Yok arkadaş, bu kadar tartışmadan sonra yorum yapmazsan bir yerim şişer, eminim.
Hayatta sevmediğim şeylerden ikisi şu an forumda yapılıyor. Birisi eskiyle yeniyi kıyaslamak öteki de değerlendirirken tek taraflı bakmak. Yahu Rijkaard gitmiş, haklı veya haksız gönderilmiş, kalmasını çok isterdim, sırf yamyamlara inat hem de. Başarısızdı ve başarısızlığına rağmen istedim. Hagi geldi, başımızın üstünde ama yanlış yaptı bana göre. Çünkü onu sezon ortası kurtarıcı olarak çağırıp kovandık ama adam vefakar, yine bunu göze aldı. 1.5 yıllık anlaşmayı kabul etti. Şimdi gelmiş, transfer yapmış vs. Tuttu mu transferler, bir çoğu evet. Zapata hariç memnun olmadığım bir isim yok. Ama yapmayın yahu, önceki adamla şimdikini kıyaslamayın. Yazıktır, hem Hagi'ye yazık hem Rijkaard'a.
İşin özünde Hagi'den memnun değilim, geldiğinden beri gösterdiği performans ortada. Sabır sabır bir yere kadar, sabrederim de ama Hagi'nin bu takıma getirebileceği bir futbol kültürü yok. Yani bugüne kadar nereye ne götürmüş? Elinizde beklemek için çok ama çok az sebep var. Rijkaard'ta durum farklıydı, milyon tane sebep sayabilirdim size. Hâlâ da sayarım. Hagi'nin zaman geçtikçe daha iyi futbol oynatabileceğini daha doğrusu takımın daha iyi olabileceğini düşünmüyor değilim. Zaman lazım ama bu adam geleli 10 haftadan fazla oldu. İstatistiklere bakarsanız Rijkaard'ın 10 haftalık performansının 2 kat aldındadır. Kadro onun değildi vs ayaklarını da geçmek lazım ilk 8 hafta için. 9. haftada gönderilen Rijkaard'ın yerine göreve gelirken "Bu kadroyu uçururum" diyen adamdı kendisi. Uçurduğu doğru, oyuncuları uçuruyor. Misimovic olayının iç yüzünü merak etmiyorum. Baştan sona kadar HAKSIZ, net. Bu konudaki görüşüm ne olursa olsun değişmeyecek.
Bugüne kadar bir tane bile disiplinsizliği olmayan hatta disipliniyle değerli olan bir adama disiplinsizlik yüzünden ceza verdim demesi bana gereksiz bir açıklama gibi geliyor. Misimovic'i kullanmayı beceremedi. Kendi stilinde bir adam, Mehmet Demirkol'un hep söylediği gibi, kendi tipinde adamları sevmiyor. Misimovic'in şu an takıma girdiğinde yararlı olmayacağını iddia eden tek kişin yoktur, eminim. Misimovic bu takıma çok şey katar, oynarsa. Şu an kendi istediği adamlar geldi, bir nevi kendi istediği kadroyu kurdu. Yarım yamalak da olsa kurdu. Sonuçta alınan beş isimle takımın çehresi baştan aşağıya değişti. En sorunlu bölge olan orta saha komple elden geçti en basitinden. 2 yıldır bağırdığımız sorunumuz tamir edildi kısacası. Hâlâ bir değişim yok ama.
Şimdi bir de şu var, transfer geç geldi falan ayakları. Kazım ve Culio Hannover maçından beri var. Yekta, Stancu desen 4. maçlarını oynadılar bu hafta. Kaldı ki hiçbir transferde uyum sorunu da gözlenmedi. Kısacası uyum lafları havada kalır Hagi için, hikaye. Hagi'nin teknik ve taktik bilgisi var demek, topu alıp sol ayağının üstüyle doksana asmasıyla ölçülemez, bu da gerçek.
Eksik yaptığı şeyler çok, Rijkaard'ın da çoktu ama elindeki orta saha bu değildi. Transferleri o istedi falan kabul ama istediği bir -Culio tarzı- orta saha da alınmadı, bunu da hepimiz biliyoruz. İşin özünde kıyaslamak gereksiz bana göre ama şu bir gerçek ki Hagi'ye sabırdan kastınız Rijkaard kadar olmasıysa bu yanlış. O adam koskoca bir devrimin eşiğinde duruyor, yapacağı hamlelerle sadece A takım değil, A2 takım, 16 yaş altı, bilmem kaç yaş altına kadar gidecek bir olay bu. Kulübün sadece sahadaki futbol sistemini değil tribündeki, kenardaki sistemini de değiştirecek bir adamdı. Ekol bir futbolun en önemli adamlarından biriydi. Herkesin taptığı sistemin varisiydi, hem kendisi hem de yanındakiler. Sonuçta Jose'ye sabretmekle Rijkaard'a sabretmek arasında bir fark vardır, Jose'ye 6-7 hafta sabredersin, form tutmasını beklersin, Rijkaard'a gerekirse 3-4 sene.
Hagi ve Rijkaard bir değildir. Hagi, Rijkaard; Rijkaard da Hagi olamaz.