Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN
Kimseye ağzının payını verdiğim yok.
Madem bir paylaşım sitesindeyiz o zaman burası etkileşime açık bir ortam demektir. Ve yazılanlar hakkındaki düşüncemi belirtme hakkına da sahibim. Yoksa alıntı diye bir buton olmazdı sanırım forum özellikleri arasında.
Kimi çok abartılı eleştirilerin kötü niyetli olduğunu düşünüyorsam yazarım. Bunda da problem göremiyorum. Üstelik görünen köy klavuz istemez. Var olmayan istatistiklerin varlığını iddia ederek bir futbolcuyu suçlamak pek de iyi niyet içermiyor takdir edersin ki. Ortada çok da karşılıklı sataşma olmadı bence. Genel olarak bahsettiğin sayfalarca yazı, en azından benim tarafımdan yazılmış olanlar Arda'nın oyun özellikleri üzerineydi.
Mevcut ufak tefek sataşmalarda da kendimi hatalı görmüyorum. Hafız lafını cümle öyle geliştiği için kullandım. Sonrası ise forumdaki insanların takdiri. Kimin hangi niyetle hangi kelimeyi kullandığı bence yoruma gerek kalmayacak açıklıkta ortada.
Uğur konusunu buraya taşımaya gerek yok. Orda konuşuldu bitti. Ama madem tekrar gündeme getirdin cevap vereyim. Senle alakalı olmayan bir mesaja
''hep destek ,tam destek'' ya da ''bizim bağımızın koruğu(ham üzüm,bilmeyenler için)''anlayışı...takımımızın oyuncusu diye kötüye kötü diyemeyecek miyiz?!...kaçıncıdır oyuncuların hamisi rolündesin,sana düşmez,sıktın artık!
böyle bir mesaj attın. Bu saldırganlığa aynı şekilde karşılık vermek yerine "Bebeğim kalbin mi kırıldı" dedim. Çünkü ortada çocukların yaptığı anlamsız bir alınganlık gördüm. Bunu tiye aldım kısacası. Önce bana oyuncuların hamisi rolünü biçmişsin, sonra sana düşmez diyip sıktın artık diye bir de üstüne esip gürlemişsin. Aynı üslupla cevap vermek yerine bu tavrı ciddiye almadığımı o yolla belirttim. Kendi attığın mesajı düşündün mü hiç? Oysa ki bu mesajı atmana neden olan mesajım Elano, Sabri, Leo Franco ve Emre Güngör'e yapılanların bu gün Uğur'a yapıldığıyla ilgili kişisel değerlendirmemdi.
Elano'ya yapılan
Sabri'ye yapılan
Emre Güngör'e yapılan
Leo Franco'ya yapılan
şimdi de Uğur Uçar'a yapılıyor. Bu adamlar iyi oynadığında tekrar kral ilan ediliyor. Kötü oynadığında tekrar gönderilsin deniyor, denecek. Arda ile ilgili bile neler dendi. Eleştiri olur ama yapıcıysa. Uğur bir gün onu acımasız şekilde eleştiren herkesi mahçup edecek. Ve o gün onlar sanki hep destek vermiş gibi aslanım Uğur diye slogan atacaklar...
Bu mesaja sinirlenip, verdiğin ters karşılığa rağmen sorun çıkarmama gayretiyle cevap verdiğimi düşünüyorum.
Kaldı ki sonraki mesajlarımı incelersen de o konuyla ilgili sadece Uğur'un futbolundan bahsetmişim. Sana adam gibi ve üzerinde düşünülmüş Uğur'la ilgili eleştirilerini karşılar cevaplar vermişim.
Keşke herkes yazdıklarına benim kadar ciddiyetle cevap verse. O zaman burdaki herkes daha çok fikir okur yanılıyor muyum?
Ortada tartışma çıkarma amaçlı tek mesajım yok. Arda hakkında arkadaşın eleştirilerini de medyada Galatasaray'ı yıpratmak için yapmadıklarını bırakmayan bir kaç insanın görüşlerinden güzel anlatımla aktarılmış bir derleme olarak gördüm ki hakkaten de öyle düşünüyorum hala, bunu belirttim. Sonra o görüşümle ilgili açıklama istendi onu yaptım. Olayın polemiğe yaklaştığı bir sonraki noktada ise nasılsa herkes yazılanları okudu artık söylediklerimi daha fazla savunmama gerek yok, insanlar kendi kendilerine karar verme hakkına sahip diye düşünerek o iddiamla ilgili başka laf etmedim.
Ayrıca ilgili mesajlardan görüyorsun ki benim düşüncelerimi doğru bulanların sayısı da az değil.
Tartışma budur. Her tez antitez getirir. Sen kalkıp Arda, Uğur kötü dersen antitezini de çıkar birisi söyler. Sonra onlar sentez olur ve birileri çıkıp o senteze yeni bir antitez üretir. Bunu kaldıramayıp saldırganlaşıcaksa insanlar hiç fikir paylaşmasınlar. Çünkü bu işin raconu tarihin başından beri bu.
Bana gelince evet tartışıyorum ama elimden geldiğince futbol tartışıyorum. Daha içinde olduğum hiç bir tartışma kavga olarak nitelendirilebilecek kadar çirkinleşmedi. En azından o noktada hep geri durdum. Şimdi bu şartlar altında niçin fikirlerimi söylemiyim?