#10 Dries Mertens

Attığı her gol yaptığı her asist tabelayı bizim lehimize değiştirse bile uzun vadede büyük zarar veriyor bize.
Çok da kısmetli adam rezalet performans gösterdi her maç ama skora etki etti nerdeyse.
Okan hocam değil herhangi bir x hoca olsa eti topu 3 maçta toplam 150 dk ancak şans bulurdu çünkü adamın mecali yok.mecali kalsın diye 5 dakika aktif dinlenme yapıyor sahada.tabi o 5 dakikada takımın anası ağlıyor.yok kriatif topçuymuş şuymuş buymuş hikaye futbol fizik işi artık.bir mucize olsa gitse yerine x bir profesyonel topçu oynasa çok daha iyi takım olacaz ama o mucize gelir mi umudum yok.
Okan hoca mim li bir adam.
Muslera İcardi Mertens bu 3 lüye teslim olmuş durumda.
Koca Galatasarayı da oyuncak etmiş bu 3 adama.
Yazık

itiraf ediyorum GS efsane 10 numaralar listemde Sneijder ve Belhanda'nın arkasında hatta Lincoln'ü da öne koyarım.

Yazın kesinlikle emeklerine teşekkür edip yolları ayırmamız gerekiyor.

Duran topları sal artık müdür
bunu hoca dikte edecek..sahaya bırakmayacak.

yapmıyor demekki - her kornerde laf ediorum yaydan gelen topu değerlendirebilecek 2 oyuncu sara ve mertens niye beraber köşedeler diye.

sonra sara editi çıkıyor 80metre depar attı diye .

saçmalık.

Artık bende takımdaki hiçbir topçuya saygı yok

Defol git mertens, bencilliğini ve egonu da al başına çal

Overrated bir topçuydu her zaman bu fikrim asla değişmeyecek

Sözleşme uzatmak hataydı ama o zaman söyleyemedik performansından dolayı. Yaşından dolayı yenilenmemesi gerekirdi. Fiziken kaldıramayacağı belliydi. Mertens ve Muslera yüksek maaşlara doyamamış futbolcular. Ama suç onların değil. Kulüp alternatif gençlere yönelmek yerine eldeki yaşlanan kadroya zamlı sözleşme veriyor. Yeni gelenlere fahiş sözleşmeler veriyor. Bu dönemin acısı daha sonra Florya’dan çıkacak.

İşte bazen tek bir hamle kader değiştiriyor. Mertense teşekkür edip Rafa cekseydik jk yoktu ifb de psikolojik bitmişti bizde. elimizi kolumuzu sallayarak Avrupa maçlarında iyi sonuçlar almayı bekliyorduk.

Katkısı büyük ama kesinlikle 90 dakika oynayacak durumda değil.

Bu arada duran topları asla kendisi kullanmamalı.

İşte bazen tek bir hamle kader değiştiriyor. Mertense teşekkür edip Rafa cekseydik jk yoktu ifb de psikolojik bitmişti bizde. elimizi kolumuzu sallayarak Avrupa maçlarında iyi sonuçlar almayı bekliyorduk.

Gerçekler nedir bilemeyiz ancak dedikodular şu yönde, Erden Timur'un projesi Amrabat-Rafa Silva ikilisiydi. Ancak ET sonrası bu isimlerden vazgeçildi.

Sara'yı çok sevdim bence çok iyi bir 8 numara. Ancak;

Torreira-Amrabat
----Rafa Silva----

Orta sahası da gerçekten çok taş gibi duruyor. Ancak yine de bu kadar defansif olan ve hücuam katkısı olmayan 2 tane 6 numaraya ben yine de pek okey değildim. Çünkü rakibin Rafa'yı kitlediği anda orta sahan hiçbir şey üretemiyor. Fenerbahçe maçında biz bunu onlara yaşattık benzerini.

Ancak; gelecek vaadeden ucuza alınabilecek veya kiralanabilecek hücumcu bir 8 numara ile bu orta sahayı harika bir hale getirebilirdik.

Zorlu maçlarda Torreira-Amrabat-Rafa, kendi evimizdeki maçlarda Torreira-X-Rafa

Ve avantajı Torreira ile Amrabat birbirini harika yedekliyor olurdu. Torreira sakatlanırsa ne olur korkumuz son bulurdu.

Gerçekler nedir bilemeyiz ancak dedikodular şu yönde, Erden Timur'un projesi Amrabat-Rafa Silva ikilisiydi. Ancak ET sonrası bu isimlerden vazgeçildi.

Sara'yı çok sevdim bence çok iyi bir 8 numara. Ancak;

Torreira-Amrabat
----Rafa Silva----

Orta sahası da gerçekten çok taş gibi duruyor. Ancak yine de bu kadar defansif olan ve hücuam katkısı olmayan 2 tane 6 numaraya ben yine de pek okey değildim. Çünkü rakibin Rafa'yı kitlediği anda orta sahan hiçbir şey üretemiyor. Fenerbahçe maçında biz bunu onlara yaşattık benzerini.

Ancak; gelecek vaadeden ucuza alınabilecek veya kiralanabilecek hücumcu bir 8 numara ile bu orta sahayı harika bir hale getirebilirdik.

Zorlu maçlarda Torreira-Amrabat-Rafa, kendi evimizdeki maçlarda Torreira-X-Rafa

Ve avantajı Torreira ile Amrabat birbirini harika yedekliyor olurdu. Torreira sakatlanırsa ne olur korkumuz son bulurdu.
Sarayı bende seviyorum Rafa bağımsız düşünülmeliydi. Dediğin gibi yıl içinde yapacağımız zor maçların sayısı az ama zor maçlar için Amrabat olmasada bir 6 daha lazımdı bu takıma. Geçen sene devre arasından beri bu takıma 8 10 şart diyorduk ala ala işte bir 8 aldılar zorla

Sarayı bende seviyorum Rafa bağımsız düşünülmeliydi. Dediğin gibi yıl içinde yapacağımız zor maçların sayısı az ama zor maçlar için Amrabat olmasada bir 6 daha lazımdı bu takıma. Geçen sene devre arasından beri bu takıma 8 10 şart diyorduk ala ala işte bir 8 aldılar zorla

Takıma şuan baktığımda açıkçası oyuncu eksikliği göremiyorum dersem kızar mısın renkdaş

Maalesef ciddi bir teknik ekip sıkıntısı yaşıyoruz, Okan hocayı severim, 2 sene boyunca da güzel işler yaptı mı yaptı buna itiraz edemem

Ancak bu sene kendisi kontrolü kaybetmiş durumda,

Okan hoca Başakşehir'i şampiyon yaptıktan 1 yıl sonrasında takımdan kovuldu biliyorsundur, sebebi ise oradaki önemli oyuncuların Okan hocayı yemesiydi. Sonrasında anlaşıldı ki oyuncular Okan hocanın press oyununu daha fazla oynamak istemiyordu, bi de Okan hoca o zamanlar şimdiki gibi değil, yıldız oyuncu vs demeden daha keskin bir tavır içersindeydi. Başakşehir'den sonraki bi röportajında yıldız oyuncu yönetimiyle ilgili "orada çok şey öğrendim" demişti. Görüyoruz ki gerçekten ciddi tecrübe edinmiş, İcardi falan gibi yıldız oyuncuları idare etmek aşırı zordur. Bak bu adamları İnter'de PSG'de zor idare ettiler, hatta edemediler. Messi gibi futbolun ilahı olmasa PSG'de de bu adam yine ilk 11 oynardı. Malum, Messi İcardi'yi hem takımdan hem milli takımdan kesti. İstemiyorum bu adamı dedi gönderdiler. Yani PSG başkanı da olsan Messi'nin dediğini yapmak zorunda kalıyorsun. Neyse bu başka bir konu.

Velhasıl Okan hoca geçtiğimiz 2 yıl boyunca bu takımın yıldız oyuncularını bence %90 oranda falan başarıyla idare etti. Bi küslük, kavga gürültü, cart curt neredeyse olmadı. Ancak bunu yaparken onlara hem bazı tavizler vererek, hem de arkadaşça yaklaşarak yaptı. Elbette bu ilişkilerin bi şekilde sağlıklı ilerlemesinde Erden Timur'un da çok büyük bir payı vardı.

Şimdi ise bu 2 yıllık tavizler ve arkadaşlıkların sonucundaysa maalesef kontrolünü kaybetmeye başladı işte. Çünkü sen gelinen noktada Mertens'i keserken, İcardi'yi keserken zorluk yaşamaya başladın. Dostane teknik direktörlükten yavaşça sadece dostluk kalmaya başladı geriye, teknik direktörlüğün gittikçe azaldı. Oyuncular seni hala çok seviyor olabilir ama artık senden çekinmiyor, korkmuyor. Korku derken umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur.

Artık bu takımın oyuncuları maç seçiyor,
Artık bu takımın oyuncuları canı isteyince koşuyor
Artık bu takımın oyuncuları eksiklerini kapatmak yerine sadece yapabildiklerini yapmaya çalışıyor
Artık bu takımın oyuncuları kendisini vazgeçilmez olarak düşünüyor

Bu sene olağanüstü maçlar kazanıp, saçma sapan maçlarda puanlar kaybedeceğiz. Çünkü Sanchez'inden İcardi'sine, Barış'ından Kaan'ına kadar, herkes sahaya kendi psikolojisi ile çıkıyor adeta. Teknik direktörlük etkisi maalesef maalesef göremiyoruz.

Bu maçta tam olarak nasıl bir görevi var? İkinci yarıda kontradan gol mü atmasını bekliyoruz?

Mış gibi yapıyor bu da.

Geri
Üst Alt