Arif Ulu
Baba Gündüz
- 26 Kasım 2008
- 81.144
- 20.038
- 3.313
Bu hamfendi ile bir çay içmek isterim.
GSC App VIP Edition 1.0 ™
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu hamfendi ile bir çay içmek isterim.
Oyun kurma görevini takım el verdikçe ama malesef kendi standardının yine de altında yerine getiriyor bence.
Sneijder oyunda olmayınca takımın nasıl etkilendiğini sen bile görüyorsundur herhalde.
sent via GSC
Selçuk ve Burak'a insanların o zamanlar neden beddua ettiğini bugün MT da yaşadıklarımızdan sonra anlaman lazım.
2015/2016 Galatasaray-Kayserispor dakika 11 gol Lukas Podolski tr.beinsports.com
adem bey wesley sneijder gelecek sezon yukarıdaki linkteki gibi 6-7 asist yaparak sezonu tamamlasa bu sezonki asist krallığından daha tatmin edici bir durum olacak sanki sizin için
asist olan key passlara bayılıyorsunuz gibime geldi
Bak,aynı eleştireleri ben de yaptım(alanya maçında iyi oynaması önemli değil dedim) Fakat diğer maçlarda gol atmaması veya attıraması takımın ne kadar zayıf olduğunun göstergesi.Kanat oynayan Yasin kooca sezon 1 asist yapmış.Şimdi sen bu Yasinin kaç top ezdiğini hayal et.Forvet desen Sneijder kafasına orta yaparsa gol atan tip.Tolga De Jong hücum katkısı 0,Selçuk desen penaltı-duran top dışında yok,stoprler 180 boyunda ve bu adam kime asist yapsın?
Bu adam Ben Arfa değilki veya Kaka değilki yardırıp gol atsın..Bu adamın dünyası-ahireti pas abi.
Fener olayı da yine elma-armut olayı olmuş.
Fenerin en ihtiyaç duyduğu bölge 10 numara ve bu adam oraya cuk diye otururdu..
Takimin oyunun planin Sneijder üzerine kuruldugu icin, gayet mantikli bir durum. Bunun analizini Tudor bile yapti son reportajinda. 10 Numara´dan toplari ileri uca dagitacak da tek oyuncu zaten kadroda...
Sonuc anlaminda Sneijder´in olmasi bizi kilitliyor belirli olaylara... Sadece bizde degil, hollanda da da böyle. Arkasinda iki orta sahanin hücuma katkisi azaliyor. Cift forvet oynayamiyoruz. Sag acikta oynayan oyuncu ac kaliyor. 10 yildir basarisizlik getirmis bir diziliste israr etmek zorunda kaliyoruz.
Acikca söylemek gerekirse, su hedefsiz oynadigimiz son maclarda daha gezgin oynadi. Sola haps olmadi, sezonun geneli gibi. Peki seni inandirdi mi, bunu gelecek sezon yapabilecegine ?
Mesela Sinan´da costu son maclarda. Ama ona karsi daha ön yargili olundu.
Oysaki Sinan 23, Sneijder 33 yasinda... Sneijder 5 yas genc olsa hic degilse, farkli yorumlar yapilabilirdi.
Mehmet Topal dediğin adam füze gibi şut çekiyor.Daha Tolganın kaleyi bulan şutu var mı unuttum.Selçuktaki düşüş Sneijderden önce çünkü dediğin gibi Ujfa ve Elmander onlara yardım ediyordu.Ujfa topu çok iyi çıkaarıyordu ve Elmander orta saha gibi oynuyordu.Ayrıca Ujfa da orta saha gibi oynuyordu veya yeri geldiğinde sağ bek..Adam 32-33 yaşındaydı ama hala dinç ve kuvvetliydi. Ujfa ve Elmander sezona sakat başlayınca Selçuku gördük..Sneijder oynadigi sürece, arkasindaki orta sahalarin hücuma katki saglamasi zor. Arkasinda oynayan iki oyuncuda, Sneijder´in aciklarini kapatmaya calisiyor. Bu konu daha adaletli bir sekilde cözülen fenerde, topal gibi, ayagi soyadi gibi top arkadasimizin bile 5-6 golü var. Tolga´nin De Jong´un hic golü yok. Eren degil Drogba olsa degismez. Tek forvet oynuyoruz. Bak sana Dünya Kupasinda bu konu ile ilgili Sümüklü böcegi alman hocasinin definisyonunu vereyim...
1. Tek forvet oynadiginizda, forvetiniz tek kaliyorsa, stoperlerin onu savunmasi kolaydir.
2. Orta sahadan en az bir oyuncu girip ceza sahasina, destek vermelidir.
Eren´le de, Burak ile de, daha önce de Drogba ile de bu sorunu, 13/14 sezonunda tek forvete gectigimizden beri yasiyoruz.
Mesela BJK´de Talisca giriyor... Bizde ne kanatlar girebiliyor, ne de takimin 10 numarasi. Ileride cogalamiyoruz, o yüzden rakipler hem rahat ataga cikiyor, hemde kolay savunuyor bizi.
Ne Melo, ne Selcuk. Bunlar 11/12 sezonunda dahi öyle 20 gol atacak adamlar degildi. Ama adaletli bir bölge paylasimi vardi. Ve takimda her oyuncu seviyesini bir iki seviye yukariya cekebilecek bir alan bulabildi.
---------------------------
Diego bana göre Sneijder´e nazaran bu lige daha bile uygun bir 10 numara. Cünkü bire birde cok etkili bir oyuncu aslinda ve fizigi de iyi. O bile olmadi fenerde aga...
Hay çift forvetine ya. Bir tek 4-4-2 mi biliyorsunuz hepiniz.
Pes yani Hollanda nın da kötü oluşunu Sneijdere bağlamaya getiriyorsun.
Sneijderin arkasındaki orta saha oyuncularının hücuma katkısını Sneijder azaltıyor diyorsun, Sneijderin arkasında Selçuk gibi bir kağnı var daha topu ona aktarmakta zorlanan birisi sonuçta. Tolga desen dikine oynamaktan aciz aynı Selçuk gibi hep garanti topları oynuyor, zaten oynamadı mı anında da top kaybı yaşıyor. De Jong desen yürüyen ölü, emeklilikten döndürdüler adamı.
Bunlar yüzünden geriye top almaya gelmek zorunfa kalıyor( bunu geçen sezon çok daha fazla yapmak zorunda kalıyordu hatta 1-2 maçta direkt Selçukun yanında çıkmıştı maçlara.
Bizim takımın en büyük sorunlarından birisi orta sahanın güçsüzlüğü. Sneijderi yollasanız bile o umduğumuz düzelme olmayacak ve bu sorun çözülmeyecek çünkü oraya mutlaka yeni 2 tane adam lazım.
Sinan için ben şahsen olumsuz konuşmadım, hatta ne kadar yetenekli olduğunu savunup sadece hareket ve tavırlarını bence haklı bir şekilde eleştirdim. Bu takımın değişilmezi olabilecek ışık var ama Emre Çolak da da olduğu gibk kafası yok o çocuğun.
sent via GSC
Hay tek forvetine, diye geri mi iyade edeyim ?
Son 10 sezonun 7 sezonunu tek forvet oynadik... Yetmedi mi hala ? 1 Sampiyonluk var, bu 7 sene icinde... Tesadüf mi sence. Hic mi alakasi yok ? 2011-2012 seuonunda bile tek forvet ile basladigimizda sorunlar yasamamizin ?
Sanki bir sezon tek forvet oynamisiz da, lafini yapiyormusuz gibi tepki veriyorsun... Bizde istedik 5-6 sene önce sneijder geldiginde tek forvet oynayalim, ama olmuyor iste... Zorlamasi niye ?
Senin cift forvete alerjin ne ?
Yahu ben mi sorumluyum Hollanda´nin sorunlarindan ? Son yillarda 10 numarasiydi takimin sonucta. Hollanda´da, cok daha atletik orta saha oyunculari ile oynuyor, ama bizden farkli bir görüntü sunmuyor. Ki birde Hollanda´li orta sahalarin hücum yönü cok iyidir genelde. Hep hücuma göre egitim aliyorlar.
Tolga ise sakatligindan önce her topu dikine oynuyordu neredeyse... Sakatligindan sonra özellik ile TS macinda, cok fazla top kaybi yapmaya baslip, taraftar tepkisi gelince tribünden, o da sag sola oynamaya basladi Selcuk gibi... Bunun da bir nedeni var elbet. Ileride rakibi bozamadigimiz icin, onlar gelip bizi orta sahalarimizi bozuyorlar.
Tek sorun bu konuda sneijder degil. Ama Sneijder oldugu sürece bu sorunlar zor cözülür. Mancini, Van Gaal, Prandelli bosuna bu adami forvet arkasindan kesmek istemedi. O pozisyonda pasif anlamda, takima negatif yansiyor oyun tarzi.
Son yillarda Hollanda : 2010 final 2014 yari final. Baya basarisizlarmis yahu. Rijkaard,Cruyff zamanlarinda bile dünya kupasini alamamislar.
Prandelli denilen aptal Sneijderi bile kesmis diyorsun. O herif Dzemailiyi sol kanat, Meloyu stoper oynatmis birisi. Ne zaman Sneijder 10 numara olarak oynadi, takim sahalandi ( 4.yildiz sezonu). Yasin,Telles ve Buragi yildiz gibi gösteren, Yildiz yapan, oynatan'da Sneijderydi .
4-4-2 ÖLÜ bir taktik. Milli takim ve Atletico haric hangi takim 4-4-2 ile oynuyor? alayi 3-5-2, 4-4-3 yada 4-2-3-1 oynuyor
Son yillarda Hollanda : 2010 final 2014 yari final. Baya basarisizlarmis yahu. Rijkaard,Cruyff zamanlarinda bile dünya kupasini alamamislar.
Prandelli denilen aptal Sneijderi bile kesmis diyorsun. O herif Dzemailiyi sol kanat, Meloyu stoper oynatmis birisi. Ne zaman Sneijder 10 numara olarak oynadi, takim sahalandi ( 4.yildiz sezonu). Yasin,Telles ve Buragi yildiz gibi gösteren, Yildiz yapan, oynatan'da Sneijderydi .
4-4-2 ÖLÜ bir taktik. Milli takim ve Atletico haric hangi takim 4-4-2 ile oynuyor? alayi 3-5-2, 4-4-3 yada 4-2-3-1 oynuyor
Daha 2-3 sene önce hangi takim 3-5-2 oynuyordu ? Ölü bir taktik diye birsey yok, bir büyük takim bir dizilis ile basarili olunca herkes kopyalamaya basliyor. Ve dünyada hic bir takim oynamasa bile, ligde basari getiriyor ise, sence nekadar umrumdadir ? Yada ne derece akilsizlikdir basarisizlik getiren dizilisler ile israr etmek ? Tam tersi, senin ifaden ile tek forvetli her türlü dizilis türkiye liginde, yada en azindan Galatasaray icin ölüdür.
Ne bicim bir örnekleme yahu Hollanda ? Bari 2008 yilina deginseydin. Bahsettigimiz Hollanda´nin son yillari.
Qualifikasyonda sneijdersiz her maci kazandi hollanda. Ve Hollanda yari final oynadiginda da Sneijder son saniyede girdi kadroya, ve 10 Numara oynamadi.
Sonra Hiddink gelip yeniden 10 Numara yapti sneijderi, ve Hollanda gün yüzü görmedi bir daha. 3 senedir krizdeler.
Katılıyorum
Katılmıyorum
Kadro uygunsa 442 ile de çok başarılı olabilirsin. Atletico geçen sezon, Leicester ve Monaco örnekler ortada.
Sneijder 442de defansif anlamda üst düzey olsaydı kanatta oynayabilirdi ama yeterli değil. Ortada zaten dökülür. Second striker oynamasi için ağır.
Van Gaal döneminde 532/352de iyi savunma yapıyordu ama o takım çok defansif futbol oynuyordu.
Sneijder 2014 yari finalinde 90 dan sonra mi girdin? Arastir'da gel
Niederlande - Argentinien, 09.07.2014 - Weltmeisterschaft 2014 - Spielbericht | Transfermarkt
Wesley Sneijder - Nationalmannschaft | Transfermarkt
Adam her mac 90-120 dk oynamis (sili haric orada 78 dk )
Birde en aktüel i ney? 2014 Dünya kupasi ve 2016 avrupa sampiyonasi. Yok 08 yok su yok bu degil.
Musap Aydinli restaurant acılısına davetıyen gelmıs mı