Şöyle bir şey var herkes "Melo 'yu harcadınız Sneijder 'i harcadınız sıra Muslera 'ya mı geldi ?" diye düşünüyor
Bence Melo-Sneijder ikilisiyle çok doğru zamanlarda yollarımızı ayırdık ikisi de son dönemlerinde muazzam bir düşüş yaşamıştı, doğru zamanda yollarımızı ayırdık ve herkes Sneijder 'i ve Melo 'yu iyi hatıralarıyla anıyor. Sneijder deyince herkesin aklına ya Juve 'ye attığı gol veya fenere 2 tane yolladığı füze geliyor akıllara değil mi ? ama kimse her Hollanda maçı sonrası "bilinmeyen" sakatlıklar ile maça çıkmadığını, saha içindeki hareketsiz oyununu hatırlamıyor değil mi? veya Melo deyince kimsenin aklına o son dönemdeki "kötü" oyunu akıllara gelmiyor değil mi ? bence ikisiyle de doğru zamanda yollarımızı ayırdık burada sorun Sneijder veya Melo 'nun gitmiş olması değildi asıl sorun yerlerini dolduramamış olmamızdı
Mesela düşünün Fernando 'nun Tudor döneminde oynadığı oyun sonrasında kaç kişi Melo 'nun adını zikrediyordu ki ? hatta Melo 'dan bile daha iyi diyenler vardı forumda değil mi ? Fernando düştü yeniden Melo 'nun adı zikredilmeye başlandı, bize Melo gibi oyuncular lazım denildi değil mi ?
Mesela tam tersine Selçuk ile yollarımızı çok çok geç ayırdık mesela 14/15 sezonundaki şampiyonluk sonrası Selçuk EPL 'ye filan gitmiş olsaydı ne olurdu ? herkes şimdi keşke Selçuk gibi bir orta sahamız olsa derdi, Selçuk "maestro" ilan edilirdi klasik kör ölür badem gözlü olur meselesi. Ama Selçuk o yüksek maaşıyla kaldı ve senelerce isminden/maliyetinden beklenenin çok çok altında kaldı
İnanın bana durum Muslera 'da farklı değil, Muslera git gide Selçuk 'a benzemeye başlıyor. Selçuk içinde ilk düşüş başladığında toz konduramıyordu ya Sneijder geldi adam mevkisini kaybetti tabi düşer denildi, ya adamın beraber oynadığı Melo gitti tabi düşer yanına yeni bir Melo bulduk mu tamamdır Selçuk eski haline döner denildi ama çok geç anladık sorunun Selçuk 'un partnerinde değil Selçuk 'dan kaynaklandığını yaklaşık 2-3 sezon böyle geçti sonra geçen sene tamamıyla kadronun dışında yardımcı oyuncu kıvamında kaldı Selçuk
Muslera 'nın son 3-4 sezonu nasıl geçiyor anlatayım mı ? "yav Muslera o golü nasıl tutsun" "yav adamın önündeki defans sürekli değişiyor" "yav önündeki defansla Oliver Kahn 'ı getirsen de yer bu kadar gol" "yav X 'in suçu sırtına çarptı top, yav Y'nin yüzünden yedik o golü" "yav milyonda bir kere denk gelecek gol adam bile inanamadı attığı gole" uzar gider bu liste. Her maç sonrası forumda Muslera konusuna bakın çok örneğini bulursunuz bu söylediklerimin. Ama artık tıpkı Selçuk 'da olduğu gibi Muslera 'da eleştiri oklarını üzerine çekmeye başladı hala toz konduramayanlar var "maaşını düşürsün" filan deniliyor. Daha öncesinde "50 yaşına kadar bizimle kalsın" dediğimiz adam şimdi "maaşını düşürsün aldığı parayı hak etmiyor" oldu daha fazla böyle devam ederse bu durum Selçuk 'da olduğu gibi sevgi yerini tamamen nefrete bırakacak, bu kaçınılmaz bir son her taraftarın bir sabrı vardır en koyu Muslera hayranı bile yeri geldiğinde Galatasaray çıkarları için Muslera 'ya tepki koyar bu Selçuk için oldu Muslera için de olacak. Ben Muslera 'nın Selçuk konumuna düşmesini kesinlikle istemiyorum
Şu anda tam Sneijder-Melo ve Selçuk olaylarının arasında seyrediyor Muslera 'da bence Muslera ile yollarımızı ayırmanın doğru zamanı geldi de geçiyor bile işler daha Selçuk olayına benzemeden yapmamız gerekiyor bunu. Hani eskisi gibi Muslera 'nın kurtarış yüzdesi şu kadar bakın ligde sondan şu sırada şu kadar tutmuş şu kadar gol yemiş gibi verilere bile gerek duymuyorum. Artık Muslera 'dan performans bekleyen, Galatasaray 'ı ipten alan Muslera olmasını bekleyen kalmamıştır sanırım ?
Bu söylediklerim vefasızlık olarak algılanmasın her güzel şey gibi Muslera&Galatasaray birlikteliğinin de sonuna geldik, hatta çok uzun zamandır sadece isim olarak var bu birliktelik içi boşalmaya başladı. Vefasızlık değil tam tersine Muslera 'yı hep iyi hatırlamak için bence doğru zamanı geçirmemek gerekiyor ...
Ben Muslera'yı yaptığı hatalarla yediği jeneriklik gollerle değil kazandırdığı şampiyonluklarla hatırlamak istiyorum "Bay haksız rekabet" olarak kalmasını istiyorum