#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün maça ağırlığını koyan, kazanmak isteyen bir Belhanda vardı. Top kayıpları tabi ki oldu. Bunlara biraz dikkat etmesi lazım. Şu slalomlarından sonra bir tane gol atsa kendisi de inanılmaz havaya girecek, tribünleri de ayağa kaldıracak ama işte gelmedi şimdiye kadar. Bir de değişikliklerden sonra sol tarafta çok etkili olması da gözlerden kaçmasın. Bunu da hoca bir kenara yazmıştır. Badou'yu forvet arkasına atıp solda da faydalanabiliriz zaman zaman.

Pas hatalarını ve top kayıplarını en aza indirmeli yavaş yavaş.İlk yarı yine epeyce pas hatası ve top kaybı oldu ama ilk yarı takım halinde kötüydük.İkinci yarıyı izlemedim o kızgınlıkla,o yüzden ikinci yarı için birşey diyemem.Saçmalamadığı zamanlarda iyi işler yapıyor ama pas yüzdesi nasıl bu kadar düşük ona anlam vermek zor

Alıştıkça çok daha iyisi olacak,rahat olun. Nice geçen sene o kadar iyiyse bunda baş aktörlerden biri Belhanda'ydı. Geçen sene kendini çok geliştirdi.

Eğer derseniz ki: Ben her yere koşan,mücadele eden,takımın final bölgesindeki yaratıcısını değil; sola yaslanıp orada oyunu soğutan,bekle paslaşan,iki dürtüp şut çeken oyuncu istiyorum." yapacak bir şey yok.

Belhandayı eleştirirken yada överken illa şino örnek mi gösterilmeli arkadaş yeter da koktu artık bu muhabbet

Hayır. İlk 3-4 haftaya göre baya bi gelişme var o konuda. Bence sen neden bahsedildiğini tam olarak anlamıyorsun. Oflama nedenim de bu zaten.

Ben hic bir degisim göremiyorum, adam her top geldiginde umursamiyormus gibi bir hal icinde, bunu zaman zaman hizli bir hareket ile rakibi ekarte etmeye yada sürpriz pas atmaya yönelik fake yapmak icin kullaniyor. Yada zaman zaman arkadasinin direk ayagina oynamiyor, rakip topu kapmak icin, pozisyondan ciksin diye. Riskli ama Klassik 10 Numara hareketleri bunlar saha icinde. Bugünde bir cok böyle pozisyon var, ama takima alsitikca, takimda ona alistikca, sadece bu hareketlerin pozitif sonuc verme orani yükseliyor.

Örnek:
- ilk yarida rakibi ekarte eden o calimi ceza sahasinda, o hareketi geciremese, izleyenlere yine laubali bir hareketmis gibi gelecekti.

Talha kendin icin konusman gerekiyor. Bu adamin genel anlamda umursamadigini ima eden tonlarca mesaj vardi konuda. Senin farkli birseyi kast etmen, bunu degistirmiyor. Bundan dolayi bunu yazmak gayet gerekli.

Son düzenleme:
433'ün solunda denenebilir. Sağda Feghouli, ortada denayer, fernando, ndiaye üçlüsü bir maç da olsa denenmeli bence.

Belhandayı eleştirirken yada överken illa şino örnek mi gösterilmeli arkadaş yeter da koktu artık bu muhabbet
Ellerin dert görmesin, gercekten bayginlik geldi.
Bizim su an oyuncumuz Belhanda.
Bu oyucunun özelinde övelim, sövelim, bunun disinda olan hersey benim gözümde provokasyon amaclidir.

Ben hic bir degisim göremiyorum, adam her top geldiginde umursamiyormus gibi bir hal icinde, bunu zaman zaman hizli bir hareket ile rakibi ekarte etmeye yada sürpriz pas atmaya yönelik fake yapmak icin kullaniyor. Yada zaman zaman arkadasinin direk ayagina oynamiyor, rakip topu kapmak icin, pozisyondan ciksin diye. Riskli ama Klassik 10 Numara hareketleri bunlar saha icinde. Bugünde bir cok böyle pozisyon var, ama takima alsitikca, takimda ona alistikca, sadece bu hareketlerin pozitif sonuc verme orani yükseliyor.

Örnek:
- ilk yarida rakibi ekarte eden o calimi ceza sahasinda, o hareketi geciremese, izleyenlere yine laubali bir hareketmis gibi gelecekti.

Talha kendin icin konusman gerekiyor. Bu adamin genel anlamda umursamadigini ima eden tonlarca mesaj vardi konuda. Senin farkli birseyi kast etmen, bunu degistirmiyor. Bundan dolayi bunu yazmak gayet gerekli.
Bilmiyorum benim gördüklerim hep Belhanda'nın top ayağındayken laubali olduğuyla alakalıydı. Top rakipteyken öyle olduğunu iddia eden bi yorum görmedim. Kaçırmış olabilirim tabi ki, öyleyse kusura bakma.

Bence ilk haftalara göre çok azalttı. Önceden daha fazla orta sahadayken durduğu yerde topu ayağında geveliyordu. Uyuşuktu kısaca. Fake amaçlı olduğunu da söyleyemem. Şimdi toptan daha çabuk kurtuluyor veya daha çok mesafe kat ediyor. Ya da senin dediğin gibi rakibi oyundan düşürmek adına yapıyor bazı hareketleri.

Bana kalırsa oyununda daha çok gelişme var. Feghouli takıma girdiğinde iyice etkili olacak gibi. Ayrıca tahmin ediyorum ki derbilerdeki en önemli bikaç oyuncumuzdan olacak. Baskıyı çok kolay kaldırabilecek gibi görünüyor. Dün de rakip taraftara rağmen kendi oyununu oynadı. Ama bi sinirlense de kırmızı kart alıp 5 maç ceza alacakmış gibi bi potansiyel sezdim. :D Kolay sinirlenmez gibi yine de.

Yusuf bence mesajini editle.
Yenikken sinir ile bir cok sey söylenir sonucta, kontrol diye bisey kalmaz insanda.

Zamanla daha da iyiye gidecek verilen bonservisin de hakkını verecektir.

Cok acimasizca elestiriliyor, henüz parlamadi ama kotu de degil. Oyun icinde zaman zaman cok etkili olabiliyor.

Bilmiyorum benim gördüklerim hep Belhanda'nın top ayağındayken laubali olduğuyla alakalıydı. Top rakipteyken öyle olduğunu iddia eden bi yorum görmedim. Kaçırmış olabilirim tabi ki, öyleyse kusura bakma.

Bence ilk haftalara göre çok azalttı. Önceden daha fazla orta sahadayken durduğu yerde topu ayağında geveliyordu. Uyuşuktu kısaca. Fake amaçlı olduğunu da söyleyemem. Şimdi toptan daha çabuk kurtuluyor veya daha çok mesafe kat ediyor. Ya da senin dediğin gibi rakibi oyundan düşürmek adına yapıyor bazı hareketleri.

Bana kalırsa oyununda daha çok gelişme var. Feghouli takıma girdiğinde iyice etkili olacak gibi. Ayrıca tahmin ediyorum ki derbilerdeki en önemli bikaç oyuncumuzdan olacak. Baskıyı çok kolay kaldırabilecek gibi görünüyor. Dün de rakip taraftara rağmen kendi oyununu oynadı. Ama bi sinirlense de kırmızı kart alıp 5 maç ceza alacakmış gibi bi potansiyel sezdim. :D Kolay sinirlenmez gibi yine de.
Hoppala, bu mesaja Adem niye cevap vermedi?
Edit: Verdi, korktum basina bir is geldi diye.

Son düzenleme:

Mesele sadece Belhanda zitti olanlar da degil Talha, kendisine nötr olan, yada hatta begenenler dahi, takimi tam olarak sahiplenmedigini, sahada kendini ortaya koymadigini zannediyorlar/yaziyorlar. Senin bu konuda fikrin farkli, farkli yerden bakiyorsun, bunu anliyorum.
Benim acimdan laubali bir oyuncu, topu ayagina aldiginda degil, topun ayaginda olmadiginda görülür...

Haftalar gectikce, daha cok alisiyor, ve daha rahat hareket ediyor saha icinde. Daha iyi oynuyor. Hücum opsiyonlari feg ile artinca, daha da etkili olacaktir. Normal sartlarda tolga kesilmeli, ve Rod sola gecmeli, ama Tolga attikca ve bukadar kosmaya devam ettikce, lüx bir oyuncu haline geliyor... Muhtemelen ayni sistem, feg ve Tolga kanatlari ile devam edecek. Ancak tek kanat dahi olsa, sadece oyun zekasi anlaminda bile Feg´in oynamasi rahatlatacak belhandayi.

Deplasmanlarda Tolga´nin oynamamasi gerekiyor, dünkü macta da oyunu acamadigimizi gördük. Cabaliyor, ama bos alanlara, uzun top ile kaciramiyoruz adami, ve cok iyi paslar heba oluyor. Lato´da zorlandi bu yüzden dün. Icerdeki maclarda oyunu rakip sahaya yikmak daha rahat oldugu icin, tolga´nin oynamasi hücumumuzu bukadar kisitlamiyor.

Son düzenleme:
DKhBAvmWAAAxCof.jpg
Klostrofobik bir fotoğraf

Eğitim şart

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt