#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eli ayagi duzgun kaleci bulunamiyorsa kesfetmek lazim

marcaoyu nasil kesfettiysek boyle bir kaleciyi kesfetmek lazim

benfica zamaninda jan oblak icin 1.53m pound odemis, edersonu 500k avrodan almislar

piyasada boyle kaleciler mutlaka vardir

eli ayagi duzgun kaleci bulunamiyorsa kesfetmek lazim

marcaoyu nasil kesfettiysek boyle bir kaleciyi kesfetmek lazim

benfica zamaninda jan oblak icin 1.53m pound odemis, edersonu 500k avrodan almislar

piyasada boyle kaleciler mutlaka vardir
muslera konusunda baya vizyonersin ulan.
bari göndereceksiniz rajkovic diye biri vardı onu alın

Şöyle bir şey var herkes "Melo 'yu harcadınız Sneijder 'i harcadınız sıra Muslera 'ya mı geldi ?" diye düşünüyor

Bence Melo-Sneijder ikilisiyle çok doğru zamanlarda yollarımızı ayırdık ikisi de son dönemlerinde muazzam bir düşüş yaşamıştı, doğru zamanda yollarımızı ayırdık ve herkes Sneijder 'i ve Melo 'yu iyi hatıralarıyla anıyor. Sneijder deyince herkesin aklına ya Juve 'ye attığı gol veya fenere 2 tane yolladığı füze geliyor akıllara değil mi ? ama kimse her Hollanda maçı sonrası "bilinmeyen" sakatlıklar ile maça çıkmadığını, saha içindeki hareketsiz oyununu hatırlamıyor değil mi? veya Melo deyince kimsenin aklına o son dönemdeki "kötü" oyunu akıllara gelmiyor değil mi ? bence ikisiyle de doğru zamanda yollarımızı ayırdık burada sorun Sneijder veya Melo 'nun gitmiş olması değildi asıl sorun yerlerini dolduramamış olmamızdı

Mesela düşünün Fernando 'nun Tudor döneminde oynadığı oyun sonrasında kaç kişi Melo 'nun adını zikrediyordu ki ? hatta Melo 'dan bile daha iyi diyenler vardı forumda değil mi ? Fernando düştü yeniden Melo 'nun adı zikredilmeye başlandı, bize Melo gibi oyuncular lazım denildi değil mi ?

Mesela tam tersine Selçuk ile yollarımızı çok çok geç ayırdık mesela 14/15 sezonundaki şampiyonluk sonrası Selçuk EPL 'ye filan gitmiş olsaydı ne olurdu ? herkes şimdi keşke Selçuk gibi bir orta sahamız olsa derdi, Selçuk "maestro" ilan edilirdi klasik kör ölür badem gözlü olur meselesi. Ama Selçuk o yüksek maaşıyla kaldı ve senelerce isminden/maliyetinden beklenenin çok çok altında kaldı

İnanın bana durum Muslera 'da farklı değil, Muslera git gide Selçuk 'a benzemeye başlıyor. Selçuk içinde ilk düşüş başladığında toz konduramıyordu ya Sneijder geldi adam mevkisini kaybetti tabi düşer denildi, ya adamın beraber oynadığı Melo gitti tabi düşer yanına yeni bir Melo bulduk mu tamamdır Selçuk eski haline döner denildi ama çok geç anladık sorunun Selçuk 'un partnerinde değil Selçuk 'dan kaynaklandığını yaklaşık 2-3 sezon böyle geçti sonra geçen sene tamamıyla kadronun dışında yardımcı oyuncu kıvamında kaldı Selçuk

Muslera 'nın son 3-4 sezonu nasıl geçiyor anlatayım mı ? "yav Muslera o golü nasıl tutsun" "yav adamın önündeki defans sürekli değişiyor" "yav önündeki defansla Oliver Kahn 'ı getirsen de yer bu kadar gol" "yav X 'in suçu sırtına çarptı top, yav Y'nin yüzünden yedik o golü" "yav milyonda bir kere denk gelecek gol adam bile inanamadı attığı gole" uzar gider bu liste. Her maç sonrası forumda Muslera konusuna bakın çok örneğini bulursunuz bu söylediklerimin. Ama artık tıpkı Selçuk 'da olduğu gibi Muslera 'da eleştiri oklarını üzerine çekmeye başladı hala toz konduramayanlar var "maaşını düşürsün" filan deniliyor. Daha öncesinde "50 yaşına kadar bizimle kalsın" dediğimiz adam şimdi "maaşını düşürsün aldığı parayı hak etmiyor" oldu daha fazla böyle devam ederse bu durum Selçuk 'da olduğu gibi sevgi yerini tamamen nefrete bırakacak, bu kaçınılmaz bir son her taraftarın bir sabrı vardır en koyu Muslera hayranı bile yeri geldiğinde Galatasaray çıkarları için Muslera 'ya tepki koyar bu Selçuk için oldu Muslera için de olacak. Ben Muslera 'nın Selçuk konumuna düşmesini kesinlikle istemiyorum

Şu anda tam Sneijder-Melo ve Selçuk olaylarının arasında seyrediyor Muslera 'da bence Muslera ile yollarımızı ayırmanın doğru zamanı geldi de geçiyor bile işler daha Selçuk olayına benzemeden yapmamız gerekiyor bunu. Hani eskisi gibi Muslera 'nın kurtarış yüzdesi şu kadar bakın ligde sondan şu sırada şu kadar tutmuş şu kadar gol yemiş gibi verilere bile gerek duymuyorum. Artık Muslera 'dan performans bekleyen, Galatasaray 'ı ipten alan Muslera olmasını bekleyen kalmamıştır sanırım ?

Bu söylediklerim vefasızlık olarak algılanmasın her güzel şey gibi Muslera&Galatasaray birlikteliğinin de sonuna geldik, hatta çok uzun zamandır sadece isim olarak var bu birliktelik içi boşalmaya başladı. Vefasızlık değil tam tersine Muslera 'yı hep iyi hatırlamak için bence doğru zamanı geçirmemek gerekiyor ...

Ben Muslera'yı yaptığı hatalarla yediği jeneriklik gollerle değil kazandırdığı şampiyonluklarla hatırlamak istiyorum "Bay haksız rekabet" olarak kalmasını istiyorum

s-b85f3c6fc4965dce65a73e2d335c38c0dea4fefd.jpg

ya asıl problem yaptığı bireysel hatalardan, yedirdiği gollerden ziyade oyuna katkısı bence

örneğin topu oyuna sokacak bekle bekle çıldırtıyor insanı

bir de degajları inatla taç çizgisine doğru şişirmesi var

1.55lik nagatomoya ısrarla top şişiriyor taç çizgisine doğru top ya rakibe ya taca

bir ara yan toplara çıkamıyordu

son bir iki yıldır da acayip acayip hatalar yapmaya başladı (fb maçındaki penaltı, schalke maçı, inönüdeki iyi oynadığımız bjk maçı ilk yarı 0-0 bitmişti baya iyi de oynuyorduk mesela, hatta son göztepe maçında bile yok yere jerome’a golü yediriyordu) bunlar da iyice tuzu biberi oldu adamın

melo ve sneijderle dogru zamanda yol ayirmisiz bunu diyen oksijen yerine transfer tuketen uye. Hele meloyla ayirdigimiz zaman dunyanin en dogru zamaniydi oyle dogru ki 6. olduk 4 senedir melo arıyoruz.
Sneijderle oyle dogru zamanda ayirdik adam kosmuyor denilen haliyle 20 gole direkt etki etti.

Quaresma ile besiktasin yol ayrilisi vardi o da misal dogru 33 yasinda geri gelip ligin icinden gecti.
Gic demeyelim elimizdeki fist class oyunculari kazanalim 2 sene 2 senedir yerlerine gidip 30 milyon euro bayilacagiz bosuna gencken alip yetistiririz.

Herkes gitsin anasini satayim hemen hemde. Planlama programlamayi falan s..r et gitsin önemli olan oyuncunun gidip yenisinin gelmesi ve egomuzun arsa değmesi

Elle oyuna soksa elle oyuna mi sokulur, degaj yapsa niye degaj yapiyor, ha bu arada 1.55lik nagatomo 1.90lik erenden daha yuksege ziplayip kafa topu aliyor onu da hatirlatayim.
Hatali yedirdigi gollere ok ama herseye gidip bir sorun aramayi birakin. Degajlardaki sorunun sebebi duran toplarda yedigimiz goller ile ayni. Bu takimin karakterinde ziplayip top almak yok melo gittiginden beri ayni bok bak meloya donduk dogru zamanda gitti evet yerine bir benzerini bulup koymadan gonderdik dogruydu s.ligine jem ile cikip kanser olduk.
Son yillarda bruma haric dogru zamanda yol ayirdigimiz oyuncu yok o da garry ile yerini doldurmustuk zaten son 10 senedeki en dogru hamle garrnin gelme zamani

Son düzenleme:
Yan ve duran toplarda, topu oyuna sokmakta zafiyeti var. Ve bu durumu hiç geliştirmedi veya geliştiremedi.

Benim eski güvenim yok maalesef kendisine. En son Hamza Hamzaoğlu ile yaşadığımız şampiyonluk yolundaki maçlarda istikrarlı olarak çok iyiydi.

Süper refleksleri dışında çok bişey kalmadı..Rize maçı hatırlarım deplasmanda öndeyken maciniyle şlampiyonluk umudumuz varken bi çıktı kaleden, çıkış o çıkş kırmızı kart penaltı bir karabük maçı bi çıktı kaleden kırmızı kart penaltı kuckadan bi gol yedi bundan 30 yıl sonra bile gösterilecek gol olcan adın koşamıyom bari vurayoım dedi jeneriklik gol yedi bizim ki karabük maçı adam 18 çizgisinden balon kafa vurdu onu bile aldı içeri,fener maçı eziyoruz bi çıktı penaltı ve maç döndü schalke maçı vs vs tarihimizde bu kadar kafa golü yediğimiz olmamışken yan topa çıkmaya korkarak o alandada rekor kırdık.ve buna sebep de taraftarın vefası her sevgi gösterisi bu hataları arttırdı..Takımın başarılı olması bunları örttü..Ama artık mızrak çuvala sığmıyo.. Tolga ile Onurun da hatta volkanın hatta mertin de inanılmaz kurtardığı toplar vardı refleks ile..Hatta harunun Ts nin gencecik kalecisinin bile refleksle kurtardığı toplar olabilir.Bunlar bu kadar maaş alan kaleci için abartılacak özellikler değil.Ama benim için daha önemlisi topu alıp bebeği gibi kucağında tutması hiç kimseye vermemesi, rakibi yerleştirip taca atması ya da rakibe hediye etmesi.Defansın güvenbip ileri gidebileceği bi kaleci olmalı ya da ortasahanın güvenip rakip alana yığılması gerekir.Yorlamam budur

Son düzenleme:
Gercekleri gören renkdaşların artması guzel birsey.. Bir zamanlar Muslera satılmalı dediğimde tek kalıyordum ve burdaki Musleracılar tarafından sanal linç ediliyordum adeta.. Evet Muslera ya gecmiş hizmetleri için tesekkur edip, yolları ayırmanın vakti geldi.

Bu lige alabileceğiniz en üst seviye kaleci. Alıp kendiniz yetiştirirseniz bilmem ama Muslera ilk Lazio'dan geldiğinde de çok iyi kaleciydi zaten. Yalnız önündeki takıma çok bağlı olması, yan toplardaki zaafiyeti ve en önemlisi 7 yılın 4-5'inde Taffarel'le çalışan biri olarak ayaklarının bir türlü gelişmemesi onu Fabri'nin iyi kötü Premier Lig'e transfer yaptığı yerde Türkiye Ligi'nde tuttu. Kaleciliği formunda olduğunda çok iyi ama hemen hiçbir zaman da De Gea'nın geçen sene Manchester'da, Lloris'in bu yıl Tottenham'da yaptığı gibi ortalama bir savunma takımını hiç yoktan yerel liginde tek başına belli bir seviyenin üstünde tutamadı. Ben yine de halen kendisinin ciddi zaaflarıyla birlikte sahip olabileceğimiz en iyi kaleci olduğunu düşünüyorum ama aldığı para yaptığı işin yanında hakikaten fazlasıyla göze batar oldu. Hele de yönetimin yaptığı bu yeni düzenlemeler sonrasında. Bir takımın kalecisi her ne olursa olsun takımın en çok para kazanan oyuncusu olmamalı, hele bir de her şeyiyle dış transfere bu denli kapalıysa. İsmail iyi bir ışık veriyor, üstünde durulursa bir yerlere geleceği belli. 24 yaş da kaleci için çok ufak yaş. Muslera maaşında ciddi bir fedakarlığa razı gelmezse son 25 yılda yakaladığımız tek yerli cevhere yatırım yapmamızın bizim adımıza daha iyi olacağını düşünüyorum. Zaten Muslera gitse de kalsa da en geç 2 yıla böyle bir şeye mecbur kalacağız, ne kadar çabuk başlarsak bizim adımıza o kadar iyi olur. Oynamayan kaleci durduğu yerde körelmeye mahkum olur.

Bu arkadaş = selçuğu görünce ben

Bana göre erzurumun kalesici daha iyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt