Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

büyük ihtimalle kümeye düsecek olan takima karsi oyniyorsun..

70 dk zorlaniyorsun, sonunda bir defans oyuncusu olan servetin golüyle öne geciyorsun, ardindan bu skoru korumak icin sarpi falan aliyorsun oyuna

ve ardindan cikip, "cok güzel oynadik, cok memnunun oynanilan futboldan" diyor.

saka gibi yeminle

bunu ilk kez yapmiyor, 3. lig takimina karsi oynadigimiz macta da, "iyi oynadigimizi düsünüyorum, ben memnunum " demisti

yani bu mudur Hagi nin iyi oyunu, bu mudur Hagi nin futbolu, Haginin td olarak kapasitesi?

millet stadta, ekran basinda oynanilan futboldan utaniyor, kanser oluyor ama Hagi bu futbolu süper buluyor

olmuyor ama gercekten, utanc verici bir durum.

insan hic degilse cikar der "daha yüzde 60/70 lerdeyiz, cok daha iyi olacagiz, cok daha iyi olmak zorundayiz" gibi bir aciklama yapar ama yok, Hagi son derece mutlu oynanilan futboldan.

sen 3. lig takima karsi zorlan, ligin dibindeki takima karsi 40 bin seyirci önünde zorlan, 4 maci toplam 5-6 poziyona girmeden bitir ve sonra cikip, "cok iyi oynadik, ben cok memnunum" dersen, millet sana sorar, bu mudur yani diye.

ayrica dün 1-0 korumak icin bir ofansif oyuncuyu cikarip, Kazim yada Yektayi Sarpi oyuna alicakti, Ama Ayhan sakatlandi, ve böylece onu oyundan almak zorunda kaldi.

yahu sen sampiyonluga mi oyniyorsun?

üzerinde hic baski olmamali, takim orta siralarda, oynat anasini satayim ofansif futbol, ne kaybedeceksin.

bu halde iken bile 1-0 korumayi calisiyorsan, sivasa karsi, yarin, öbür gün sampiyonluga oynarsan ne yapicaksin?

tehlikeli is bu

umarim camia olarak zor durumda oldugumuz icin, "1-0 olsun bizim lsun" diye düsünmüstür

yoksa Hagi nin korkak olmasi beni baya üzer.

yine ama yine "ilk yari iyi oynarken, 2 gol yedik" demis

ilk yari iyi oynadik, hadi öyle olsun, peki öyle ise 1 gol poziisyonumuz varmiydi ilk yari, hatta tüm macta?

yoktu

ee, bunun neresi "iyi futbol" "iyi oynamak" ?

ilk yarida at gibi kosmak ve yorulmak mi iyi futbol?

olmiyor ama arkadaslar, bami, yönetimi Allah bildigi gibi yapsin ama Hagi de en az bunlar kadar suclu

yahu adamin takimi toplam 6 gol atmis, 3'ü kasimpasaya karsi, 1'i Cenkin hatali gülü....

Takımın rezil durumda olmasında bütün suç Misimovic'teydi. Kadro dışı bıraktık, takım toparlandı valla, canavar gibi oynuyoruz, şampiyonluğa koşuyoruz.

Misimovici kadro disi brakicagina, Sarp, Baris, ayhandan ikisini yollasa, simdi orta sahaya istedigi 1 adami almak zorunda kalirdi yönetim.

Üstelik Misimovici yollamaktan, bunlardan kurtulmak cok daha kolay, 2 kurus etmez bunlar, misi ise 8 milyonluk adam.

Tepkiler yek vücut değil. Tepki verenlerin çoğu da Polat'ın son konuşmasından sonra sindirildi. Organize olunamazsa ve isyan parça parça, günlük ve geçer bir şekilde dile gelirse, saman alevi gibi söner gider.

Bknz: Sivasspor maçı. Bknz: Adnan Polat açıklamaları sonrası.

Sivas maçına kadar gayet tepki vardı,Hagi hariç herkeze.ASY kapanışı gibi bir günde bile tepki varken,olmadığından bahsetmemek pek doğru değil bence.Sonuçta yönetim tepkilerden haberdar.Sivas maçında bende anlamadım neden tepki olmadığını ama Eskişehir maçında olacaktır.

Hagi'ye tepki olmaması gerek ama Hagi'nin de kendisi istifa etmesi gerek.Bu işin istenmeyecek boyutlara taşınmasını hiç kimse istemez.

Yok aga biliyorum çok döneğim ama son kararımı verdim ben. Bildiğin Skibbe'yi istiyorum aga. Hagi, seninde yapabileceğin adam akıllı bir şey yok. Busun çünkü. Yanlış anlamayın, kötü manada demiyorum ama Hagi'yi getiriyorsan bu transferleri yapacak, bu taktikle oynayacak. Transferlerine de laf etmiyorum da ne bileyim, olmayacaktı işte.

Dön gel Skibbe. Misi'yi, Arda'yı, Baros'u, Cana'yı coştur. Hadi be oğlum?

M.Sarp'ı almasın da kimi alsın, Guti mi oturuyor kulübede. Stancu hazır olmadığı için Kazım'ı santrafor başlattı, Emre'yi oynattı. Gereksizce eleştiriyorsunuz. Hagi BAM'a çok meraklı olsa, 2 ortasaha aldırdıktan sonra 1 tane daha istemez. Kaleye gelen 2 şut, ikiside gol, bu kadroyla en fazla savunuruz, atarsak 1-0 kazanırız. Sakatlar iyileştikten sonra Hagi'nin oynatacağı futbolu görmek lazım. Her mağlubiyetten sonra hocaya sallamayın, Sivas maçından sonra yazsaydınız bunları...

Takımın rezil durumda olmasında bütün suç Misimovic'teydi. Kadro dışı bıraktık, takım toparlandı valla, canavar gibi oynuyoruz, şampiyonluğa koşuyoruz.

Az önce röpörtajını izledim TRT 1 'de yazık gerçekten çok yazık.Bu adamın yerine Sarp'la Ayhanı gönderse daha makbule geçerdi

M.Sarp'ı almasın da kimi alsın, Guti mi oturuyor kulübede. Stancu hazır olmadığı için Kazım'ı santrafor başlattı, Emre'yi oynattı. Gereksizce eleştiriyorsunuz. Hagi BAM'a çok meraklı olsa, 2 ortasaha aldırdıktan sonra 1 tane daha istemez. Kaleye gelen 2 şut, ikiside gol, bu kadroyla en fazla savunuruz, atarsak 1-0 kazanırız. Sakatlar iyileştikten sonra Hagi'nin oynatacağı futbolu görmek lazım. Her mağlubiyetten sonra hocaya sallamayın, Sivas maçından sonra yazsaydınız bunları...

İşe Misimovic'i kadro dışı bırakmamak ile başlayabilirdi Hagi. Geçen hafta çok umutluydum bende lakin dönüyorum tamamen. Bugün bir şeyin farkına vardım, çoook büyük değişiklikler gerçekleşmediği sürece böyle devam edecek bu takım. Ronaldo, Messi, Xavi, Inıesta aynı anda alınsa bile olmayacak. Takımda değişik bir şey var. Büyü gibi falan.

Yedek kulübesinde oturan adam her aan oynamaya hazır adamdır. Eğer hazır değilse tribüne çıkarsın, Zapata'nın yanına oturtsun! Demek ki hazır adam, hazır değil falan deyip bilmişlik yapmayın. Barış çıktıktan sonra yapılacak hamle Emre Çolak'ı ortaya çekip Stancu'yu sola veya Kazım'ı sola çekip Stancu'yu santrafora almaktı. Yüreği yetmedi daha ofansif bir takımla oynamaya, çünkü amacı başından beri 0-0'a yatmaktı.

Sadece Sivas değil, her maçtan sonra eleştiriyoruz adamı. Son 4 maçında sadece 1 gol atabilmiş bir takımız.

Bu defansif sistemle deplasmanlarda bir tane atarsak attık yoksa mümkünü yok maç kazanamayız.Ayrıca Hagi'nin tek amacının T.kupası olduğunu anladık.Ş.Ligi hayallerimizde başlamadan bitti.

Stancu zaten Antalya kampından gelmiş ne hazır olmaması?Altan'ın da dediği gibi hazır olmayan adam yedek klübesinde de olmazdı tıpkı Baros gibi.Kaldıki Stancu bu takımda her türlü oynar,çünkü forvet oyuncunun özellikleri var,Kazım'da olmadığı gibi.Kazım ben forvet değilim diye bas bas bağırıyorken hala onunla ısrar etmenin neresi gereksiz eleştiri?

Yedekte Guti oturmuyor ama Misimovic gibi bir adam olabilirdi kadroda.Saçma sapan bir inatla Misimovic'i kadro dışı bırakmak da eleştiriyi sonuna kadar hakeder.He Misimovic'i taktik icabı oynatmıyorsa o dahada vahim ki öyle de gözüküyor.2 ortasaha aldırsa ne olacak,adamları kanatlara hapsettikten sonra.Yekta gibi bir oyuncu alınıyor.Kanada koyuluyor.Bu zamana kadar Hagi'ye bir tek laf söylememişimdir,belki bir şeyler yapar diye düşündüm,belki aşar kendini diye düşündüm ama artık yetti bu kadar.

Yedek kulübesinde oturan adam her aan oynamaya hazır adamdır. Eğer hazır değilse tribüne çıkarsın, Zapata'nın yanına oturtsun! Demek ki hazır adam, hazır değil falan deyip bilmişlik yapmayın. Barış çıktıktan sonra yapılacak hamle Emre Çolak'ı ortaya çekip Stancu'yu sola veya Kazım'ı sola çekip Stancu'yu santrafora almaktı. Yüreği yetmedi daha ofansif bir takımla oynamaya, çünkü amacı başından beri 0-0'a yatmaktı.

Sadece Sivas değil, her maçtan sonra eleştiriyoruz adamı. Son 4 maçında sadece 1 gol atabilmiş bir takımız.

Yedek kulübesinde oturan adam hazır adamdır diye birşey yok, neye göre söyledin bunu anlamadım. Adamın antreman eksiği vardır, maç eksiği vardır. 30 dakikadan - 45 dakikadan fazlasını çıkaracak fizik kapasitesine sahip değildir, yedek başlar. Sizce Emre Çolak'ı oynatıp, Stancu'yu yedek başlatarak savunmada sağlam bir Galatasaray mı düşündü Hagi, bırakın Allah aşkına. Hazır olan adamı neden oynatmasın hele ki kendi aldırmışsa. Gidin bir sakinleşin.

Eleştirenlere laf edenler,

Eleştirinin sebebi yenilgi değil,

Hagi'nin futbol mantelitesi.

Yedek kulübesinde oturan adam hazır adamdır diye birşey yok, neye göre söyledin bunu anlamadım. Adamın antreman eksiği vardır, maç eksiği vardır. 30 dakikadan - 45 dakikadan fazlasını çıkaracak fizik kapasitesine sahip değildir, yedek başlar. Sizce Emre Çolak'ı oynatıp, Stancu'yu yedek başlatarak savunmada sağlam bir Galatasaray mı düşündü Hagi, bırakın Allah aşkına. Hazır olan adamı neden oynatmasın hele ki kendi aldırmışsa. Gidin bir sakinleşin.

Hagi'nin amacı defansif bir oyun oynamaktı.

Yoksa Emre'yi oynatabilen adam, Anıl'ı da oynatırdı bir defansif oyuncu az oynatarak. Mesela Sarp'ı.

Hagi'nin futbol mentalitesini eleştirenlere lafım yok, hak veriyorum da. Benim lafım niye Stancu ilk 11 başlamıyor, niye M.Sarp oyuna giriyor diyenlere.

yahu elinde adam mı var da oynatcak deniyor da,

sol bek de insua nın yerine ısrarla balta ile başladığı maçlar olmadı mı

madem oynatmayacaktın stancu ile zapatayı ne diye aldırdın diye sorarlar adama .

nasıl olsa gidecek üzerinde tartışmak yersiz, adnan polat demedi mi başarısız olursa gider diye, bahane de hazır, yenisi gelsin.

Bundan sonra lig bitti.Bari Bam üçlüsünün yerine altyapıdan oyuncular oynatta geleceği kurtaralım.Ayrıca bu defansif sistemle ancak Fenerbahçe'de başarılı olur.

ya hagi ilk yarı için defansif bir taktik düşündü barış sakatlanmasına rağmen bu taktikten ödün vermek istemedi ki o dakikaya kadar gayet iyi oynuyorduk bursa sürekli pas hatası yapıp oyun kuramıyordu. hagi de taktiğin işleyeceğini düşündü ama olmadı. Bursa gibi hızlı atak adamları olan bir takıma karşı açık mı oynasaydık? direnerek bursanın daha fazla açılıp yorulması için bekleyecektik ofsayt golü ve ufuk planları suya düşürdü. Takım tam kadro olmaya başlayınca daha yaratıcı ve pozisyonlu oynayacağımızı düşünüyorum.

Geri
Üst Alt