s-b70297140a511f7ce165a8b474d50abd9fe3d957.gif

Belhandaya yapılanı ayrı tutuyorum ama protesto etmek taraftarın en doğal hakkı. Bu bazen yönetim yüzünden olur bazen sevilen bir oyuncu üzerinden, bunu alıp milletin taraftarlığını sorgulamak ne kadar doğru.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
Zaten ben Belhanda başlığına Dursunu protesto etseler anlarım ama Belhanda'ya niye sövüyorlar dedim
Gitmesini istediğim halde oyuncu daha gitmeden formasının verilmesine bende tepki koydum ama gidipte Belhanda'ya sövmüyorum.

Böyle salakça bir davranış olabilir mi? Daha yeni gelen yatırım yapılmış bir oyuncuya bunu yapanlar Galatasaray'ı düşünmüyor demektir.

Sneijder giderse kombine iptal,forma almam diyenler zaten hiç tutmasın Galatasaray'ı daha iyi.
Öyle taraftarlık olmaz.

İlk geldiği zamanlar hepimiz böyleydik özleyeceğiz la seni
DEFapnEXYAE3lmy.jpg

Zaten ben Belhanda başlığına Dursunu protesto etseler anlarım ama Belhanda'ya niye sövüyorlar dedim
Gitmesini istediğim halde oyuncu daha gitmeden formasının verilmesine bende tepki koydum ama gidipte Belhanda'ya sövmüyorum.

Böyle salakça bir davranış olabilir mi? Daha yeni gelen yatırım yapılmış bir oyuncuya bunu yapanlar Galatasaray'ı düşünmüyor demektir.

Sneijder giderse kombine iptal,forma almam diyenler zaten hiç tutmasın Galatasaray'ı daha iyi.
Öyle taraftarlık olmaz.
Diyorum ya Belhanda konusu tamamen saçma, adama sadece keşke kabul etmeseydin denebilir o kadar. Ama Sneijder gittiği için protesto etmek, öyle karar alanların en doğal hakkı. Onlarında düşüncesi takımda yeteneği bile olmayan adamların tutulup, ondan daha kötü durumda olan adamların tutulup sneijderin öcü ilan edilip gönderilmesi Galatasarayın hayrına olmaz düşüncesi. Yani aynısını senin için bu grup diyebilir bunun gibi taraftar olmaz olsun diye çünkü herkes olaya kendi açısından bakıyor.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Geçen sene Sneijder'in Eşi çocuğu ve Kıvanç üçlemesini kuran terbiyesiz adamlar gelmiş simdi edep dersi vermeye çalışması komik lan

Az ve öz olmak isteyen asiri akıllı arkadaşlar 3.ligde bir takım tutup az ve öz olabilirler.

Ha beğenmeyen bu başlıktan yol alabilir işemeli sicmali tapmali ayinler yapacağız sizden olmayan bir oyuncu için buralarda bosuna efor sarf etmeyin.

Öyle taraftarlık olmaz.
Tekrar alıntı yapıyorum özür dilerim ama mesela ben bir taraftar olarak digitürk iptal etmem çünkü geçen sezon kötü olsa bile duramıyor izliyordum, her ne kadar kızsam bile.

Ama mesela forma, bu sene ki parçalı hoşuma gitti mesela alacaktım ama Sneijderin formasını alacaktım, isimsiz forma sevmiyorum. Şimdi mesela alasım yok, belki Gomis diyorum. İşte böyle adamlar forma sattırır kulübe. Gördüğün gibi ben şahsen taraftarlığım da herhangi bir sorun görmüyorum, hadsizlik gibi algılama ama sorgulamaya kalkan herkes ile tartışır böyle bişeye müsade etmem.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Vay arkadaş adamı kulüpten tekme suretiyle atmaya çalışıyorlar bazılarının derdi oyuna katkısı golü asisti Juventus'u Feneri devirmesi olmuş.

Caps yapmaya falan uğraşmış bide.

Gidiyor be goz gore gore gidiyor adam. Ona yapilan bu terbiyesizlikler unutulmaz.

Sent from my SM-G955W using Tapatalk

Tekrar alıntı yapıyorum özür dilerim ama mesela ben bir taraftar olarak digitürk iptal etmem çünkü geçen sezon kötü olsa bile duramıyor izliyordum, her ne kadar kızsam bile.

Ama mesela forma, bu sene ki parçalı hoşuma gitti mesela alacaktım ama Sneijderin formasını alacaktım, isimsiz forma sevmiyorum. Şimdi mesela alasım yok, belki Gomis diyorum. İşte böyle adamlar forma sattırır kulübe. Gördüğün gibi ben şahsen taraftarlığım da herhangi bir sorun görmüyorum, hadsizlik gibi algılama ama sorgulamaya kalkan herkes ile tartışır böyle bişeye müsade etmem.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
Seninkini anlarım tabii sevdiğin oyuncunun formasını alırsın da

Onların üslubu tehdit eder gibiydi ben ona kızıyorum

Sneijder giderse almam bak ona göre der gibi. Sneijder giderse takımı bırakacakmış gibi konuşan tipler var onlar hiç Galatasaray'ı tutmasınlar daha iyi diyorum

Yoksa formayı tabii en sevdiğin oyuncunun ismiyle alabilir o başka bişey.

Az ve öz olmak isteyen asiri akıllı arkadaşlar 3.ligde bir takım tutup az ve öz olabilirler.
Ya sen ne diyon bi kerede alıntıla öyle yaz bari benim hakkımda yazıyosun ama ben görmüyorum

Evet böyle gerizekalı taraftarlarla çok sayıda olmak önemli değil

Sanki Sneijder'i Belhanda gönderdi adama küfür ediyorlar ne yapayım alkış mı tutayım bu malca davranışa?

Evet, parlak kariyeri olduğu için ortalık yanıyor zaten. Çünkü bu adamın verebilecekleri ortada. Son 2 sezonda kötüymüş. 2 sezondur ortada bi takım olgusu, bi disiplin, bi düzen yok. Salmış olması hiç anormal bi durum değil. Ki yanlış hatırlamıyorsam böyle ortamlarda oyuncuların konsantrasyon kaybının normal olduğunu savunan da sendin.

Pakete bakınca ben de tatmin olamıyorum. Geldiğinden beri her sezon takım geriye gitti, bunu görmeyen kördür. Bu yüzden doğru dürüst verim alamadık ve bu sezon kalıp, sözleşmesi bitince ayrılsa bile hep içimde ukde olarak kalacaktır. Geçen sezon gidebilirdi, 2 sezon önce gidebilirdi ama bu sezon gidecek olması ve bu şekilde olması üzücü (en basit tabirle). Doğru dürüst bir takım kuruluyor ama Sneijder yok.

"Sneijder'in stili" olayı masal. Donk, Selçuk gibi dünyanın bütün antrenmanlarını yeseler bile Tudor'un aklındaki sisteme uymayacak oyuncular kampta ama Sneijder yok. Ve bu bahsettiğimiz Sneijder şu an yaşı ilerlemiş olsa da zamanında Mourinho'nun "Sneijder, Deco ile birlikte en beğendiğim 10 numara çünkü takım ataktayken 9.5, defanstayken 8.5 numara gibi oynuyor" diyerek hem ofansa hem de defansa olan katkısını yücelttiği bi oyuncu. Selçuk'tan 1 yaş büyük. Selçuk kampta, Sneijder yok.

Bu arada belirtmiş olayım, transfer sezonu başlamadan önce gitmesi gerektiğini düşünüyordum Sneijder'in. Bizdeki takıma lükstü. Ama şu an değil ve kalmalı.

Talha Sneijder´in Inter dönemlerindeki performansindan cok bahsettim. Yoksa neden isteyeyim transferini zaten, hem hücumda, hem savunmada etkili olabilen bir oyuncuydu, buna birde sut ve pas teknigi ilave ediliyordu. Böyle bir Sneijder zaten Türkiye liginde nereye koyarsan faydali olur.

Bak Selcuk Inan konusunda da bir video attim. 4 sene önce Selcuk Inan´in hareketlerine bak. Sneijder´i elestirince, "o bu tarz bu oyuncu degil ki deniliyor" ve sanki yildiz oldugu icin 3-4 adam gecmesini, ve topuk ile gol atmasini bekliyormusuz gibi, bir iddia ortaya atliyor.

Selcuk´da bire birde cok etkili bir isim degil, atletik degil, hizli sayilmaz, hep bunlar eksikti. Ama 4 seneki haline bak yinede, rakipten kosu da top celebiliyor, gerektiginde bir adam gecebiliyor, topu kapip, ileriye sprint atarak atak baslatiyor, önü bos ise ve contact gelince ayakta kalabiliyor. Bugün ise iki adim gidemiyor. Top rakip ile arasinda kalinca, rakip hep daha hizli topluyor topu. Bunlar hep tempo ile alakali.

Sneijder´in yasadigi cöküs cok benzer. Ben calim calim orta sahaya gecmesini beklemiyorum, ama gerektiginde bir yada iki adam eksiltmeli, toplara yetismeli, topu ileri sürmeli, top tutabilmeli, rakibinden hep daha yavas olmamasi. Ari gibi futbolcuydu sneijder zamaninda, ama artik bundan eser bile göremiyorum. Ve bu sekilde oynayan bir Sneijder, etrafinda kim olursa olsun daha iyi yapar, ve her daim mac icinde kendini belli eder, ve ön plana cikar.

Istedigin kadar yetenekli ol, bana kalirsa mental acindan ufkunda bazi kapilari kappatiysan, onlar bir daha acilmaz.

Ayni sorunda iki futbolcu var. Sneijder´in kalibresi daha yüksek, ama bana göre pozisyon itibari ile, bu tip temel özelliklere daha cok ihtiyaci var.

Selcuk Inan´in gitmeme sebebi de, hoca postalama operasyonunda, bu sefer hocanin yaninda yer almasi, ona itaat etmesiydi. Sonra Tudor ile Sneijder ve Dejong papaz oldu. Selcuk simdilik kurtuldu. Iki orta saha alinirsa selcuk net olarak yedek olur.

Sneijder´in gönderilirken, kötü adam konumuna düsürülmesi de hos degil. Onu cok seven taraftarin, buna üzülmesini anliyorum.

-----------------------------

Tudor Meselesi:

Oyun Stili...

Hic bir TD bir oyuncu ile bosu bosuna papaz olmaz. Sneijder ile Tudor´un arasinin acilmasi da Sneijder´den saha icinde istedigi görevleri alamamasi.

Tudor futbolcularindan ileride baski istiyor. Ileride baski öncelik ile

--------------Kanat - Forvet - Kanat---------------------
-------------------Forvet arkasi-
--------------------

Ileride pres öncelik ile bu blok ile baslar. Bu oyuncular agresif, sprint ile rakip savunmaya saldirip, topu kontrolsüz ileriye sisirmelerini saglarlar.

Variasyon anlaminda degisebilir, ama sonrasinda:

Sol bek ---------DM--------DM-------------Sag Bak
---------------Stoper---------Stoper------------------

Arka blogun görevi verschieben etmek, yani yayilarak, toplari toplamak ve sonra yeniden oyun kurmak. Tabiki bunun icinde orta sahada, en azindan reaksiyon gösterebilen oyuncular olmasi gerekir. Selcuk birak hizli olmayi, reaksiyon bile gösteremedigi icin, burada tutunamiyor.

Tudor acisindan ise oynattigi futbol acisindan, ilerideki oyuncularin agresif ve fizikli olmasi gerekiyor. O yüzden Sneijder sistemine uymuyor. Ön liberolar ile kiyaslamak, sistem acisindan dogru degil.

CONLUSION:

Hem sistemine uymuyor, hemde aralari bozuk. Iki faktör de önemli bu kararda. Sneijder kalirsa, Tudor onu cek yedek oturtur, sneijder bunu sindirmez, Tudor süründürür. Kalirsa eger sadece takimin havasini bozacak kavga olur... O yüzden kalmasi mantiksiz.

EGER Tudor, yada baska bir hoca olsaydi su an, ve Sneijder sistemimde cok önemli rol oynayacagini ve onun ile basarili olacagini iddia etseydi, ve yönetim buna ragmen gönderseydi, ozaman sacmalik olurdu.

Ama bu sartlar altinda Sneijder kalirsa hem kendisine, hem bize yazik eder.

Son düzenleme:
Ya sen ne diyon bi kerede alıntıla öyle yaz bari benim hakkımda yazıyosun ama ben görmüyorum

Evet böyle gerizekalı taraftarlarla çok sayıda olmak önemli değil

Sanki Sneijder'i Belhanda gönderdi adama küfür ediyorlar ne yapayım alkış mı tutayım bu malca davranışa?
1. Sana mı soracağım ne yapacağımı
2. Millete gerizekalı derken zeka seviyenin onaylı örneğini buraya koyarsan ciddiye alabilirim seni

Adem hic roman yazari olmayi düsündün mü?

Geri
Üst Alt