Acaba bizden başka 2-3 sene iyi top oynadı diye futbolcusunu efsane ilan eden kulüp var mıdır ?

Düşünsenize Real'de felan bu durumların olduğunu,herhalde adamların yüzlerce efsanesi olurdu

kesinlikle katılıyorum. Önüne gelene efsane diyoruz. Popescu,Jardel,Kewell,Baros,Melo,Elmander,Sneijder vs. bunlara nasıl efsane diyorlar yahu? Hagi,Prekazi ve böyle giderse Muslera dışında efsane denebilecek yabancımız yok.

Bu kelimenin içini boşaltırız herkese efsane dersek.

kesinlikle katılıyorum. Önüne gelene efsane diyoruz. Popescu,Jardel,Kewell,Baros,Melo,Elmander,Sneijder vs. bunlara nasıl efsane diyorlar yahu? Hagi,Prekazi ve böyle giderse Muslera dışında efsane denebilecek yabancımız yok.

Şimdi Sneijder severler kızar belki bize ama kesinlikle öyle.Bu efsane sıfatının içini boşaltırsak 2 sene iyi oynayan adam kendini kulüpten üstün görmeye başlar

Muslera bu statüye en yakın topçumuz o kesin ona dense anlarim

Şimdi Sneijder severler kızar belki bize ama kesinlikle öyle.Bu efsane sıfatının içini boşaltırsak 2 sene iyi oynayan adam kendini kulüpten üstün görmeye başlar

Muslera bu statüye en yakın topçumuz o kesin ona dense anlarim

Efsane olmak için iyi oynamak yetmez. Karakter olarak da kulübü temsil etmesi gerekir. Buraya aidiyet hissetmesi gerekir. Fedakarlık gerekir. Sneijder kaç defa kampa geç katıldı. 6.olduğumuz sene 2.yarı neredeyse maça çıkmadı.

Muslera ise en ufak sorun çıkartmadan 7.senesine giriyor. Bu kulüp en zor zamanındayken bile bırakmadı. Bu yüzden böyle giderse efsaneler arasına girer.

Sneijder ve Melo dışında kesinlikle hemfikirim,Kewell hele tarihimizin en overrated topçularından biri.

Popescu da penaltıdan dolayı unutulmaz tabi.

Son düzenleme:
Sneijderin efsane olması için Galatasaraya ihtiyacı yok bir kere. Durumu farklı yansıtmamak gerekir.

Bizim efsanemizmidir? Benim gözümde kesinlikle öyledir. 28 yaşında o konumda olan bir futbolcunun kolay kolay Türkiyeyi tercih etmeyeceği gerçeği unutmamak gerekir. Gelişinden sonra gerek oyunuyla ve karakteriyle efsane olmayı haketmiştir, her kupa maçlarında öne çıkmıştır. Real Madrid gibi kulüplerle kıyaslamaya gerek yok. Onların hedefleri ve bakış açısı farklı, bizim şartlar farklı.

Eski tartişmalara yol açmaya gerek yok, Hamza takımı bozduktan sonra herkes takımda çöktü. Kötüler iyice kötüleşti, iyiler eski performansına yaklaşamadı.

Medya yıllardır Galatasarayın bu tür yıldız oyuncularına algı operasyonu yapıyor Melo konusunda olduğu gibi. Ne yazıkki taraftar bu oyuna gelebiliyor.

Bugün arkasında Ndiaye ve Fernando, yanlarında Feghouli ve Gomisle birlikte nelere imza atabileceğini düşünemiyorum bile. Keşke 1 yıl olsa bile bu takımla izleyip gönderebilseydik.

Kişisel nefreti bir kenara bırakıp adaletli olalim. Sneijder gibi oyuncu beki, stoperi, forveti ve defansif orta sahası olmayan bir takımda oynadı. O bizim ayıbımız olmalı.

Sneijderde , meloda , muslerada efsanedir öylede kalıcaklar istediğiniz kadar konuşun siz efsaneliğin içinin boşaldığı falanda yok son 5 yıla bakınca topu topu 3 oyuncu sayabiliyoruz.

Bir zamanlar iyi oynayan tüm topçulara efsane diyeceksek işimiz var

Sneijder ve Melo dışında kesinlikle hemfikirim,Kewell hele tarihimizin en overrated topçularından biri.

Popescu da penaltıdan dolayı unutulmaz tabi.

İz bırakan başka bir şeydir, efsane başka şeydir. Bahsettiğim şey bu. Sneijder,Melo iz bırakan oyuncular ama efsane değil.

Kewell 3 sene oynadı bunların 1.5 senesinde sakattı zaten. İlk senesinde biraz oynadı o kadar. Sırf karizmatik diye efsane diyenler var. Sasa İlic bile daha fazla katkı yaptı bize.

Sneijderin efsane olması için Galatasaraya ihtiyacı yok bir kere. Durumu farklı yansıtmamak gerekir.

Bizim efsanemizmidir? Benim gözümde kesinlikle öyledir. 28 yaşında o konumda olan bir futbolcunun kolay kolay Türkiyeyi tercih etmeyeceği gerçeği unutmamak gerekir. Gelişinden sonra gerek oyunuyla ve karakteriyle efsane olmayı haketmiştir, her kupa maçlarında öne çıkmıştır. Real Madrid gibi kulüplerle kıyaslamaya gerek yok. Onların hedefleri ve bakış açısı farklı, bizim şartlar farklı.

Eski tartişmalara yol açmaya gerek yok, Hamza takımı bozduktan sonra herkes takımda çöktü. Kötüler iyice kötüleşti, iyiler eski performansına yaklaşamadı.

Medya yıllardır Galatasarayın bu tür yıldız oyuncularına algı operasyonu yapıyor Melo konusunda olduğu gibi. Ne yazıkki taraftar bu oyuna gelebiliyor.

Bugün arkasında Ndiaye ve Fernando, yanlarında Feghouli ve Gomisle birlikte nelere imza atabileceğini düşünemiyorum bile. Keşke 1 yıl olsa bile bu takımla izleyip gönderebilseydik.

Kişisel nefreti bir kenara bırakıp adaletli olalim. Sneijder gibi oyuncu beki, stoperi, forveti ve defansif orta sahası olmayan bir takımda oynadı. O bizim ayıbımız olmalı.

Tamam hadi Sneijder örneğini bir kenara bırakalım diyelim ki dediklerinde haklısın.Sneijder güzel izler bıraktı bu yüzden efsane dedik,yahu Drogba'yı bile efsane statüsüne koyanlar var.Adam Chelsea'nin efsanesi hem fikir miyiz ? Bunu tartışan olmaz herhalde

Sırf Chelsea efsanesi ve transferi sükse yaptı efsane diyeceksek işimiz var

O zaman Pepe de Bjk de 1-2 yıl oynasın efsane olsun güzel hikaye

Tamam hadi Sneijder örneğini bir kenara bırakalım diyelim ki dediklerinde haklısın.Sneijder güzel izler bıraktı bu yüzden efsane dedik,yahu Drogba'yı bile efsane statüsüne koyanlar var.Adam Chelsea'nin efsanesi hem fikir miyiz ? Bunu tartışan olmaz herhalde

Drogba konusunda katılıyorum elbette. Sneijder ama yanlış örnek ve haksızlık yapılmaması gerekir kendisine. Adam buraya Drogba gibi 36 yaşında gelmedi, birşeyler yapmaya geldi 28 yaşında.

Drogba , Burak, Baros (belki 10-11 sezonunda oynayan tek adamdi diye + gelmis gecmis en golcü yabanci forvetimiz), Kewell, Ujfa bunlar efsane degil. Olamaz'da bizde. Iyi oyuncular'di o kadar.

Sneijder,Melo, Muslera gibiler ise Karakterleriyle, yaptiklariyla, takimi nasil sahiplendiklerinden dolayi efsanelestiler. 3üde iz birakmis isimler (Muslera = Türkiyeye gelmis gecmis en iyi 2 gkdan birisi Tafo ile). Melo ise bay üstünlük + gelmis gecmis en iyi dos. Sneijder'de büyük maclarda daima iz birakmis adam (son sezon haric. Real,Fb,Juve,bjk,ts,chelsea alayinda birsey yapmis. Sonunda'da parasini almadan gitti, efsaneler gibi ).

Efsanelerden bahsedip Popescu´yu efsanemiz olarak görmemek biraz talihsiz olmus.

Efsanelerden bahsedip Popescu´yu efsanemiz olarak görmemek biraz talihsiz olmus.

bence değil? UEFA kazanan kadronun tamamı efsane mi sence? Bence sadece Bülent,Hagi,HakanŞ. gerçekten o sıfatı hak ediyor. Kerem İnan'ı bile efsane yapıyor ASpor mesela..

Benim kriterlerim başka. Herkese efsane diyemem ben.

Sneijder'i bir nebze anlarim da Popescu ile Melo nasıl efsane değil ya?

bence değil? UEFA kazanan kadronun tamamı efsane mi sence? Bence sadece Bülent,Hagi,HakanŞ. gerçekten o sıfatı hak ediyor. Kerem İnan'ı bile efsane yapıyor ASpor mesela..

Benim kriterlerim başka. Herkese efsane diyemem ben.
Kadronun tümü diyemem, cünkü arada gelen gidenler´de oldu.
Ancak, Popescu, Hagi, Bülent, Büyük Hakan, Arif, Okan, Suat, Ergün, kücük Hakan, Emre, Tafo, bu oyuncularin oraya gelmemiz de ki katkilari cok oldugu icin efsanedirler.
Hatta araya Tugayi bile katarim, cünkü o sezonun devre arasinda ayrilmisti, oraya gelmemiz de ki katkilari az degildir.
Hepsi bir kac sezon oynadilar, devamli oynadilar ve bu takimin adim adim o seviyeye gelmesinde büyük rol oynadilar.
Sonuc olarak Türk Futbol tarihinin en büyük iki basarisindan birini kazandilar, digeri dünya kupasi ücüncülügü.
O kazanilan ücüncülügün kemik kadrosunu bile yabanci oyuncular disinda bu futbolcular olusturdu ve bu noktada isin icine Hasan Sas bile katila bilir.
Muslera´yi efsane statüsüne en yakin oyuncu olarak görüp Popescu´yu görmemek bana göre hem talihsiz hem de bir birine tezat bir durum.
Ben Popescu´yu sadece o Penalti ile hatirlamiyorum, takimi sahiplenmesi ile hatirliyorum, liderlik özeligi ile kattiklarini hatirliyorum ve oynadigi futbol ile hatirliyorum.

Son düzenleme:
Mondragon da büyük isimlerden birisi fakat efsanelerimizden değil. Sneijder de aynı seviyede bence. Belki bir tık aşağısındadır. O farkta Mondragon'un kulübe aidiyet duygusu daha fazla olmasından kaynaklı.

Favre kosu mesafesini yükseltmedi diye elestirmis kendisini diyorlar. Gelisme kaydetmemis bu konuda beklenen süre icinde... Daha iki hafta önce sistem, taktik felan diyordu. Yalanci Favre.

Geri
Üst Alt