#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hagi ile digerlerinin kiyaslanmasi biraz adaletsiz oluyor , ayni mevkinin oyunculari olabilirler ama hagi yi 5 sene izleyen insanlar allah vergisi yeteneklerinin o bolgede oynayan diger ismini sayacagimiz oyuncularla kiyaslanamayacak kadar cok oldugunu hatirlarlar

bugun lincoln un acilis macinda rizeye , sneijderin fenere , diegonun barcelonaya attigi ve hatirlanan spektakuler golleri hagi 3 hafta ust uste atardi , hic unutmam daha ligin ilk haftalarinda ust uste altay ve bursaya attigi golleri

top saklamasi , akil almaz sutlari , kavgaciligi , oyun liderligi ... artik hagi ile birilerinin kiyaslanmasindan bikmali bu ulkedeki futbol tartisanlari

Bir kaç şey de ben eklemek isterim. Bunlardan birisi ülke futbolundaki bu 10 numaraların koşmamaları ile ilgili konuyla alakalı. Mesela Hagi bu anlamda çok farklı bir adamdı. Oun genelinde çok koşmaz görünürdü belki, belk Sneijder kadar defansif yardımı yoktu ama hücumda çok çok harketli bir adamdı. Sneijder, Lincoln, Alex ve bir çok üst düzey 10 numara bu konuda Hagi ile kıyaslanamazlar. Hiçbirinde bir kere Hagi'nin toplu dribling yetneği yoktu. Hagi topla gayet süratlenebilen bir adamdı. Bir bakmışsın topla 3 kişi ekarte edip 30-40 metre katetmiş, bir bakarsan dar alanda 2 kişiyi oyundan düşüren nefis bir çalım atmış. Bir bakmışsın sağ köşe gönderin dibinde bir bakmışsın sol kanatta ortasaha çizgisinde. Hagi bence ancak Zidane, Baggio gibi adamlarla kıyaslanabilir.

harikulade bir teşhis Halit bey. eren zaten çok golcü bir forvet değil max atıcağı 20 olur bu takımda skor yapıcak adamlar sneijder ve özellikle bruma olmak zorunda ikiside 8-10 gol yapamazsa kısır bir takım oluruz. podolski dönerse rahatlarız bu konuda

Takımda bariz bir 'striker' eksiği var bence.Bu eksiklik,Podolski ile dolar mı,bilemiyorum.

Takımda bariz bir 'striker' eksiği var bence.Bu eksiklik,Podolski ile dolar mı,bilemiyorum.

diğer oyuncular yükü çektiği sürece (muhtemelen gomez tarzı bir striker eksiğinden bahsediyorsun) sorun olmaz hatta daha iyi bile olur elmander dönemindeki gibi.
gollerin homojen dağılımından bahsediyoruz. yani herkesin skora katkı yapabildiği bir takım.

diğer oyuncular yükü çektiği sürece (muhtemelen gomez tarzı bir striker eksiğinden bahsediyorsun) sorun olmaz hatta daha iyi bile olur elmander dönemindeki gibi.
gollerin homojen dağılımından bahsediyoruz. yani herkesin skora katkı yapabildiği bir takım.

O oyunu oturtabilirsek süper olur da,ilk 4 haftada çok dikkatimi çekti bu olay.

"Filanca gibi" benzetmesinden uzak durmak lazim , her oyuncunun toplam katkisi kiyaslanabilir ama kendine ozel yapabildikleri vardir , bugun q7 nin yapip digerlerinin yapamadiklari vardir , alex mevkisindekilere gore cok kafa golu atardi , hagi oyunun tansiyonu ve akil almaz uzaktan golleri ile farkliydi , zidane nin neredeyse uzaydan gelen topu milim sektirmeden yerde oldurmesi vardi ,ronaldinho nun durdugu yerde bile calim yetenegi ... diye gider ..

sneijder cok golcu bir adam degil , fakat bugunlerdeki kadar da sut ozurlusu de degil .. begenmiyor insanlar ama onunde emenike sow gibi uzun topa kosan adamlar olsa kontradan cok gol atariz . ben brumanin forvet kullanilmasini dusunuyorum hep bazi anlarda ,belki sneijder in ara toplarinda rakip eksiltebilir , gol bulabilir ,penalti yaptirabilir

O oyunu oturtabilirsek süper olur da,ilk 4 haftada çok dikkatimi çekti bu olay.

Henüz De Jong' u doğru dürüst izleme şansımız olmadı. Defansif organizasyona umduğumuz katkıyı sağlarsa öndekiler daha güvenli oynayacaktır, puzzle ın tamamlanması gibi bir efekt bekliyorum onun takıma katılmasından...

Selçukcuyum ama Sneijderide çok seviyorum valla.

Umarım toplayacaktir kendini koçum benim

hagi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> alex>sneijder (verilen katkı)
hagi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>sneijder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>alex(kalite,dünyaya mâl olma)

Selçukcuyum ama Sneijderide çok seviyorum valla.

Umarım toplayacaktir kendini koçum benim
Siz hep kendi istediğiniz gibi görmek istiyorsunuzda ya Teknik direktör ne istiyor acaba diye düşünüyormusunuz hiç?....Adam oyun kuruyormu? Kuruyor...Defansif oynuyormu? Oynuyor....Adam maç başı 10 kilometre koşuyor....hangi klasik 10 numara koşuyor acaba?....ne Hagi, ne Lincoln hiç biri bu kadar koşmuyordu zamanında...birazda bu yönden bakalım...golleride gelecektir ben bundan eminim....

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk

Kanatlıları sever reis, uzun zamandır suskun zaten, hardcore bekliyorum.

Siz hep kendi istediğiniz gibi görmek istiyorsunuzda ya Teknik direktör ne istiyor acaba diye düşünüyormusunuz hiç?....Adam oyun kuruyormu? Kuruyor...Defansif oynuyormu? Oynuyor....Adam maç başı 10 kilometre koşuyor....hangi klasik 10 numara koşuyor acaba?....ne Hagi, ne Lincoln hiç biri bu kadar koşmuyordu zamanında...birazda bu yönden bakalım...golleride gelecektir ben bundan eminim....

Dostum bende kötü bişey demedimki Sneijdere :D

Hayır sana değil lafım...forumun yüzde 80i tuturmuş yok işe yaramaz yok leş...evelsi gün Rikerink söyledi ondan ne istediğini...oyunu kursun ve defansif oynasın diye...onuda yapıyor....

Ya hazır sneijderin konu başlığında selcuğun ismi geçmişken

Yüksel E. Koyun diye bir vatandaş vardı

Uzun zamandır görünmüyor hayırdır başına bir iş mi geldi?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Hollanda milli takımında önceden 8 numarada oynuyordu istediğide o tıkır tıkır pas atsın uzun top göndersin o yoksa Sneijder reis maalesef 10 numara oynuyacak enerjisi yok artık

Hollanda milli takımında önceden 8 numarada oynuyordu istediğide o tıkır tıkır pas atsın uzun top göndersin o yoksa Sneijder reis maalesef 10 numara oynuyacak enerjisi yok artık

''8 numara oynar, 10 numara oynayacak enerjisi yok artık''!...

Pek aklıma yatmadı doğrusu; 8 numaranın oyun içindeki yükü daha ağırdır, icabında rakip futbolcuyu 30-40 metre kovalaması, defans-ofans bağlantısını kurması, oyundan hiç kopmaması, temposunun düşmemesi gerekir. 10 numara oynayan oyuncular bu konuda nispeten daha rahattır, maç içinde zaman zaman aktif dinlenmeye geçebilir, defansif yükümlülüğü daha azdır vs vs...

Eğer enerjisinde bariz düşme görüyorsan, kısaca Sneijder' sız bir takım istemen daha doğru bir yaklaşım olur bence...

''8 numara oynar, 10 numara oynayacak enerjisi yok artık''!...

Pek aklıma yatmadı doğrusu; 8 numaranın oyun içindeki yükü daha ağırdır, icabında rakip futbolcuyu 30-40 metre kovalaması, defans-ofans bağlantısını kurması, oyundan hiç kopmaması, temposunun düşmemesi gerekir. 10 numara oynayan oyuncular bu konuda nispeten daha rahattır, maç içinde zaman zaman aktif dinlenmeye geçebilir, defansif yükümlülüğü daha azdır vs vs...

Eğer enerjisinde bariz düşme görüyorsan, kısaca Sneijder' sız bir takım istemen daha doğru bir yaklaşım olur bence...

Sneijder'i şimdi yedek bırakmak imkansız reis biliyorsun sende belki diğer mesajlarıma denk geldiysen son ikş yıldır Ws10'dan memnun olmadığımı hatırlarsın belki
bu sene sonuna kadar İniesta veya Pirlo gibi sadece pass atıp şut çekerek klası sayesinde iş yapar her maç bu kadar koşmaya çalışırsa yanındaki adama pas vermekten aciz hala gelir ilerleyen haftalarda Wesley giderek Selçuk a benziyor oda sürekli orta alanın gerisine gelmeye başladı şutları isabetsiz olmaya başladı böyle çok koşmaya çalışırken öldü gitti aynısı Wesley'ede olacak çok formsuz ve seneye büyük ihtimalle yeniden Cl'de olucaz 33 yaşında bir Sneijder'in bizi taşıması imkansız .Sene sonuna kadar kendini çok yormadan böyle al gülüm ver gülüm oynar arada klasını gösterir şut ara paslarıyla filan

Ama sene sonu bize daha hareketli bribling seviyesi maksimumda bileklerine çok hakim birisi lazım diye düşünüyorum Lincoln tarzı birisi böyle savruk brezilyalı tarzıyla oynayan

G.Dos Santos'un geri gelmesini çok çok çok isterim veya Giovinco olabilir veya bu Ziyech'i böyle adam eksilten oyuncu sayısı çok az takımda bir bruma neler yaratıyor görüyorsun reis
onun gibi hızlı bir sağ kanat ve 10 numara istiyorum

Yani Poldi&Selçuk&Sneijder&Chejou&Hamit&Sabri bunların GALATASARAY kariyeri bitsin istiyorum sene sonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt