Muslera bugunu kast etmiyorum ama genel olarak artik maclarda cok fazla tehlikeye maruz kalip haliyle de sayica daha cok gol yemekte
Bu cok istatistiki ve normal bir durum . Yedigi goller de gecen seneki cenk ve bu seneki schalke haric cok fahis hatalardan degil
Konya bursa rize ve hatta fb macinda tonla top cikardi , yoksa 4 puan yerine 0 cekebilirdik 4 macta
Fakat penaltidaki kabullenis hali ve topu oyuna cok gecikmeli sokmasi konusunda ben de asiri katiliyorum elestirilere hatta artik tepki gosterilmesi gereken noktada
Sürekli Muslera hakkında yazıp art niyetli görünmek istemiyorum neticede Muslera 'ya bir düşmanlığım yok. Adam yıllardır Galatasaray 'ın bayrak oyuncusu 1 numarası
Ama yine yanlış sularda yüzüyorsunuz "
artik maclarda cok fazla tehlikeye maruz kalip haliyle de sayica daha cok gol yemekte. Bu cok istatistiki ve normal bir durum" kesinlikle yanlış kesinlikle katılmıyorum reis
En basit Maçkolik 'den bile ulaşıp kontrol edebileceğin verilerle konuşayım sana resmi sayılarla yani kafamdan uydurmuyorum bunları. Benim için bir kaleciyi farklı kılan özellik ceza sahası içinden gelen şutları, 1'e 1 kaldığı pozisyonları kurtarma becerisidir zaten Muslera seviyesindeki kaleciler sene içinde toplasan 2 tane 3 tane ceza sahası dışından gol yer
Muslera ceza sahası içinden kalesine gelen şutlarda 21 tanesini tutup 16 tanesini yemiş %57 başarı oranı var
Birde Muslera 'yı Avrupa'da ki bazı kaleciler ile kıyaslayalım
Onana mesela ceza sahası içinden kalesine gelen şutlarda 28 tanesini kurtarıp 3 tanesini yemiş %90 başarı oranı
Zoet mesela 20 tane kurtarıp 4 tane yemiş %83 başarı oranı var
W.Benitez 28 tane kurtarıp 7 tane yemiş %80 başarı oranı
Alisson 21 tane kurtarıp 6 tane yemiş %78 oranı var
D.Lopez 36 tane kurtarıp 15 tane yemiş %75 oranı var
Sommer 38 tane kurtarıp 13 tane yemiş %78 oranı var
Handanovic 29 kurtarış 10 yemiş %74
Lloris 25 kurtarış 9 yemiş %74
Guilherme 42 tane kurtarıp 14 tane yemiş %75 oranı var
Bu adamlardan kaç tanesi Muslera kadar para kazanıyor, kaç tanesi baktığımız zaman Muslera 'dan iyi kaleci diyebiliyoruz ya 2 ya da 3 tür ama adamlar bildiğin takımlarını kurtarıyorlar. Yani o söylediğin şey tamamıyla bahane gurup sonuncumuz Moskova 'nın kalecisi Guilherme toplamda Muslera 'nın engel olduğu şut sayısının 2 katı kadar şutun gol olmasına engel olmuş ama yine de Muslera kadar gol yememiş yani yapabilen yapıyor reis kalesine çok top geldi o yüzden çok gol yiyor diyeceğimiz kaleci Muslera olamaz. O seviyede o paraları kazanan adam için söylenecek şey değil bu. Kaleye İsmail Çipe geçer deriz ki adam ne yapsın kaleye çok şut geldi o yüzden çok yiyor diyebiliriz ama Muslera için söylenemez bu
İşin kötü yanı ne biliyor musun reis ? STSL 'de sürekli oynayan kaleciler arasında bu bahsettiğim ceza sahası içinden kurtarış yüzdesi en kötü 4. kaleci Muslera. Bildiğin H.Tekin/R.Köse/F.Öztürk ile yarışıyorlar
İşin daha da kötüsü ne reis biliyor musun ? ben uzun zamandır takip ediyorum bu istatistiği geçen sene de böyleydi ondan önceki sene de ondan öncekinde de bildiğin ligin en kötü ilk 5 kalecisi içinde yer aldı hep bu istatistikte
Ben bunları yazarken de bunları düşünürken de içimde zerre Muslera nefreti yok, en ufak Muslera gitsin gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmak istemiyorum ama işte kendimizi kandırmayı bırakalım. Muslera 14/15 sezonunun 2. yarısındaki o efsane performansından sonra hep dediğim gibi çok gol yedi dediğim istatistiği göz önüne alınca ligin en kötü kalecileri arasında yer aldı ama biz
Ya yan top sorunu var o yüzden yoksa Muslera yemez bunları
Ya önünde oynayan defans kötü yoksa Muslera yemez bu golleri
Ya Eren adamı kaçırdı o yüzden gol oldu Muslera 'nın ne suçu var
Ya Rize maçında 2. golü nasıl kurtarsın kanat takıp uçsun mu adam
Ya önündeki defansa güvenmiyor o yüzden o hatalı çıkışı yaptı
Diyerek hep suçu başka yerlere attık. Tamam Galatasaray seviyesine yakışacak bir defans hattımız olmadı, tamam futbolcularımız bir sürü bireysel hata yaptı, tamam o Rize maçında 2. golde Muslera 'nın hatası yoktu ama bir durup düşünmenin vakti gelmedi mi ? defans değişiyor oynadığı oyuncular değişiyor hocalar değişiyor kaleci antrenörü değişiyor rakipler değişiyor ama biz yine ezbere golleri yemeye devam ediyoruz. Muslera yine o kurtarış istatistiğinde ligin en kötü kalecileri arasında yer alıyor sizce de artık suçu biraz Muslera 'da aramak gerekmiyor mu ?