#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Feghouli sağ kanattan önce 10 numara oynuyordu galiba. Belhanda'yı kesebilir bence. Tolga kesin oynayacak zaten, Rodrigues kesilmeye en yakın isim gibi ama o adamın da 10 tane ciğeri var galiba. Adam 2 kişilik koşuyor resmen maçta onun da kesileceğini sanmıyorum. Adam fişek gibi resmen biz ekran başında küfrediyor olabiliriz de Rodriguez'in karşısındaki adama maç sonu sorsalar bence daha iyi anlaşılır. 90 dakika yerinde durmayan bir adama karşı oynamak zordur baya. Belhanda kesilmeye çok yakın bence. Çok kötü oynamıyor da yeterli mi değil. O mevki için fazla sıradan yani fark yaratmıyor, oyun içinde sürekli kayboluyor. Hepimiz görüyoruz beyler konu Sneijder falan değil o ayrıldı zaten. Burada bariz yetersizlik var.

İlginç, demek ki farkında değilmişsin.

Tartışmaya tam olarak kattığım şey şu.
X = Seviyorsun
Y = Sevmiyorsun

Y'nin yaptıklarındaki ufak tefek pozitif şeyleri görmezden gelirken, X'in yaptıklarındaki pozitif şeyleri dillendiriyorsun.

Belhanda konusunda İsmail Türüt'ten bahsetmemi de beklemiyorsunuz herhalde.

Iyi de buna ne gerek var

Burada bir pozitif şeyi överken aman Sneijderin geçmişte yaptığı pozitif şeyleri de övelim yoksa ____ diye düşüneceksek elimize ne geçmiş olacak? ....

Yaşı ilerledi ve kulüp kulüp olmaktan çıktı, kendi de saldı bana sorarsan.

Anlattığın şeylerde haksız değilsin ancak yine de Belhanda'nın normalde başka bi oyuncuda (Sneijder değil, herhangi biri) övülmeyecek yönlerinden bahsetmek, bence bu övgüleri kullananların da Belhanda'nın beklentilere henüz yaklaşamadığını düşündüğünü ortaya koyuyor. "Işık var" yorumun buna dahil değil tabi. Bence de az buçuk bi ışık var ama ilk olarak kafasını tamamen maça vermesi gerekiyor. Önceki takımlarda da hep böyle miydi bilemeyeceğim ama çok bıkmış bi görüntüsü var.

Neyse umarım daha somut katkılarla önümüzdeki haftalarda bu düşüncelerimi unutturur. İyi akşamlar.

Takim icin oynayan oyuncu severim. Ben Sneijder geldiginde, cok daha komple bir oyuncu bekliyordum. Daha takim oyuncusu bir adam bekliyordum. Yeni dönemin star role playlerlerindendi zamaninda. Ben Sneijder transferini o yüzden cok istedim. Cünkü biz bir nevi o dönemler, divalardan kopmus bir takimdik. 6 ay da bir kere elestirmedim, forumsuz fizik olarak hazirliksiz diye. Ama sonrasinda iyi oynadigi sezonlarinda bile, benim beklentilerimdeki oyuncu, takima ihtiyaci gördügüm adam degildi. Bunu da her daim belirttim. Zayif sezonlari bir yana...

Benim sevdigim tip oyuncular belli Talha. Ben fizik kapasite, pres. Top tutma, tempo, calim severim. Takim oyununu oynayan, takimin diger oyunculari icin mücadele edeni severim. Yenekli oyuncular ile bunu yapmak önemli. Bunu yeteneksiz adamlara yaptirmak kolaydir, ama iyi bir takim cikamayabilir. Kaliteli adamlara yaptirmak zordur, ama cok zor yenilen takim olursun o vakit... Genelde yetenekli adamlari bu tarz oynatmak zor oluyor. Bunu oynamalari, basari acisindan önemli. Bu varsa, kanimca gerisi de corap sökügü gibi gelecektir. Öyle umuyorum.

Belhanda özelinde, topa karsi oynadiginda cok dissiplinli ve konsantre görünüyor takip ettigimde. Top ayagina gelince laubali, ve cool olmaya casiyor her defasinda... Serdara attigi pastan, en cok ben elestirdim zaten burada... Bana kalirsa katkisi iyi, ama beklentileri karsilamasi icin daha fazlasi sart oglu sart. 4-5 Milyona degil, 10 milyona avroya geldi sonucta. 3 Milyon kazaniyor.

Son düzenleme:
2-3 tane önemli hava topu aldı...takım uyumu arttırça büyüyecek çok kaliteli oyuncu

Iyi de buna ne gerek var

Burada bir pozitif şeyi överken aman Sneijderin geçmişte yaptığı pozitif şeyleri de övelim yoksa ____ diye düşüneceksek elimize ne geçmiş olacak? ....
Mesele "...." diye dusunmek degil ki. Gercekci olmak. Yani gecen sezon size nasil Sneijder'i oven yorumlar "Sneijder kotu ama elimde bi bu var" gibi geliyorsa su anda da aynisi Belhanda icin gecerli.

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sneijder'in bugün Belhanda'nın övülen futbolundan çok daha iyi performanslarının eleştirildiğini net hatırlıyorum, Talha galiba bunu vurgulamış.

Takim icin oynayan oyuncu severim. Ben Sneijder geldiginde, cok daha komple bir oyuncu bekliyordum. Daha takim oyuncusu bir adam bekliyordum. Yeni dönemin star role playlerlerindendi zamaninda. Ben Sneijder transferini o yüzden cok istedim. Cünkü biz bir nevi o dönemler, divalardan kopmus bir takimdik. 6 ay da bir kere elestirmedim, forumsuz fizik olarak hazirliksiz diye. Ama sonrasinda iyi oynadigi sezonlarinda bile, benim beklentilerimdeki oyuncu, takima ihtiyaci gördügüm adam degildi. Bunu da her daim belirttim. Zayif sezonlari bir yana...

Benim sevdigim tip oyuncular belli Talha. Ben fizik kapasite, pres. Top tutma, tempo, calim severim. Takim oyununu oynayan, takimin diger oyunculari icin mücadele edeni severim. Yenekli oyuncular ile bunu yapmak önemli. Bunu yeteneksiz adamlara yaptirmak kolaydir, ama iyi bir takim cikamayabilir. Kaliteli adamlara yaptirmak zordur, ama cok zor yenilen takim olursun o vakit... Genelde yetenekli adamlari bu tarz oynatmak zor oluyor. Bunu oynamalari, basari acisindan önemli. Bu varsa, kanimca gerisi de corap sökügü gibi gelecektir. Öyle umuyorum.

Belhanda özelinde, topa karsi oynadiginda cok dissiplinli ve konsantre görünüyor takip ettigimde. Top ayagina gelince laubali, ve cool olmaya casiyor her defasinda... Serdara attigi pastan, en cok ben elestirdim zaten burada... Bana kalirsa katkisi iyi, ama beklentileri karsilamasi icin daha fazlasi sart oglu sart. 4-5 Milyona degil, 10 milyona avroya geldi sonucta. 3 Milyon kazaniyor.
Aynen o yonu cok ilginc :D Defans yaparken baya kendinden emin ama ofansta ilgisiz gibi.

Hadi bana musade. :tiphat:

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

böyle devam ederse, Linnes ilk 11 de kalip, Asamoah sol kanat oynar. Belhanda'da yedek

Geldiğinde belirtmiştim sorumluluk almayıp halsiz oynadığinı. Nicete bu görüntüyü veriyordu, pek değişmemiş. Kötü de oynamıyor ama iyide değil. Daha iyi olur umarım. Gözler Sneijderi izledi.

Hayır adamda yetenek var inceci bir o var bir de Fegho. Ofansif katkısını arttırmak zorunda.

İlk yarı lakayt bir görüntü içindeydi.Fakat 2.yarıdaki performansını begendim.Ofansda iyi yaptıgı işleri sürekli yapamamasının sebebi bence sürekli prese katılmasından kaynaklanıyor.Güç sorunu var.Mesela bir çok kişinin düşünemeyeceği ara pasları atıyor.Tam bi ofansif orta saha gibi oynamıyor tudorun taktiği doğrultusunda.Bence ilerki haftalarda çok daha iyi olacak.

Çok daha enerjik olması gerekiyor, surat ifadesi bile solgun.

Asist yapmayan 10 numara mi olur yeaa. 9 milyon euroluk oyuncu dediğin de yildizsa gol atacak arkadas, 1 tane golü var onda da gomise dua etsin yani.

Bugünkü şans pozisyonunu bile gole çeviremedi ya daha bisey demiyorum, 10 numara adam pozisyon yaratacak ve gol atacak.
Ha birde asistini asisttini saymayalim her gol ataklarında varmış ohoo halamın sakallari olsa amcam olurdu.

Şunları okuyup ibret alırsınız umarım. Çünkü bunlar geçen sene hep oldu.
Bazilari futbola bakış açısını değiştirmediği sürece bu döngü sürer, bir sene sonra burada sneijderi gömdükleri gibi belhandaya gelir sıra.

Bugün ne oynamaya çalıştığını anlayamadım. Son derece laubali ve diğer maçlara göre fizik olarak düşüş var gibi gördüm. Ha o 3 kişinin arasından çıkıp saçma sapan vurduğu pozisyon gol olsa kötü oyununu örtebilirdi çünkü o pozisyon gol olsa sezonun en güzel gollerinden biri olmaya aday olacaktı.

Sneijder konusuna gelirsek eğer kusura bakmayın beyler; O beğenmediğiniz küfür kıyamet gönderdiğiniz Wesley Sneijder ismi, Belhanda'nın tepesinde tüm sezon boyunca Demokles'in kılıcı gibi sallanacak hiç kusura bakmayın. Tamam gitti bitti uzatmayalım falan diyenler olmuş yok öyle bir dünya :) Belhanda, geçen sezonun o leş kadrosunda Sneijder'in ulaştığı istatistiklerin ötesine bu muhteşem kadroda geçmek zorundadır. Sneijder'in top oynayabileceği bir Bruma vardı, şu an ise Belhanda'nın top oynayabileceği sürü ile adam var. Sneijder'in yerine gelmesi sebebi ile de Belhanda'dan beklentilerimiz çok yüksek. Kerim'in de dediği gibi o 10 milyon avroyu takım savunması yapsın diye vermedik. Bu adam çatır çatır skor üretecek ve üretmek zorundadır. Kendisi ile alakalı net bir şey söyleyebilmek için 8-10 hafta daha geçsin istiyorum. Ön yargılı bir şekilde yaklaşmak ve haksızlık etmek de istemiyorum.

Aynı şey Tudor için de geçerli. Bu ikisi hakkında net bir yargıya varabilmiş değilim. Östersunds maçından sonra biraz da o skandalın öfkesi ile Belhanda'ya Faslı Maradona, Tudor'a ise Hırvat Sığırı demiştim. Bir Galatasaraylı olarak tek temennim, bu ettiğim lafları sezon sonunda bana afiyetle yedirmeleridir.

Bu arada Belhanda'nın bugünkü kötü oyunundan sonra asistin asistini yaptı falan gibisinden savunmaya geçenler olmuş sanırım :D Geçen senelerde Sneijder'in konusuna gelip bugün de asistin asistini yapmış diye dalga geçenlerle bunu diyenler aynı kişilerdir diye tahmin ediyorum :D İsimler aklımda net olarak belirdi nedense hiç zorlanmadım :D

Ümidim ve temennim Belhanda'nın son derece başarılı olması hatta efsanemiz olmasıdır. Bu şekilde olursa Sneijder defteri kapanır çünkü acımız diner ve lafını etmeye gerek duymayız. Hiç temenni etmiyorum lakin oldu da Belhanda abuk subuk işler yaptı, laubali davranışlar sergiledi, sezon boyunca saçma sapan bir performans gösterdi ve takımı şampiyonluktan etti. (Bkz : Allah Korusun) İşte o zaman Sneijder gibi adamı küfür kıyamet gönderen kitle için bir yüzleşme süreci başlar ki bu süreç son derece sert geçer.

Velhasıl kelam dilerim ki hiç böyle mevzulara gerek kalmasın ve Belhanda sezonun genelinde çatır çatır top oynasın. Ümidimiz ve beklentimiz bu yöndedir.

asamoya da gelirse forma sansi bulamaz
eger su ortamda rodrigez veya tolga kesilip bu kesilmezse tudor net adam kayirmis olur

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

Kurulmasin zaten, gerek yok. Ancak Sneijder ile ilgili bu tartismalari, takim onu top ile bulusturamiyor olaylarini 3 sene yasadik. Hamza-Riekerink dönemlerinde tekabül ediyor, oyunu tamamen sneijder üzerine kurulmasi. Belhanda 10. hafta sonrasinda, bukadar pasif olmaya devam ederse, bunun Belhanda icinde backlashi baslar... Yada ona göre övgü-elestiri alir... Faydali oyncu oldugu ortada, ama 10 milyon bizim icin daha fazlasini sart kiliyor.

Ama bir oyuncunun özelliklerini evaluating imkani var. Belhanda fizik kapasitesi geregi, bunlari ilerleyen haftalarda yapabileceginin isiklarini veriyor. Bunun bir tanesi, rakip sirtindayken, birden dönmeleri, ve topu dikine tasimasi. Yani Belhanda tek kosup top kapsa ok, ama adamin o performansindan ziyade, teknik ve kalitesi de görülüyor... Simdiye dek porsiyon porsiyon da olsa.

Ben Sneijder ile ilgili de bunu yillardir yazdim. Beni hücum oyunundan ziyade, defansif oyunu hayal kirikligina ugratti diye. Yoksa neyi yapabildigi, neyi yapamadigi biliniyordu az cok. Bazi hücum özellikleri de önceden biraz daha iyi idi, bire bir gibi. Ama onu özel kilan, savunmaya katkisiydi, bizde nasil defansif liabilitiy´e dönüstü anlayamadim. Futbolda oyunun iki yönü de, esit öneme sahip. Sneijder´de buz yüzden moderen 10 Numara olarak lanse ediliyordu Inter döneminde.

yani koşuyor ediyor mücadele var ama bu maç olmadı belhanda. 3 maç sonunda şu kanaate varabiliriz ki belhanda bu takımın içinde yer alacak ama hiçbir zaman bizi tatmin edemeyecek. 10 numara hususunda aceleci davrandık ben arfa veya belki nasri bilmiyorum daha iyi olurmuş bize. belhandanın nice deki oyunu da tatmin etmez bizi açıkcası. montpeiller günlerine dönmek zorunda yoksa hep bir şey eksik kalacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt