Buyuk takim ama boyle oynar, bunu once kabul edelim. Buyuk takimlar geriden oyun kurar cunku, gidip rast gele top sisirmez (zor durumda kalmadigi surece). Sampiyonlar liginde oynayan son maclarin ozetlerine bakarsak bile bu tespitim ne kadar dogru oldugu ortaya cikiyor. Eskiden Italyan takimlari bu dedigini yapardi, onlar bile modern futbola gecis yapti ve kaleci dahil hep pasla cikiyorlar. Zaman zaman hata yapip gol oluyor mu? Elbet oluyor. Ama cok abartilmadigi surece bundan dolayi taviz verilmez ki.
Mesela Fariolo vardi. Herif dandik bir takim ile kaleciden pasla baslasin diyordu ve neredeyse her mac ayni golu yiyordu. Sen ama Alanyaspor degilsin ki. Sen bu ligin en buyuk takimi benim diyorsan bu oyunu oynamak zorundasin.
Yarin Avrupa'da mac yapsak nasil bir oyun bekliyorsunuz? Kaleciye varan her topu ileri vursak gelen her top gol ihtimali var oradaki oyuncular havadan gelen toplari kolay karsilar cunku. Tabi ki su kisma katiliyorum: oyuncular formsuz olur, iste macin o aninda takim olarak bir panik havasi vardir, vut git uzaga falan diyebiliriz. Ama bazilariniz hic kisa pasla cikmasin istiyor o olmaz iste. Oliveira yerine bugun orada mesela Toni Kroos olsaydi ve ayni golu yeseydik, bu defa Toni Kroos ile de olmuyor baska turlu oynamak zorundayiz dersek nasil bir futbol oynayalim ki?
City zaten ayri bir dunya. Bosuna yillardir Guardiola orada kalmadi zaten onlari saymasak da olur