncularla Lucas Neill, Harry Kewell gibi diğer eksiklerimiz de takıma katılınca daha güçlü bir takım olacağımızı düşünüyorum.''

İkinci devrenin daha yeni başladığını, Bursa'da yine iyi bir maç çıkardıklarını düşündüğünü ifade eden Hagi, ''Bazı unsurları bir kenara bırakarak tabii ki ama bu maçta da ilk 70 dakika iyi oynadık diye düşünüyorum. Özellikle Bursa maçında ve bu maçta olsun her hafta 6-7 eksik oyuncuyla çıktığımız göz önünde bulundurulmalı. Geldiğimden günden bu yana her hafta 7-8 eksik oyuncumuzla sahaya çıkıyoruz. Bunu bir mazeret olarak görmenizi istemiyorum. Mecburen oynamak zorundayız, ama şu anda bugün yaptığımız her şeyi son 20 dakikayı bir kenara bırakarak maçtan olumlu şeyler çıkarmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

-''BİRAZ DAHA SABIR İSTİYORUM''-

Bazı futbolcuların ilk defa oynadıklarını, oyun ilişkilerinin henüz kurulmadığını kaydeden Hagi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazı şeyler henüz yerleşmedi. Ama iyi oynuyoruz, kaybediyoruz, kötü oynuyoruz, kaybediyoruz diye bir yorum yapmak istemiyorum. Son 20 dakika dikkatimizi ve organizasyonumuzu kaybettik. Maalesef Arda'nın durumunu biliyorsunuz. Ne yazıkki böyle bir duruma geçti. Takımda gerçekten eksik çok. Arda öyleyse ben ne yapabilirim. Baros, Kewell döndü bambaşka bir şey gözüküyor. Arda'nın dönüşünü bekliyoruz. Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Maalesef çok fazla sakatlıklar yaşandı. Dolayısıyla biraz daha sabra ihtiyacımız var. Tam kadro olarak hepsi elimde olsa o zaman daha iyi bir takım olur. Yeni gelenlerin de zaten adaptasyon süreci yaşaması gerekiyor. Bu onlar için yeni bir tecrübe. Zor bir durumdayız, ama bunu yeniden üzerine inşa ederek bu durumu düzeltmemiz gerekiyor. Önemli olan bütün oyuncuların fiziksel olarak en iyi seviyeye gelmeleridir. Çünkü her birisi az çok sakatlık yaşadı. İkinci devreye bazı oyuncular eksik olarak başladık. Maalesef her şey çok iyi gidiyordu Arda ile. Yine de o sakatlık yaşadı. Ama yavaş yavaş bunları düzelteceğiz diye düşünüyorum. Milan Baros için o kadar çok şey söyleniyor ki 'ben onunla kavga etmişim, yok benim aram bozukmuş'. Ben sadece kendi işime yönlenmek istiyorum. Milan Baros biliyorsunuz o kadar sakatlık geçirdi. Fiziksel olarak en iyi seviyeye gelmesini bekliyoruz. Çünkü Galatasaray'ın ona ihtiyacı var. Arda ile nasıl çalışıyorsak onunla da çalışıyoruz. Durum bu. Gerçekçi olmamız gerekiyor, zor bir durum. Bu durumu değiştirmek için hep çalışmalıyız. Tolunay hocayı tebrik ediyorum. Biz kendi sahamızda oynayacağız Bu skoru değiştirmek için elimizden geleni yapacağız.''

Kaleci Zapata da turu geçeceklerine inandığını dile getirdi.

Şu takıma bir tane Lugano bir tane Ernst bir tane Mondragon alınsa yine yetmez. Sakatlığı var, cezalı durumu var. Birer tane de yedeği alınmalı bunların.

Hagi " sabırlı olun " demiş bizlere:)

Arsenal senin adını bilmediğin ülkeden benim yaşımda oyuncu getiriyor, ilk onbire koyuyor. Yıllardır şampiyon olamıyor. Ama orada taraftar sizin yaptığınızı yapmıyor. Chelsea'yı örnek verme zaten istersen. O kadar paramız yok.

Culio 27 yaşında iş işten geçmiş yani. 17 18 yaşında biri olsaydı gelecek vaadediyor diye kabul görebilirdi

Misimovicle Haginin aralarındaki sorunu halletmeleri lazım eğer Misimovic bu takıma kendini verirse çağ atlarız çağ

Hagi sabır istedi!

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-2 mağlup oldukları Gaziantepspor maçından sonra, rakip sahada iki gol atmalarının rövanş maçı için önemli olduğunu söyledi.

''Ne yazık ki son 20 dakika defansif olarak organizasyonu kaybettik. 2-1 öndeyken takım biraz rahatladı diye düşünüyorum. Bence deplasmanda 2 gol atmamız iyi bir şey. Rövanş maçı için turu atlama ve bir sonraki tura geçmek için iyiydi. Son 20 dakika için üzgünüm. Ama şu anda sıcağı sıcağına fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kesinlikle yapılmaması gereken bazı hatalar yapıldı. Takıma yeni gelen transferlerle ve yeni katılan oyuncularla Lucas Neill, Harry Kewell gibi diğer eksiklerimiz de takıma katılınca daha güçlü bir takım olacağımızı düşünüyorum.''

İkinci devrenin daha yeni başladığını, Bursa'da yine iyi bir maç çıkardıklarını düşündüğünü ifade eden Hagi, ''Bazı unsurları bir kenara bırakarak tabii ki ama bu maçta da ilk 70 dakika iyi oynadık diye düşünüyorum. Özellikle Bursa maçında ve bu maçta olsun her hafta 6-7 eksik oyuncuyla çıktığımız göz önünde bulundurulmalı. Geldiğimden günden bu yana her hafta 7-8 eksik oyuncumuzla sahaya çıkıyoruz. Bunu bir mazeret olarak görmenizi istemiyorum. Mecburen oynamak zorundayız, ama şu anda bugün yaptığımız her şeyi son 20 dakikayı bir kenara bırakarak maçtan olumlu şeyler çıkarmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

Bazı futbolcuların ilk defa oynadıklarını, oyun ilişkilerinin henüz kurulmadığını kaydeden Hagi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazı şeyler henüz yerleşmedi. Ama iyi oynuyoruz, kaybediyoruz, kötü oynuyoruz, kaybediyoruz diye bir yorum yapmak istemiyorum. Son 20 dakika dikkatimizi ve organizasyonumuzu kaybettik. Maalesef Arda'nın durumunu biliyorsunuz. Ne yazıkki böyle bir duruma geçti. Takımda gerçekten eksik çok. Arda öyleyse ben ne yapabilirim. Baros, Kewell döndü bambaşka bir şey gözüküyor. Arda'nın dönüşünü bekliyoruz. Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Maalesef çok fazla sakatlıklar yaşandı. Dolayısıyla biraz daha sabra ihtiyacımız var. Tam kadro olarak hepsi elimde olsa o zaman daha iyi bir takım olur. Yeni gelenlerin de zaten adaptasyon süreci yaşaması gerekiyor. Bu onlar için yeni bir tecrübe. Zor bir durumdayız, ama bunu yeniden üzerine inşa ederek bu durumu düzeltmemiz gerekiyor. Önemli olan bütün oyuncuların fiziksel olarak en iyi seviyeye gelmeleridir. Çünkü her birisi az çok sakatlık yaşadı. İkinci devreye bazı oyuncular eksik olarak başladık. Maalesef her şey çok iyi gidiyordu Arda ile. Yine de o sakatlık yaşadı. Ama yavaş yavaş bunları düzelteceğiz diye düşünüyorum. Milan Baros için o kadar çok şey söyleniyor ki 'ben onunla kavga etmişim, yok benim aram bozukmuş'. Ben sadece kendi işime yönlenmek istiyorum. Milan Baros biliyorsunuz o kadar sakatlık geçirdi. Fiziksel olarak en iyi seviyeye gelmesini bekliyoruz. Çünkü Galatasaray'ın ona ihtiyacı var. Arda ile nasıl çalışıyorsak onunla da çalışıyoruz. Durum bu. Gerçekçi olmamız gerekiyor, zor bir durum. Bu durumu değiştirmek için hep çalışmalıyız. Tolunay hocayı tebrik ediyorum. Biz kendi sahamızda oynayacağız Bu skoru değiştirmek için elimizden geleni yapacağız.''

Oldu. Sabırmış. Peygamber sabrı lazım o zaman bize. :)

Hagi sabır istedi!

Bugün sahada yokmuydu Kewell ve Neill ? yoksa Hagi kimleri oynattığını bilmiyormu

Çalım atan oyuncu lazım beyler bu apaçık gözüküyo bakın antepin ataklarına hep çalım atarak geldiler bizde çalım atabilecek oyuncu sayısı çok az

Bu tablo parasızlıktan mı vizyosuzluktan mı

Kaleci Antrenörü- Nezihi B Scouting Lideri- Cüneyt T İdari İşler- Adnan S Teknik Direktör- Hagi

kesinlikle adnan polatın kararlarından bence.parasızlıktan olsa tutp stancuya 6milyon veremezler.vizyonsuzluk olsa rijkaardı getirmezler.bence adnan polat basarısız sonuçların ardından sapıttı.bence polatın yapacağı lincolnlü keitalı kadroya 2 tane box to boz oyuncu alınmalıydı.defansta kalite arttırımına gitmeliydi.ama o yanlış secimyaparak yetenekli oyuncuları göndererek sözde hırslı koşan(yeteneksiz)oyuncu değişimine gitmiştir.

kesinlikle doğru görüş budur bence.ama galatasarayı o kadar bozdularki millete culioyu xavi diye yutturuyorlar.

Olay şu ki "Bu sene ligde ve kupada idare eder bizi diyebileceğin adamlar" BAM-Hakan.... değil, Culio,Yekta gibi oyuncular. Hep bu sayede kaldılar takımda. Biz şuraya yıldız yabancı alalım, gerisi idare eder nasılsa diye,nasılsa Milli Takımın defansı bizde diye kaldılar. Takımın en kötüsü Culio olsun yalnızca lig mücadelesi vereceğimiz bir sezonda takımdaki futbolcuların.

Şu takıma bir tane Lugano bir tane Ernst bir tane Mondragon alınsa yine yetmez. Sakatlığı var, cezalı durumu var. Birer tane de yedeği alınmalı bunların.

:D:D:D Güzel başlamışsın mükemmel bitirmişsin.:)

Galatasaray evindeki Eskişehir maçını kazanmalı ilk olarak, bugünkü futbolla 3-2 mağlubiyet yine de avantajlı bir skor. Gaziantep'i de 1-0 yenerek turu geçerseler iyi olur.

Öncelikle şu açık ki Gaziantepspor bizden bariz kalite olarak üstün bir takım. Özellikle hücum anlamında. Hani Avrupa maçlarında adamların senden daha iyi olduğunu farkedersin ya bazen aynen öyle belli oluyordu bizden iyi oldukları. Eğer bu kadro uyumlu şekilde 1-2 sezon devam ederse iyi yerlere gelebilir.

Aslında maça çıkış kadromuz ve sistemimiz iyiydi. Zaten ilk yarıda daha derli toplu futbol oynadık. Topa kısmen daha çok sahip olduk en azından. Ben de Cana/Neill, Kewell/Stancu'nun kendi mevkilerinde oynamalarını tercih ederdim ama ilk yarıda skor üstünlüğünün olmamasını doğrudan ona bağlamak pek de mantıklı gelmiyor. En azından maç başında böyle başlanılmasını çok fahiş bir hata olarak görmüyorum. Takımın bekler dahil geriden uzun atmadan top çıkarmada zorlanması, Yekta'nın silik oyunu, Kazım'ın alışılagelmiş dağınıklığı, Kewell'ın attığımız goldeki atak organizasyonu hariç çok top kaybı yapması gibi sıkıntılar ilk yarıda da vardı ama zaman zaman bunlara rağmen topa sahip olup organizasyonlar yaratmaya çalıştık. Stancu'nun çalışkan ve etkili oyunu, Kewell'ın top ayağında değilken yaptığı etkili koşuları ve çok top istemesi, Neill'in organizasyonu ve çok top kazanması, Culio'nun da arada sırada ataklara etkili katılması ile ilk yarı derli topluyduk ve golü geç de olsa bulduk. Oyunda ışık vardı gerçekten ama rakibin de son derece tehlikeli ve kaliteli olduğu gözüküyordu.

İkinci yarı ise başlarda dengeli başlasa da gitgide oyundan düştüğümüz belli oluyordu. Aslında Yekta-Sarp değişikliği olumlu olmuştu. Sarp hiç ortalarda görünmeyen Yekta'dan daha faydalı futbol oynuyordu ve hatta 2. golde de onun katkısı büyüktü ama takım topa sahip olamıyordu. Çünkü Culio, Kewell ve Neill yorulmuştu, zaten oyunda pek olmayan ve attığı gol dışında hiçbir katkısı olmayan Kazım da buna eklenince hem ilk yarıdan da çok top kaybı yapmaya başladık, hem de iki pas yapamadık. Orta sahamız da yorgunluktan gitgide oyundan düşünce rakip ileride çok rahat topla buluşma, şut atma, adam geçme ve pozisyon bulma şansı yakaladı, o zaman da zaten kaliteli olan ayakları konuştu. Zaten kötü gününde olan ve asıl mevkisinde olmayan ağır Cana ile en formda hali ile bile rakibe geniş alanda yakalandığında bocalayan Servet'in üstüne rakip aşırı gelmeye başladı. Önce çok rahat girdikleri uygun pozisyonda şutlarla yokladılar kalemizi ve bunlardan birisi önce kornere sonra gole dönüştü. Sonra orta saha daha da oyundan düşünce artık çok rahat içeriye kadar girmeye başladılar. Çok kaliteli bir santrafor olduğu her halinden belli olan Cenk Tosun da Cana'yı rahat ekarte ederek rahat bir gol attı.

Bu noktada skor 2-1 de olsa bence Aydın'ın girmesi hatalıydı. Kewell'ı yorulduğu için çıkarmak mantıklı olsa da sahada top tutabilecek bir isimdi. Aydın'ı kontrataklarda faydalanmak için soktuğuna eminim ama takımın kontratak yapabilmesi için oyunu tutabilmesi lazımdı, zaten oyunu tutamayan takım Kewell gibi top tutmaya gerek koşuları, gerek tekniği ile yardımcı olabilecek bir adamı çıkartıp silik ve sadece boş alanda hızıyla iş yapabilecek Aydın'ın girmesi takıma çok zarar verdi. İlla Kewell çıkacaksa yerine Emre Çolak girmeliydi, gerçi kadroya dikkat etmedim var mıydı yedekler arasında bilmiyorum ama Aydın'dan çok daha faydalı olacağı kesindi. Onu orta alana yakın oynatıp pas trafiğine sokardık ve daha çok top tutabilirdik. Fizik olarak Aydın'dan üstünlüğü yok ama top tutma, pas yapma ve mücadele açısından kat kat üstün olduğu bariz. Ondan sonra biraz top tutup oyunda dengeyi sağlayıp, soğutup, rakibi yorarak risk almaya zorladığımızda Kazım yerine Baros kontratak tehditi olarak yine girerdi. Aydın değişikliği zaten düşen orta sahanın iyice düşmesine ve top kayıplarımızın artmasına neden oldu. Fizikman daha diri olan Cana'nın orta sahada Neill'in geride olması da bu dakikalarda avantaj sağlayabilirdi, hatta rakip sık gelmeye başladığında bu yer değişikliği iyi olabilirdi. Hem orta saha az daha dirençli hale gelirdi, hem de defansta birebirde daha etkili bir sigortamız olurdu. Belki orta sahanın pas yeteneği azalırdı ama Neill o trafiğe stoperdeyken de katılabilen bir isim sonuçta, zaten yorgun haliyle ikinci yarı onun pasları da pek yerini bulmadı. Tüm bunlara Sabri'nin uzun zamandır görmediğim kadar kötü oyununu eklerseniz takımın defansının nasıl döküldüğünü anlatmaya gerek yok.

Zapata'ya yediği gollerde fazla suç bulmak doğru değil, yan toplarda bugün çıktığında almış olsa da fiziği açısından pek güven vermiyor, yine de çıkıp aldığı için o konuda beğendiğimi söylemeliyim. Ancak karşıdan şutlarda şimdilik soru işareti kendisi.

Bu arada tekrar söylüyorum Gaziantepspor bizden bariz daha kaliteli takım ve biz oyundan düştükçe hatalarımızı değerlendirmeyi çok iyi bildiler. Karşımızda daha vasat bir takım olsa oyundan düşmemize rağmen bu maç 2-1'den sonra bu kadar kolay dönmeyebilirdi. Oyundan düşmemizde adamların kalitesinin ve bizi zorlamasının da etkisi büyük aslında. İyi paslaştılar zaman zaman ve orta saha dahil defansif oyuncularımız çok yoruldu. Bunda biraz dengesiz pres yapma isteğimiz de etkiliydi, kontrolsüz presin iyi birşey olmadığını öğrenmemiz lazım. Deli danalar gibi rakibe basmaya çalışmak günümüz futbolunda doğru birşey değildir, iki pas yaparlar hem seni yorarlar hem de arkada boşuklar bulurlar. Önemli olan doğru anlarda pres yapmak ve alan kaybetmeden takım halinde kaymalar yapmaktır.

Geri
Üst Alt