#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kim var yav yakinda top atildiginda adam ucarak geliyo

Sirti donuk olabilir ama yaninda adamlari da var

Ya biraz futbol izleyin ya ezbere yorum yapmayin

Madem ayakla oynayacaksaniz boyle paslar verilir pasda hic bir sikinti yok.
Hadi diyelim oliveirayi bos gördü atti. Oliveiranin orada bu hatayi yapmayacagin garantisimi var ? Anlik mesele beyin error veya ne dersen de. Bu yüzden o top oraya atilmaz. Rakip kendi sahasinda kabul eden sistem oynarda atarsin ama jk'ye beraberlik yetmiyordu, basmaya ugrasiyor ve sen topu kalenden ne kadar uzak tutuyorsan okadar iyidi. Biz ne yaptik? ikramiye.

Adekugbe ile çok güzel defanstan kısa paslarla çıkarsınız evet.

Ayni golden tonca yiyorsan bu sekil oynamayacaksin ozaman. Kendin de diyorsun real barca bile bu sekil gol yiyor. Riskli oyun sekli bu kabul etmek lazim. Gerek yok heleki rakip baski yapip 1 dk. Önce pozisyon bulmusken önce bi oyunu rahatlatman getekirken tam tersi olusuyor. Bun yapmamak oynamamak hatasindan ders almak demek. Örnegin senelerdir kornerlerde adam yok direklerde, burada da ders alinabilirdi ama gel görki hep ayini goller.
Buyuk takim ama boyle oynar, bunu once kabul edelim. Buyuk takimlar geriden oyun kurar cunku, gidip rast gele top sisirmez (zor durumda kalmadigi surece). Sampiyonlar liginde oynayan son maclarin ozetlerine bakarsak bile bu tespitim ne kadar dogru oldugu ortaya cikiyor. Eskiden Italyan takimlari bu dedigini yapardi, onlar bile modern futbola gecis yapti ve kaleci dahil hep pasla cikiyorlar. Zaman zaman hata yapip gol oluyor mu? Elbet oluyor. Ama cok abartilmadigi surece bundan dolayi taviz verilmez ki.

Mesela Fariolo vardi. Herif dandik bir takim ile kaleciden pasla baslasin diyordu ve neredeyse her mac ayni golu yiyordu. Sen ama Alanyaspor degilsin ki. Sen bu ligin en buyuk takimi benim diyorsan bu oyunu oynamak zorundasin.

Yarin Avrupa'da mac yapsak nasil bir oyun bekliyorsunuz? Kaleciye varan her topu ileri vursak gelen her top gol ihtimali var oradaki oyuncular havadan gelen toplari kolay karsilar cunku. Tabi ki su kisma katiliyorum: oyuncular formsuz olur, iste macin o aninda takim olarak bir panik havasi vardir, vur git uzaga falan diyebiliriz. Ama bazilariniz hic kisa pasla cikmasin istiyor o olmaz iste. Oliveira yerine bugun orada mesela Toni Kroos olsaydi ve ayni golu yeseydik, bu defa Toni Kroos ile de olmuyor baska turlu oynamak zorundayiz dersek nasil bir futbol oynayalim ki demek istiyorum. Bu oyun da bu risk her zaman olacaktir yarin en iyisi gelse bile orta sahaya yine o hatayi yapabilir demek istiyorum.

Hadi diyelim oliveirayi bos gördü atti. Oliveiranin orada bu hatayi yapmayacagin garantisimi var ? Anlik mesele beyin error veya ne dersen de. Bu yüzden o top oraya atilmaz. Rakip kendi sahasinda kabul eden sistem oynarda atarsin ama jk'ye beraberlik yetmiyordu ve sen topu kalenden ne kadar uzak tutuyorsan okadar iyidi. Biz ne yaptik? ikramiye.
Kardesim sana bi tavsiyede bulunacagim

Ezber yorumu birak
Bide ac televizionunu baska takimlarin macini izle, telefonla falan da ugrasma bak bakalim nasil oynaniyor top.

Futbolda hic garanti olmaz zaten de ona yorum bile yapmiyacagim.

Fakat olmasi gereken su. Oli'ye pas, Oli'de yanindaki bulunan Apo veya Nelsson a pas Nelsson da Boey'e verecek veya Apo da Sam'e veyahut orta sahada bulunan birine.

Oli bunu sirti donuk de yapabilir fakat yapmadi yavas kaldi, kimsede bagirmadi arkandan adam geliyor diye veyahut duymadi.

Olayin ozeti bu.

Muslera dogrusunu yapti orda.

Yav zaten acikcasi tr liginden baska serie a, bundesliga veya pl izleyen adam oyle konusmaz.

Ben Arsenal maclarini kacirmam mesela bizde oyle golleri cok yedik.

Zamanim oluncada Superliga, Serie A ve Bundesliga 1 ve 2 izlerim hepsi ayni seyleri deniyo. Herkes bu tip golleri yiyor.

Valla bi City yemiyor o tip golleri, zaten insan olduklarini dusunmuyorum.
City zaten ayri bir dunya. Bosuna yillardir Guardiola orada kalmadi zaten onlari saymasak da olur :)

Herif super vurdu son golde, napsin daha? Bizim Icardi da benzerini Altay'a atti.
Yav alper kaleci köseden kapattigi köseden yedi. Biraz da gercekleri görün. Heleki kornerlerde direklere adam almamasi i aklim hic almiyor. 2 ci golde direkte adam olsa o gol olmaz. Bundan da tonca yedik son seneler.

Senin oyuncuların kalenin önünde pas atmakta zorlanıyorsa o pası atmayacaksin kardeşim

Hele hele onca yıl tecrübesi olan biri hiç atmaması lazım

Rakibin sürekli basıyor, attığın topçu sahada sarhoş sarhoş geziyor zaten

Biraz kafanı kullanmak o kadar zor mudur diye merak ediyorum

Aptallık değilse nedir acaba

Seneye bu adam olmamalı net. Herşey zamanında güzel ki burda muslerayi en çok ovende benimdir. 2 senedirde beğenmiyorum hep eleştirdim. Hele PSV maçları rezaletti. Bitti herif artık bitti

Yav alper kaleci köseden kapattigi köseden yedi. Biraz da gercekleri görün. Heleki kornerlerde direklere adam almamasi i aklim hic almiyor. 2 ci golde direkte adam olsa o gol olmaz. Bundan da tonca yedik son seneler.
Su topu bu hizli ve yukariya dogru sut ceken her klas golcu gol yapabilir. Ustune dogru gitmesi bunu degistirmez.

Buyuk takim ama boyle oynar, bunu once kabul edelim. Buyuk takimlar geriden oyun kurar cunku, gidip rast gele top sisirmez (zor durumda kalmadigi surece). Sampiyonlar liginde oynayan son maclarin ozetlerine bakarsak bile bu tespitim ne kadar dogru oldugu ortaya cikiyor. Eskiden Italyan takimlari bu dedigini yapardi, onlar bile modern futbola gecis yapti ve kaleci dahil hep pasla cikiyorlar. Zaman zaman hata yapip gol oluyor mu? Elbet oluyor. Ama cok abartilmadigi surece bundan dolayi taviz verilmez ki.

Mesela Fariolo vardi. Herif dandik bir takim ile kaleciden pasla baslasin diyordu ve neredeyse her mac ayni golu yiyordu. Sen ama Alanyaspor degilsin ki. Sen bu ligin en buyuk takimi benim diyorsan bu oyunu oynamak zorundasin.

Yarin Avrupa'da mac yapsak nasil bir oyun bekliyorsunuz? Kaleciye varan her topu ileri vursak gelen her top gol ihtimali var oradaki oyuncular havadan gelen toplari kolay karsilar cunku. Tabi ki su kisma katiliyorum: oyuncular formsuz olur, iste macin o aninda takim olarak bir panik havasi vardir, vut git uzaga falan diyebiliriz. Ama bazilariniz hic kisa pasla cikmasin istiyor o olmaz iste. Oliveira yerine bugun orada mesela Toni Kroos olsaydi ve ayni golu yeseydik, bu defa Toni Kroos ile de olmuyor baska turlu oynamak zorundayiz dersek nasil bir futbol oynayalim ki?

City zaten ayri bir dunya. Bosuna yillardir Guardiola orada kalmadi zaten onlari saymasak da olur :)
Bi Brighton izlenir ya muthis top oynuyor adamlar sirf bir cumartesi oglen keyifi yapmak icin izlenir.

Sirti donuk topcuya top verilir mi verilmez mi sonra tartisalim

Kardesim sana bi tavsiyede bulunacagim

Ezber yorumu birak
Bide ac televizionunu baska takimlarin macini izle, telefonla falan da ugrasma bak bakalim nasil oynaniyor top.

Futbolda hic garanti olmaz zaten de ona yorum bile yapmiyacagim.

Fakat olmasi gereken su. Oli'ye pas, Oli'de yanindaki bulunan Apo veya Nelsson a pas Nelsson da Boey'e verecek veya Apo da Sam'e veyahut orta sahada bulunan birine.

Oli bunu sirti donuk de yapabilir fakat yapmadi yavas kaldi, kimsede bagirmadi arkandan adam geliyor diye veyahut duymadi.

Olayin ozeti bu.

Muslera dogrusunu yapti orda.
:asd:

Ezbere yorumu yapsan sensin. Apo nelssonu kapatmislar oliveiranin tek yapacaga ya musleraya geri atacak yada adami gececek. O rakibin orada oldugunu bilmiyormu saniyorsun? Biliyor ve gecmeye ugrasiyor. Riske giriyor. Bende diyorum ki mac 1 1 ken Sana beraberlik yeterken bu riske girilmez. Tabiki oliveiranin sucu var ama muslera kacinci böyle yedigimiz gol biraz saksiyi calistir.

Dayı bizi sal daha bi git yav. Hayır kurtardıkların eyvallah da mal mal yedeğin gollerle olayı nötürlüyorsun avantajdan çok dezavantaj oluyorsun bize artık.
Depremdi sakatlıktı derken artık bittin bunu kabul edelim, belki sakatlanmalar olmasaydı 3 sene daha muhteşem bir performans sunabilirdin ama sunamıyorsun işte, bazen yüzleşmek gerekir. 300 bin Euro falan alsan çekilebilir ama 2,5 milyon Euro alıyorsan bu senin suçun olmasa da tepki görürsün.
Sana maaş diye verilen parayla herifler mis gibi kaleci aldılar İngiltere’de oynatıyorlar.

En azından 1-2 maç dinlendirilip yerine Okan oynarsa bi silkelenir diye düşünüyorum ,Okanin dünkü Musleradan daha kötü olacağını düşünmüyorum 3uncu golde de net hatası vardı .

:asd:

Ezbere yorumu yapsan sensin. Apo nelssonu kapatmislar oliveiranin tek yapacaga ya musleraya geri atacak yada adami gececek. O rakibin orada oldugunu bilmiyormu saniyorsun? Biliyor ve gecmeye ugrasiyor. Riske giriyor. Bende diyorum ki mac 1 1 ken Sana beraberlik yeterken bu riske girilmez. Tabiki oliveiranin sucu var ama muslera kacinci böyle yedigimiz gol biraz saksiyi calistir.
Yok yav ezbere yorum yapan olan sensin kardesim benim.

1682933022138.png

Dogru demisin Apo ve Nelssonu kapatmislar.

Baskiyi kirmak icin oynamak lazim, uzun gonderirsen yine baskiyi davet edersin.

Surda Nelssona verip torreira bosa kalsa veyahut muslera veya boeye verse 2-3 pasla baskiyi kirarsin. Baskiyi kirmanin en onemli silahi bu dur, uzun yollamak degildir.

Gozunu seveyim bi git baska takim izle ya soyle bir soka ugrayacaksin eminim, cok samimi bir tavsiyem sana

Yarin Avrupa'da mac yapsak nasil bir oyun bekliyorsunuz? Kaleciye varan her topu ileri vursak gelen her top gol ihtimali var oradaki oyuncular havadan gelen toplari kolay karsilar cunku. Tabi ki su kisma katiliyorum: oyuncular formsuz olur, iste macin o aninda takim olarak bir panik havasi vardir, vut git uzaga falan diyebiliriz. Ama bazilariniz hic kisa pasla cikmasin istiyor o olmaz iste. Oliveira yerine bugun orada mesela Toni Kroos olsaydi ve ayni golu yeseydik, bu defa Toni Kroos ile de olmuyor baska turlu oynamak zorundayiz dersek nasil bir futbol oynayalim ki?

Yav city bile vazgecti her topu kaleden cikmaya. Bir bayern city macin tekrarina bak istersen. Büyük takimsan asil oyunun her türlüsünu oynayabilmen gerektirir. Sana kimse demiyor ki hep top sisir ama gerektiginde onuda yapcan.

Yav city bile vazgecti her topu kaleden cikmaya. Bir bayern city macin tekrarina bak istersen. Büyük takimsan asil oyunun her türlüsünu oynayabilmen gerektirir. Sana kimse demiyor ki hep top sisir ama gerektiginde onuda yapcan.

+ Onlarin oyunculari kim, ve bizimkiler kim yav

Yok yav ezbere yorum yapan olan sensin kardesim benim.

Ekli dosyayı görüntüle 199788

Dogru demisin Apo ve Nelssonu kapatmislar.

Baskiyi kirmak icin oynamak lazim, uzun gonderirsen yine baskiyi davet edersin.

Surda Nelssona verip torreira bosa kalsa veyahut muslera veya boeye verse 2-3 pasla baskiyi kirarsin. Baskiyi kirmanin en onemli silahi bu dur, uzun yollamak degildir.

Gozunu seveyim bi git baska takim izle ya soyle bir soka ugrayacaksin eminim, cok samimi bir tavsiyem sana
Tamam iste neye atiyorsun oraya topu at kenara kac defa dendi bu. Havuza attinmi telafisi yok. Kapatti dediysem, orada nelssonu apo da baskiyi yiyecek. Degisen birsey yok. Al gülüm ver gülüm oluyor sonra. Son maclardir bunu izliyoruz. Depremden önce hizli cikislarimiz oluyordu.

Son düzenleme:
Benim fikrimin önemi GSCimbom hudutlarını aşmasa da bence kendisine sarılıp, güzelce alkışlatıp, plaketler verilip, hatta Güney Amerika temsilciliği ya da kaleci hocalığı görevi verilip yollar ayrılmalı. Karakterini çok severim, tarihimizin bence en iyi kalecisi, sonsuz saygı ama doğanın kanunu gereği refleksleri sönüyor. Hatalarını tekrar etmeye meyilli bu sıralar. O eski maç kurtaran adam yok. O güveni bence artık daha az kişiye veriyor, ben değil mesela. Sadece bu bile yeterli, kaleci çok formda olmak zorunda. Onun yerini kompense edecek 11de başka topçu olmuyor çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt