#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Felipe'ye b.k atılmış burada. Siz o adamın yürüyerek adam geçtiğini bilmiyorsunuz galiba? :o Terim'e kurban gitmiştir kendisi.

Hayri Cund ağabeyimiz Arda'nın saha dışı olaylarını anlatırken neden bir kez olsun Lincoln'den bahsetmiyor sorulası bir soru. Ya da yok bahsettiğinde okları hemen medyaya atıyor. Ulan Lincoln'ü bilmesek bize yutturacaklar, herif kıçım ağrıyor belim ağrıyor diye Sivas'ın buzlu deplasmanlarına gitmiyordu. Ve bu Lincoln denen topçunun yeteneklerini kimse çöreltmiyor, yetenek vardır ama iş disiplinin yoksa bir yere kadar. Lincoln denen topçu tribünlere oynayan kıvırcık bir aforizmadır.

Lincoln de hiç birşey yapmadı ;)

Göbeğinden sallamakla olmuyor bu iş. :happynew:

Micheal Skibbe tarafından kazanılan Lincoln,özlenilen performansına kavuşmuştur.2008-2009 sezonunda 17'si Turkcell Süper Lig'de, 9'u Uefa Kupası'nda, 3'ü Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 29 asist yapmıştır. 2'si Uefa Kupası,11'i Süper Lig'de olmak üzere toplam 13 gol atmıştır. 2008-2009 sezonunu 39 maçta 29 asist 13 gol gibi bir istatistikle tamamlamıştır.Hem Uefa Kupası'nda hem de Turkcell Süper Lig'de kendi kategorisini zirvede bitirmiş ve asist kralı olmuştur.

Hani Felipe nerde?

Felipe'ye b.k atılmış burada. Siz o adamın yürüyerek adam geçtiğini bilmiyorsunuz galiba? :o Terim'e kurban gitmiştir kendisi.

Hayri Cund ağabeyimiz Arda'nın saha dışı olaylarını anlatırken neden bir kez olsun Lincoln'den bahsetmiyor sorulası bir soru. Ya da yok bahsettiğinde okları hemen medyaya atıyor. Ulan Lincoln'ü bilmesek bize yutturacaklar, herif kıçım ağrıyor belim ağrıyor diye Sivas'ın buzlu deplasmanlarına gitmiyordu. Ve bu Lincoln denen topçunun yeteneklerini kimse çöreltmiyor, yetenek vardır ama iş disiplinin yoksa bir yere kadar. Lincoln denen topçu tribünlere oynayan kıvırcık bir aforizmadır.

Kıçım ağrıyabilir, belim sakatlanır dünya kupası var diyenlerde var + olarak. :happynew:

Göbeğinden sallamakla olmuyor bu iş. :happynew:

Hani Felipe nerde?

Lincoln kaç sezon bizde oynadı ?

Abicim sizin kafanız neden burasını almıyor ? Zaten Lincoln'un ozaman oynadığı futbola kimse birşey demiyor ! O sezon müthişti zaten bunu herkes kabul ediyor etmiyen yok , ama gidipte adam bizde 3 sezon oynamış 1 sezonun ilk yarısı muthiş oynayıp diğer sezonlar yatıyorsa bırakında Lincoln karaktersiz olsun yani bırakın şu adamı savunmayıda azıcık şu anda oynuyan Arda'yı yerden yere vuranlara karşı savunun .

Kim çıkardı şu affı arkadaş ne güzel burada Lincoln'culer temizlenmiti kimse yazmıyordu bir geldiler ,pir geldiler puf.

Yahu birde bu Felipe efsanesi nedir.?Ne yapmış bu adam , bizde beş para etmez bi oyun oynadı öyle önemli takımlarda kariyeride yok bildiğim kadarıyla.Lincolnle kıyaslamak delice.

valla kahve içiyodum ağzımdan geri fışkırttım bi anda,klavyeyi temizleyp cevap yazacağım bi dakka.

Kıçım ağrıyabilir, belim sakatlanır dünya kupası var diyenlerde var + olarak. :happynew:

Kendi içinde yaşamaya devam et, senin kulübünün yönetimi adamı satacağım diye dört dönüyordu. Bu performansları sergilediğine şükret. Felipe'yi izlemeden de yorum yapıyorsun, awesome! denir buna ancak. Gerçi bu ilk değil ama...

Hepsini defalarca anlattim cunku. Kicim belim agriyor diye maca gitmedigini iddia ettigin zaman adam sakatti ve ikinci yarinin basindaki 6-7 macta oynamadi. O Sivas macinda Baros da oynamadi, galiba o da mac seciordu. :( Lincoln'un tek hatasi ulkesinden gec donmesiydi ki Brezilyali topcularda olan bir durum bu. Medyaya da atarim, niye atmayayim? Guiza 1 ay gec geldi kimseden ses cikmadi, Lincoln acaba bugun gelecek mi diye sayfalarca yazi yazdilar. Lan hatta ALEX gecen sezon basinda Lincoln'le ayni zamanda 1 hafta gec geldi, tek bir Fenerli cikip "bu adami s.....m" demedi.

Arda'nin saha disi olaylarina laf etmiyorum, oyle dersen bazi hirbolar gibi kiz arkadasina laf ettigim anlasilir. Ben Galatasaray kaptani olarak yaptigi aciklamalardan, tavirlarindan ve takima liderlik edememesinden bahsediyorum. Ayrica futbolunda ya da fiziginde bir ilerleme olmadi 2 senedir. Hadi takim kotuydu de Arda da kendini gelistirmek icin hicbirsey yapmadi. Arda'dan hazzetmememin diger sebebi iki senedir yazdigim fakat milletin simdi anladigi yeniceri denen olayin icinde olup habire gereksiz eski topcularin mashasi olmasi.

Lincoln'e b.k atanlar sunu da dusunsunler, bu adam kaptan oluyor kaptanligina laf ediyor iki takim arkadasi, aldigi para falan konusuluyor takim otobusunde ve belli ki takimda ona karsi bir nefret var, yonetici cikip mactan sonra ustune yuruyor, tesislere arkadasi geldi diye kadro disi kaliyor falan. Lincoln mac secti, antremana gelmedi diyorsunuz da bunlari da siz yazin o zaman.

Felipe'yle Lincoln bir degil. Lincoln kat be kat daha iyi. Felipe cok iyi calim atar araya iyi paslar atardi, ki Lincoln de bunlari cok iyi yapardi. Ama Felipe fazla hareket etmeyen bir adamdi, oyle Lincoln gibi kanatlara gideyim, ceza sahasina gireyim derdi yoktu. Mustafa Sarp gibi 30 metrekarede top oynayip orda calim atar, ordan paslari verirdi. Lincoln'e bir tutulmasi asrin hrtligi olur.

ve bu mesajla hayri nin felipe yi hayatı boyunca izlemediği anlaşılıyor:happynew:

Bu brezilyalılar hep sorun ve sorunlu. Birde şahsi görüşüm ;

Felipe > Lincoln

Felipe'yle Lincoln bir degil. Lincoln kat be kat daha iyi. Felipe cok iyi calim atar araya iyi paslar atardi, ki Lincoln de bunlari cok iyi yapardi. Ama Felipe fazla hareket etmeyen bir adamdi, oyle Lincoln gibi kanatlara gideyim, ceza sahasina gireyim derdi yoktu. Mustafa Sarp gibi 30 metrekarede top oynayip orda calim atar, ordan paslari verirdi. Lincoln'e bir tutulmasi asrin hrtligi olur.

Söyle Hayri o zamanlar Felipe'yle nasıl uğraşmış medya :ask:

Ulan bu adam maç görüntüsünden üç maç ceza almıştı be sanırım derbi maçı öncesiydi, tam bir reisti :ask:

Tvlerde felan bu adam "k0shmuyor yha" denilerek yollanıldı maalesef :sad007:

Söyle Hayri o zamanlar Felipe'yle nasıl uğraşmış medya :ask:

Ulan bu adam maç görüntüsünden üç maç ceza almıştı be sanırım derbi maçı öncesiydi, tam bir reisti :ask:

Tvlerde felan bu adam "k0shmuyor yha" denilerek yollanıldı maalesef :sad007:

4 macti diye hatirliyorum, hatta Fener deplasmanina denk gelsin diye yapmislardi.

O degil de Yunus Can rahat olsun.

rahatım hayri kahvemi içiyorum ben:coffee:,sende rahat ol bence,kahve iyi gelir.

Hepsini defalarca anlattim cunku. Kicim belim agriyor diye maca gitmedigini iddia ettigin zaman adam sakatti ve ikinci yarinin basindaki 6-7 macta oynamadi. O Sivas macinda Baros da oynamadi, galiba o da mac seciordu. :( Lincoln'un tek hatasi ulkesinden gec donmesiydi ki Brezilyali topcularda olan bir durum bu. Medyaya da atarim, niye atmayayim? Guiza 1 ay gec geldi kimseden ses cikmadi, Lincoln acaba bugun gelecek mi diye sayfalarca yazi yazdilar. Lan hatta ALEX gecen sezon basinda Lincoln'le ayni zamanda 1 hafta gec geldi, tek bir Fenerli cikip "bu adami s.....m" demedi.

Arda'nin saha disi olaylarina laf etmiyorum, oyle dersen bazi hirbolar gibi kiz arkadasina laf ettigim anlasilir. Ben Galatasaray kaptani olarak yaptigi aciklamalardan, tavirlarindan ve takima liderlik edememesinden bahsediyorum. Ayrica futbolunda ya da fiziginde bir ilerleme olmadi 2 senedir. Hadi takim kotuydu de Arda da kendini gelistirmek icin hicbirsey yapmadi. Arda'dan hazzetmememin diger sebebi iki senedir yazdigim fakat milletin simdi anladigi yeniceri denen olayin icinde olup habire gereksiz eski topcularin mashasi olmasi.

Lincoln'e b.k atanlar sunu da dusunsunler, bu adam kaptan oluyor kaptanligina laf ediyor iki takim arkadasi, aldigi para falan konusuluyor takim otobusunde ve belli ki takimda ona karsi bir nefret var, yonetici cikip mactan sonra ustune yuruyor, tesislere arkadasi geldi diye kadro disi kaliyor falan. Lincoln mac secti, antremana gelmedi diyorsunuz da bunlari da siz yazin o zaman.

Bu konuyu bizde biliyoruz Hayri kardeş, ama bu işin gelişim süreci ile alakalı. Şimdi örnek göstereyim:

011xxz.jpg

93556839.jpg

Lincoln'ün ilk zamanlarında takım ile ilişkisi gayet iyiydi. Fakat sonra birşeyler oldu. Biz bu konuda kesin bilgiye sahip değiliz ama örneğin Hakan Şükür bu çocukları toplamıştır. Demiştir ki bu Lincoln yatıyor, sizin yönetiminiz bu adamı üzerine kaptan yapıyor. Siz bu adama tavır gösterin, kulüpten kovdurun. Bizim o zamanlar takım liderimiz Lincoln'dü, adam dönmeyince takım çöktü, toparlanamadı. Hani o takıma girdikten sonrada toparlayamadı ya neyse... Lincoln'ün ayrı bir havası vardı, yıldız oyuncu diye herkes onu seviyordu. Arda, Sabri, Uğur gibi genç arkadaşlarımızda o zeminlerde top oynuyordu. Dedim ya bu işin iç yüzünü bilmiyoruz ama ondan sonra birşeyler oldu. Arda'yı çok seviyorum fakat böyle de huyları vardır. Duygusal ve fazla milliyetçi. Lincoln'de yumuşak karaktere sahip, o da tavır yaptı. Oynamadı. Hatırla, Bülent Korkmaz döneminde 0-0 kaldığımız Fb maçında Lincoln'ü sonradan oyuna almıştı. Lincoln her girdiği topta kendini yere bırakıyordu. Lincoln'ün orada yapması gereken o kadar hırboluğa rağmen futboluyla onlara cevap vermesiydi. Eğer ondan sonrada oynatmasalardı sorunun onlara olduğunu herkes bilecekti. İşte burada iş adamın karaterine ve iş saygısına bakıyor. Lincoln'de istikrar yoktu, yumuşak karakterliydi ama yetenekliydi. Skibbe gibi üzerine titreyecektin ve yeteneğini hissettirecektin. Ancak o şekilde. Birde burada bakmamız gereken şey Lincoln'ün performansı değil, Galatasaray'ın nerede olduğu. 5. bitirilen bir sezonda kimse ön plana çıkamaz, bu adam bizi 5. yaptı falanda diyemez kimse. İki sene önce Milan Baros'ta olduğu gibi, geçen sene Keita'da olduğu gibi...

Birde ekleme, Felipe döneminde o benim için ikinci bir Rivaldo falandı. Lincoln ile kıyaslamam bile.

Abi bu brezilyalılara özel olduğunu hissetireceksin. Ama bizde bazı futbolcularda bu durumu kıskanıyorlar. O oyuncuya tavır alıyorlar. Elanoyada daha düne kadar tavır almışlardı.

Oynadığı dönemde ŞL 'de en çok faul yapılan adamdı Felipe. 2. sırada Deco vardı. Adam eksiltme dediğinde Felipe kadar rahat adam geçen futbolcu izlemedim Galatasaray 'da ben. Ribery, Hagi hepsi dahil.

Geri
Üst Alt