#10 Dries Mertens

Oyuna girmeyi bugün beklediğini bile sanmıyorum, kızamıyorum. Yerine kimseyi almayanlar utansın ne diyim.

Adamı sahaya sürüp ön hattı değiştiriyorsun, arkasındaki ikiliyi değiştiriyorsun, bütün çevresi farklı oyuncular ile iken Mertens sen prese devam, defansa yardım et demekle olmuyor.

En fazla Kadıköyde'ki gibi kullanabilirsin artık. Minimum eforla maksimum fayda almaya bakacağın yerde hala sinekten yağ çıkarma işleri.

Bitik, en fazla son 20 dakika falan oynar.

Çok klas hala faydalı ama bu sene başımıza bela olacağı çok belli.. mertens sahadayken orta sahayı hiçbir şekilde tutamıyoruz

Dün en güzel hareketi rakibin bileğine bastığı pozisyondu. Ne güzel bastı bileğe. Biraz daha sert bassa kırabilirdi. Bir sonraki maça inşallah.

Kıt futbol aklım 28 maçtır üst üste oynayan 46 yaşındaki Mertens'in dün neden oyuna alındı çözemedi. Vardır ulemaların bir cevabı.

Ne oldu şimdi bu adam dinlendi mi? oyuncu yorgun ya da hafif sakatlığı var ve oynatmıyorsan hiç oynatmazsın. Hem ayranımız döküldü hem de tatsız şeyler yaşandı. Riga maçında Mertens'i Letonya'ya bile götürmem.

Geçen yıl bu safhalarda oynamadığı için ligin 2. yarısında diri kalmıştı bunu yine deneyebiliriz çünkü kendisinin yerinde oynayabilecek Yunus Akgün ya da çift forvet modeline geçiş opsiyonumuz var.

Bu ligin gizli haritasını elinde bulunduran nadir oyunculardan, son 20 yılda herhalde bir elin parmağını geçmeyecek sayıda gelmiştir. Ligin son 10-12 haftasına diri sokabilirsek yine şampiyon yapar.

Osimhen çıkıp Mertens girince maç gitti.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok klas hala faydalı ama bu sene başımıza bela olacağı çok belli.. mertens sahadayken orta sahayı hiçbir şekilde tutamıyoruz
Herifi kullanmayi bilmiyor mac olmus 3-1 yorgun 38 lik adamdan pres isteyecegine pas temposunu sarayla ayarlayin top dolastirip rolantide tutun oyunu dese ayak kalitesiyle al verle vs daha etkili olurdu herif zaten bitik birde press vs yapmaya calisti sahada yoktu

Sana suc bulmuyorum oyuna alana sormak lazim. Yorgun ise, girmeyecek, bu kadar basit.

Adam 38 yaşında ve bu sezon aldığı süre 684 dk. Yaşına göre çok süre alıyor…

26-27 yaşındaki oyuncular dinlendirilirken bu adamın sürekli oyuna atılması, oyundan alınmaması tuhaf.

Bu maç 45’te oyuna girdi, Fenerbahçe maçında 75 dk oyunda kaldı, Paok maçında 78 dk oyunda kaldı, Antep maçında 72 dk oyunda kaldı..10 gün içerisinde bu kadar süre oynamayı 35 yaş üstü herhangi bir oyuncu kaldıramaz. Dzeko mesela aynı yaştalar neredeyse, Avrupa maçında aldığı süre 15 dk, Derbide 90 dk oynadı, ondan önce Paşa maçında da 27 dk oyunda kaldı.

Dünyanın hangi yerinde 38 yaşında bir orta saha, hücumcuya 10 gün içinde 250 dknın üzerinde maçta süre verilir. Daha ağır konuşacağım ama susuyorum. Hadi geçen yıl oyun planı itibariyle mecburdunuz. Şimdi? Çek Yunus’u, çift forveti bozma falan. Ama yok illa alacak oyuna.

Hoca takımın papazlarından çekiniyor. Icardi, Muslera, Mertens’i kendileri istemediği sürece çıkaramaz, kenarda bekletemez. Nokta.

Bir de Mertens özelinde şu takımdaki hiyerarji konusuna bir el atmak gerekiyor. Mertens sürekli oynayacak, dinlenmesi için oynamıyorsa bile ilk oyuncu değişikliğinde kesin oyuna girecek diye bir kanun yok. Tüm duran topları Mertens kullanacak diye bir kanun yok.

Mertens'in istatistiklerine bakarsanız aldığı topların yarısını rakibe veren bir adam. Maç içinde bir iki güzel iş yapacak diye 90 dk bunu taşımak saçmalık. Sezon başı sözleşme uzattınız neyse de ana planda bu adamı düşünmek nasıl bir garabettir.. Ayrıca Okan'ın Mertens'e ya şu duran topları biraz millete salsan mı diyebildiğini bile sanmıyorum..

gecen sene he rne kadar skor olaeak cok iyi bir gecirsede dusunulenin aksine ilk senesinde daha faydali oldugunu dusunuyorum oyun olarak

Gercekten orta sahada uc kisi gibi oynuyorduk jogging yapan sergioya ragmen siritmiyordu daha sonra tabiki zorunluluk geregi adam o rolu reddetti

Yerine oyuncu aldırmayan Okan suçludur. İnşallah devre arasında bu hatasından döner. O zamana kadar yarım yamalak devam.

günah keçisi mertens oldu. 2 hafta sonra sanchez sonra sırasıyla toreira diye devam eder. Takımda ki herkese çöp çekilmeye başlanacak müthiş sistem ve taktik deha ile..

günah keçisi mertens oldu. 2 hafta sonra sanchez sonra sırasıyla toreira diye devam eder. Takımda ki herkese çöp çekilmeye başlanacak müthiş sistem ve taktik deha ile..

Mertens ve torreira bir değil.
Mertensin yerine adam alınması gerekiyordu.torreiraya çöp diyen çıkmaz.Diyende zaten futbol falan konuşmasın.
Mertensin şu durumlara düşeceği gün gibi aşikardı.Ama öyle beceriksiz yönetim ve okan buruk varki bunların olması normal.
Hatta sene başında dedim bunlar mertense küfür ettirmeden rahatlamayacaklar.O yola doğru gidiyor.

Mertensde hem oyundan alınınca hem oynatılmayınca çok fazla trip atan bir oyuncu.Bu çok büyük sıkıntı.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kaç kurtul seviye belli burda sevgi gösterileri küfür olur adı taraftarlık olur

Rafa Silvayı ne yapıp edip alacaktık büyük balık kaçtı.

bu adam yüzünden gitti mac aha serbest vurusta kaleye dön diyen bu eleman

pozisyondan sonra iceri koşu gösterip musleraya top attırıyor rakibe gidiyor top mertens yüzünden

Screenshot_20.webp

Geri
Üst Alt