Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Birçok mesaj yazdım, şöyle bir toparlamak lazım sanırım. Son yazdıklarım üzerine yorumlar gelince yanlış anlama olabilir. Ben Hagi mükemmel bir teknik direktör harika olağanüstü diye sloganlar atmıyorum. Rijkaard'ı da belirttim. Hagi yerine kim gelirse gelsin takımın her sorunu düzelmeyecek. Bunu idrak ederek yorum yapılmasını arzuluyorum. Suçu ilk önce teknik direktörde aramak çok abes kaçıyor artık. Skibbe, Bülent Kaptan, Rijkaard dönemlerinde de böyle oldu. Bu dönemlerdeki sabit durumlara bakılması lazım ilk önce. Teknik direktörü konuşmak en son iş olmalı.

Tolga,yönetimin yaptığı hatalar zaten sıkça dile getiriliyor.Yönetim artık rezil oldu.Başkanı ve 2.başkanı sözlü kavga eden bir yönetime sahibiz,eleştiriler zaten yeteri kadar yapıldı,protestolarda.Kongre üyeleri artık imza topluyor.Yönetim şuan acıtasyon yaparak bir taraftalarını kurtarma derdinde.

Yeni gelecek teknik direktör tabiki hemen herşeyi değiştiremez,bu saatten sonra.Ama yedekte forvet varken ve takım forvet lazım diye bas bas bağırıyorken,o oyuncuyu oynatır diye düşünüyorum.

BAM varken Hagi napsın denmişti durumu özetlıyor aynen Yılmaz Vurala vereceksın doverek oynatacak o tarzda oyuncular

Forvetsizlikten aylardır, ızdırap çektik, kanser olduk çakma forvetlerle oynamaktan. Forvet transfer ettik. Bu sefer maça yine forvetsiz başladık. Koysana Stancu'yu ilk 11'e. Hala inatla ya Pino ya Kazım çakma forvetleriyle maçlara başlıyoruz. Zaten az pozisyona giriyoruz en azından o pozisyonları değerlendirecek bir adam olsun ileri uçta.

Hagi'nin en büyük hatası budur. Sivas maçıda bu maçta forvetin olması gereken bir maçtır. Olmuyor işte çakma forvetle değirmen dönmüyor. Rijkaard mecburiyetten oynattı geçen sene ve bu sene. Hagi'nin elinde forvette var hazır ama yine oynatmıyor.

Bu takım en son şampiyon olduğunda 3 tane forveti vardı. Hakan Şükür - Ümit Karan - Nonda, bu 3 adam toplamda 30-33 arasi gol attılar. Birde şimdiki duruma bak. Takımın en golcü ismi Servet.

Ne sabırsız adamalarsınız yahu. 2008'den beri sabrediyoruz, 4 ay daha sabredin. Eksikler tamamlanınca bu takım ligin tozunu attırır. Ama Hagi'ye ne zaman, ne toplerans, ne destek veriyor taraftar. Hele ki bir kesim "takım kaybetsinde Hagi'yi ve yanındaki bir kac futbolcuyu asalım" derdinde. Bunlara gerek yok.

Bu takıma boşuna Scout ekibi kuruldu yine kafalarına göre transfer yapıldı ve böyle devam edicek herşey göstermelik .

Hagi adamları gereksiz yerde oynatıyor.Tmm orta sahada oyuncu yok BAM ı oynatıyon.A2 den 1 oyuncu oynat bu BAM ın bu kadar kötü olduğunu göremiyor mu bu Hagi.Anılında kumaşı iyi son vuruşlarında hep klas vuruyor çok dikkatimi çekti bu adam Konya maçında iyiydi sonra bi daha oynamadı neden oynatmıyor Hagi.Yektayı hala sağ kanatta adeniyor adam bas bağırıyor ben kanat değilim orta saha oyuncusuyum diye.Kazım ben tek başıma santrofor oynayamam diye bağırıyor hala oynatıyor.Anılı oynat yada Stancuyu oynat.Haginin bu seçimlerine aklım ermiyor.Hagi td olarak anca Bank asyadaki takımları yönetir.

Hagiye saydırırdım ama bizdeki futbolculuk dönemlerine saygım var.

Ne sabırsız adamalarsınız yahu. 2008'den beri sabrediyoruz, 4 ay daha sabredin. Eksikler tamamlanınca bu takım ligin tozunu attırır. Ama Hagi'ye ne zaman, ne toplerans, ne destek veriyor taraftar. Hele ki bir kesim "takım kaybetsinde Hagi'yi ve yanındaki bir kac futbolcuyu asalım" derdinde. Bunlara gerek yok.

Sabır, hakedene gösterilir. İşinde kendisini kanıtlamış adama gösterilir. Sen pas yapamayan oyuncuyu takıma alıp "bu adam pas yapacak" diye sabır gösterebilir misin aylar boyunca ? Hayır. Ki zaten o oyuncu ilk oynadığı andan itibaren yaptıklarıyla "pas yapamayacağını" gösterir herkese. Sabretmekte gereksizdir böyle bir oyuncu için. Hagi'de teknik direktör olmadığını tercihleriyle ve kararlarıyla çoktan gösterdi ki geçmiş teknik direktörlük kariyerine de bakarsak koca bir sıfır görüyoruz, yani kendini bu işte kanıtlamamış birisi. Neyin sabrını göstereceğiz ? Efsane futbolcumuz diye laf söylememezlik yaparsak böyle takımı alır istediği şekle sokar, gider...

100.yılda cok rahat şampiyon olacak kadroyu kaprisleri uğruna 3.yapabildi.o kadroyla bişey yapamayan hoca bu kadroyla hiçbirşey yapamaz

Takımda psikolojik bir çöküntü var, bunun suçlusu Hagi değil, futbolcular değil, teknik ekip değiş, yılda 2 teknik direktör ve sayısızca futbolcu değiştiren Galatasaray yönetim kuruludur.

Sezon sonu gönderilip,

Yerine Martin O'Neill getirilse işte o zaman anca düzlüğe çıkarız.

Sezon sonu gönderilip,

Yerine Martin O'Neill getirilse işte o zaman anca düzlüğe çıkarız.

Bunu Frank Rijkaard gittikten sonra demistim sana da yuzde yuz katiliyorum. Zaten O'Neill'in gelmesi demek vizyonun ve oyuncularin degismesi demektir . Kendisi cok para harcatmaz buna ragmen super takim kurar . Gercekbir teknik direktor .

Sabır, hakedene gösterilir. İşinde kendisini kanıtlamış adama gösterilir. Sen pas yapamayan oyuncuyu takıma alıp "bu adam pas yapacak" diye sabır gösterebilir misin aylar boyunca ? Hayır. Ki zaten o oyuncu ilk oynadığı andan itibaren yaptıklarıyla "pas yapamayacağını" gösterir herkese. Sabretmekte gereksizdir böyle bir oyuncu için. Hagi'de teknik direktör olmadığını tercihleriyle ve kararlarıyla çoktan gösterdi ki geçmiş teknik direktörlük kariyerine de bakarsak koca bir sıfır görüyoruz, yani kendini bu işte kanıtlamamış birisi. Neyin sabrını göstereceğiz ? Efsane futbolcumuz diye laf söylememezlik yaparsak böyle takımı alır istediği şekle sokar, gider...

BAM'ı sürekli kullanan Rijkaard değil miydi? Geçersiz bir örnek olmalı...

Hagi'nin ilk dönemine ve transferlerdeki başarısına bakarsak kredisi var. Yani haketti sabredilmeyi.

takım değişmedikçe mourinho gelse düzlüğe çıkmayız. Sorun td değil oyuncularda.

Martin O'Neill inanılmaz karakterli ve işine kimseyi karıştırmayan bir adam.

Ve tam bir taktik dehası.

Kendisi Galatasaray'ın başına geçtikten üç beş ay sonra ya oldukça yol kat ederiz,

Ya da kendisi istifa eder. (Yönetim işine karıştığı için, istediği oyuncular alınmadığı için vs)

Gerets;

gstaktik2.jpg

sdasdas.jpg

Hagi;

sadasdasdk.jpg

(Kahır gibi geçen son dakikalar)

Bu sezon Hagi'nin oyun tarzından hiç hoşlanmıyordum.

Resmen anadolu takımı havasında oynuyoruz 4-3-3 oynamamıza rağmen , hiç değilse Rijkaard takımı daha ofansif oynatıp kaybediyoduk ama oyundan zevk alıyoduk ve topla oynama oranlarımız hiçbir zaman %60 altında olmuyordu . Hala Haginin Rijkaarddan daha iyi olduğunu iddaa edenler varsa lütfen en yakınınızdaki sağlık kurluşuna başvurunuz......

Geri
Üst Alt