Dizilişe taktım ben hoca neden 4-3-3 oynuyoruz. Rijkaard gitmiş Hagi gelmiş peki diziliş neden değişmiyor. 4-3-3 riskli bir sistemdir uymadı mı ısrar etmenin alemi yok.
4-1-3-2 oynasak;
---------Kaleci-----------
sağ bek---stoper-----stoper------sol bek
-----------tek önlibero----------------
sağ kanat (AMR)----forvet arkası (AMC)------sol kanat(AML)
---------Santrafor------------santrafor------------------
Böyle bir sistemde bu takım çok çok daha fazla iş yapar. Tek önliberoyla oynamak dezavantaj da değildir. Defansla Forvet arasındaki mesafe 60-70 metre olmayacak. Çok daha kısa bir alanda oynayacağız.
Hücumdayken defans 4'lüsü ortasahaya kadar gelecek, önliberoyla beraber top rakibe geçtiği zaman ortasahada rakibi durduracaklar ve topu en hızlı biçimde ileri 5'liye aktaracaklar. Ancak Servet ve Hakan Balta gibi yavaş adamlarla defansı önde kurmak intihar demektir. Sabri hızıyla sağbekte iş yapar. Neill aklıyla açıkları kapatır. Servet'i satıp yerine hızlı ve genç bir stoper alıp Neill'le süper bir ikili oluşturabiliriz. Sol bekte İnsua veya Çağlar iş görür. Tek önlibero Cana defansif özellikleri yeterli olduğu için rakibi ortasahada sindirir ve top kapar. Forvet Arkası Misimovic, Sol kanat Arda veya Kewell Sağ tarafta Pino, Kazım. Forvetlerde Stancu, Baros yedekte Anıl.
Kaybedeceksekte şöyle bir sistemle kaybedelim neden hala 4-3-3 mantalitesiyle oynuyoruz. Hagi biraz daha takımı toparlamak istiyorsa en azından klasik 4-4-2' e bile dönebilir. İnanın şu zamankilerden çok daha kötü maçlar çıkaracağımıza inanmıyorum.