Bak Aydin, trollük bi kenara adam akilli bunlari konusacaksak, senle konusurm. Sorun yok. Ben yaklasik 1 senedir bu forumda rasyonel sekilde futbol fln konusmuyorum.
Bak dediklerime cevap verememissin ayrica. Ama Sneijderin gelme ihtimaline gelirsek, zaten gelme ihtimali gözümde 0. Terim hic bir zaman Sneijder profilinde oyunculari tercih etmiyordu. Geldiginde absürt pozisyonlarda oynatmasina bakmamiz yeter.
Ama Terim söyle 1-2 senedir ciddi sekilde gelistirdi kendisini, belli olmaz tabi.
Pres futbolunu geri getirmek istiyormus, olabilir. E peki bunun Sneijderin olup olmamasiyla ne alakasi var? Real Madrid Kroos ve Casemiroyla oynuyor diye pres yapamayacakmi? Öncelikle bu tip terimleri iyi bilmek ve iyi anlamak lazim.
Su konuda haklisin, bir takim pres yapacaksa, en ideali takim halinde bir vücut olarak pres yapmak. Ama diyelimki Sneijder bunu beceremiyor ki katilmiyorum, yinede pressing uygulayabilirsin. Ona göre kadro yapilanmasina gitmelisin iste.
Sneijder istedigini eksik mi uyguluyor? Onun eksilerini kapatacak futbolcu profili alirsin ve Sneijderden farkli konularda faydalanirsin.
Bak burda bile siyah beyaz düsüncesi uygulaniyor hala. Ya pres yapacak 11 futbolcu lazim pres futbolu icin, yada pres uygulayamazsin. Böyle mantik yok, kusura bakma.
Ayrica Sneijder rakibin presini kiracak öldürücü paslar atiyor, bundan da bahsetmekte fayda var.