Can in yazdigi uzun mesajdaki maddelere katiliyorum .
Birincisi bu bir takim sporu , takim sporlarinda illa ki diger oyuncularin da etkisi vardir pasor oyuncularin goze nasil gorundugune iliskin degerlendirme yaparken . En basiti o rodri ye attigi pas ,ki rodri de kotu vurmadi , maci izledigim acida kamera yok , cok net gordum dogu alttan , o sutu tamamiyle sansa cikardi . futbolda bu dengeler vardir , o gol olsa rodri icin de sneijder icin de buyuk katkisi olurdu
Ikinci degindigi de dogru , ismi sneijder degil messi de olsa ,oyunculari maca zihnen ve fiziken hazirlamak takimlarin ,teknik heyetlerin sorumlulugundadir , surekli antrenor ,surekli sistem degisikliklerinde ne masa basi calisan adam , ne sahadaki oyuncu performansini yukseltebilir , insandir en nihayetinde
Ucuncu ve can in deginmedigi bir baska sey de , aldigi parayi elestirenler, benim gibi .. fakat burada da sneijder suclu degil , ona 3 versen belki hadi bana eyvallah diyecek , ama sen tolgaya 450 bin yerine 2 milyon verdigin icin sneijder e de bol keseden 5 vermek normal geliyor , oyuncunun degil , bu parayi verenin sucudur
FAKAT
buyuk harflerle fakat diyorum , sonra da "eee yani" demek geliyor icimden
bu yazilanlarin hakli olmasi durumu degistiriyor mu ? sonuc olarak ben iki senedir sneijder e 10 milyon odemisim , bir 5 daha yukumlulugum var , satisindan da para kazanamiyorum ve ilk 5 te olur muyum derdindeyim .. o zaman demek ki benim kalibrem bu adami kaldirmiyor , bu birinci mahsuru takimda kalmasinin
ikinci mahsuru ise , artik alisilmis bir rahatlik var takimin babalarinda , kimse de rahati bozulsun istemez , insan dogasidir bu , rvp icin de gecerli bu diego icin de gecerliydi , eskiden guti ve simao icin de gecerliydi bjk de , bizde de tonla adam sayilir boyle
uzaklarda arama , al iste bjk onca isimli adami bir anda kesti , tepki gordu ,ama isimsiz atiba larla ,neciplerle , tolgaylarla bir yerlere geldi , hata yapmadi mi , yapti , serdar azize nasil 4,5 milyon verilmezse mitrovic e de verilmez , istedigi kadar genc olsun , o stoper o para etmez .. . 4,5 - 5 civarinda bonservis oduyorsan kjaer , marcelo gibi adami alirsin
gelelim sneijderin bireysel hatalarina .. sen bir dunya yildizi olarak buraya gelmissen , ve bu sekilde kendine bakmiyorsan , futbol seni birakir .. en guzel ornek poldi , kac yasinda turkiyeye geldi ? simdi japonyaya gidiyor .. demek ki adamin icindeki para istegi veya rahatlik istegi avrupadaki basa guresen takimlarda meydan okumaya uygun degil
sneijder de boyle iste , adam bir meydan okumaya ,bir isyana girmek yerine bu yolu tercih etmis . yoneticilik becerisi bu riskleri dogru yonetmektir .. ona gore sozlesme ona gore para sunmaktir bu tip kritik adamlara
ayni hatayi selcukta da yaptik , 3 senedir oynayan adama 5 sene uzatma yapilir mi , baslarim yabanci limitine , ben de yerliyim o zaman ben de oynayim 200 bin euro ya .. hangi oyuncu 8 sene ts den GS ye gelip tepe performans sergileyebilir , boyle yoneticilik mi olur
diger yandan sneijder konusunda savunanlara hak verdigim kadar , elestiriyorum da ... o da su
ben sadece ara pasi atan adama bu parayi veremem .. yok oyle bir dunya .. kornerler on direk , sutlar sivri sinek , mac boyunca 1 tane pas atacak diye bu adama katlanilmaz
sneijder 2015 sezonundaki sampiyonlukta da felaket uc performanslar sergilemiyordu , ama bir fb maci , bir bjk maci , ceza sahasina girmeden isi bitirdi .. bu sene kac tane kritik macin hepsinde sahadaydi , bir tane adam akilli sutu mu var ? bu da bireysel cokustur, takimla ilgisi olmayan kismidir ... cunku o pozisyonlara bile girse vuracak mecali yok adamin
sen ne kadar kotu takim da olsa , kotu kondusyoner de olsa , bu seviyedeki bir adamsan 2 senede adam akilli 10-15 sutun olacak ...