#10 Leroy Sané

Hafta içi frankfurt deplasmanında çok iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum.. Bazen oynamaya alışık olduğunuz zemin , tempo , ambians size kim olduğunuzu hatırlatır..

Yorumlara çok gülüyorum. Aşırı saçma şeyler konuşuluyo burda. İlginç şeyler yazan arkadaşlar var :) Allah akıl fikir versin ne diyim. Barış düşmandı şimdi dost oldu. Kerem'e taparlardı şimdi sövüyolar. Yunus un futbolcu olmadığını idda edenleri vardı şimdi Sane Yunus'un tırnağı olmaz durumuna gelmişler. Icardi bunlara göre topçu değildi. Oshimen ilk haftalar gol atamadı adamın ne futbolculuğu ne yeteneği kaldı. Toreira ya en son sallıyolardı. Muslera ya demedik laf bırakmadılar. Kulüp veya bilinçsiz taraftar bunları dinlese küme düşerdik..

Yani şeytanın bacağını kıracak bir maçta ama bakalım bence daha tam adapte olamadı

Olumlu açıdan olarak beklediğimizden öyle çökmüş bir oyuncu değil en azından

Defansa geri koşuları ve desteği zayıf olsa da bugün birkaç pozisyonda kaybettiği top için geriye kadar koştu

Aslında mevzu çok basit ne kadar teknik, kaliteli, dribling becerisi, bileği vs. olsa da o Ahmet Kutucu 'nun girip yaptığı koşuyu Sane yapmadığı için sana karşı 5-4-1 oynayan rakibine karşı maç gidip 70 dakika sıkışıyor

Yok inceciymiş de bilmem neymiş. Böyle en ufak fiziksel temasta dağılmaya devam ederse takımın as oyuncusu olamaz; 50 yıl öncesinin futboluydu o. Yeteneğin tillahı Messi bile bu yaşında az koşuyor olsa da temasla baş edebiliyor. Ritmi ve uyumu arttıkça daha iyi duruma geleceğinden eminim ama ne denli tatmin edebileceğini kestirmek zor; şu ana kadar iyi sinyaller verebilmiş değil.

Duran eşeğinin 25 diagne şabanının 10 aldığı yerde sana yıllık 40 milyon sıkarlar be yiğidim.
40 milyon bonservise ocakta vedalaşalım.

İstese yapıyor işte. Bu adamın sorunu mental, çok rahat takılıyor. Bazen gaz veriyor sadece
Alakası yok oralarda teknik futbol oynanıyor.
Türk futbolunu kolay zannediyoruz ama değil işte istersen Ronaldo Messi getir götüne teneke bağlar gönderirdik.

Burada oynanan futbol değil.

El ele tutuşup rakip ceza sahasına girmesin diye önlem alanların futbol oynayıp oynattığı bir ortam.
Maçların %70i bu akşamki gibi geçiyor. Normalde göze çarpmıyor ama mor forma olunca kabak gibi belli oluyor heriflerin ileri koşanı geriye Sprint atıp beke geri dönüyor.
Misal beşiktaş maçından örnek veriyor selçuk davarı beşiktaşa karşı istatistikler şuydu
Dep eyüp
54% Topa sahip olma 46%
18 Toplam şut 11
9 İsabetli şut 4
5 Büyük şans 2
88%
(377/427) Pas 82%(300/367)
Gol beklentisi (xG) 1.24

Bizim maç
35% Topa sahip olma 65%
9 Toplam şut 21

2 İsabetli şut 9
0 Büyük şans 3
6 Kornerler 6
78%
(237/305) Pas 89%(505/567)
0.38 Gol beklentisi (xG)

Beşiktaşa yenilmelerinin sebebi geçen seneki fener maçında nasıl bir eleman satış yaptıysa o maç benzeri oldu.

Şu ortamda en önemli özelliği dripling olan oyuncu ile sonuç almak çok zok zor. Herif bir bakıyor karşısında 5 adam var.
Yunus çevikliği ile bunu aşabildi 2 kere diğerlerinde hep kaptırdı misal.

Futbol oynamak isteyen trabzon, göztepe samsun gibi maçlarda sane şov yapar diye düşünüyorum.

Cok fazla kapanan takimlara karsi oynayamiyor, etkisiz kaliyor.

Sane kalitesinde adam yürüyerek gecmeli rakiplerini. Sürekli pozsiyon üretmeli.

Neden böyle tutuk anlamiyorum.

Tamam basmakalıp sen yazma
Asist varmı ?
Arapas varmı?
Orta var mı?
Katmadeger herhangi bir atraksiyon varmı kardeşim?
Bunlarin bireysel olarak degerlendirilmesi bana yanlis geliyor.

İlk hazirlik macinda fazlasiyla vardi bu isler. Cunku alan buluyor, teke tekte kaliyordu akan oyunda.

Eyupspor macinda gene dikkat ettim, tum mac boyu heralde her oyuncu icin ciksin etsin denildi. Bazi oyunculara takintili olundugu icin, kotu oyun olan gunde iyice dozaj artti.

Bizim takim 2 sezondur kim gelirse gelsin, kapali defansa karsi cozum uretmekte zorlaniyor. Ne zaman Eyup kontra kovalarim diye 1 2 adaminsahaya atti, bizde de adam egale eden Baris devreye girdi, bosluga kosu atan Kutucu kendini gosterdi, pozisyon bulduk. İlk golden sonra zaten acildi ortalik.

Bunda bireysel yerine takim oyunu elestirilmeli.
Sahsi fikrim tabii.

Evet hızlı ama çok abartı bir hızı olduğunu düşünmüyorum.Bence burada hata yapıyoruz.Mesela çabuk değil.
Ben hızıyla değilde biraz daha zekasıyla fark yaratmasını beklerdim.
Hırsı konusunda bu adam hep böyleydi.Bunu değiştiremeyiz.Ben geriye gelip top kapmaya çalıştığınıda gördüm.Vasat performansını yok mücadele yok geriye gelmiyor gibi argümanlarla kapatmaya gerek yok.Bu adam hep böyleydi.
Benim görüşüm bu kadar yıllık ücreti hakedecek bir oyuncu değil.İşte bonservis yok falan verildi.
Son dönemleri detaylı bir şekilde izlense insanın aklında soru işareti olur.Ama nerde bizde öyle bir teknik adam ve yönetici.
Bonservissiz ve İsimli futbolcu olsunda kim olursa olsun.Hemen atlar bizim başımızdaki iş bilmezler.
Daha genç ve daha fazla katkı verecek bir oyuncu çok rahat alınırdı.
Evet bundan sonrada katkısı olacaktır.Ama sürekli tartışacağız bu adamı.

Tetenin daha iyi futbolcu olduğu konusunda hemfikir olalım

Şu görüntüsüyle Frankurt deplasmanında 11 başlaması büyük rezalet doğurur ve haksızlık olur fakat OYNAYACAK.
Ha bakarız ki Sane uçuyor, yırtınıyor, o zaman ligi sallamıyordur bu da çok büyük bir SORUN olur.

Neyse, duruma göre söveriz artık.

Sane konusunda herkesin endişelerine değinmiş ve ifade etmiş Sinan.

Mücadele yoktu maalesef.

Geri
Üst Alt