#1 Uğurcan Çakır

Yıllık maliyeti neredeyse Musleranın ömürlük maliyeti ama Musleranın en fazla yarısı kadar kaleci. Fb maçında yediği golde elle oynama olmazsa Galatasaray kariyeri şimdiden sıkıntıya girmişti. Aykut Erçetin’le hemen hemen aynı seviyede.

bu transfer saibe kokuyor
Meblag olarak beni asiri rahatsiz ediyor, ozellikle 1 ay lik surec sonunda olmasi baskan ve yonetime baya zararli oldu acikcasi.

Kotu kaleci demiyorum ama yan toplarda cikip alma olayi ya da cizgiye gomulme konusunda ciddi eksikleri var bence.

Yediği 2.gol inanılmaz

Muslera aynı bu şekilde 10larca kurtarışı var, önde yakalanıp geri depar atıp yumrukladığı. Tamam zor pozisyon ama zaten kurtaran kaleci iyi kaleci oluyor. 1-2 maç dışında ekstra oynamadı şu ana kadar Uğurcan.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir kere, Ederson'a kulübü 5 sene ipotek etmektense her türlü Uğurcan'ı tercih ederdim. Hem Total maliyet yüzde 30-40 daha az, hem daha genç, hem de kalecilik performansı olarak çok daha iyi. Biri prime denilebilecek halinde, diğeri dipteyken geldi.
Dün yediği ikinci golde ne yapabilir onu da anlamış değilim, top bir anda oyuncuya çarpıp yükseliyor.
İlk golde hatalı evet ama normalde bu golleri yiyecek birisi değil. Herifin olayı zaten çizgide çok iyi olması. Toparlayacaktır ligin kalanında, bizde tutukluk yaşıyor ki Muslera da yaşamıştı bu durumu. Aynı yorumlar ona da yapılmıştı. Hatta çok daha kötü goller yemişti Muslera.
Uğurcan TS'de sezona çok iyi girmişti ama bir türlü bizde işte bu denilecek seviyeye çıkamadı henüz. Buna rağmen Alanyaspor maçında bizi ipten almıştı mesela. Şu ana kadar ligde zaten öyle bizi yakan bi performans göstermedi. Avrupa'daki performansı ligden daha iyi hatta. Liverpool maçını da ona borçluyuz bir yerde, Ekitike'ye karşı filan 0-0 iken tuttu bizi. Maçın kırılma anıydı o pozisyon. Muslera son Avrupa sezonunda koca AL'de kurtarış yüzdesi en düşük 2./3. kaleci filandı. Ligde de geçen yıl özellikle ilk yarı kaleye gelen ilk top direkt gol oluyordu. Millet çabuk unutmuş. Bunu alacağımıza Muslera kalsaydı diyen var hala.
Ha keşke bu paraya Petrovic'i filan alsaydık, en çok onu ve Yunan lavuğu istedim ama geçti artık, olan oldu.
İşte buna sallayanlar, halı saha v.s. de maç yapıp da böyle topları çıkarmışlardır belki.

İşte buna sallayanlar, halı saha v.s. de maç yapıp da böyle topları çıkarmışlardır belki.
Uğurcan'ın kale çizgisinden çok uzakta konumlanmış olması bazılarına garip gelmiş, ben de ilk izlediğimde ne yapmış bu dedim. Ama birkaç defa daha izleyince tam tersine, doğru pozisyon aldığı kanaatine vardım. Şöyle ki:
Emre zaten şuta çok önceden kendini hazırlıyor. Uğurcan da görüyor bunu. Emre'nin vurabileceği tek yer sol ayağıyla kalecinin sağına. Yüzü taç çizgisine dönük olduğu ve bizden biri Emre'yi karşıladığı için ip gibi bir vuruş yapma ihtimali de yok. Mecburen dıştan içe doğru kavisli plase vuracak, başka ihtimal yok. Normal şartlarda Messi olsan yüzün kaleyi bile görmezken ve önünde de rakip varken o topu o mesafeden öyle kaleye aşırtamazsın. Ben de kaleci olsam Emre'nin pozisyonunda önde konumlanırım diye düşünüyorum. Çünkü top dönmeye başlamadan önce müdahale etmek çok daha kolay. Uğurcan çizgide kalsa ve Emre anlattığım gibi istediği vuruşu yapsa asıl o zaman kurtarma şansım olmaz fazla. Olmayacak şey olup rakibe çarpıyor.

Buna ısınamadım bir türlü.

Muslera'nın ayrılacağı 2 yıldır bilinen bir şeydi, buna rağmen transferin son gününe kadar kaleci almadı rezil hain herifler.

Cepheden gelen toplarda görece 1v1 lerde gayet iyi.
Yan topları fecaat.
İtin götüne sokulacak bir kaleci kesinlikle değil ama 30m da edecek bir kaleci değil.
Buradaki en büyük hata 6 ay boyunca kaleci bulamayıp, Trabzon'a domalan yönetim.

Maliyetinden dolayi elestiri olmasini normal karsiliyorum

Ama bana göre genel performansi cok iyi

Aslinda bu topu kurtarabilirdi diyecegim bir gol yemedi ama kritik anlarda ise tam aksine cikardigi toplar da oldu liverpool,bjk ve alanya maclarinda

Ugurcan kurtaris yaptikca motive olan bir kaleci bunu trabzon döneminden biliyorum,bizde ise özelikle ligde fazla is düsmüyor asiri baski yemedigimiz icin bazen bunun da etkisi oluyor cünkü genel olarak ligin en az gol yiyen ve pozisyon veren takimlarindan biriyiz

Geri
Üst Alt