Rıfkı Karakülah
Ulubatlı Souness
- 8 Aralık 2008
- 35.654
- 10.259
- 2.168
Bunun vatandaşı Mehdi Bourabia'yı alsaydık daha iyiydi valla
VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
herhangi 1 vatandaşını alsaydık daha iyiydi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bunun vatandaşı Mehdi Bourabia'yı alsaydık daha iyiydi valla
VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(Biraz uzun olmuş, ergenler okumasın, sıkılırlar)...
Bunları klavyene pelesenk ediyorsun ya, futbol-kulüp-lig-ülke gerçeklerinden bu kadar habersiz olmana şaşmamak elde değil. Galatasaray gibi bir kulüp yarıştığı her kulvara iddialı girmek zorundadır. Bu da belli seviye ve fiyatta futbolcularla mümkün olabilir. Senin mantığına göre hareket edilmiş olsa Mariano-Fernando-Gomis de alınmamalıydı (Yıllık ücretleri yüksek) ki o durumda Akhisarspordan ne farkımız kalır, taraftar baskısıyla o yönetim işbaşında kalabilir mi?. Olabilecek şeyleri konuşalım...
Şimdi bu denli darboğaza girdiysek, kulübün yaz transferinde altından kalkılamayacak bir külfetin altına sokulduğu yadsınamaz bir gerçektir; bunun orta yolu bulunmalı idi. O zamanlar ben burada boşa çıkmış, yahut çok ucuz bedellerle alınabilecek bazı futbolcuları yazdım diye bazı ergenler alay etmişlerdi kıt akıllarıyla. Castro-Titi-Serdar Gürler-Yusuf Erdoğan ilk aklıma gelenlerdi. Kafa toplarında etkili, sol ayaklı 29 yaşındaki Titi' yi free transfer etmek Denayer' i kiralamaktan daha iyi olmaz mıydı?. Veya yine free transfer edilecek Andre Castro gibi bir futbolcu hala yok kadromuzda. 1 milyon gibi bir bedelle alınabilecek Yusuf solbeke adapte edilebilse en büyük sorunlardan biri hallolacaktı, Lato' ya filan bel bağlanmamış olurdu. Bunlar alınırdı da 1-2 si tutmazdı belki; ligde zaten piyasası olan adamlar, zararsız elden çıkarılmaları mümkündü. Keza imkan varsa ara transferde az maliyetle Poko' nun alınmasını ilk söyleyen de benimdir ...İlle benim dediğim adamlar da şart değildi ama bu profilde oyuncular mutlaka düşünülmeliydi. Fernando-Gomis gibi adamların transfer edilmesinden memnuniyetimi belirtirken ''Hep böyle maliyeti yüksek adamlarla bu işin sonu iyi yere varmaz'' argümanına dayandırmıştım bu öneri ve beklentilerimi. Ne yazık ki zaman beni haklı çıkardı...
Belhanda transferine en başından karşı çıktım. Oyuncu profili, mental zaafları-fair play defosu vs vs vs, burada birkaç kişi böyle bir adam için onca külfetin altına girilmemesi gerektiğini yazıp durduk. Ndiaye' nin transfer edilmesini isteyenlerdendim. Ancak hele 12 milyon gibi bir bedelle asla istemezdim, 7.5 bonservis ve yıllık ücretini de fahiş bulmuştum hatta; katkı vermiş olsa da bu fiyata satılabilmiş olması büyük şans oldu, yoksa baksana tümden batacakmışız!...
Hülasa; Dursun Özbek bir kulübü finansal planlama anlamında yönetememenin tezlik bir örneğini vermiştir ama bu demek değildir ki ille de en az maliyetle kadro kurmak en doğrusudur. Amaç her daim hedefler ve imkanlar çerçevesinde olası en güçlü kadroyu kurmak olmalıdır...
4 paragrafin 3 tanesi zaten benle ayni paralelde , neden elestirdin beni anlamadim . Son 15 senede borc 5 milyon dolarlar mertebesinden 2,5 milyar TL ye geldiyse raporlar gosteriyor ki bu harcamalarin 85-90% arasi transfer acigi . Bir baska deyisle futbol finansal faaliyet zarari
artik ortada sadece zarar etmeme perspektifinin de yetmeyecegi , var olan borcun eritilmesi adina da hamlelerin gerektigi bir planlama gereksinimi var
ben bu yuzden , her klubun benzer finansal durumda olmasindan da hareketle , hem dusuk maliyet hem basari zorunlulugunu vurguladim
GALATASARAY.NETsur Twitter : "Wesley Sneijder’in frikik golu https://t.co/dipfrT2Wr2"
Belhanda ne zaman atacak ?
Hibaaa Ndiaye de assist yapmis
GALATASARAY.NETsur Twitter : "Wesley Sneijder’in frikik golu https://t.co/dipfrT2Wr2"
Belhanda ne zaman atacak ?
Hibaaa Ndiaye de assist yapmis
Ne zaman pas atması gerektiğini o pası hangi hızda atması gerektiğini, ne zaman şut atması gerektiğini vs bilmiyor.Bu adam gol atsin 1 hafta bunun resmini profil resmi yapmazsam adam degilim
o kadar emin , o kadar netim , bu adamin skor katkisi veremeyecegine
Bu adam gol atsin 1 hafta bunun resmini profil resmi yapmazsam adam degilim
Bu adam gol atsin 1 hafta bunun resmini profil resmi yapmazsam adam degilim