#10 Wesley Sneijder (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sneijder'i fikir sahibi olmadan elestirenler nerde acaba ciksin gece gece karsima. Canim sIkIldI, firsat bulduk.

ben ve birkac arkadasimin ustune basa basa soyledigimiz gibi futbol hakkinda bir ŞEYDEN CAKMADIGINIZ gercegiyle yuz yuze kalmis olmanizi umit ediyorum. insanlar size birsey anlatmaya calisirken dinlersiniz umarim bundan sonrasinda, hayatta fatih terim gibi ders almam ders veririm diye takilirsaniz sonunda odun iner cunku kafaniza :)

haydi bakalim

(@şevki kara misin nesin "nefretimsin sneijder" temali postunu bulamadim ama bulsam burnuna sokacaktim yani sildin heralde.

hadi iyisin şukuları kaptın. gerçi haketmişsinde :trollfacce.gif:

Adam son maçlarda çok rahat görünüyor.Topu alıyor istediği gibi kullanabiliyor.

Ben de savunanlardan biriydim Sneijder'i herkesin düşüncesi aynıydı bu adam oynatılabilirse kralından iyi oynar.

Nitekim oynuyorda görüyoruz.Mancini reyisin hediyelerinden bir tanesi :)

ne terimmiş be adam kazığı geçirdi bize gitti. ben aslında aysalcı terimci değildim bu olaylar olduğunda terim ayrıldığındada saygım sonsuzdu. ta ki ne zamana kadar, kondisyonumuzun rezil olduğu ispatlanıncaya kadar. ilk başta takım koşmuyodur ligin başındayız falan filan diye duygusal olarak işi geciktirdik. fakat terim şutlanacağını anlayınca takımı çalıştırmamış. forza mancini. terimi bu kulübün kapısından almamak lazım bi daha. külli zarar adam

sen ve senin gibiler dediginizi ciddiden bilmiyorsunuz vallahi. zararmis... utanmiyormusunuz hic bunu yazarken.

Galatasaray futbol tarihinin en fazla sampionluklar yasatmis -avrupa kupasini getirmis adam hakinda zarar demek resmen cahiligin son kismidir ve nakörlükden baska hic bir sey degildir. ama eski basarilarinda galiba sen daha topun yuvarlak oldugunu bile bilmiyordun o zaman belki hak vermek gerekir senin gibilerine.

Galatasaray tarihinin ve türkiye futbol tariihinin en büyük ve en basarili hocasidir net cekilde fatih terim. hatalari olmadimi ?! tabiki oldu ama dünyada hatasiz bir insan bana göstere bilirmisin ?! kazanclari bir kere hatalarinin yaninda cok ama coooook agir basiyor. müzemizde uefa kupasi var diye gururlaniyorsak bunun fatih terimin payi cok ama cok fazladir. 6 tane kazandirdigi bilmem sampionluklari saymiyorum bile. (formamizdaki 1 yildiz eder +1 sampionluk>> kadiköy sampionluguna ekle bunuda !!!)

Roberto Mancini konusuna giriyorum Fatih Hoca konuşuluyor, Wesley Sneijder konusuna giriyorum Fatih Terim konuşuluyor. Arkadaşlar Fatih Terim'i savunmak veya eleştirmek için doğru yerler buralar değil ki. Gündüz Kılıç Şanlı Galatasaray Tarihi Forumu'nda zaten yer alıyor Fatih Hoca. Bir tartışma olacaksa ki fikir ayrılıkları sebebiyle olabilir orada kendi fikrinizi sunmanız daha doğru ki Fatih Terim ismi zaten forumda en ufak köşede bile yer almasa Galatasaray Tarihi'nde hep altın harflerle kazandıklarıyla kazandırdıklarıyla baş köşede olacaktır. Takımımız tam olumlu bir ivme kazanmışken Fatih Terim'i ne yermek ne de savunma ihtiyacı hissetmek doğru değil ki Wesley Sneijder ve Roberto Mancini konularında karşılaştırmalarla küçümseyerek yapmak hiç doğru değil.

Roberto Mancini konusuna giriyorum Fatih Hoca konuşuluyor, Wesley Sneijder konusuna giriyorum Fatih Terim konuşuluyor. Arkadaşlar Fatih Terim'i savunmak veya eleştirmek için doğru yerler buralar değil ki. Gündüz Kılıç Şanlı Galatasaray Tarihi Forumu'nda zaten yer alıyor Fatih Hoca. Bir tartışma olacaksa ki fikir ayrılıkları sebebiyle olabilir orada kendi fikrinizi sunmanız daha doğru ki Fatih Terim ismi zaten forumda en ufak köşede bile yer almasa Galatasaray Tarihi'nde hep altın harflerle kazandıklarıyla kazandırdıklarıyla baş köşede olacaktır. Takımımız tam olumlu bir ivme kazanmışken Fatih Terim'i ne yermek ne de savunma ihtiyacı hissetmek doğru değil ki Wesley Sneijder ve Roberto Mancini konularında karşılaştırmalarla küçümseyerek yapmak hiç doğru değil.

sorun şu ki o konu kilitli

Çeptalk

sen ve senin gibiler dediginizi ciddiden bilmiyorsunuz vallahi. zararmis... utanmiyormusunuz hic bunu yazarken.

Galatasaray futbol tarihinin en fazla sampionluklar yasatmis -avrupa kupasini getirmis adam hakinda zarar demek resmen cahiligin son kismidir ve nakörlükden baska hic bir sey degildir. ama eski basarilarinda galiba sen daha topun yuvarlak oldugunu bile bilmiyordun o zaman belki hak vermek gerekir senin gibilerine.

Galatasaray tarihinin ve türkiye futbol tariihinin en büyük ve en basarili hocasidir net cekilde fatih terim. hatalari olmadimi ?! tabiki oldu ama dünyada hatasiz bir insan bana göstere bilirmisin ?! kazanclari bir kere hatalarinin yaninda cok ama coooook agir basiyor. müzemizde uefa kupasi var diye gururlaniyorsak bunun fatih terimin payi cok ama cok fazladir. 6 tane kazandirdigi bilmem sampionluklari saymiyorum bile. (formamizdaki 1 yildiz eder +1 sampionluk>> kadiköy sampionluguna ekle bunuda !!!)

ben severdim zaten kendisini bu seneye kadar hemde çok tahmin etmeyeceğin kadar çok severdim

Suana kadar 4 gol ve 1 asistle oynuyor. 30 gol/asist teorime kaldi 25.

HAGI'ye HAGI'yi soranlara, HAGI; beni birakin, Sneijder'e bakin dedi.

HAGI'miz, bir GALATASARAYLI olarak Sneijder'e guvenecek de, bazi futbol fukaralari mi ona dil uzatacak? Geciniz bi zahmet. Sneijder bizim gelecegimizdir.

Suana kadar 4 gol ve 1 asistle oynuyor. 30 gol/asist teorime kaldi 25.

HAGI'ye HAGI'yi soranlara, HAGI; beni birakin, Sneijder'e bakin dedi.

HAGI'miz, bir GALATASARAYLI olarak Sneijder'e guvenecek de, bazi futbol fukaralari mi ona dil uzatacak? Geciniz bi zahmet. Sneijder bizim gelecegimizdir.

Asist olacak en az 7-8 tane pas atmistir da ileride futbolcumsu bir herif var o gol yapamiyor

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Asist olacak en az 7-8 tane pas atmistir da ileride futbolcumsu bir herif var o gol yapamiyor

Rize macinda Engin bir macta ki asist rekorunu kirabilirdi Burak yerine pozisyonunu iyi alan, hafif teknigi ve oyun gorusu olan averaj bir forvet olsa.

Sneijder'in kagit uzerindeki performansindan bahsettim 30 gol/asist derken. Asistin asistini veya gollerin cogu cikis noktasi zaten cogunlukla Sneijder'e ait.

Rize macinda Engin bir macta ki asist rekorunu kirabilirdi Burak yerine pozisyonunu iyi alan, hafif teknigi ve oyun gorusu olan averaj bir forvet olsa.

Sneijder'in kagit uzerindeki performansindan bahsettim 30 gol/asist derken. Asistin asistini veya gollerin cogu cikis noktasi zaten cogunlukla Sneijder'e ait.

Asistin asistinden bahsetmedim.ben zaten

Bakın beyler boşuna tartışıyorsunuz yine burada.

Sneijder bir marka mıdır? Evet

Sneijder iyi bir orta saha mıdır? Ona da evet

Sneijder 2008-2010 yılları arasında dünya da en iyi oynayan 4-5 orta sahasından biri midir? Ona kesin kes evet.

Sneijder 2010'da yaptığı pik performanstan sonra kendinden ve kendinden kaynaklanmayan bir takım sebepler nedeniyle verimsizmidir. Bu da doğru.

Sneijder bize geldiği Şubat-2013 tarihinden itibaren istenen düzeyde oynamış mıdır? Kesinlikle hayır.

Bunlar herkesin( en azından birçoğunun) anlaşması gereken noktalar. Bunların içini doldurmak için 100'lerce neden sıralayabilirsiniz hepsi de biraz doğrudur. Ama yanlış olan fanatikçe yorum yapmaktır görmedim ama nefretimsin demek ne kadar yanlışsa kötü olduğunda bu adam iyi siz anlamıyorsunuz demekte o kadar yanlıştır.

Neyse bunların dışında Sneijder oyun stili olarak en fazla hangi şekilde oynadığında verim verir.

1. Ofans bölgesinin mümkün olduğunca içinde olacağı ve yanlardan bindiren kanatlar ve forvetten destek gördüğü zaman.

2. Ceza sahası içine girdiğinde onunla verkaç yapabilecek teknikte adamlar ile oynadığında

3. Arkasında oynayan orta saha oyuncuları ile kanat ve forvet oyuncuları alan daraltarak Sneijder'in daha seri pas atabilmesine olanak sağladığında (Çünkü beslendiği sistem Hagi gibi serbestlik tanındığında değil bilakis oyun mümkün olduğunca dar alanda oynandığında ve kanatlar bir o kadar hucuma destek olabildiğinde)

Kısaca Sneijder bir Hagi, formda olduğu dönemlerinde ki Kaka gibi kişisel yeteneği ile adam eksiltip şapkadan tavşan çıkartan bir adamdan ziyade bu dediğimi etrafında oynayan adamların ve belirli bir şablonun doğru işlediği zaman kalitesini göstererek pas dağıtımı ve uzun menzilli şutları ile becerebilen bir adam.

Bunlar da çoğumuzun tahmin ettiği şeyler.

Kavga çıkaran ne o zaman. Tam olarak şu.

Sneijder üzerinden eski Teknik Direktörü'ne sallayıp yok Sneijder'i oynatamadı demek. Neden canım bu yazılanları bilemeyecek kadar kötü ise Fatih Terim bilmiyor bu işi diyenlerinizi duyar gibiyim ama KABUL ETMENİZ GEREKEN DE ŞU Kİ SNEİJDER NASIL BELİRLİ BİR ŞABLONUN BAŞARILI OYUNCULARINDAN İSE FATİH TERİM DE TEKNİK DİREKTÖR OLARAK KENDİNCE BAŞARILI OLDUĞU BİR SİSTEMİN (her ne kadar sistemsizlik ile itham edilse de çoğu zaman) teknik direktörü.

Ne bu sistem takımın oyunu 30-40 metrede önde basarak rakibi mümkün olduğunca topla az oynamasını öngören, organize ataklardan ziyade rakibi hataya zorlayarak pozisyon ve gol üretmeye çalışan bir sistem. Eksikleri tabi ki var. Ama kendince başarılı bir sistem ki 6 şampiyonluk kazandırmış 8 yılda bu adam bize bir şekilde bu sistemi ile.

Sneijder için gerekirse oyun sistemi değiştirmeliydi fetişizmi yapmak bu nedenle saçma. Çünkü vurmaya çalıştığınız adam işte tam da o sebeple Sneijder'i değil daha formsuz ve sakat Kaka'yı istiyorum dedi. Çünkü ben onu toparlarım toparlarsam da Hagi gibi kendi sisteminde özgürlük verdiği adam rolünü Sneijder'den daha iyi oynatırım inancıdır. (Sneijder'i o kendi sistemi ile oynatamayacağını tam anlamıyla o da biliyor o yğzden sıcak bakmıyor işte, ama alındı.

Kısaca bütün kavganın çıktığı konu yine Sneijder değil ÜNAL AYSAL-FATİH TERİM MESELESİ BENCE VE BURADA BU SAVAŞ SNEİJDER ÜZERİNDEN VERİLMEYE BAŞLANMIŞ.

Fatih Terim kendine göre haklıdır çünkü o sisteminden (beğenmesenizde) taviz verdiğinde 2003-2004 faciasını gördü ve teneke bağlanıp gönderildi ardından. Sisteminden taviz vermediği zamanlar ise başarılı oldu.

Ünal Aysal kendine göre haklıdır. O marka olanı parlatma ve bir nevi PR peşinde olduğundan dolayı Sneijder-Drogba ve Mancini gibi adamlar ile başarılı olmayı arzulamaktadır.

Burada ise

Sneijder'i mitleştirenler haksızdır. Çünkü Sneijder'in bizde kötü olmasında tek suçlu sistem değil aynı zamanda kişisel olarak temposunun da uzun süre oynamadığından dolayı bize geldiği süreçte düşük oluşudur.Yani Sneijder'de eleştirilmeyi hak eder.

Zira Selçuk'u, Burak'ı, Semih'i niye böyle diye eleştirebiliyorsak, Melo'yu 2-3 ay formsuz diye gitsin paracı bir işe yaradığı yok, kiralık diye oynuyor tapusunu alırsak yatacak diye itham edebiliyorsak Sneijder de iyi oynadığında iyi, kötü oynadığında ise kötü diyebilmeliyiz. Bunu engellemeye çalışmak saçmalıktan da ötedir.

Son olarak Emir SATO SÖZÜM SANA.

Lincoln

Misimovic

Sneijder

tarzı adamlara özel ilgin olduğunu biliyorum, ve anlıyorum. Ama hatan bu adamlar kötü oynadığında kötü olduğunu kabul etmeyip sürekli yine aynı takımda oynayanların yeteneksizliğinden dem vurman.Kabul etmen lazım ki bu adamlarda tanrı değil ve kötü olabilir ve kötü olması etrafındakilerden olduğu kadar kendinden de kaynaklanabilir.

SONUÇ: Sneijder biz de Fatih Hoca ile çok istenilen gibi olmazdı kabul ediyorum. Ama onun tarzı o o yüzden de istemedi biraz da.Ama Drogba için mesela Sol bekten vazgeçti. Sneijder'i parlatacak biçimde oynamak önemli, Mancini bunu başarabilir o da kabul. Ama Sneijder'i parlatmak uğruna 2-3 önemli adamın katkısı azalacaksa ben ona da sabaha kadar karşı çıkarım.

Kısaca Selçuk'u ve Melo'yu da eleştirenler o zaman bu adamların da neden 2011-2012 de olduğu gibi olmadığını sorgularken biraz da yeni oyun tarzlarının (Terim bile aslında bir ölçüde geri hizmete çekti bu adamları) ve rollerinin de göz önünde bulundurulması lazım.

Sonuç 2: Kişiler değil takım halinde oyun önemlidir.11 kişinin hepsi sahada oyunun içinde ise o takım iyidir. Kopenhag maçının ilk 60 dakikası tam da böyleydi. Bunu optimum nasıl sağlarız daha önemlidir.Tek Sneijder ve bu tarz isimler derdimiz olmamalı.

Yani Selçuk+Burak+Melo daha verimsiz olacaksa Sneijder verimli olacak diye o takım ileriye değil geriye gider o takımda . (Şu an öyle bir şey var demek değil bu arada bu) ama olacaksa demektir.2008-2009 ilk yarısı Skibbe Lincoln üzerine sistem kurdu ama ligde 5.ci olduk ilk yarı da da 3. idik. Bir önceki sezon Lincoln o seviye de değildi ama şampiyon olduk.Yani pragmatik olup takım kimyası ve faydasını istemek amaç olmalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt