#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kayseri'nin kalecisi Lung bir macta iki penalti kurtariyor, dunyanin en cok para kazanan kalecilerinden biri olan Muslera ise penaltilarda gol manyagi oluyor, eskiden penaltilarda az da olsa guven veriyordu, kurtarabilir gozuyle izlerdik penaltiyi, simdi ise gol olacagini bildiginde halde yine de izliyorsun penaltiyi.

Şu takımın son yıllarda 4 büyük sorunu var

rakibe penaltı oldu mu gol
bize penaltı oldu mu çok düşük ihtimal gol olur
rakip duran top gol olma ihtimali çok yüksek
biz duran top gol olma ihtimali 0

cidden bıktım artık küçük gibi görülebilir ama çok ciddi sorunlar Porto maçında 6 puana mâl oldu bu sebepler lige hiç girmiyorum bile.

Muslera yenmeyecek goller yemiyor ama sanırım taraftarın beklentisi daha çok 3 milyon euro alan bir kalecinin maç kurtarması, kalesinde devleşmesi. Eski performansının gerisinde olduğu konusundaki fikirlere katılıyorum.

En büyük problemi eskiye göre düşük performansı.

eli kucuk olanın refleksleride zamanla azalırmıs tartısmaya gerek yok

Harun Tekin'in yıllık ücreti 1.5 milyon euro. Maaşı Muslera'nın yarısı kadar. Cehpeden oldukça iyi bir kaleci diyebiliriz özellikle de bu sezon ligin en çok kurtarış yapan kalecilerden biri. Ayrıca penaltılarda da oldukça başarılı. Gel gelelim yan toplarda, klasik bir çizgi kalecisi gibi inanılmaz kötü. Harun ve Muslera'yı kesinlikle kıyaslamıyorum, yanlış anlamayın. Değinmek istediğim nokta şu. Muslera'nın şu anki performansı da aşağı yukarı böyle. 1 veya 1.5 milyon euro civarı maaş alan iyi bir çizgi kalecisi görüntü veriyor. Ancak işin gerçeğine dönecek olursak eğer şu an takımın en çok kazanan futbolcularından biri. Hal böyle olunca performansıyla ilgili beklenti de ister istemez artıyor. Bugün yediği goller yenmeyecek goller değildi zaten. Penaltıyı da çıkaracak diye bir kural yok. Ama işte insanlar ister istemez bu kadar yüksek maaş alan bir kaleciyle ilgili daha yüksek bir performans bekliyor.

Muslera bugunu kast etmiyorum ama genel olarak artik maclarda cok fazla tehlikeye maruz kalip haliyle de sayica daha cok gol yemekte

Bu cok istatistiki ve normal bir durum . Yedigi goller de gecen seneki cenk ve bu seneki schalke haric cok fahis hatalardan degil

Konya bursa rize ve hatta fb macinda tonla top cikardi , yoksa 4 puan yerine 0 cekebilirdik 4 macta

Fakat penaltidaki kabullenis hali ve topu oyuna cok gecikmeli sokmasi konusunda ben de asiri katiliyorum elestirilere hatta artik tepki gosterilmesi gereken noktada

Şu takımın son yıllarda 4 büyük sorunu var

rakibe penaltı oldu mu gol
bize penaltı oldu mu çok düşük ihtimal gol olur
rakip duran top gol olma ihtimali çok yüksek
biz duran top gol olma ihtimali 0

cidden bıktım artık küçük gibi görülebilir ama çok ciddi sorunlar Porto maçında 6 puana mâl oldu bu sebepler lige hiç girmiyorum bile.

Bunları defalarca yazdım, hatta topic actım.. Bu takım duran top çalışmıyor diye.. Ne ofansif olarak, ne de defansif olarak duran top çalışması yapmadığımız cok, çok belli.. Serbest vuruş, penaltı, korner atamıyoruz.. Hatta hatta tac atışlarımız bile çok kotu.. Rakip kapıyor, kalemize gol tehlikesi oluyor.. Bu maçta bile oldu..

Peki bu eksikliğimizi o senin çok savundugun , buyuk TD!!! gormuyor mu? Ders almıyor mu? Neden reaksiyon gostermiyor?? Bunu da sen yaz da, ogrenelim..

Bunları defalarca yazdım, hatta topic actım.. Bu takım duran top çalışmıyor diye.. Ne ofansif olarak, ne de defansif olarak duran top çalışması yapmadığımız cok, çok belli.. Serbest vuruş, penaltı, korner atamıyoruz.. Hatta hatta tac atışlarımız bile çok kotu.. Rakip kapıyor, kalemize gol tehlikesi oluyor.. Bu maçta bile oldu..

Peki bu eksikliğimizi o senin çok savundugun , buyuk TD!!! gormuyor mu? Ders almıyor mu? Neden reaksiyon gostermiyor?? Bunu da sen yaz da, ogrenelim..

Hoca takımı salmış ne diyim.

Kendisini eleştirenler Terimsporludur.Dün gece hatasız bir maç çıkardı,yapabileceği bir şey yoktu.

Muslera bugunu kast etmiyorum ama genel olarak artik maclarda cok fazla tehlikeye maruz kalip haliyle de sayica daha cok gol yemekte

Bu cok istatistiki ve normal bir durum . Yedigi goller de gecen seneki cenk ve bu seneki schalke haric cok fahis hatalardan degil

Konya bursa rize ve hatta fb macinda tonla top cikardi , yoksa 4 puan yerine 0 cekebilirdik 4 macta

Fakat penaltidaki kabullenis hali ve topu oyuna cok gecikmeli sokmasi konusunda ben de asiri katiliyorum elestirilere hatta artik tepki gosterilmesi gereken noktada
Fb macini mi kurtardi islayi oldurmeye gitmeseydi

2-2 ye donmezdi o mac

Ayrica akhisar macinda manuya ucarak girende kendisi

Kusura bakmayin ama bu sene sadece icerdeki schalke macinda is yapti diger tum maclarda vasatti

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu denli Ingilizce bildigini bilmiyordum ben.

Onuru kulübümüzde görmeyi ister misin kmk

Yillar önce bir konu vardi Alpay ile mi ne konusuyordum Muslera yi eger bir gün satarsak Onur'u düsünebiliriz diye birsey yazmistim yabanci siniri konusu mu neydi.

O günkü beynime tüküreyim. Hayir istemem. Yeni bir yeniceri ye gerek yok. Ilk baslarda dogru düzgün biri gibiydi Onur yillar gectikce iyice iticilesti ve ADAM'lar kervanina katildi o da.

Yillar önce bir konu vardi Alpay ile mi ne konusuyordum Muslera yi eger bir gün satarsak Onur'u düsünebiliriz diye birsey yazmistim yabanci siniri konusu mu neydi.

O günkü beynime tüküreyim. Hayir istemem. Yeni bir yeniceri ye gerek yok. Ilk baslarda dogru düzgün biri gibiydi Onur yillar gectikce iyice iticilesti ve ADAM'lar kervanina katildi o da.

Onur hakkindaki goruslerime katilir misin

Adam tayfasinin onemli temsililerinden birisi oldugunu dusunuyorum sinsi herif
Ayriyetten turkiye liginin gelmis gecmis en overrated kalecisi olabilir.
Malca atlayislari artistce planjonlari

Evet bunu ben de diyorum yillardir. Hele hele o fantastik atlayislarla pozisyonu oldugundan daha tehlikeli göstermesi konusunu hep dile getirdim.

Baslarda ümitliydim ilk piyasaya ciktiginda ama bozdu kendini. Simdi adinin bizimle gecmesi bile gereksiz.

Sürekli Muslera hakkında yazıp art niyetli görünmek istemiyorum neticede Muslera 'ya bir düşmanlığım yok. Adam yıllardır Galatasaray 'ın bayrak oyuncusu 1 numarası

Ama yine yanlış sularda yüzüyorsunuz "
artik maclarda cok fazla tehlikeye maruz kalip haliyle de sayica daha cok gol yemekte. Bu cok istatistiki ve normal bir durum" kesinlikle yanlış kesinlikle katılmıyorum reis

En basit Maçkolik 'den bile ulaşıp kontrol edebileceğin verilerle konuşayım sana resmi sayılarla yani kafamdan uydurmuyorum bunları. Benim için bir kaleciyi farklı kılan özellik ceza sahası içinden gelen şutları, 1'e 1 kaldığı pozisyonları kurtarma becerisidir zaten Muslera seviyesindeki kaleciler sene içinde toplasan 2 tane 3 tane ceza sahası dışından gol yer

Muslera ceza sahası içinden kalesine gelen şutlarda 21 tanesini tutup 16 tanesini yemiş %57 başarı oranı var

Birde Muslera 'yı Avrupa'da ki bazı kaleciler ile kıyaslayalım

Onana mesela ceza sahası içinden kalesine gelen şutlarda 28 tanesini kurtarıp 3 tanesini yemiş %90 başarı oranı
Zoet mesela 20 tane kurtarıp 4 tane yemiş %83 başarı oranı var
W.Benitez 28 tane kurtarıp 7 tane yemiş %80 başarı oranı
Alisson 21 tane kurtarıp 6 tane yemiş %78 oranı var
D.Lopez 36 tane kurtarıp 15 tane yemiş %75 oranı var
Sommer 38 tane kurtarıp 13 tane yemiş %78 oranı var
Handanovic 29 kurtarış 10 yemiş %74
Lloris 25 kurtarış 9 yemiş %74
Guilherme 42 tane kurtarıp 14 tane yemiş %75 oranı var

Bu adamlardan kaç tanesi Muslera kadar para kazanıyor, kaç tanesi baktığımız zaman Muslera 'dan iyi kaleci diyebiliyoruz ya 2 ya da 3 tür ama adamlar bildiğin takımlarını kurtarıyorlar. Yani o söylediğin şey tamamıyla bahane gurup sonuncumuz Moskova 'nın kalecisi Guilherme toplamda Muslera 'nın engel olduğu şut sayısının 2 katı kadar şutun gol olmasına engel olmuş ama yine de Muslera kadar gol yememiş yani yapabilen yapıyor reis kalesine çok top geldi o yüzden çok gol yiyor diyeceğimiz kaleci Muslera olamaz. O seviyede o paraları kazanan adam için söylenecek şey değil bu. Kaleye İsmail Çipe geçer deriz ki adam ne yapsın kaleye çok şut geldi o yüzden çok yiyor diyebiliriz ama Muslera için söylenemez bu

İşin kötü yanı ne biliyor musun reis ? STSL 'de sürekli oynayan kaleciler arasında bu bahsettiğim ceza sahası içinden kurtarış yüzdesi en kötü 4. kaleci Muslera. Bildiğin H.Tekin/R.Köse/F.Öztürk ile yarışıyorlar

İşin daha da kötüsü ne reis biliyor musun ? ben uzun zamandır takip ediyorum bu istatistiği geçen sene de böyleydi ondan önceki sene de ondan öncekinde de bildiğin ligin en kötü ilk 5 kalecisi içinde yer aldı hep bu istatistikte

Ben bunları yazarken de bunları düşünürken de içimde zerre Muslera nefreti yok, en ufak Muslera gitsin gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmak istemiyorum ama işte kendimizi kandırmayı bırakalım. Muslera 14/15 sezonunun 2. yarısındaki o efsane performansından sonra hep dediğim gibi çok gol yedi dediğim istatistiği göz önüne alınca ligin en kötü kalecileri arasında yer aldı ama biz
Ya yan top sorunu var o yüzden yoksa Muslera yemez bunları
Ya önünde oynayan defans kötü yoksa Muslera yemez bu golleri
Ya Eren adamı kaçırdı o yüzden gol oldu Muslera 'nın ne suçu var
Ya Rize maçında 2. golü nasıl kurtarsın kanat takıp uçsun mu adam
Ya önündeki defansa güvenmiyor o yüzden o hatalı çıkışı yaptı

Diyerek hep suçu başka yerlere attık. Tamam Galatasaray seviyesine yakışacak bir defans hattımız olmadı, tamam futbolcularımız bir sürü bireysel hata yaptı, tamam o Rize maçında 2. golde Muslera 'nın hatası yoktu ama bir durup düşünmenin vakti gelmedi mi ? defans değişiyor oynadığı oyuncular değişiyor hocalar değişiyor kaleci antrenörü değişiyor rakipler değişiyor ama biz yine ezbere golleri yemeye devam ediyoruz. Muslera yine o kurtarış istatistiğinde ligin en kötü kalecileri arasında yer alıyor sizce de artık suçu biraz Muslera 'da aramak gerekmiyor mu ?

Muslera konusunda onuru konuşanlara topçumuza küfür ve hakaretten ihraç verelim aga

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt