#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 66 Arda Turan | Pazubandı Olmayan Kaptan

9 numaralı formayı giymeli

Son zamanlarda Arda hakkında forumlarda gördüğüm 4-3-3'ün orta üçlüsünün solunda kendisini kullanma fikri hakkında düşüncelerimi yazmak istiyorum.

Arda yetenek ve mücadele olarak birçok mevkide oynayabilecek bir oyuncudur. Manisa'da falan sağ bek oynadığını bilirsiniz, o sebeple temel anlamda sorun yok. Ancak üst düzey anlamda konuşursak ben kendisinin aniden öyle 4-3-3'ün orta üçlüsünde oynayabileceğini düşünmüyorum. Çift DMC'li sistem olursa ikisinin önünde tek MC olarak düşünürsem idaha rahat olabilir ama daha çok akla gelen ve forumlarda daha çok konuşulan tek DMC'li 3'lü orta sahanın iki MC'sinden sola yakın olan şeklinde oynamasının en azından kısa vadede birçok arkadaşın sandığı kadar verimli olmayacağı görüşündeyim. Şöyle ki:

1. Kondüsyonunun soru işareti yaratması: O bölgedeki oyuncu oyunun çift yönlü ağırlığını çekecek 2 oyuncudan biridir. İki ceza sahası arasında kalan geniş alanın tamamında sorumluluk sahibi olacaktır. Yani hem hücumda hem de savunmada birinci dereceden görevlidir, ve bu iki görev de yorucu olacaktır. Çok ama çok yüksek kondüsyon gerektiren bir pozisyondur. Özellikle takım sisteme alışana kadar Barcelona kadar çok topa sahip olmayacağımızı hesaplarsanız ileri geri çok fazla çalışmak zorunda kalacaktır. Üstelik fiziği orta saha için biraz zayıf olduğundan fizikli ortasahalar ile yapacağı mücadeleleri kazanabilmek için daha çok çaba sarfetmek zorunda kalacaktır. Evet, Arda çift yönlü sayılacak bir oyuncudur ama bu derece 90 dakika gücünü koruyabilen bir oyuncu olduğu şimdilik şüphelidir.

2. Yorgunluğun hücuma etkisi: Arda savunmada iyi niyetle çabalayacaktır, rakip kovalayacaktır, pres yapacaktır, hatta yerinde müdahalelerle çok top da kazanabilir ama bu savunma görevleri onu yorunca hücum performansı emin olun düşecektir. Özellikle tam olarak alışkın olmadığı çizgiden uzak bu mevkide yorgunken pas hataları yapacak, çalım girişimlerinde başarı yüzdesi de düşecektir. Halbuki Arda'nın yıldızlaşarak kendini yüceltmesi için hücuma konsantre olarak orada kendini geliştirmesi ve başarılı olması gerekmektedir.

3. Hücum pozisyonuna yabancı oluşu: Yorgunluk bir kenara Arda'nın pozisyonu çok iyi pas yönetimi ve başarısı isteyen bir mevkidir. Arda zaman zaman kanadında iyi paslaşmalar yaparak içeri girse de o mevkide oyun kurucu gibi oynamakta zorlanabilir, bunda o mevkiye alışmamış olması önemlidir. Ayrıca, o derece pas trafiğini ciddi ciddi asıl yönlendiren ve başlatan oyuncu olmak şimdiye kadar pek düzenli olarak denemediği birşeydir.

4. Savunma pozisyonu sıkıntısı: Bu daha teknik bir konu. Bahsi geçen mevkideki oyuncunun savunma görevleri çeşit çeşittir. Bunlardan önemli olanlar olarak; yerleşik savunmada orta sahada mevkisine denk düşen alanı yanındaki diğer MC ile iyi anlaşarak kapatması, top kaptırıldığı anda çabuk baskı, rakip beki kovalayacak olan sol forvetin bıraktığı yerden itibaren (kendi yarı sahasının ortaları gibi) solundaki alanı daraltarak rakip bekin orada rahat etmesine engel olmak, rakip kontrataklarda eğer kendi tarafındaki bek yerini kaybederek ileride yakalandıysa ve kendisi uygun durumdaysa o alanı kapatma (bu her zaman ona düşmese de zaman zaman düşecektir), ön liberonun sürpriz çıkışlarında yine yanındaki MC ile koordine olarak onun eksikliğini hissettirmeme gibi görevleri sayabiliriz. Yani o mevkideki oyuncu savunmayı çok iyi okuyarak çok iyi pozisyon almalı ve doğru yerlere savunma koşuları yaparak doğru toplara müdahale etmeli. Lütfen bunları hayal ederken takımın Barca gibi sürekli hücum yapacağını umarak düşünmeyin, o da ileride olacak umarım ama yukarıda da dediğim gibi takım sisteme alışana kadar zaman zaman çok top kaybedecek ve savunmanın doğru işleri yapması zor olan bu sistemde oyuncuların bireysel savunma dikkat ve performansları o anlarda çok önemli. Bir mevkideki oyuncunun bu kadar çok yönlü ve karışık savunma görevleri olunca, dengeyi tutturmak özellikle Arda gibi futbol hayatının çoğunu hücuma konsantre olarak geçirmiş bir oyuncu için ne kadar yetenekli olursa olsun çok zordur.

Bu 4 sebepten dolayı Arda'nın tek DMC'li çift MC'li orta sahanın sol tarafında başarı oranının birçok arkadaşın sandığı kadar yüksek olmayabileceğini düşünüyorum. Arda'nın bu konudaki en büyük şansı kendini geliştirmeye açık bir oyuncu olması ile beraber Riijkard gibi genç oyuncuların gelişimine katkıda bulunmayı bilen bir hoca ile çalışma şansını yakalamasıdır. Arda'nın ilk bakışta özellikleri Barca'nın o mevkisinin yıldızı Iniesta ile benzeşiyor olabilir ama Iniesta'nın en genç halinde DMC olarak bilindiğini ve üstelik bu sistemi olmasa bile çift yönlü orta saha olarak orta sahanın orta kısmında oynamaya altyapıda çok küçük yaşlarda başladığını unutmamak gerek. Yani kendisi orta sahanın ortasının savunmasının nasıl yapıldığını Arda'dan çok daha küçük yaşta yalayıp yutmaya başlamıştı. Muhtemelen 4-3-3 sistemi (tabi kağıt üstünü kastetmiyorum, antrenman düzeyinde) ile de Arda'dan çok daha genç yaşta tanışmıştı.

Ancak, Eğer Riijkard Arda'yı o bölgede oynatmak gibi bir tercih yaparsa elbette saygı duyarım ama bu durumda Arda'nın bir Iniesta performansına çıkması çok zaman alacaktır. Öte yandan, sonuçta Riijkard ve Arda kafasına koyarsa da yıldızımız 1-2 sene içinde bugünkünden çok daha dünya çapında bir futbolcu haline gelebilir. Dediğim gibi potansiyel ciddi şekilde var ama Arda'nın geliştirmesi gereken fiziki ve mental olarak çok özellik var.

Lütfen, bu yazdıklarımı olumsuz ve Arda'ya karşı yorumlar olarak görmeyin. Aksine bunları Arda'yı çok sevdiğim için yazıyorum ve oynadığı her mevkide başarılı olmasını en az sizler kadar isterim. İnşallah nerde oynarsa oynasın hepimizin istediği gibi olur.

Son olarak, ise Riijkard ne düşünür bilemem ama, ben Arda'nın 4-3-3 sisteminin sol forvet oyuncusu olarak çok daha verimli olacağını ve yıldızlaşacağını düşünüyorum. Elbette o sistem için de geliştirmesi ve alışması gereken çok şey var. Örneğin; içe katedişlerini biraz daha geliştirmeli, mümkünse daha hızlı ve çabuk oynamayı başarabilmeli, daha iyi şutlar çıkartabilmeli, tehlikeli alana toplu veya topsuz daha çok girerek daha skorer bir kimliğe bürünmeli. Ancak, Arda'nın bunları yapabilmesi diğerlerinden daha kolay çünkü dediğim gibi hayatı boyunca hücuma konsantre olmuş bir isim zaten zamanla alışacaktır ve bunun sinyallerini de ofansif görevlerine ağırlık verdiği maçlarda göstermiştir. Arda'yı sol forvet oyuncusu olarak oynatmak da Arda'ya aynen bu özgürlüğü verecektir, Arda savunmadan çok hücumu düşünebilecek ve mevki kaybetme korkusunu daha az yaşayınca daha etkili ve daha skorer bir kimliğe bürünebilecektir. Elbette savunmayı tamamen boşlamayacaktır ama o mevkinin savunma görevlerinin daha az olduğu aşikardır. Arda şu ana kadar hep kanat savunması görevleri çok yüksek görevlerle oynadığından bu derece ağırlıklı olarak hücumu düşünebilme özgürlüğüne sahip olamamıştır. Geçen gün bir röportajında Hakan Balta'yı tartışmasız en iyi sol bek olarak göstermesi da bundandır. Hakan gibi sağlam ve hücuma nadir çıkan, çıksa da dengeli çıkan bir bek onu savunma anlamında rahatlatmakta ve hücumu düşünmesini çok kolaylaştırmaktadır. Düşünün bir de bu yükün önemli bir kısmını kendisinden tamamen alırsanız neler olur?

Yani; özetle orta üçlünün solunda çok büyük çabalar sonucu uzun vadede, forvetin solunda ise daha kısa vadede Arda yıldızlaşabilir, daha doğrusu daha çok parlayabilir. Bu sebeple önümüzdeki 2 sene Arda için güzel yıllar olabilir, ancak hocası, arkadaşları, yönetim, medya ve biz desteğimizi verdiğimiz sürece.

Dediğim gibi yukarıda uzun uzun açıkladığım sebeplerle benim tercihim Arda'nın sol forvet olması yönündedir. Tahminim bu Arda'nın da hoşuna gidecektir. Böylelikle özellikle taktiğe yeni alışma dönemimizde Arda gibi mücadeleci bir oyuncuyu forvette kullanarak daha dişli bir takım yaratmış olacağımız fikri de işin ekstrasıdır.

Saygılarımla...

Kesinlikle katılıyorum, özetle Arda sol forvet olarak çok daha faydalı olacaktır.

bence kaptan o olmalı bu sene geçen sene Hasan şas ın olması gerekirken ümit karanı yapmışlardı onların gittiğini düsünürsek bu sene arda katan olmalı yakışır ardama:D

Zaten Arda hep kenarda oynadı bizde.4-3-3 O'na yabancı gelmeyecektir.

ardaya verilen ücretin artırılması gerek...1.5 milyon euro oldu diye bi haber dolaşıyo etrafta.sadece güldüm bu habere..kimse para önemli değil falan demesin...hakkettiği değeri maddi olarak da görmeli...burada 5 yılda kazandığını 1 yılda verseler adama ne yüzle gitme diyeceksin? Ardanın Galatasaraylılığından kimsenin şüphesi yok ama bu yapılan da ayıptır ya...

roberto carlos: 2.4 milyon euro

josico: 2 milyon euro

maldonado: 2 milyon euro

colin kazım: 1.8 milyon euro

vederson: 1.6 milyon euro şu tabloya bakınca biraz utanması gerek yönetimin...lincoln e verileni falan zaten söylemiyorum bile...Arda gibi birine bu yapılmamalı...

@ Utku Hasan Kevenoğlu

Arda son 4-5 maçını oyun kurucu olarak oynuyor neredeyse,son Fransa maçında özellikle sürekli orta alandaydı ve çok verimli oynadı ...

Uzun vadede Arda'nın artık o mevkide oynaması gerektigini düşünüyorum ...

@ Utku Hasan Kevenoğlu

Arda son 4-5 maçını oyun kurucu olarak oynuyor neredeyse,son Fransa maçında özellikle sürekli orta alandaydı ve çok verimli oynadı ...

Uzun vadede Arda'nın artık o mevkide oynaması gerektigini düşünüyorum ...

Birincisi bu oyun kurucu olarak oynadığı fikrinize katılmıyorum. Evet, sürekli içeri girerek topla oynadı ama sonuçta o maçtaki asıl mevkisi kanat olan bir oyuncunun tam olarak oyuncu kurucu olarak oynadığını söylemek abartılı olur. Üstelik asıl sıkıntı işin defansif yönünü de hesaba katınca başlıyor. Yani, orta sahanın orta kısmında savunma görevleriniz de olunca, o defansif görevleri yapmakta zorlanılabileceği gibi oyun kurmak da zorlaşıyor.

İkincisi uzun vade fikrinize saygı duyarım. O da gerçekleştirilebilir bir öngörüdür. Ancak önceki mesajımda dediğim gibi bence o alana alışması için geliştirmesi gereken çok özellliği var. Fiziği, maç kondüsyonu, devamlılık, pas trafiğini yönetebilme, o mevki için doğru savunma pozisyonu alabilme, doğru yerlere koşu yapabilme, vs... Bunların hepsini geliştirebilmesi için de çok faktörün düzgün işlemesi lazım. Umarım eğer denenirse sistemin çarkları güzelce döner ve sonuçta Arda'dan bir Iniesta yaratırız. Öte yandan, benim şahsi fikrim Arda'nın şu anki halinin bir sol forvet yaratmaya daha uygun olduğu şeklinde. O mevkide kısa sürede yıldızlaşacağına inancım tam ve daha az çaba ve risk alarak bu yapılabilir diye düşünüyorum.

Saygılar...

Arda'nın sol açıkta daha verimli olduğu gerçek ancak yanında emana-appiah gibi savaşçı bir oyuncu olsa daha rahat oynayacağını ve verimli olacağını düşünüyorum zira Arda son zamanlarda bu bölgede oynayabileceğini gösterdi gerek pasları gerekse oyunu okuması bu bölgede oynayabilecek kapasitede bence sizler nasıl düşünürsünüz bilemiyorum benim şahsi görüşüm böyle...

İlk çıktığı günden beri söylüyorum bu adamın ortada oynaması gerektiğini. Arda yı hem de bu hızla kanata hapsetmek, sadece bu koridoru kullanmasını söylemek ve sol beke yardım etmesini beklemek tam bir katliam bence. O kadar defansif misyonu ortada da çok rahat yapabilir. Akıllı oynarsa kanatta olduğundan daha az koşar. Daha doğrusu boş koşmak zorunda kalmaz. Kanatta oynarken sürekli ileri-geri gidip gelmek zorunda kalıyor. Ve çoğunu da topsuz şekilde yapıyor. Kondüsyonu zaten o kadar iyi değil bir de hızlı olmayınca bu sorun yaratıyor. Örnek vermek gerekirse sabride hiç böyle bir problem yaşamazsınız. Arda, ya orta üçlüde oynar ya da forvet 3 lüsünden biri olarak oyunun çok büyük çoğunluğunu rakip sahada geçiririr. Orada etkili olur. Sürekli diri kalır. Ondan çok fazla defansif bir şey beklemeyiz. İkisinden biri olmalı bence...

Bence solda devam etmesi daha iyi. Cunku soldan iceri iyi katediyor ve o taraftan cok etkili ırtalar yapiyor ki takimimiza adam gibi orta yapan yokken bu da cok onemli.

İlk çıktığı günden beri söylüyorum bu adamın ortada oynaması gerektiğini. Arda yı hem de bu hızla kanata hapsetmek, sadece bu koridoru kullanmasını söylemek ve sol beke yardım etmesini beklemek tam bir katliam bence. O kadar defansif misyonu ortada da çok rahat yapabilir. Akıllı oynarsa kanatta olduğundan daha az koşar. Daha doğrusu boş koşmak zorunda kalmaz. Kanatta oynarken sürekli ileri-geri gidip gelmek zorunda kalıyor. Ve çoğunu da topsuz şekilde yapıyor. Kondüsyonu zaten o kadar iyi değil bir de hızlı olmayınca bu sorun yaratıyor. Örnek vermek gerekirse sabride hiç böyle bir problem yaşamazsınız. Arda, ya orta üçlüde oynar ya da forvet 3 lüsünden biri olarak oyunun çok büyük çoğunluğunu rakip sahada geçiririr. Orada etkili olur. Sürekli diri kalır. Ondan çok fazla defansif bir şey beklemeyiz. İkisinden biri olmalı bence...

Sizin söylediklerinizin tutarsız tarafı şu. 4-3-3'ün sol forvetinin defansif görevleri, orta üçlünün solundaki kişiden çok daha azdır. 4-4-2'de sol kanat oynayınca kanat savunması yüzünden beke yardım etmek için ileri geri çok çalışmak zorunda kalır ve yorulur bu doğru. Ancak 4-3-3'de sol forvetin beke yardım etme görevi o kadar ağır değildir, örneğin Barcelona'da Henry maç boyunca ileri geri çalışmak zorunda kalmaz. Tabi, bizde takım Barca kadar topa sahip olamayacağı için biraz daha fazla koşması gerekecektir ama yine de hücuma 4-4-2'nin kanadından çok daha fazla konsantre olabilecektir Arda. Orta üçlünün solunda oynarsa asıl çok koşacak ve ileriye enerjisi az kalacaktır. 4-3-3'de orta üçlüde oynayıp koşmamak ve enerjisini hücuma saklamak diye birşey söz konusu değildir. O anca Barca gibi takım olarak sürekli topa sahip olabilirseniz kendiliğinden gerçekleşir. Önceki uzun mesajımda 4-3-3'ün orta üçlüsünün solunda oynayacak oyuncudan savunma anlamında neler beklendiğini uzun uzun yazmıştım.

Ayrıca 4-3-3'ün sol forvetinin kanada hapsolacağını söylemek de yanlış. O mevkide kanadına hapsolursa bir oyuncu zaten yanlış yapıyor demektir. Sürekli toplu veya topsuz içeri katetmesi, tehlikeli alana girmesi, skorer olması gerekir. C.Ronaldo, Henry, ters tarafta oynamasına rağmen Messi buna örneklerdir. Burada bahsettiğim tabi daha çok Barca tipi 4-3-3. Chelsea gibi 4-3-3'ün defansif versiyonlarını oynayan takımlarda kanat forvetler orta saha gibi oynayarak dizilişi 4-5-1'e yakın hale getirebiliyorlar, ben bunu kesinlikle istemem Galatasaray'da.

Ben de hücumda kendisini daha etkili kullanmak için 4-3-3'ün sol forveti olarak kullanmayı tercih ettiğimi söylüyorum. Ancak, Arda'nın yeteneklerine ve özelliklerine bakarak gerçekten şans da dahil herşey iyi giderse uzun vadede eksiklerini gidererek çok iyi bir orta alan oyuncusu olabileceğine de katılıyorum, ona itirazım yok. Sadece bu yolun bizim için daha zor ve riskli olduğunu düşündüğüm için sol forvet olarak kullanmanın daha mantıklı olacağına inandığımı belirtiyorum.

Sizin söylediklerinizin tutarsız tarafı şu. 4-3-3'ün sol forvetinin defansif görevleri, orta üçlünün solundaki kişiden çok daha azdır. 4-4-2'de sol kanat oynayınca kanat savunması yüzünden beke yardım etmek için ileri geri çok çalışmak zorunda kalır ve yorulur bu doğru. Ancak 4-3-3'de sol forvetin beke yardım etme görevi o kadar ağır değildir, örneğin Barcelona'da Henry maç boyunca ileri geri çalışmak zorunda kalmaz. Tabi, bizde takım Barca kadar topa sahip olamayacağı için biraz daha fazla koşması gerekecektir ama yine de hücuma 4-4-2'nin kanadından çok daha fazla konsantre olabilecektir Arda. Orta üçlünün solunda oynarsa asıl çok koşacak ve ileriye enerjisi az kalacaktır. 4-3-3'de orta üçlüde oynayıp koşmamak ve enerjisini hücuma saklamak diye birşey söz konusu değildir. O anca Barca gibi takım olarak sürekli topa sahip olabilirseniz kendiliğinden gerçekleşir. Önceki uzun mesajımda 4-3-3'ün orta üçlüsünün solunda oynayacak oyuncudan savunma anlamında neler beklendiğini uzun uzun yazmıştım.

Ayrıca 4-3-3'ün sol forvetinin kanada hapsolacağını söylemek de yanlış. O mevkide kanadına hapsolursa bir oyuncu zaten yanlış yapıyor demektir. Sürekli toplu veya topsuz içeri katetmesi, tehlikeli alana girmesi, skorer olması gerekir. C.Ronaldo, Henry, ters tarafta oynamasına rağmen Messi buna örneklerdir. Burada bahsettiğim tabi daha çok Barca tipi 4-3-3. Chelsea gibi 4-3-3'ün defansif versiyonlarını oynayan takımlarda kanat forvetler orta saha gibi oynayarak dizilişi 4-5-1'e yakın hale getirebiliyorlar, ben bunu kesinlikle istemem Galatasaray'da.

Ben de hücumda kendisini daha etkili kullanmak için 4-3-3'ün sol forveti olarak kullanmayı tercih ettiğimi söylüyorum. Ancak, Arda'nın yeteneklerine ve özelliklerine bakarak gerçekten şans da dahil herşey iyi giderse uzun vadede eksiklerini gidererek çok iyi bir orta alan oyuncusu olabileceğine de katılıyorum, ona itirazım yok. Sadece bu yolun bizim için daha zor ve riskli olduğunu düşündüğüm için sol forvet olarak kullanmanın daha mantıklı olacağına inandığımı belirtiyorum.

Söylediklerimi tam anlayamamışsınız. Ben diyorum ki madem defansf misyonda üstlenmesini istiyoruz ,beke yardım etmek gibi, o zaman orta üçlü de oynasın burada o kadar defansif oynasa koşsa yeter diyorum hem topla da daha çok oynamış olur. Birinci senaryom bu, ikincisi de kanat değil sol forvet olarak yani henry gibi oynaması ki burada da belirtmiştim kendisinden defansif birşey beklemeyiz. Aynen bu şekilde yazmıştım. Yoksa beke yardım etmesi gerekmediğini bende biliyorum. Tamamen yanlış anlamışsınız. Hücuma gücünü saklar dediğim kısım forvette oynarken. Defansif olarak daha çok ön plana çıktığı ve topla daha çok oynayıp top dağıtımını yaptığı yer ise orta üçlü umarım anlatabilmişimdir.

Kanada hapsolmak derken ben ardanın bugüne kadar oynadığı kanat anlayışından bahsediyorum. Çoğu maçta bekine yardım etmekten adam gibi topla oynayamadı. Sonra da oyundan düştü diyoruz. Çünkü bizde defans yaparken 4-4-1-1 e dönülüyordu ve arda burda kanada hapsolmuş oluyordu umarım nettir yeterince

Söylediklerimi tam anlayamamışsınız. Ben diyorum ki madem defansf misyonda üstlenmesini istiyoruz ,beke yardım etmek gibi, o zaman orta üçlü de oynasın burada o kadar defansif oynasa koşsa yeter diyorum hem topla da daha çok oynamış olur. Birinci senaryom bu, ikincisi de kanat değil sol forvet olarak yani henry gibi oynaması ki burada da belirtmiştim kendisinden defansif birşey beklemeyiz. Aynen bu şekilde yazmıştım. Yoksa beke yardım etmesi gerekmediğini bende biliyorum. Tamamen yanlış anlamışsınız. Hücuma gücünü saklar dediğim kısım forvette oynarken. Defansif olarak daha çok ön plana çıktığı ve topla daha çok oynayıp top dağıtımını yaptığı yer ise orta üçlü umarım anlatabilmişimdir.

Kanada hapsolmak derken ben ardanın bugüne kadar oynadığı kanat anlayışından bahsediyorum. Çoğu maçta bekine yardım etmekten adam gibi topla oynayamadı. Sonra da oyundan düştü diyoruz. Çünkü bizde defans yaparken 4-4-1-1 e dönülüyordu ve arda burda kanada hapsolmuş oluyordu umarım nettir yeterince

Tamam, haklısınız, ben son kısmın forvet için olduğunu farketmemişim hızla okurken, özür dilerim. Sanırım giriş kısmında "ortada oynamalı" cümlesini görünce ileri kısmında yeniden mevki olayına dikkat etmemişim. O zaman anlıyorum ki çok benzer düşünmemize rağmen siz orta üçlünün solu konusunda benim kadar karamsar değilsiniz, ben de pek karamsar sayılmam ama o mevkide başarılı olmasının zaman alacağını düşünüyorum, o sebeple önceliği sol forvete veriyorum.

Tamam, haklısınız, ben son kısmın forvet için olduğunu farketmemişim hızla okurken, özür dilerim. Sanırım giriş kısmında "ortada oynamalı" cümlesini görünce ileri kısmında yeniden mevki olayına dikkat etmemişim. O zaman anlıyorum ki çok benzer düşünmemize rağmen siz orta üçlünün solu konusunda benim kadar karamsar değilsiniz, ben de pek karamsar sayılmam ama o mevkide başarılı olmasının zaman alacağını düşünüyorum, o sebeple önceliği sol forvete veriyorum.

Aslında emana hamit gibi adamlar olsa orta da ardayı esinlikle öndeki üçlüde kullanırım. Ama bildiğiniz gibi rijkaard ın sisteminde orta sahadaki adamların topla ilişkisinin çok iyi olması lazım. Ne topal ne barış ne de ayhan böyle. Ayhan diğerlerine nazaran biraz daha iyi ama yeterli değil. Şu mehmet güven adam olsaydı tam tarif ettiğim orta saha aslında... Transferlere göre konuşmak daha mantıklı olacak sanırım

Aslında emana hamit gibi adamlar olsa orta da ardayı esinlikle öndeki üçlüde kullanırım. Ama bildiğiniz gibi rijkaard ın sisteminde orta sahadaki adamların topla ilişkisinin çok iyi olması lazım. Ne topal ne barış ne de ayhan böyle. Ayhan diğerlerine nazaran biraz daha iyi ama yeterli değil. Şu mehmet güven adam olsaydı tam tarif ettiğim orta saha aslında... Transferlere göre konuşmak daha mantıklı olacak sanırım

Tabi zaten eğer 4-3-3 oynayacaksak bence de orta saha 3'lüsünün önde oynayacak olan ikilisi için transfer yapmak gerekiyor. Ayhan bence de kadrodaki en uygun isim, hatta bu sistemde verimliliğinin de artacağına inanıyorum ve transfer bütçemizin azlığını düşünürsek oynatılabilir ama onu oynatsak bile onun yanına 1 adam daha almak şart. Tabi alternatifli bir kadro ve geleceği de düşünmek için 2 transfer yaparsak çok daha iyi olur. Neyse, transfer detaylarına bu başlıkta girmeyelim.

Ek: Yazmadan edemedim, Emana ve Hamit benim de şu ana kadar adı geçen isimlerden en çok istediklerim o mevki için.

4-3-3 ün sol acıgında bir macı kaldıracagını zannetmiyorum hele koskoca bir maratonu asla kaldıramaz ama rotasyonlu olabilir.

Yeni kaptan: Arda

Başkan Polat, Galatasaray´da yeni kaptanı seçti. Genç yıldızla yapılan 5 dakikalık bir görüşme sonrası, Arda Aslan´ın 1. kaptanı oldu.

Sezon içerisinde birçok kez tartışma konusu olan, pazubandın Lincoln’e verilmesiyle iyice tartışılır hale gelen kaptanlık sorunu çözüme kavuştu. Başkan Adnan Polat, Arda Turan’la yaptığı 5 dakikalık görüşmede, genç yıldıza, “Kaptanlığa hazır mısın?” diye sordu. Sarı-Kırmızılı oyuncunun verdiği, “Kulübüm için her türlü fedakârlığa ve sorumluluğa hazırım başkanım” cevabının ardından Polat, “Tamam o zaman, artık kaptanımız sensin. Hayırlı olsun” diyerek kararını açıkladı.

Kewell iddiası

Kulüp tarafından resmi açıklama yapılmazken, Arda’yla birlikte Harry Kewell’ın da kaptanlar arasında yer alacağı öne sürüldü. Ayhan’ın ise ikinci mi yoksa üçüncü kaptan mı olacağına daha sonra karar verilecek.

FANATİK ÖZEL

Raşit Altun

her maçta güzel oyununu devam ettiriyor. üstüne bir şeyler katarsa türkiyede tutamamız çok zor . umarım Galatasaray ile güzel yerlere geldikten sonra onuda avrupanın köklü kluplerinde görürüz. aslında gönül ister ki hiç gitmesin ama son söz arda'nın... bırakma bizi arda :)

galasig.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt