#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belhanda´yi kendi performansina göre elestirin. Ancak Sneijder ile kiyaslayarak, sadece Belhanda´ya bir edge vermis olursunuz. Belhanda topa karsi büyük bir fark olmak üzere, iki yönünü de sneijderden iyi oynuyor. Belhanda´nin sneijdere nazaran hücum olarak da cok daha fazla silahi var, her mac gösterdi simdiye kadar, ama sadece azar azar. Sneijderin tek olayi pas idi. Takimin bu temposunda, hemde solunda kanat olmadan, sistem sneijdere e sola topu gönder oyun yapsin tarzinda olmadigi icin, belhanda´nin aldigi toplarin 1/4´ni alamadigi gibi, arkasinda oynayan Tolga Cigerci gibi oyuncular bukadar etkili performans ortaya koyamayip, yine sövülür olurdu.

Son düzenleme:
Tolga'nın mevcut performasının sebebi olarak Gomis, N'Diaye, Fernando vs... değil de neden özellikle Belhanda gösterilmeye çalışılıyor anlayabilmiş değilim :) Tolga'nın performansının nedeni olarak bu saydığım isimler arasında en son Belhanda derim. Özellikle bugün beklentilerin çok altında kaldı. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek :)

Sneijder'in tek olayı pas diye bir şey yok. Duran topları en az Belhanda kadar iyi kullanıyordu. Şut tekniği Belhanda'nın çok ilerisindeydi. Ceza sahası dışından veya uzaktan şut konusunda kıyaslama dahi yapmıyorum Sneijder'e ayıp olur :) Ayrıca pas diyorsunuz da Sneijder'in attığı o milimetrik pasları da henüz Belhanda'dan göremedik. Çalım deniyor ama öyle aman aman bir çalım yeteneği de göremedim. Yaş ve fizik kalite konusunda Belhanda daha avantajlı olabilir. Lakin diğer konularda Sneijder'i geçtim N'Diaye dahi Belhanda'nın önünde gibi görünüyor. Belhanda performansını yukarı çekemezse bir noktadan sonra N'Diaye 10 numara pozisyonuna geçebilir.

Velhasıl kelam bu adam daha etkili oynayacak ve çatır çatır skor üretecek aga bunun başka yolu yok. Bunun aması maması yok.

@Erman Türker:

Olay gayet basit... Belhanda´nin arkasinda oynuyor. Fark ettiysen Belhanda solunda futbolcu olmadan oynuyor, zaman zaman Tolga dolduruyor orayi sadece. Yani Tolga ileri cikabilmesi icin, önünde oynayan belhandanin defansif oyununa tabi. Tolga´nin orada oynama sebebi de Tudor´un Linnes´e güvenmemesinden kaynaklaniyor. Asamoah geldiginde, orada kartlar degisir. Takim daha ofansif olur.

Belhanda...

- Savunma arkasina karsi, ceza sahasi icine, yada bos alanlara kosu
- Calim
- Top tutma
- Rakip arkasindayken, dönüp, pozisyon yaratma
- Hiz

Hepsinde sneijdere nazaran cok daha iyi.

Oyunun tamami ile bir yönü olan, topa karsiyi zaten kat ve kat iyi oynuyor keza sneijderin o yönü yoktu bizde.

Ve su an oynadigimiz oyunu, sneijder ile oynama imkanimiz bile yok. Puan kayiplari olur, ve etrafina sövüyor olunurdu muhtemelen. Keza, takimin sol kanadi Tolga, sag kanadi Rodriguez tarzinda muhabetler olurdu. Ve Ndiayeye sövmek isteyenler, dünden hazir bekliyorlar.

Aldigi para ve bonservisine göre daha iyi olmasi lazim. Ama Sneijder ile kiyasla degil. Sneijder fizik olarak futbolcu gibi degildi. Belhanda takimin formatina daha uygun, daha da iyi oynuyor. Ve simdiye kadar Belhanda´nin potansiyalinin cok azini izledik.
Mesele istatistik ise Burak Yilmaz´i bosuna gönderdik takimdan, keza sneijderin 5 sezonda bir defa basardigini her sene yapiyordu. Özellik ile de Burak´a topa karsi oynamiyor diye elestiriliyordu. Elmander´de sadece 10 gol atiyordu, ama oyunun iki yönünü de oynuyordu. Arkasindaki oyuncular 20 gol atiyordu.

Sneijder´in son sezonu disinda, istatistikleri en fazla vasat üstüydü bizde.

Son düzenleme:
Fazla duygusal yaklaşılıyor yapmayın arkadaşlar bitek siz değilsiniz Sneijder'i seven. Gerçek şu ki Sneijder bu takımda ne fiziksel kondisyon olarak nede taktiksel olarak barınamazdı, Belhandanın vereceği katkıyı veremezdi. Bugün kötü performans sergiledi gibi ama bu boyle devam edecek demek değil. Salın artık Sneijderi adam gitti yok artik kendi topçunuza gereken desteği verin.

HTC Desire 816 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

@Adem Çakar

Yazdıklarına katılmam mümkün değil. Öyle şeyler yazmışsın ki okuyan der ki herhalde Sneijder futbolcu falan değil :D Elbetteki 26-27 yaşlarındaki Sneijder değildi lakin kaybetmek yerine bir şekilde kazanmayı tercih etseydik yine işimizi görürdü. Hele ki mevcut kadroda daha iyi işler yapabileceği konusunda görüşüm hiç değişmedi. Adam geçen senelerde verdiği pası geri alabiliyor muydu? Veyahut attığı pasların ne kadarı takım arkadaşları tarafından anlaşılabiliyordu? Hani bu adamın CL kupası var, DK finali var, sadece Galatasaray'da kazandığı onca kupa var lakin senin yazına bakıyorum anlam veremiyorum.

Belhanda...

- Savunma arkasina karsi, ceza sahasi icine, yada bos alanlara kosu
- Calim
- Top tutma
- Rakip arkasindayken, dönüp, pozisyon yaratma
- Hiz

Hepsinde sneijdere nazaran cok daha iyi.
Belhanda'nın belli bir kalitesi var boş bir adam değil elbet lakin bu saydığın özellikleri konusunda neyin ne olduğunu zaman gösterecek. Ben şu ana kadar sahada bu kadar net bir fark göremedim. Umarım senin dediğin gibidir ne diyeyim :) Madem bu konularda Sneijder'den çok daha iyi o vakit Sneijder'in en iyi istatistiği olan 2013-2014 sezonu istatistiğini paramparça etmesi gerekiyor. Madem senin dediğin gibi o halde bu sezon Belhanda'dan 17 gol 10 asist performansının ötesine geçmesini bekliyorum. Hani Sneijder o sezonda yaptığı bu istatistiğini de Akhisar'a Çaykur Rize'ye yapmadı. Hemen hemen hepsi son derece kritik önemli maçlardı. Juventus, Kopenhag, Fenerbahçe, Trabzonspor vs... maçları ve TK finali vs...

Sneijder elde tutulup, Belhanda'ya verilen 10 milyon avro ile Asamoah'ın önüne sol kanada Feghouli kalitesinde bir adam daha alınabilirdi bence. Bu şekilde olsa daha iyi mi olurdu diyorum. Dediğim gibi bunu zaman gösterecek. Lakin Sneijder gibi adam da kuyruğuna teneke bağlanıp küfür kıyamet gönderilecek bir adam değildi. Bunu kabul edemiyorum. Selçuk'a bu yapılabilirdi itirazım olmazdı lakin bu muameleye Sneijder maruz kalmamalıydı. İlla gönderilecekse bile bu şekilde olmamalıydı. Sneijder takımı karıştırırdı mevzusuna da inanmıyorum. Selçuk evet hatta Arda gelse ikisi beraber takımın canına okurlar. Sosyal medyadan birbirlerini kollamalar paslaşmalar falan görüyorsun işte. Arda gelse şu an Selçuk'un da eli güçlenir ve takımı paramparça ederler. Selçuk'un bu akşamki maçta yediği naneyi sen de gördün öyle değil mi? :) Sneijder Riekerink'i önermiş de bilmem neymiş! Yahu yönetim futbolcuya hangi hocayı getireyim diye sorar mı? :D Sonra Sneijder suçlu oluyor yok öyle bir şey. Yönetim zafiyetleri bile Sneijder'in üzerine yüklemeye çalışıldı. Bir de şunu unutmayalım; Takım kalitesi düştükçe Sneijder'in performansı da düştü. 2013-2014 sezonundan bu yana tüm verilere bakmak yeterli olur.

Velhasıl kelam Aysal konusunda olduğu gibi Sneijder konusunda da pek orta yolu bulabiliriz gibi görünmüyor Adem boşuna kasmayalım :) Tek temennim Belhanda'nın bize Sneijder'i aratmamasıdır. Bu şekilde tüm sorunlar çözülür.

Kusura bakma, biraz toparlamak icin, parca parca cevap verecem.

@Adem Çakar

Yazdıklarına katılmam mümkün değil. Öyle şeyler yazmışsın ki okuyan der ki herhalde Sneijder futbolcu falan değil :D Elbetteki 26-27 yaşlarındaki Sneijder değildi lakin kaybetmek yerine bir şekilde kazanmayı tercih etseydik yine işimizi görürdü. Hele ki mevcut kadroda daha iyi işler yapabileceği konusunda görüşüm hiç değişmedi. Adam geçen senelerde verdiği pası geri alabiliyor muydu? Veyahut attığı pasların ne kadarı takım arkadaşları tarafından anlaşılabiliyordu? Hani bu adamın CL kupası var, DK finali var, sadece Galatasaray'da kazandığı onca kupa var lakin senin yazına bakıyorum anlam veremiyorum.

Wesley Sneijder´in kendisini Wesley Sneijder yaptigi özelligi paslari, sutlari disinda defansif olarak iyi oynamasiydi. Topun iki yönünü de oynamadigin vakit, zaten hic bir kupayi kazanamazsin. Sneijder´in her daim hücum anlamda limited olan özellikleri var. Bizdekinden daha iyi olsa da, cok hizli, cok iyi calim atan, yani genelde yildizlarin olmaz ise olmaz özellikleri yoktu. Bu Sneijder ile alakali Mourinho´nun tabiridir. Bizde kosu performansi her daim cok düsüktü. Öyle ki, Mancini merkez oynatmaktan korkuyordu, Van Gaal ziyadesi ile benzer argumanlar ile, geriye cekti kendisini. Yine avrupa da tempolu futbolu iyi bilen Tudor, ilk Sneijder´e takti kafayi.
Tuncay Sanli 2009 yilinda daha Türkiye´nin gelmis gecmis en iyi kanatlarindan biriydi, 2012 yani sadece üc sene icinde, Türkiye liginde dahi oynamayacak seviyede bir oyuncu haline geldi. Bazi düsüsler derindir, ve futbolda hizli gelisir.

Belhanda'nın belli bir kalitesi var boş bir adam değil elbet lakin bu saydığın özellikleri konusunda neyin ne olduğunu zaman gösterecek. Ben şu ana kadar sahada bu kadar net bir fark göremedim. Umarım senin dediğin gibidir ne diyeyim :) Madem bu konularda Sneijder'den çok daha iyi o vakit Sneijder'in en iyi istatistiği olan 2013-2014 sezonu istatistiğini paramparça etmesi gerekiyor. Madem senin dediğin gibi o halde bu sezon Belhanda'dan 17 gol 10 asist performansının ötesine geçmesini bekliyorum. Hani Sneijder o sezonda yaptığı bu istatistiğini de Akhisar'a Çaykur Rize'ye yapmadı. Hemen hemen hepsi son derece kritik önemli maçlardı. Juventus, Kopenhag, Fenerbahçe, Trabzonspor vs... maçları ve TK finali vs...

Istatistik olarak gecebilir, ama mesele o degil. Istatistikler performansi belirleseydi, kimse Burak ile Selcuk Inan´i elestiremezdi. Ikisinin de fundamental gerekli olan eksikleri vardi ve yas ilerlerdikce artti. Sneijder´de keza ayni. Oyunun bir yönü komple yok, bu günümüzde bir orta saha icin düsünülemez. Ayni zamanda dedigim gibi top tutma, calim atma, özellikleri de yok. 5 kisi ile solda kamp kuralim, Sneijdersürekli oradan orta yada, iceriye pas atsin, yada sut. Sneijder top ile bulussun diye, set kuruyorduk orada. Sonuc olarak sag kanadimiz öldü.

- Belhanda aynen sneijderin oynadigi bu oyunu, su an oynadigi oyundan cok daha rahat oynar. Defansif olayini digerleri halletsin, ve Belhanda solda topu her aldiginda, sadece orta kesmeye, kanat oyuncusuna pas atmaya, sut atmaya harcasin. Belhanda bunu sabaha kadar yapar, ama bu okunmasi ve savunulmasi cok kolay, oyunun akiciligini bozan bir strateji.

Ve Sneijder pas attiktan sonra kosmuyordu.

passen-quadrat-gr.gif

Futbolda en temel olay olarak ögretilir. Pas attiktan sonra, direk olarak bos alana kosman gerekir. Bunu yapamadigin vakit, o pasi attigin oyuncunun, opsiyonlarini kisitlarsin. Ve bunu bizde Sneijder ve Selcuk ile, iki oyuncu yapmiyordu. Bunu oyuncularin yapmiyorsa, akici oyun cikamaz ortaya. Ve pasi oalan oyuncular, hep opsiyon darligi yaslarlar.

Uc örnek vereyim bugünkü mactan. Tolga Garry´ye assist yapti, sonra dönen topa yine kendisi vurdu. Burada ceza sahasina 25 metrelik bir kosu söz konusu. Bugün gol olmaz, yarin olur. O kosular olmadigi vakit, topu alan adam da zorlanir, cünkü savunmanin önünde nekadar az oyuncu olursa, okadar rahat savunabilir. Yada pozisyonu bitiremezsin, ve o pozisyon sana geriye atak olarak döner.

Belhanda set ile top almiyor hic, oyunun akisina göre oynuyor. Ve ayni zamanda defansif görevlerine bagli yapiyor bunu. O yüzden bize göre daha uygun.

- Su anki sistemde hic sol acik olmamasina ragmen, iki kanadi da aktif kullaniyoruz. Bir yerden pozisyon, diger yerden goller geliyor.

- Bu Sneijder´e uygun bir sistem degil. Tolga Linnes-Sneijder arasinda ölürdü.

- Belhanda´yi orjinal pozisyonu disinda, cok fazla siritmadan, takima zarar vermeden, oynatabiliyoruz. Cok yönlü olmasi bir avantaj.

Sneijder elde tutulup, Belhanda'ya verilen 10 milyon avro ile Asamoah'ın önüne sol kanada Feghouli kalitesinde bir adam daha alınabilirdi bence. Bu şekilde olsa daha iyi mi olurdu diyorum. Dediğim gibi bunu zaman gösterecek. Lakin Sneijder gibi adam da kuyruğuna teneke bağlanıp küfür kıyamet gönderilecek bir adam değildi. Bunu kabul edemiyorum. Selçuk'a bu yapılabilirdi itirazım olmazdı lakin bu muameleye Sneijder maruz kalmamalıydı. İlla gönderilecekse bile bu şekilde olmamalıydı. Sneijder takımı karıştırırdı mevzusuna da inanmıyorum. Selçuk evet hatta Arda gelse ikisi beraber takımın canına okurlar. Sosyal medyadan birbirlerini kollamalar paslaşmalar falan görüyorsun işte. Arda gelse şu an Selçuk'un da eli güçlenir ve takımı paramparça ederler. Selçuk'un bu akşamki maçta yediği naneyi sen de gördün öyle değil mi? :) Sneijder Riekerink'i önermiş de bilmem neymiş! Yahu yönetim futbolcuya hangi hocayı getireyim diye sorar mı? :D Sonra Sneijder suçlu oluyor yok öyle bir şey. Yönetim zafiyetleri bile Sneijder'in üzerine yüklemeye çalışıldı. Bir de şunu unutmayalım; Takım kalitesi düştükçe Sneijder'in performansı da düştü. 2013-2014 sezonundan bu yana tüm verilere bakmak yeterli olur.

Velhasıl kelam Aysal konusunda olduğu gibi Sneijder konusunda da pek orta yolu bulabiliriz gibi görünmüyor Adem boşuna kasmayalım :) Tek temennim Belhanda'nın bize Sneijder'i aratmamasıdır. Bu şekilde tüm sorunlar çözülür.

Sneijder eger yedek olarak kalsaydi, kalabilirdi. Ama kalirmiydi yedek ? Sneijder´in diger oyuncular gibi, icinde ne gezdigi, spekulasyondur. Iyi kötü bir kenarda kalsin. Sonuc anlaminda su var. Yedek oturdugunda, olabilecek taraftar baskisi bile, göndermek icin iyi bir argumdi. Elbette ki bu sekilde olmamaliydi. Ancak Galatasaray´da kimler, ne sekilde ayrildilar, bu klassiktir artik bizde. En son kim jubile yapti, bilmiyorum.

Su takimda da benim özleyebilecegim, ve eksik gördügüm tek isim Bruma. Cünkü her oyun icin fiziksel kapasitesi var. Bruma diyorum cünkü, herkesin bu denli dissiplinli oynadigi takimda, o da diger oyunculari örnek alacagini var sayiyiyorum.
Ben sahsen 10 Milyon verip Belhanda´yi almazdim. Ama alindi bir kere... Bruma kalsaydi, benim icin daha mübahti. Feg daha olgun, belki daha iyi performans verecek bize, daha zeki oynayacak, ama Bruma Feg´den de iyi oyuncuydu bana göre. Ve genc tabi.
Ama oynadigimiz oyunu gördükce, brumayi özlemeye lüzüm kalmiyor. Bruma Rodriguez´in 10 kati. Ama takimin ne yaptigi daha önemli.

Belhanda iyi oynadigi, ve takim kazandigi sürece benim icin mübahtir.

Son düzenleme:
Artık yavaş yavaş emin oluyorum ki belhanda en yanlış transferimiz..
Adem savunma katkısı vs iyi tarafından bakmaya çalışıyor ama bu adam ruhsuz..sazı ele alacak bir tip değil..antalyanın alabildiği nasri en canlı kıyas ornegim olacak..maliyeti ondan fazla ama katkısı onun kadar olsun yeter bana..

SM-C5010 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Belhanda yeteneklerine ihanet etmezse efsane olur. Ama oyun içi laubaliliği çok can sıkıcı. İnşallah daha iyi olur.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Umursamaz tavırları,bilinçli kart görme potansiyeli var hadi bunları da geçtim yana,geriye oynamıyormu hücuma kalkarken bunun için alınmadı bunun için 20 trilyon para dökülmedi ona...şuana kadar beklentilerin altında kaldı net.....

Sneijder'in bugün Belhanda'nın övülen futbolundan çok daha iyi performanslarının eleştirildiğini net hatırlıyorum, Talha galiba bunu vurgulamış.

aynen öyle

sneijderin 90. dakikada tek pres yapan olduğu anlara defalarca şahit olduk

eğer takım savunmasıysa konu

belhanda nedir ya abuk sabuk pas vermeye çalışıyor

kendine çekin düzen vermezse feghouli geldiğinde yedeğe geçer

Tolga'nın mevcut performasının sebebi olarak Gomis, N'Diaye, Fernando vs... değil de neden özellikle Belhanda gösterilmeye çalışılıyor anlayabilmiş değilim :) Tolga'nın performansının nedeni olarak bu saydığım isimler arasında en son Belhanda derim. Özellikle bugün beklentilerin çok altında kaldı. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek :)

Sneijder'in tek olayı pas diye bir şey yok. Duran topları en az Belhanda kadar iyi kullanıyordu. Şut tekniği Belhanda'nın çok ilerisindeydi. Ceza sahası dışından veya uzaktan şut konusunda kıyaslama dahi yapmıyorum Sneijder'e ayıp olur :) Ayrıca pas diyorsunuz da Sneijder'in attığı o milimetrik pasları da henüz Belhanda'dan göremedik. Çalım deniyor ama öyle aman aman bir çalım yeteneği de göremedim. Yaş ve fizik kalite konusunda Belhanda daha avantajlı olabilir. Lakin diğer konularda Sneijder'i geçtim N'Diaye dahi Belhanda'nın önünde gibi görünüyor. Belhanda performansını yukarı çekemezse bir noktadan sonra N'Diaye 10 numara pozisyonuna geçebilir.

Velhasıl kelam bu adam daha etkili oynayacak ve çatır çatır skor üretecek aga bunun başka yolu yok. Bunun aması maması yok.

yok artık yoksa tolganın iyi oyununun sebebi belhanda diyen almancılar mı var

buna 1 tarafımla gülerim işte

Bizim 10 numaradan beklediklerimiz demode futbol. Eskide kaldı artık. Zaten statik 10 numaralarında devri kapandı, Sneijder'in futbolu bırakmasıyla tamamen biter o klasik 10no. Dönemi
Tudor'un Belhanda'dan beklentisi farklı arkadaşım. Adam takımın ilk yarı en çok mesade kat eden 3. Oyuncusu olmasi lazim. 5km uzerinde kosmus bu adam. hücumdaki box to box adam yahu. Bu kadar cok efor,enerji harciyor geriye geliyor, kafa topuna çıkıyor. Olan bu yani. Ilerde de max perf verseydi zaten 7 8 atardık ki atabilirdikte bayağı pozisyon vardı.

abv asamoah

Pek çok konu konuşulur falan.. Şınayderin ceza saha çizgisi civarında gerilerek rahat karışan görüşen olmadan vurabildiği topun gol olmadığını hatırlayan var mı ? Dün Yunus altıpas da kaçırdığı topta gelmedi değil insanın aklına.

Şimdi adamın arkasından hakkını yemeyelim wesley olsaydı bir şekilde bu planda yer alırdı kendine diye düşünüyorum. Yunus içinde biraz zaman vermek gerekli.

Belhanda bundan çok daha fazla olmaz. Klasik 10 numara gibi hagi, snrijder gibi paslar goller beklemeyelim bu adamdan. Ama güçlü, kuvvetli, mücadele var, pres var. Sanırım tudor bu yüzden onu tercih etti. Arada da güzel goller asistler yapıyor. En kötü 10 asist 10 gol de yapar bu sezon. Ama sorumluluk almıyor pek fazla. Derbilerde ne oynayacak göreceğiz.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1 maç vasat oynadı hemen laf söylenmeye başlamış, aynı objektif arkadaşlar geçen yıl Sneijder'e hiç birşey dememişlerdir bundan eminim.

Takim yeni takim herkes yeni birbirini yeni taniyorlar.
Zaman vermek lazim ama 2li mucadeleler ve hava toplari falan hic kacmadan giriyor.

Samsung Galaxy S8+ via GSC Mobil

Pusuda yatmayın bence bu adamın konusunda,Sneijder gitti diye oluşan nefreti çok net belli ediyorsunuz Belhanda ilk 2 maç iyi bu maçta ortaydı gömülecek bişey yok bahane aramayanlar için

Pislik yapmayın be. Her olumsuz birşeyde adamın konusuna hücum ediyorsunuz. Bu mu Galatasaraylılık..

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt