#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yediğimiz golde hatası var, üstelik az buz da değil. O kadar zor bir şut değil idi ve bayağı da yakınından geçti top.
Evet şimdi baktım biraz hatası olabilir. Ama net bir hatası şu maçta yok. Üstelik beraberliğide kurtardı. Son haftalarda çok formsuz ama bu maçta bile adam beğendirememiş kendini.

Şaka mısınız siz? %100 lük bir pozisyon kurtardı kalenin ağzındaydı. Maçı kurtardı diyebiliriz. Doğru zamanda doğru yerlerde kaleden çıktı. Bugün sağlamdı yediğimiz golde de hiç bir hatası yok. Topu oyuna sokma konusunda ayağının iyi olmadığını söyleyebilirim ama.
Bir tane uzanıp da elini çektiği top gol olsaydı ne olurdu

Galatasaray Düşmanlarının .........

Gol de pek hatası yok vurduktan sonra top Serdar'ı geçene kadar göremiyor o anda da yapacağı bir şey yok ters ayakta kaldı ama 1-1'den sonra çok kritik 1-2 kurtarışı var onları da atlamamak lazım

Şaka mısınız siz? %100 lük bir pozisyon kurtardı kalenin ağzındaydı. Maçı kurtardı diyebiliriz. Doğru zamanda doğru yerlerde kaleden çıktı. Bugün sağlamdı yediğimiz golde de hiç bir hatası yok. Topu oyuna sokma konusunda ayağının iyi olmadığını söyleyebilirim ama.

Kurtardıkları sayılmıyor geçtiğimiz sayfalara bakabilirsin. Karşı karşıya çıkardığı toplar üstüne geliyormuş.

Evet şimdi baktım biraz hatası olabilir. Ama net bir hatası şu maçta yok. Üstelik beraberliğide kurtardı. Son haftalarda çok formsuz ama bu maçta bile adam beğendirememiş kendini.
Beğenmek beğenmemek göreceli bir şey ama eleştiriyi hak ediyor çünkü o golü yememeliydi, basit bir gol.

cok kötüydü bugün ya. Ne yedi icti bugün? Bir kurtaris haric cok teredüt etti

Yediğimiz golde hatası var, üstelik az buz da değil. O kadar zor bir şut değil idi ve bayağı da yakınından geçti top.
Çok geç gördü topu orada galiba.
Talihsiz şekilde önünde ki oyuncular topu ve şutu çeken oyuncuyu gizledi.

Anlık meselesi ki şansızlık bence ve şutu çekenin şansı. Tek hatası donup kalması. Zor posisyonda yakalanmış olsa da Muslera seviyesinde birisi orada refleks gösterip topa doğru müdahale etmesi gerekirdi yinede.

Ama şu var lütfen son yediği gollere bakın. Ya penaltı yada birine çarpıp giren top. Eleştiri yapın ama dozunda olsun. Forveti olmayan bir takımız. O da her şeyin farkında. Tek hatası topu oyuna sokmada yukardaki arkadaşlara katılıyorum. Çok bekliyor verse kontraya oynayacaz. Bu terimin mi istediği bir şey bilmiyorum ama daha hızlı sokmalı bana göre.

Ağabey bi halta yara artık. Bok gibi para kazanıyorsun zaten. Ha önündekiler Ramos Varane olmadiklari için Musleranin suçu yok tabi suçlanacak en son kişi

Sozlesmesini ayni sartlarda yenileyerek yonetim buyuk hata yapti, adam 35ine kadar 4 milyon kazanacak. Bize sampiyonluklar yasatti evet, cok kurtardi evet ama aynisini Selcuk da yapti.

Dunyanin en cok para kazanan kalecilerden biri ama kazandigi paranin hakkini kesinlikle vermiyor, siradan bir kaleci de ayni performansi gosterir. Gecen sezon Tudor doneminde de kotuydu, Tafo'nun gelisinden sonra duzelmisti, bu sezon ise ilk devrede butun takim ile birlikte o da dususte, bakalim ikinci devrede toparlayacak mi.

Formsuz olduğunda neden kariyerinde bir üst basamağı atlayıp en üst düzey takımlarda oynayamadığını daha iyi anlıyoruz. Ayakları çok kötü değil, müthiş olmak zorunda da değil ama biraz formu düşünce her maç bir tane saçma gol yeme potansiyeli var. Büyük takım kalecisi formsuz da olsa her maçta 1 gol yemez ama ben Muslera'nın zirve performansını düşündüğüm için büyük takım kalecisi dediğimde takım olarak da Real Madrid-United'ı filan kastediyorum. Biz o kadar büyük takım değiliz, belli ki Muslera da De Gea-Navas kadar en büyük takımların ayarında kaleci değil. Gelgelelim bizim seviyemiz, Avrupa'nın 2. sınıf takımları için Muslera ciddi anlamda iyi kalecidir. Zaten saha dışında bu kadar sorunsuz olup bir de sezon içinde her maçını en büyük form ve konsantrasyonla oynayan kaleciyi de buralarda tutamazsın. Bugün Muslera'yı eleştirdiğimiz pek çok nokta esasında tavanı bu kadar yüksek kalecinin, kariyer çıkışını da Serie A'da yapmasına rağmen bir türlü en üst seviyede takımlarının radarına girememesinin sebebidir. Ama dediğim gibi bizim seviyemizdeki takımlar için Muslera muazzam bir kalecidir.

Aldığı para tartışılabilir ama Selçuk'un ciddi sakatlık yaşamadığı kariyerinde 33 yaşında kafaca bitirdiği sporda kazandığı paraları düşününce 7 yıldır bu kulübü tek kaleci olarak taşıyan, bir kez Galatasaray'ı yarı yolda bırakacak sakatlık veya disiplinsizlik yaşamayan, takımın en kötü dönemlerinde bile formayı yere fırlatan ''Galatasaray'ın evlatları'' veya altyapı antrenörü vatandaşını takımda rahatlamak için başa getirmeye çalışan lobicilerden olmadığı için bile bu adam büyük saygıyı hak ediyor. Resmen geldiğinden beri adamı 1 iş günü dinlendirmeyip her maçta alternatifsiz kaleye koyduk abi, arada formsuz-yorgun-moralsiz olmaya da hakkı olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt