#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belhanda'yı ilk maçtan yerden yere vurmak saçma.

Ama bu durum 3-5 kişinin ısrarla Wesley hakkında söylediği yalan yanlış şeylerin doğru olduğu anlamına gelmiyor.

Belhanda ilk maçta övülecek pek bir şey yapmadı. O maçta bile adamı övüp Wesley 2 senedir kötüydü diyorsan bariz Sneijder'e karşı art niyetli ve ezbere yorum yapıyorsun demektir.

Belhanda da mevcut kadroya kötü görünür. Wesley için yalan yanlış laf edenler de bu adamı o zaman ilk harcayanlar olur.

onuru saygi cercevesinde elestiri yaptigi icin tebrik ederiz sneijder sevdalilari olarak

Belhanda'yı ilk maçtan yerden yere vurmak saçma.

Ama bu durum 3-5 kişinin ısrarla Wesley hakkında söylediği yalan yanlış şeylerin doğru olduğu anlamına gelmiyor.

Belhanda ilk maçta övülecek pek bir şey yapmadı. O maçta bile adamı övüp Wesley 2 senedir kötüydü diyorsan bariz Sneijder'e karşı art niyetli ve ezbere yorum yapıyorsun demektir.

Belhanda da mevcut kadroya kötü görünür. Wesley için yalan yanlış laf edenler de bu adamı o zaman ilk harcayanlar olur.
:005: işte gerçek bir Sneijdersporlu

sent via GSC

Uzun uzun yazmışsın eline sağlık da bu adamın alınması tamamen saçmalık. Hele hele o paralara. Bizi ileri taşıyacak bir adam değil.

sent via GSC
O konuda zaten ben sizle hemfikirim. Bunu daha önce 2 defa dile getirdim, gene söyleyeyim.
Ben olsam Belhanda'yı almazdım.
Bu kadar para gömeceğim adam; geldiğinde kesin katkı vericek, tutmama ihtimali olmayan birisi olurdu. Bu tanıma Belhanda uymuyor.
Kumar mı? Dibine kadar kumar. Tutar mı? Bence çok faydalı olacak, ama elde patlama olasılığı da elbette ki mevcut.

Öte yandan, en büyük parayı orta sahanın merkezine harcardım ve transferde önceliğim gene orta sahanın merkezi olurdu. Ha bütün transferleri yaparsın, eksiğin kalmaz. Elinde para da kalır, en son böyle bi kumara girersin, bi nebze hoş görülebilir.

Gel gör ki; isim olarak da, mevki olarak da, zaman olarak da çok yanlış bi transfer oldu.

Ancak, artık bu adam alındı. Öyle ya da böyle. Yapmamız gereken bu adama hakettiği kadar destek vermek. Daha oynamadan tavır takınmak, küfür etmek... Bunların herhangi birinin ne gibi faydası olucak bize? Kızdığım ve sinirlendiğim nokta bu zaten. Dua edelim de bu transfer tutsun. Yoksa şemsiye misali olacak.

Onur dogru da bu adam 3,35 ye anlasildi di mi , 4 senede 13,4 eder , bonservisi de 9+1 miydi , mac baslari ile filan bugunku kurdan 100 milyon TL yapar

biz napiyoruz ya ? Hayir kabul edilebilir rakamlar degil bunlar

gelirlerin dip yapmis , nasil odenecek bu paralar ya

Onur dogru da bu adam 3,35 ye anlasildi di mi , 4 senede 13,4 eder , bonservisi de 9+1 miydi , mac baslari ile filan bugunku kurdan 100 milyon TL yapar

biz napiyoruz ya ? Hayir kabul edilebilir rakamlar degil bunlar

gelirlerin dip yapmis , nasil odenecek bu paralar ya
Valla artık ben işin muhasebeceliğini yapmaktan bıktım. İyi oyuncu görmek istiyorum. İsterse gitsinler 15M ödesinler Fernando'ya, gram umurumda olmaz. Donk, Cavanda gibi sıfır katkı aldığımız adamlara 1.5M filan ödeyeceğine; Fernando, Imbula, Feghouli gibi kaliteli adamlara 3.5-4M ver. Başarı geldiği sürece bunların çok bir önemi yok. Yeter ki kaliteli ve başarı getirecek adamlar olsun.

Şuna da katılmıyorum ama:
Belhanda'nın yıllık alacağı ücret ve bonuslar rezalet. Bu da bizim yönetimin iş bilmezliği.
Ancak bazılarının dediği gibi bu adamı 4M'a filan alamazsın bu piyasada. Kimse artık iyi, para edecek oyuncusunu bırakmıyor öyle kolay kolay. En basit Acerbi. 1 yıl sözleşmesi kalmış adama 8-9M para önerdik, adamlar gene kabul etmediler. Piyasa artık böyle. Belhanda kumar mı? Dibine kadar kumar ama bonservisi buydu bu adamın 3 aşağı 5 yukarı...

Valla artık ben işin muhasebeceliğini yapmaktan bıktım. İyi oyuncu görmek istiyorum. İsterse gitsinler 15M ödesinler Fernando'ya, gram umurumda olmaz. Donk, Cavanda gibi sıfır katkı aldığımız adamlara 1.5M filan ödeyeceğine; Fernando, Imbula, Feghouli gibi kaliteli adamlara 3.5-4M ver. Başarı geldiği sürece bunların çok bir önemi yok. Yeter ki kaliteli ve başarı getirecek adamlar olsun.

Şuna da katılmıyorum ama:
Belhanda'nın yıllık alacağı ücret ve bonuslar rezalet. Bu da bizim yönetimin iş bilmezliği.
Ancak bazılarının dediği gibi bu adamı 4M'a filan alamazsın bu piyasada. Kimse artık iyi, para edecek oyuncusunu bırakmıyor öyle kolay kolay. En basit Acerbi. 1 yıl sözleşmesi kalmış adama 8-9M para önerdik, adamlar gene kabul etmediler. Piyasa artık böyle. Belhanda kumar mı? Dibine kadar kumar ama bonservisi buydu bu adamın 3 aşağı 5 yukarı...

Ben de birakacaklarini dusunmuyorum , biz de brumada 15 i gormeden birakmadik

ama akla su soru geliyor , sen sana gelis parasini gonderirken kazanabilir misin ? Muhtemelen hayir

veya ikinci soru , sozlesmesinin bitmesini beklesen 9 milyondan kurtulursun ama baska bonservissizken almak isteyenlerin elinden adama ne kadar cok para vererek aklini celip kapabilirsin

Ben de birakacaklarini dusunmuyorum , biz de brumada 15 i gormeden birakmadik

ama akla su soru geliyor , sen sana gelis parasini gonderirken kazanabilir misin ? Muhtemelen hayir

veya ikinci soru , sozlesmesinin bitmesini beklesen 9 milyondan kurtulursun ama baska bonservissizken almak isteyenlerin elinden adama ne kadar cok para vererek aklini celip kapabilirsin
İyi bir menajer ile istediğin adamı istediğin yere pazarlarsın ki bu adamın piyasası kolay kolay ölmez. Yaşı da daha genç sayılır (27). Araplara filan iteleriz istersek, yeter ki çakal bi menajer bul. Araplar böyle adamları severler. Tabii dileyelim de buna gerek kalmasın...

Su anki piyasada

hakim ziyech , hatem ben arfa , belhanda 3 lusunden hangisi daha makbul ?

Su anki piyasada

hakim ziyech , hatem ben arfa , belhanda 3 lusunden hangisi daha makbul ?
Elbette ki Ziyech, üstelik daha yaşı da baya genç. Tutarsa en az 5-6 sene yerine adam almana gerek kalmaz. Ancak adamlar 11M'a aldılar zamanında bunu. Üstelik geçen sene iyi bir performans sergiledi. 46 maçta 12 gol 20 asist yapmış. Belhanda'yı aldığın paraya hayatta alamazsın onu. Şimdi satmaya kalksalar 25'den filan kapıyı açarlar bu piyasada.

Millet o kadar Ben Arfa'yı istiyor ama farkında değil. Belhanda'ya kumar diyoruz, Ben Arfa ondan daha da büyük bir kumar. :D Ne kadar yetenekli olursa olsun, herifin kafada uzun zamandır futbol oynamak yok ki PSG def etmenin yollarını arıyor. Belhanda gene geçen sene fena bir performans sergilemedi.

Son düzenleme:
Bu kilit pas diye geciyor kenk...
orta kilit pas değildir benim nazarımda.
Ben oyuncuyu bir maç ile cehennemin dibine de göndermiş değilim. Dikkatimi çeken bir ekstrası olmadı, kafasını kaldırmadan gelişine gönderdiği pas ve ortaların çoğu rakibe gitti.

En çok dikkatimi çeken ise Topu sorumluluk alması gerektiği yerde tolgaya yuvarladı ve bunu bir iki kere yaptı.

Rakibe göre maçta kendi adıma izlenimlerimi yazdım ve böyle bir rakibe karşı positif bir izlenim bırakmadı bende.

Sneijderin yerine alındı veya alınmadı söz konusu hiç bir şekilde bu değil. Sadece bu kadar para ödenen adamdan doğal olarak beklenti de yüksek olacak. Şöyle bir takıma karşı biraz daha aktif olup sorumluluk almasını beklerdim.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Oyuncularin ismi degisince, ayni yorum yapilmiyor sorun burada. Ciddi söylüyorum Sneijder bu performansi ile, ismi ilyas olsaydi Galatasaray´da ilk 11 görmesini birak onu taraftar öldürürdü. Bugün kilit paslari ile, assitsleri ile savunuluyor. Mesela Selcuk´da ismi Inan olmasa, o ilk iki üc senelik devri olmasa, bu takimda ilk 11 oynayamazdi... Ama futbolcularin ismine göre yorum yapiliyor, o yüzden hala sneijderin 8 yil önceki basarilarindan bahsediliyor.

Mesela Emre Colak Takimdaki acik ara en yüksek kilit pas orani olan oyuncu, 90% pas isabeti ile oynuyordu. Ama kendisi ile ilgili "beginsiz, ücüncü lig topcusu" gibi yakistirmalar yapildi.

Galatasaray´da istatistiksel anlamda zirvelerde yer alan her daim iki futbolcu var. Biri Sneijder, digeri Selcuk Inan. Ama sen Sneijder´i sonuna kadar istatistikleri ile savunurken, Selcuk´da bunlarin önemi olmuyor. Bu futbolcunun ismine göre analiz yapmaktir. Normal sartlar altinda sneijder gibi futbolcuyu begenen taraftarin, selcuku begenmeme sansi zordur. Keza biri 6/8 digeri 10 Numara... Sneijder´in saha icinde 95% anlamda görevini yapamayinca buna kimse fokus olmuyor, ama o 5%´lik kismi gözümüze sokuyor. Selcuk´da görevin 95%´ni yapamayinca herkes sövüyor, ama 5%´lik istatistik kasan kisim, kimseyi ilgilendirmiyor.

Mesela bugün deniliyor Sneijder 3 pozisyon hazirladi mac basi. Bu kalitesini gösteriyor. 2014/2015 sezonunda Sneijder takimi sampiyon yapti deniliyor. Oysaki Selcuk Inan daha fazla defansif görevi olmasina ragmen ayni sneijder kadar pozisyon hazirladi mac basi o sene. Ama kimsenin umrunda degil. Neden ? Cünkü Selcuk agir, Selcuk zor dönüyor, Selcuk adam gecemiyor, Selcuk yan pas, geri pas atiyor. (Ki bu elestiriler yapildiginda en cok ileri pas atan oyuncuydu istatistiksel anlamda) Ayni olaylar bizi sneijderde de rahatsiz ediyor, hemde adam 10 Numara forvet arkasi, daha bile hareketli olmasi gerekiyor. Mesele bu.

orta kilit pas değildir benim nazarımda.
Ben oyuncuyu bir maç ile cehennemin dibine de göndermiş değilim. Dikkatimi çeken bir ekstrası olmadı, kafasını kaldırmadan gelişine gönderdiği pas ve ortaların çoğu rakibe gitti.

En çok dikkatimi çeken ise Topu sorumluluk alması gerektiği yerde tolgaya yuvarladı ve bunu bir iki kere yaptı.

Rakibe göre maçta kendi adıma izlenimlerimi yazdım ve böyle bir rakibe karşı positif bir izlenim bırakmadım bende.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Sneijder´in tombul tombul, sakatlik sonrasi ciktigi maclar ile kiyaslarsak büyük fark var.

Orta kilit pas degil diye birsey mi var aga, bunun definisyonu belli. :D Sneijder´in kilit pas oranin bukadar yüksek olma sebebi, sürekli bir fake yapip topu soldan ortaya sisirmesi, yada duran toptan göndermesi. Orada biri kafa ile kaleye gönderdigi vakit, kilit pas oluyor.

İsmi sneijder değil Ahmet olsaydı ve böyle bir klası olsaydı yine bu şekilde konuşurdum. Karşılaştırdığınız Selçuk, Burak, bunlar yeteneklerine üst düzey oyuncular değil. Bir tek Emre Çolak, yetenek olarak çok iyi ama Emrenin sorunu üç maç o yeteneklerini iyi kullanan adam gidip dördüncü maçta saçmalıyordu hemde az buz değil.

Cidden sneijder için kalitesine ve klasına güvenenlere acayip şeyler yazıyorsunuz, olayı saçmalıyorlar noktasına getiriyorsunuz, Belhanda ile sneijder karşılaştırılamaz diyorsunuz ama gidip sneijderi selçuk ve Burak gibi adamlar ile karşılaştırıyorsunuz. Sneijder klası doğrultusunda piyasada tanıdıktan sonra boşuna Avrupanın üst düzey takımlarında oynamadı. Selçuk ve Burağın kariyerleri orada, keza Emre bakalım nerelere kadar gidebilecek.

Birde şurda altı üstü Belhandanın bir maç içinde ki performansı hakkında yazı yazılıyor, tutar tutmaz bekleyip görmek lazım ama sezonun en önemli maçında iyi değildi.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Vallah ben çok iyi hatırlıyorum Sneijderin ortalarını önemsiz bulup yaptığı ortasından sonuçlanan asistlerini saymayan adamlar vardı burada.

sent via GSC

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt