Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

senaryonu degistiriyorum

ben mesela aynen senin gibi misi olayinin tamamen bir yonetim oyunu oldugunu dusunuyorum, isin icinde leasing yalanida var.

sende buna inaniyorsun degilmi bununla ilgili konu bile actin

hah simdi yukarda yazdigini bir daha yaz bakalim

Benim bu olaya bakıs acım, Misi olayı Hagi ile anlasılırken bitmsti zaten. Rijkaard ise istisnasız bir bucuk sezona yakın bunlara göz yumdu. Aradaki farkı idrak edebilirsen bunun cevabını bulursun.

Benim bu olaya bakıs acım, Misi olayı Hagi ile anlasılırken bitmsti zaten. Rijkaard ise istisnasız bir bucuk sezona yakın bunlara göz yumdu. Aradaki farkı idrak edebilirsen bunun cevabını bulursun.

yok oyle bir fark

adam almanya asist kralini yonetim istedi diye kuzu gibi Rijakaard gibi kadro disi birakti

simdi mac basina 1 sut cekiyor takim anca diyen birine cevap veremezsin

prensiplerinizi oturtun once ondan sonra elestirin

herkesin bir hesabi var

ne Rijkkard kuzuydu ne hagi kuzu

kardesim iki hocanin aldigi sonuclara bak diyorum iste banane kim oynamis ne yapmis

rijkaardda culiomu vardi? insuami vardi caglarmi vardi nebilim

detaya girmeye gerek yok

galibiyet malubiyetlerine bak iste ne var, denemek bizim basimizi gogemi erdirmis

demezlermi adama istikrar daha onemli diye sana antitez olarak?

ben hagi yanlis yapiyor demiyorum ama olayin ozunde GS pozisyon bile bulamiyor birak mac kazanmayi

Yahu alt yapısına bakmazsan istatistik birşey ifade etmez. Ben her yönden bakar öyle koyarım, o yüzden kullanıyorum.

Culio'yu Hagi getirtti. Aldırsaydı Rijkaard da 2 milyona o tarz bir adam.

Çağlar vardı sakattı. Hagide de var ama yine sakat.

Insua da vardı. Ki ben cidden beğenmiyorum o adamı, Hakan'ın şu halinden daha iyi tabii onu tartışmaya gerek yok. Oynatmaması bir hata Hagi adına. Bence tabii.

Kovulan mı istifa eden mi? Kovulmak Rijkaard gibi 3 maymunu oynayıp, her türlü oyunun ve pisligin döndügü yerde hic bir zaman sesini cıkartmadan kucu gibi durmaktır. Istifa etmek ise Hagi gibi yanlısın oldugu yerde tek bir saniye bile durmamaktır.

Birde dikkat edersen, Hagiyi savunurken genelde futbolculuk dönemini fazla karıstırmıyorum. Ama senin gibiler diyecek bir lafı olmadıgında sürekli "futbolcugu iyi olabilir" lagalugasını öne cıkarıyolar.

Rijkaard'a kucu fln yakıştırması hoş değil, ayrıca Rijkaard'ın konuşmalarının sansürlendiğini herkes biliyor. Sırf taraftarı susturmak için, Misimovic'i alıp al oynat demelerini de biliyoruz, sonrada adamdan verim alamayınca Hagi'ye maşalık yaptırıp kadro dışı bırak bahanesini sen uydur dediklerini de biliyoruz. Hagi'ninde suçu var, Misimovic olayında yönetime maşalık yapmak. Hagi yönetime rest fln çekemez ayrıca.

Yahu alt yapısına bakmazsan istatistik birşey ifade etmez. Ben her yönden bakar öyle koyarım, o yüzden kullanıyorum.

Culio'yu Hagi getirtti. Aldırsaydı Rijkaard da 2 milyona o tarz bir adam.

Çağlar vardı sakattı. Hagide de var ama yine sakat.

Insua da vardı. Ki ben cidden beğenmiyorum o adamı, Hakan'ın şu halinden daha iyi tabii onu tartışmaya gerek yok. Oynatmaması bir hata Hagi adına. Bence tabii.

tamam aldirmadi da aldirinca ne oldu arkadasim

macmi kazandik henuz bir basarimizmi var

adam bamla daha cok mac kazandi iste

ben hagiye zaman verilmesin demiyorum verilsin tabi hatta takim basarili olmasa bile yonetim ve futbolculardan once hagi kovulursa batakliga saplaniriz

ama bunlari soylerken kalkip koca Rijkaard birsey denemedi demek komik oluyor

FR simdi karsinda olsa

dese ki:)

ne diyon oglum dese kagitta cizse sana falan anlatsa bak boyle olunca boyle oluyor falan dese

sonrada altina istatistigi koysa ben hagiden cok daha iyi sonuclar aldim dese

agzimizi acamayiz

neden cunku sonuclar an itibariyle onu hakli cikariyor

yok oyle bir fark

adam almanya asist kralini yonetim istedi diye kuzu gibi Rijakaard gibi kadro disi birakti

simdi mac basina 1 sut cekiyor takim anca diyen birine cevap veremezsin

prensiplerinizi oturtun once ondan sonra elestirin

herkesin bir hesabi var

ne Rijkkard kuzuydu ne hagi kuzu

Tekrar yazayım. Hagi ilk dönemindende bildigimiz gibi eski hocası Fatih Terim'de olsa baska birinin kurdugu takımla yola cıkmaz. Sezonun bitimine yakın gelip Cihanı saga, Orhanı sola, Ayhanı hucuma, Ergünü orta sahaya falan cekerek belli seyleri denedi.

Misimovici sonucta Hagi aldırmadı bu takıma, dogru mu? Sonucta Haginin Misimovici begenip begenmemesine ben veya sen de karar veremiyoruz.

Yönetim Hagiye Misimovici yollarsan sana bu oyuncunun ödemeyecegimiz bonservis bedelini devre arasındaki transfer bütcenin üzerine ekleriz demisse, burada Hagiyi kim suclayabilir? Hagi baskasının pantalonunu giymek zorunda degil ki. Soncuta Misimovic mi kendi takımını kurmak mı dediler, Hagide kendi takımını kurmayı secti dogal olarak. Yönetimin art niyeti ayrı bir konu burada, onu inkar eden yok zaten. Fakat Rijkaard istisnasız herseye göz yumdu ve kovulmasını bekledi. Aynı durumda Hagi istifasını verip gitti. Olay bu kadar net ve basit.

Yok arkadaş, bu kadar tartışmadan sonra yorum yapmazsan bir yerim şişer, eminim.:D

Hayatta sevmediğim şeylerden ikisi şu an forumda yapılıyor. Birisi eskiyle yeniyi kıyaslamak öteki de değerlendirirken tek taraflı bakmak. Yahu Rijkaard gitmiş, haklı veya haksız gönderilmiş, kalmasını çok isterdim, sırf yamyamlara inat hem de. Başarısızdı ve başarısızlığına rağmen istedim. Hagi geldi, başımızın üstünde ama yanlış yaptı bana göre. Çünkü onu sezon ortası kurtarıcı olarak çağırıp kovandık ama adam vefakar, yine bunu göze aldı. 1.5 yıllık anlaşmayı kabul etti. Şimdi gelmiş, transfer yapmış vs. Tuttu mu transferler, bir çoğu evet. Zapata hariç memnun olmadığım bir isim yok. Ama yapmayın yahu, önceki adamla şimdikini kıyaslamayın. Yazıktır, hem Hagi'ye yazık hem Rijkaard'a.

İşin özünde Hagi'den memnun değilim, geldiğinden beri gösterdiği performans ortada. Sabır sabır bir yere kadar, sabrederim de ama Hagi'nin bu takıma getirebileceği bir futbol kültürü yok. Yani bugüne kadar nereye ne götürmüş? Elinizde beklemek için çok ama çok az sebep var. Rijkaard'ta durum farklıydı, milyon tane sebep sayabilirdim size. Hâlâ da sayarım. Hagi'nin zaman geçtikçe daha iyi futbol oynatabileceğini daha doğrusu takımın daha iyi olabileceğini düşünmüyor değilim. Zaman lazım ama bu adam geleli 10 haftadan fazla oldu. İstatistiklere bakarsanız Rijkaard'ın 10 haftalık performansının 2 kat aldındadır. Kadro onun değildi vs ayaklarını da geçmek lazım ilk 8 hafta için. 9. haftada gönderilen Rijkaard'ın yerine göreve gelirken "Bu kadroyu uçururum" diyen adamdı kendisi. Uçurduğu doğru, oyuncuları uçuruyor. Misimovic olayının iç yüzünü merak etmiyorum. Baştan sona kadar HAKSIZ, net. Bu konudaki görüşüm ne olursa olsun değişmeyecek.

Bugüne kadar bir tane bile disiplinsizliği olmayan hatta disipliniyle değerli olan bir adama disiplinsizlik yüzünden ceza verdim demesi bana gereksiz bir açıklama gibi geliyor. Misimovic'i kullanmayı beceremedi. Kendi stilinde bir adam, Mehmet Demirkol'un hep söylediği gibi, kendi tipinde adamları sevmiyor. Misimovic'in şu an takıma girdiğinde yararlı olmayacağını iddia eden tek kişi yoktur, eminim. Misimovic bu takıma çok şey katar, oynarsa. Şu an kendi istediği adamlar geldi, bir nevi kendi istediği kadroyu kurdu. Yarım yamalak da olsa kurdu. Sonuçta alınan beş isimle takımın çehresi baştan aşağıya değişti. En sorunlu bölge olan orta saha komple elden geçti en basitinden. 2 yıldır bağırdığımız sorunumuz tamir edildi kısacası. Hâlâ bir değişim yok ama.

Şimdi bir de şu var, transfer geç geldi falan ayakları. Kazım ve Culio Hannover maçından beri var. Yekta, Stancu desen 4. maçlarını oynadılar bu hafta. Kaldı ki hiçbir transferde uyum sorunu da gözlenmedi. Kısacası uyum lafları havada kalır Hagi için, hikaye. Hagi'nin teknik ve taktik bilgisi var demek, topu alıp sol ayağının üstüyle doksana asmasıyla ölçülemez, bu da gerçek.

Eksik yaptığı şeyler çok, Rijkaard'ın da çoktu ama elindeki orta saha bu değildi. Transferleri o istedi falan kabul ama istediği bir -Culio tarzı- orta saha da alınmadı, bunu da hepimiz biliyoruz. İşin özünde kıyaslamak gereksiz bana göre ama şu bir gerçek ki Hagi'ye sabırdan kastınız Rijkaard kadar olmasıysa bu yanlış. O adam koskoca bir devrimin eşiğinde duruyor, yapacağı hamlelerle sadece A takım değil, A2 takım, 16 yaş altı, bilmem kaç yaş altına kadar gidecek bir olay bu. Kulübün sadece sahadaki futbol sistemini değil tribündeki, kenardaki sistemini de değiştirecek bir adamdı. Ekol bir futbolun en önemli adamlarından biriydi. Herkesin taptığı sistemin varisiydi, hem kendisi hem de yanındakiler. Sonuçta Jose'ye sabretmekle Rijkaard'a sabretmek arasında bir fark vardır, Jose'ye 6-7 hafta sabredersin, form tutmasını beklersin, Rijkaard'a gerekirse 3-4 sene.

Hagi ve Rijkaard bir değildir. Hagi, Rijkaard; Rijkaard da Hagi olamaz.

Tekrar yazayım. Hagi ilk dönemindende bildigimiz gibi eski hocası Fatih Terim'de olsa baska birinin kurdugu takımla yola cıkmaz. Sezonun bitimine yakın gelip Cihanı saga, Orhanı sola, Ayhanı hucuma, Ergünü orta sahaya falan cekerek belli seyleri denedi.

Misimovici sonucta Hagi aldırmadı bu takıma, dogru mu? Sonucta Haginin Misimovici begenip begenmemesine ben veya sen de karar veremiyoruz.

Yönetim Hagiye Misimovici yollarsan sana bu oyuncunun ödemeyecegimiz bonservis bedelini devre arasındaki transfer bütcenin üzerine ekleriz demisse, burada Hagiyi kim suclayabilir? Hagi baskasının pantalonunu giymek zorunda degil ki. Soncuta Misimovic mi kendi takımını kurmak mı dediler, Hagide kendi takımını kurmayı secti dogal olarak. Yönetimin art niyeti ayrı bir konu burada, onu inkar eden yok zaten. Fakat Rijkaard istisnasız herseye göz yumdu ve kovulmasını bekledi. Aynı durumda Hagi istifasını verip gitti. Olay bu kadar net ve basit.

guzel senaryo

bende yazimmi bir senaryo

hagide ne salakmis be taraftari karsisina aliyor boyle birsey icin yonetimi koruyarak

gercekten inaniyormusun

o kadar adam varken misimovicimi istememeye karar verdi

trajikomik

begenmedigin adami oynatmazsin

insuayi kadro disi niye birakmadi?

misimovic takimda olsa yedek soyunsa ne olurdu mesela?:) birde bu senaryolari yazda dinleyelim

Gözlerim yoruldu baya, yazıyı okuyamadım ama su cümlene katılıyorum :ka23:

:D

Valla özendim yazdım, birisi cevap verip saçmalamadığı sürece benim üstümden tek cümle dahi yazmam artık.:D Zaten böyle şeylerden uzak duruyorum, bulaşmam da.:)

asil bombayi simdi birakiyorumm

ben adim gibi eminim barisin oynadigi maclardaki istatistikleri culiodan iyidir genelde

komik degilmi

bu isi takim isi hagi reyiz becerebilirse gitmez efsane olur beceremezse gider sonucta onun kariyerinde cok onemli bir nokta

FR ise bu isin kralini becermis bir adam, bizde olmadi belki zamani azdi belki sistemi uyusmadi ne derseniz diyin

birakin hagiyi falan yonetimi yollayin hagi onlarin yaninda leblebi

Yok arkadaş, bu kadar tartışmadan sonra yorum yapmazsan bir yerim şişer, eminim.:D

Hayatta sevmediğim şeylerden ikisi şu an forumda yapılıyor. Birisi eskiyle yeniyi kıyaslamak öteki de değerlendirirken tek taraflı bakmak. Yahu Rijkaard gitmiş, haklı veya haksız gönderilmiş, kalmasını çok isterdim, sırf yamyamlara inat hem de. Başarısızdı ve başarısızlığına rağmen istedim. Hagi geldi, başımızın üstünde ama yanlış yaptı bana göre. Çünkü onu sezon ortası kurtarıcı olarak çağırıp kovandık ama adam vefakar, yine bunu göze aldı. 1.5 yıllık anlaşmayı kabul etti. Şimdi gelmiş, transfer yapmış vs. Tuttu mu transferler, bir çoğu evet. Zapata hariç memnun olmadığım bir isim yok. Ama yapmayın yahu, önceki adamla şimdikini kıyaslamayın. Yazıktır, hem Hagi'ye yazık hem Rijkaard'a.

İşin özünde Hagi'den memnun değilim, geldiğinden beri gösterdiği performans ortada. Sabır sabır bir yere kadar, sabrederim de ama Hagi'nin bu takıma getirebileceği bir futbol kültürü yok. Yani bugüne kadar nereye ne götürmüş? Elinizde beklemek için çok ama çok az sebep var. Rijkaard'ta durum farklıydı, milyon tane sebep sayabilirdim size. Hâlâ da sayarım. Hagi'nin zaman geçtikçe daha iyi futbol oynatabileceğini daha doğrusu takımın daha iyi olabileceğini düşünmüyor değilim. Zaman lazım ama bu adam geleli 10 haftadan fazla oldu. İstatistiklere bakarsanız Rijkaard'ın 10 haftalık performansının 2 kat aldındadır. Kadro onun değildi vs ayaklarını da geçmek lazım ilk 8 hafta için. 9. haftada gönderilen Rijkaard'ın yerine göreve gelirken "Bu kadroyu uçururum" diyen adamdı kendisi. Uçurduğu doğru, oyuncuları uçuruyor. Misimovic olayının iç yüzünü merak etmiyorum. Baştan sona kadar HAKSIZ, net. Bu konudaki görüşüm ne olursa olsun değişmeyecek.

Bugüne kadar bir tane bile disiplinsizliği olmayan hatta disipliniyle değerli olan bir adama disiplinsizlik yüzünden ceza verdim demesi bana gereksiz bir açıklama gibi geliyor. Misimovic'i kullanmayı beceremedi. Kendi stilinde bir adam, Mehmet Demirkol'un hep söylediği gibi, kendi tipinde adamları sevmiyor. Misimovic'in şu an takıma girdiğinde yararlı olmayacağını iddia eden tek kişin yoktur, eminim. Misimovic bu takıma çok şey katar, oynarsa. Şu an kendi istediği adamlar geldi, bir nevi kendi istediği kadroyu kurdu. Yarım yamalak da olsa kurdu. Sonuçta alınan beş isimle takımın çehresi baştan aşağıya değişti. En sorunlu bölge olan orta saha komple elden geçti en basitinden. 2 yıldır bağırdığımız sorunumuz tamir edildi kısacası. Hâlâ bir değişim yok ama.

Şimdi bir de şu var, transfer geç geldi falan ayakları. Kazım ve Culio Hannover maçından beri var. Yekta, Stancu desen 4. maçlarını oynadılar bu hafta. Kaldı ki hiçbir transferde uyum sorunu da gözlenmedi. Kısacası uyum lafları havada kalır Hagi için, hikaye. Hagi'nin teknik ve taktik bilgisi var demek, topu alıp sol ayağının üstüyle doksana asmasıyla ölçülemez, bu da gerçek.

Eksik yaptığı şeyler çok, Rijkaard'ın da çoktu ama elindeki orta saha bu değildi. Transferleri o istedi falan kabul ama istediği bir -Culio tarzı- orta saha da alınmadı, bunu da hepimiz biliyoruz. İşin özünde kıyaslamak gereksiz bana göre ama şu bir gerçek ki Hagi'ye sabırdan kastınız Rijkaard kadar olmasıysa bu yanlış. O adam koskoca bir devrimin eşiğinde duruyor, yapacağı hamlelerle sadece A takım değil, A2 takım, 16 yaş altı, bilmem kaç yaş altına kadar gidecek bir olay bu. Kulübün sadece sahadaki futbol sistemini değil tribündeki, kenardaki sistemini de değiştirecek bir adamdı. Ekol bir futbolun en önemli adamlarından biriydi. Herkesin taptığı sistemin varisiydi, hem kendisi hem de yanındakiler. Sonuçta Jose'ye sabretmekle Rijkaard'a sabretmek arasında bir fark vardır, Jose'ye 6-7 hafta sabredersin, form tutmasını beklersin, Rijkaard'a gerekirse 3-4 sene.

dets wat aym tolkn baut

guzel senaryo

bende yazimmi bir senaryo

hagide ne salakmis be taraftari karsisina aliyor boyle birsey icin yonetimi koruyarak

gercekten inaniyormusun

o kadar adam varken misimovicimi istememeye karar verdi

trajikomik

begenmedigin adami oynatmazsin

insuayi kadro disi niye birakmadi?

misimovic takimda olsa yedek soyunsa ne olurdu mesela?:) birde bu senaryolari yazda dinleyelim

Hagi neden salak olsun ki? Asıl Misimovic icin Hagiye sallayan taraftar salaktır.

O kadar adam varken neden Misimovic diyosun. Leasing yolu ile gelen bonservisi 7-8 milyon euro olan baska bir oyuncu varmı acaba? Ki o oyuncunun taksitlerini yatırmadıgın taktirde geriye kalan bonservis bedelindende kurtuluyosun ve kurtuldugun miktarı kendi takımının temellerini atmak icin kullanıyosun.

Bunun yanında, Ali Turan, Serdar Ozkan ve bugün cıkan habere göre Aydın Yılmaz gibi gereksiz adamları kısa bir sre icinde takımdan ayıkladı. Ki Rijkaardın dinamosu Mustafa Sarpı yedek tutmasını saymıyorum bile. Senin Insua ise gelecek sezon yolcu. Serkan ve Insuanın Galatasarayın bekleri olamayacagını sana uzun zaman önce sylemistim.

Sırf birseyler geri yazmak icin laf oyunlarına girmeye gerek yok. Durum neyse odur.

Suan maalasef Türk , genç ve basarılı bir antrönör yok. Ertugrul Saglamı basarılı sayabiliriz. Ama önceden besiktasta denenmis bir antrönör. Hagi'den sonra yine takımı yabancı bir teknik adama emanet etmeliyiz. Bu isimde Major liglerden olmamalı . İtalya , İspanya ve İngiltere , Almanya gibi bizden üst seviyedeki liglerde calısmıs bir hoca maalasef Türkiye'ye sadece para kazanmak icin geliyor ve yarısmacı kimligini unutuyor. Hagi'den sonra getiricegimiz teknik adamda olması gereken kriterler

1- Türkiye Spor Toto Liginden daha az kaliteli bir ligde takım calıstıran biri olmalı

2- Genç ve dinamik karizmatik bir teknik adam olmalı

3- Önceki takımını kupa ve ligde basarılı kılmalı

4- Avrupa kupalarında en azında 2-3 tur atlamıs bir takımın hocası olmalı

Bence yeni teknik adamımızı bu kriterlerde düsünebiliriz. Ve böyle bir teknik adamın bizi basarıya götürebilcegini düsünüyorum.

Hayatta sevmediğim şeylerden ikisi şu an forumda yapılıyor. Birisi eskiyle yeniyi kıyaslamak öteki de değerlendirirken tek taraflı bakmak. Yahu Rijkaard gitmiş, haklı veya haksız gönderilmiş, kalmasını çok isterdim, sırf yamyamlara inat hem de. Yönetim Hagiye Misimovici yollarsan sana bu oyuncunun ödemeyecegimiz bonservis bedelini devre arasındaki transfer bütcenin üzerine ekleriz demisse, burada Hagiyi kim suclayabilir? Hagi baskasının pantalonunu giymek zorunda degil ki. Kapanmanın babasını yaptık içerde dışarda. Sadece bu iki adam ilerde birşeyler yaptı tek başlarına. Elano bile yarı sahayı geçmedi, iyiydi ama.basarisiz kim varsa gitsin kardesim

yonetimle baslasin futbolcularla devam etsin

Bugüne kadar bir tane bile disiplinsizliği olmayan hatta disipliniyle değerli olan bir adama disiplinsizlik yüzünden ceza verdim demesi bana gereksiz bir açıklama gibi geliyor. Misimovic'i kullanmayı beceremedi. Kendi stilinde bir adam, Mehmet Demirkol'un hep söylediği gibi, kendi tipinde adamları sevmiyor. Misimovic'in şu an takıma girdiğinde yararlı olmayacağını iddia eden tek kişi yoktur, eminim. Misimovic bu takıma çok şey katar, oynarsa. Şu an kendi istediği adamlar geldi, bir nevi kendi istediği kadroyu kurdu. Yarım yamalak da olsa kurdu. Sonuçta alınan beş isimle takımın çehresi baştan aşağıya değişti. En sorunlu bölge olan orta saha komple elden geçti en basitinden. 2 yıldır bağırdığımız sorunumuz tamir edildi kısacası. Hâlâ bir değişim yok ama.

Güzel yazı.Al laykını sertaç :o

Hagi neden salak olsun ki? Asıl Misimovic icin Hagiye sallayan taraftar salaktır.

O kadar adam varken neden Misimovic diyosun. Leasing yolu ile gelen bonservisi 7-8 milyon euro olan baska bir oyuncu varmı acaba? Ki o oyuncunun taksitlerini yatırmadıgın taktirde geriye kalan bonservis bedelindende kurtuluyosun ve kurtuldugun miktarı kendi takımının temellerini atmak icin kullanıyosun.

Bunun yanında, Ali Turan, Serdar Ozkan ve bugün cıkan habere göre Aydın Yılmaz gibi gereksiz adamları kısa bir sre icinde takımdan ayıkladı. Ki Rijkaardın dinamosu Mustafa Sarpı yedek tutmasını saymıyorum bile. Senin Insua ise gelecek sezon yolcu. Serkan ve Insuanın Galatasarayın bekleri olamayacagını sana uzun zaman önce sylemistim.

Sırf birseyler geri yazmak icin laf oyunlarına girmeye gerek yok. Durum neyse odur.
Misimovic in 2. taksidi de ödendi.

--------

Flood için özür dilerim bu arada :o

Bende Leedsin eski hocası David O'Learyi istiyorum anasını satayım. Yardımcılıgınada Harry Kewell gelsin :ka23:

mustafa sarpi yedek tutmasimi

son maci izlemedin galiba bana can simidi izlenimi verdi:)

Geri
Üst Alt